« : Aralık 18, 2005, 09:52:54 ÖÖ » |
|
muhterem KILINÇ
|
LOKMAN HEKİME SORMUŞLAR... EDEP VE TERBİYEYİ KİMDEN ÖĞRENDİN? EDEPSİZLERDEN VE TERBİYESİZLERDEN... Çünkü ONLARIN BANA HOŞ GELMEYEN HAREKETLERİNİ YAPMAKTAN KAÇINDIM...[/FONT]
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2005, 10:20:32 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2005, 11:00:54 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2005, 02:18:33 ÖS » |
|
Selendi
|
Savaşa dair ne varsa ben orada yokum. Sevgiye, barışa, kardeşliğe dair ne varsa ben oradayım. Mevlana Celaleddin Rumi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2005, 07:33:48 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2005, 10:51:09 ÖS » |
|
reney45
|
İNSANLAR! BUĞDAY BAŞAKLARINA BENZER; İÇLERİ BOŞ OLANLARIN BAŞLARI DİK, İÇLERİ DOLU OLANLARIN İSE EĞİKTİR. (Hz. Muhammed)(SAV)
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2005, 10:52:52 ÖS » |
|
reney45
|
başkalarında olan bilgi ve beceriye biz şans deriz.
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2005, 10:53:57 ÖS » |
|
reney45
|
Gerçek dostlar! Yıldızlara benzer, Karanlıkta ilk önce onlar parlar.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2005, 10:55:18 ÖS » |
|
reney45
|
Sevmek; Yürümeye üşenirken, Koşmaya doyamamaktır.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2005, 10:56:22 ÖS » |
|
reney45
|
Sen doğru ve dürüst bir insansan; Dağ başında da olsan seni arar bulurlar.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2005, 09:46:59 ÖS » |
|
SAMED ARDA
|
kırıldım belki defalarca bil ki eğilmedim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2005, 09:56:41 ÖS » |
murat arslan
|
ben ne insanlar gördüm sırtında elbisesi yok ben ne elbiseler gördüm içinde insan yok
|
|
|
|
|
|
Yalnızca mutluluklar ve zevkler değil! Acılar büyüdükçe... Gelecek ve ikbal arayarak değil! geleceğini koyarak... Yalnızca dostluğu ve arkadaşlığı değil! ihaneti ve satılmışlığı da görerek... Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil! direndikçe büyürsün...
|
|
|
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2005, 10:02:35 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2005, 10:26:15 ÖS » |
|
reney45
|
"Zenginliğinizi yitirmekle fazla bir şey yitirmezsiniz. Şerefinizi yitirmekle çok şey yitirirsiniz. Cesaretinizi yitirmekle ise her şeyi yitirirsiniz" Pilavda diş kıran taş pirince benzeyen taştır. Düşmanın sana benzeyeninden korkacaksın. Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir. Gerçek arkadaşlık sağlık gibidir, değeri ancak o yok olduktan sonra anlaşılır. Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalısınız. Dost isterseniz, bırakın, dostlarınız sizi geçsin. Kalpler sırların muhafaza olduğu kaplardır. Dudaklar o kapların kilidi, dillerde anahtarıdır. Öyleyse her insanın sırrının anahtarlarını saklaması gerekir. Sevgi bir ayna gibidir. Bir kişiyi sevdiğinizde o kişi sizin aynanız, sizde onun aynası olursunuz... Bu aynalar bir diğerinizin sevgisini yansıtırken sizler de sonsuzluğu görürsünüz. Suyun taşı delmesi gücünden değil sürekli akmasındandır. Güçlü olan zayıf yanını herkesten iyi bilendir; daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir. İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgâr ne denli güçlü eserse, ağaç da o denli sağlam olur. Bir kimse, geçmişi düşünürse sabırlı, geleceği düşünürse tedbirli olur.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #14 : Aralık 23, 2005, 10:36:25 ÖS » |
|
cankurtaran
|
BİR ŞAİR DİYOR Kİ: "SÖZLERİNİZ SİZİN ZİHİNSEL ÇABALARINIZIN ÇOCUKLARIDIR" yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2005, 11:13:29 ÖS » |
|
reney45
|
sözleriniz den ziyade düşünceleriniz kelimesi daha uygun düşer diye düşünüyorum. sözlerin uygun düşmediğine örnek: - bi çay alır mısın? cevap: - evet bu evet veya hayır'ın zihinsel çaba sonucu olduğuna inanmıyorum. ama BİR ŞAİR DİYOR Kİ: "SÖZLERİNİZ SİZİN ZİHİNSEL ÇABALARINIZIN ÇOCUKLARIDIR" yorumlarınızı bekliyorum. acaba ne yorum yazsam sorusunun cevabı zihinsel çaba sonucudur.. ne dersiniz? 
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2005, 10:33:03 ÖÖ » |
Çamlıcalı
|
İyi yaşamayı sonraya bırakan; yolunda ırmağa raslayıpda akıp geçmesini bekleyen adama benzer. Irmak hiç durmadan akıp gidecektir." (konfüçyüs)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2006, 11:46:57 ÖS » |
|
reney45
|
arkadaşlık üzerine; Ana ve babamızı kader, arkadaşımızı kendimiz seçeriz. Jacgues Delille Arkadaş edinmenin tek yolu, arkadaş olmaktır. Emille
Arkadaş, insanın kendisine verdiği hediyedir. Stevenson
Arkadaş uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek arkadaşı bulmak zordur. Cervantes
Arkadaşını yalnızken ikaz et, başkalarının yanında öv. Publius Cyrus Arkadaşınıza düşmanınız olabilecekmiş gibi davranınız. Publius Cyrus
Arkadaşınızın evinize sık sık gidin, çünkü kullanılmayan yolu çalılar bürür. Emerson
Arkadaşlık kavun gibidir. Neden mi? Bir tane iyisini bulmak için yüzlercesini yoklarsanız da ondan. Claude Mermet Arkadaşlık, her zaman gölge veren bir ağaçtır. Calvin Coleridge Arkadaşlık, kanatsız Sevgi’dir. Lord Byron Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer. Mark Twain Arkadaşlığını ispat edene kadar hiç kimse gerçek arkadaş değildir. Beaumont Fletcher Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Cervantes Birbirimizin küçük kusurlarını hoş göremezsek arkadaşlıktan birşey anlayamayız. La Bruyere
En büyük iyilik, arkadaşına ikramda bulunmaktır. Abdullah bin Abbas r.a.
En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır; ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar. George Eliot
Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur. Aristo
Hayat, arkadaşlıktan daha büyük bir hediye vermez. Voltaire
Hiçbir arkadaş arkadaşlığını ispat edene kadar gerçek arkadaş değildir. Publilius Cyrus Kişi arkadaşının dini ve ahlakı üzerinedir. Hadis-i Şerif Kişi arkadaşı ile ölçülür. Hz.Ali r.a. Kusursuz arkadaş aramak, dost edinmeyi istememek demektir. De Sacy Kusurlarınızı size söyleyebilecek arkadaşlar bulun. Nicolas Boileau Söyle bana kiminle arkadaşlık ediyorsun, sana kim olduğunu söyleyeyim; neyle uğraştığını bilirsem, sende ne olur bilirim. Goethe
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2006, 11:47:43 ÖS » |
|
reney45
|
dostluk üzerine; Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir. Shakespeare Ayıpsız dost arayan, dostsuz kalır. Mevlana Başkalarıyla ilgilenirsen, iki ay içinde birçok dostlar kazanabilirsin, başkalarının seninle ilgilenmesini beklersen iki yılda bile tek dost kazanamazsınız. Dale Carnegie Bin kişinin dostluğuna, bir kişinin düşmanlığını satın alma. Hasan-ı Basri Bir düşman çoktur, fakat bin dost az. Asaf Birçok arkadaşlarımız olabilir, ancak dostlarımız azdır. Herrick Johnson De ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden,yedirdiği halde yedirilmeyen Allah'tan başkasını mı dost edineceğim! Enam Suresi :14 Dost kötü günde belli olur, İyi günde binlercesi bulunur. Feridun Muhammed Atar Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. Montaigne Dostluk iyi kimseler arasında çarçabuk temelleşir, güçlükle yıkılır. Beydeba Dostlukların çoğu dostluktan, sofuların çoğu sofluktan adamı iğrendirirler. La Rochefoucauld Düşmanının düşmanı düşman kaldıkça dosttur, düşmanın dostu dost kaldıkça düşmandır. Bediüzzaman Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı kazanmak içinçıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, gizli muhabbet besleyerek onları dost edinmeyin. Mumtehine Suresi :1 Ömrünü seyahatle geçirenler, birçok otelci bulur, ama dostluk kuramaz. Seneca Sizin için Allah'tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı vardır. Bakara Suresi :107 Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan, hizmetçi arıyor demektir. Cenap Şehabettin Yastık diye başını ateşe dayayan, yatak diye yılanların üzerine yatan bir adam, emniyet ettiği bir dostundan, düşmanlık sezen bir adamdan daha rahat uyur. Beyde alıntıdır
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2006, 12:05:17 ÖÖ » |
|
reney45
|
söz üzerine; Bela insanın sözü üzerine gelir. Hadis-i Şerif Bir güzel söz söyleme sanatı varsa bir de güzel anlama ve dinleme sanatı vardır. Epiktetos Budur cihanda benim en beğendim meslek, Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek. M. Akif Ersoy Doğru sözü kimse sevmez. Cheov Doğruluğunu tam bilmediğin bir sözü söyleme.Sadi Esenlik ve huzur on kısım ise, dokuzu susmaktır. Hz.Ömer r.a. Eskiler, daha sonradan gelecek olanlara, söylenmedik bir söz bırakmadılar. Beydeba Güzel söz, sadakadır. Hadis-i Şerif Güzel sözler petekten damla damla sızan bala benzer, insanın ruhuna tat verir. Hz. Süleyman a.s. Her bildiğini söyleme, her söylediğini bil. Clavdius Her söylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu söylemek doğru değildir. Bediuzzaman İki şey insanı çileden çıkarır: Söylenecek yerde susmak, susacak yerde söylemek. Sadi İnce sözler keskin kılıca benzer. Kalkanın yoksa geri dur. Mevlana İnsan yalnız sözle insandır ve yalnız sözle bağlanırız birbirimize. Montaigne Konuşmak ihtiyaç olabilir, ama susmak bir sanattır. Nehai Kötü söz söyleyenin ağzının kibarlıkla kapatmak gerekir. La Rochefoucauld Kuru kaşık ağza, kuru söz kulağa yakışmaz. Kaşgarlı Mahmut Küçük adamların ağzından çıkan bütün sözler saçmadır; eğer bunları söyleyen büyük bir adam olsaydı nefis sözler olurdu. Moliere Marifet, konuşmaktan çok sükutta bulunur. Darani Ne söyleyeyim diye başta düşünmek; niçin söyledim diye sonunda pişman olmaktan iyidir. Sadi Söylemediğin sözü söyleyebilirsin fakat, söylediğini gizleyemezsin. Feridüddin Attar Söz ola kestire başı, Söz ola kestire savaşı, Söz ola ağulu aşı, Bal ile yağ eder bir söz. Yunus Emre Söz vermek borçlanmak demektir. Hadis-i Şerif Söz söylemeyi öğrenmek, kılıç kullanmayı öğrenmekten zordur. Ahmed İbşihi Sözün gümüş ise sükutun altındır. Hz.Süleyman a.s. Sözünü tesir edeceğini bildiğin zaman söyle. Sadi Susmak, kişinin kötü söz söylemesini engelleyerek onu kibar kılar. William Faulkner Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır. Konfiçyus Tatlı söz söyleyen, kötü söz işitmez. Firdevsi Tek bir kelime, bize, karşımızdakinin akıllı mı, aptal mı olduğunu gösterir. Konfiçyus Ya hayır söyle, ya sus. Hadis-i Şerif
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2006, 12:07:49 ÖÖ » |
|
reney45
|
hak üzerine; Cehl ölmeli, zulm ölmeli, hakk bulmalı kuvvet, Hakk'ın yüzü güldükçe gülümser beşeriyet. T.Fikret Hak bellediğin yolda yalnızda olsa gideceksin. Tevfik Fikret Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hadis-i Şerif Haksızlara baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdır. Hz. Ali r.a. Haksızlığa uğramak, haksızlık etmekten evladır. Eflatun İnsanlar, nerede kuvvet görürse hak orada sanır, oysa hak ile güç pek az birleşirler. Jospeh Roux İnsan dünyada bir Hak'dan, bir de haksız olmaktan korkmalıdır. A.Hamid Tarhan Sultan, haksız olarak bir köylüden bir yumurta alsa, adamları köylünün tüm tavuklarını alır. Sadi Zayıfın hakkını kolaylıkla alamadığı bir millet şerefli olamaz. Hadis-i Şerif
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Ocak 05, 2006, 12:08:23 ÖÖ » |
|
reney45
|
adalet üzerine; Adalet güzeldir. Fakat devlet büyüklerinde olsa daha güzeldir. Hadis-i Şerif Adalet mülkün temelidir. Hz.Ömer r.a. Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır. Hadis-i Şerif Adaletin hakim olduğu yerde, silahın yeri yoktur. J. Amyot Adaletin kılıcı ile vuran kol, ne kadar zayıf olursa olsun, gene kuvvetlidir. John Webster Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir. Pascal Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. Gandhi Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir. Eflatun Adaletsizlik hükme acılık, geciktirme de tatsızlık verir. Bacon Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. William Watson Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Hadis-i Şerif Devletin hazinesi adalettir. Konfiçyus Geç kalan adalet, adaletsizliktir. W. Savage Landor Haksızlığa sapıp bütün insanların senin peşinden gelmeleri yerine, adaletli davranıp tek başına kalman iyidir. Gandhi İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkide iken tevazu gösteren, kudret sahibi iken affeden ve kuvvetli olduğu vakit adaletle hareket edendir. A. B.Mervan İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmak. V. Hugo Kılıcın yapamadığını adalet yapar. Kanuni Sultan Süleyman Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. Blaise Pascal Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. Joseph Joubert Memleketler kılıçla alınır, lakin adaletle muhafaza edilir. Timurlenk Silahlı adalet, en kötü adaletsizliğe bedeldir. Alain Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. Aristoteles
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2006, 12:10:30 ÖÖ » |
|
reney45
|
nefis üzerine; Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir. Lao Tzu Hakîkî yaşamak, nefsini öldürmekle, nefsinin arzularını, haram ve zararlı isteklerini yerine getirmemekle olur. Abdulkadir Geylani İhtiraslarından biri öbürünü yutmuş, sen de nefsini körelttiğini sanıyorsun. Voltaire İnsan nefsini feda etmekle insan olur. Maugham İsyanınız nefsinize, itaatiniz Rabbinize olsun Abdulkadir Geylani Kendi nefsine galip gelen, bütün alemi hükmü altına alır. Nizami Kişinin kendi nefsine göstereceği saygı, saygıların en büyüğüdür. Beydeba Nefs, durgun su gibidir... Dıştan bakılınca paktır. Ama biraz karıştırılınca bulanır ve altındaki kirler üste çıkar. İşte nefs böyledir. Nefs, denemekle hangi mertebede olduğunu belli eder. El Harraz
Nefse günahlardan kaçmak, ibadet yapmaktan daha güç gelir. Onun için günahtan kaçmak daha sevaptır. İmam-ı Rabbani (k.s)
Nefsine dizgin vur ve bin, aksi halde o sana yüklenir. Abdulkadir Geylani
hepsi alıntıdır.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2006, 09:13:10 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2006, 10:48:40 ÖÖ » |
|
since
|
Nefs, durgun su gibidir... Dıştan bakılınca paktır. Ama biraz karıştırılınca bulanır ve altındaki kirler üste çıkar. İşte nefs böyledir. Nefs, denemekle hangi mertebede olduğunu belli eder. El Harraz SEVGİLİ RENEY ÇOK GÜZEL SÖZLER,ÖZELLİKLEDE NEFS İLE İLGİLİ OLANLAR...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2006, 11:25:49 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2006, 01:09:54 ÖS » |
|
reney45
|
Reney alıntıları çok uzun tutuyorsun inan okumak uzun zaman alıyor çoğunu es geçmek zorunda kalıyorum vallahi ben de uzun tuttuğuma inanıyorum, ama; güzel sözler de hepsi birbirinden güzel, diğer konularda da eğer bu konuya ilgi duyan varsa tamamını okursa o konu da birşey kaçırmamış olur... ayrıca alıntı olduğu için orjinal sahibi o kadar uğraşıp yazmış, kesmek etik olmaz diye düşündüm. ve haklı olan bu uyarı için de çok teşekkür ederim. uzun diye okunmuyorsa ilgi çekici şekle dönüştürmek lazım...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2006, 01:06:58 ÖÖ Gönderen: reney45 »
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2006, 04:46:42 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #28 : Ocak 05, 2006, 04:49:50 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #29 : Ocak 05, 2006, 04:53:30 ÖS » |
yahya
|
VE SON SÖZ [FONT="Arial Black"][SIZE="3"]Aşk günah olmayacak kadar masum, köle olmayacak kadar özgür, unutulamayacak kadar derin, umulmayacak kadar yakın ve tek başına yaşanamayacak kadar özeldir.[/SIZE][/FONT]
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
|