Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Gurbetciden köyüne okul

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Gurbetciden köyüne okul  (Okunma Sayısı 401 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 20, 2005, 11:30:38 ÖÖ »
Selendi
Elhamdülillah Fenerliyim
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Gurbetciden köyüne okul

Gurbetciden köyüne okul

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Cortaklı Köyü, hayırsever Ömer Lütfü Kahraman'ın desteği ile ilköğretim okuluna kavuşuyor. Artık Cortaklı'da yaşayan öğrenciler, kendi köylerinde okula gidecek.

Doğup büyüdüğü köyüne 520 milyar lira mal olacak 12 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak hayırsever Ömer Lütfü Kahraman ile Manisa Valisi Orhan Işın arasında protokol imzalandı.

İSMİ VERİLECEK

Kahraman, 32 yıl Almanya'da işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olarak köyüne geri döndüğünü ve birikimleriyle cami yaptırmayı düşündüğünü belirterek, 'Ancak ilçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz okul yaptırmamın daha iyi olacağını söyledi. Ben de bir süre düşündükten sonra okul yaptırmaya karar verdim. Herkese de okul yaptırmak nasip olsun isterim' dedi.

65 yaşındaki 4 çocuk ve 3 torun sahibi Ömer Lütfü Kahraman daha sonra Vali Orhan Işın ile birlikte 12 derslikli olacak olan okulun protokolünü imzaladılar. Bu arada okula hayırsever ve eşinin adı ve soyadı olan Ömer-Nimet Kahraman adının verileceği belirtildi.

Vali Orhan Işın, 'İlimizde şimdiye kadar hayırsever desteğiyle yapılacak 25 okulun protokolünü imzaladık. 2005 yılının ilk protokolü ile birlikte bugüne kadar toplam 310 derslik ve 21 trilyon lira değerinde eğitime destek sağlanmıştır. Hayırseverimizin yaptıracağı okul 2 katlı olup toplam 520 milyar lira değerindedir' dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz de, 'Yapılacak okul sayesinde köyde taşımalı eğitime geçilecek. Ayrıca laboratuvarlarının bulunacağı okul, kalorifer sistemiyle ısınacak' diye konuştu.

Elhamdülillah Fenerliyim
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Gurbetciden köyüne okul
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:05:47 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv