Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 gidiyorum sevgilim......

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: gidiyorum sevgilim......  (Okunma Sayısı 720 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 28, 2006, 02:14:12 ÖÖ »
hayal
Üye Bilgileri Selendili
**

gidiyorum sevgilim......

Tam bir yıl oldu.. Hala içimdesin.. Hala gözlerin ve gülüşün aklımda.. Aklımdan bir an olsunda çıkmadılar.. Geceleri sıcaklığını hissettim.. Karanlığımda sana sarılıp uyudum.. Seni içimde büyüttüm ve seni kimse bilmedi.. Senin için güçlü oldum.. Bendeki sen için, sevgimiz için.. Sen, bugün bana uzun zamandır olmadığın kadar yakınken sana söylemek istediğim birkaç şey var....

Bazen sinirleniyorum, kızıyorum sana... Ağlıyorum... Ne bu halimiz bizim diye? Ne bu yaşadığımız? Buna bir insan yüreği daha ne kadar katlanabilir ki ben katlanayım? Nereye kadar?..

Çok acı çektim ve hala çekiyorum.. Neyin bedelini ödüyorum diye düşünüyorum bazen.. Belkide seninle yaşadığım mutluluğun bedeli diyorum.. İşte o zaman kabulleniyorum acımı.. İşte o zaman her şeye değer diyorum kendi kendime.. Seninle olduğum her dakikanın bedelini ödemeye razıyım diyorum..

Yine yağmur yağıyor sevgilim.. 1 yıl önce bugün yağdığı gibi… Ve yine bizim şarkımız çalıyor.. Tek fark sen yoksun.. Senin sıcaklığın, yanındayken duyduğum mutluluk yok.. Hep diyordum ya “seni sensizde yaşarım diye”.. Artık yaşayamıyorum sevgilim... Ve artık biliyorum ki yaşanacak birşey de kalmadı.. Benim için tek çare seni unutmak.. Umutlarımı bir kenara atmak.. Seninle başladığım bu yola artık sensiz devam etmek....

Bu gece son kez resimlerine bakıp ağlıyorum.. Bu gece son defa adını anıyorum, son defa seni sevdiğimi haykırıyorum.. Bir daha seni görmemeye, sevgini kalbime gömmeye yeminler ediyorum.. Tükenen umutlarıma son noktayı koyuyorum…

Gidiyorum Sevgilim...

[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: gidiyorum sevgilim......
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 03:42:13 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2006, 12:53:20 ÖS »
ahmet
Üye Bilgileri Selendili
**

gidiyorum sevgilim......

çok dokunaklı...
aşk başka birşey yaa.,adama ne edebiyatlar yaptırıyor.
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2006, 01:12:49 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

gidiyorum sevgilim......

Edebiyat mı diyorsun ahmet buna aşkın depremi desen hadi neyse,bütün acılar insanı daha da olgunlaştırıyor ve körlük derecesini azaltıyor bence aşk belki çok güzel bir duygu  ama herşeye rağmen insan aşk uğruna feda etmemeli herşeyi, benliğini,belki ne umutlar beklenerek ve ne kadar emek sarfederek seviyorlar insanlar birbirlerini gözlerimizi sevgiliye değil bence biraz da ne isteyip ne beklediğimize dikmeliyiz hayattan.Bir de sevdiğimizin bizden ne beklediğine onun hayat tarzına. Yüreğimizi aşka düğümleyip onu analiz etmezsek hiç bizim olmayacağını göremeyebiliriz.Boş hayaller kurarız yitiririz.Onu yakalamadan.Sonu hüsrandan başka birşey olmuyor sonra ne desem boş arkadaş yine de Aşkın güzelliği bazen kahkalarda, bazen haykırışlarda, bazen son durakta terkedişte...
Ya da bu da olur mu dercesine serzenişlerde belki hiç umulmadık anlarda...

« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2006, 02:21:38 ÖS »
basyigit
Root
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

basyigit@selendi.com

gidiyorum sevgilim......

www.selendi.com
Kalplerin buluştuğu yer....
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2006, 03:26:14 ÖS »
ramazankara
Üye Bilgileri Selendili

gidiyorum sevgilim......

Aşk hep ayrılıklara gebe mi? Hayatta güzel şeyler bitmeye mahkum mu?
Bence Hayır ....

BİLGİNİN Efendisi Olmak İçin ÇALIŞMANIN Uşağı Olmalısın ....

Bu paranın değil, yüreklerin zaferidir(20:45)

Kıskananlar çatlasın......
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2006, 04:48:21 ÖS »
basyigit
Root
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

basyigit@selendi.com

gidiyorum sevgilim......

ARKADAŞLIK AŞKA DÖNÜŞEBİLİR,
AMA AŞK ARKADAŞLIĞA ASLA ...

bencede hayır......
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2006, 11:20:49 ÖÖ Gönderen: seyman » Logged

www.selendi.com
Kalplerin buluştuğu yer....
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2006, 09:22:13 ÖS »
murat arslan
Üye Bilgileri Selendili
**

gidiyorum sevgilim......

bence evet asıl aşk dediğin ona dokununcaya kadardır. ondan sonra aşk biter sevgi devam eder.ama dileyen insan sevgisini bir ömür boyu sürdürebilir...

Yalnızca mutluluklar ve zevkler değil!
Acılar büyüdükçe...
Gelecek ve ikbal arayarak değil!
geleceğini koyarak...
Yalnızca dostluğu ve arkadaşlığı değil!
ihaneti ve satılmışlığı da görerek...
Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil!
direndikçe büyürsün...
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2006, 12:57:35 ÖÖ »
hayal
Üye Bilgileri Selendili
**

gidiyorum sevgilim......

cevaplarınız için tesekkürler beni sık sık hatta sadece edebiyat bölümünde görebilirsiniz ayrıca sizin siirlerinizi de okumaktan hoslanırım paylasırsanız tabi...

[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2006, 06:48:59 ÖÖ »
neon7
Üye Bilgileri Selendili
*

gidiyorum sevgilim......

Sevgi Nedir?  
hayatta kullandigimiz kelimeleri gercek anlamlariyla mi yoksa onlara kendi yukladigimiz anlamlariyla mi kullaniyoruz. Burada sevginin veya askin tarifini yaparak bilgiclik degil amacim. Ama Sevgi nedir............

Kişi sevdiğiyle olmak ister!. iSevdiğinin hâliyle hâllenir… Sevgisi kadar, onunla yaşar!. Sevginin ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz için, çoğunlukla, “beğeni” ile “sevgi”yi birbirine karıştırırız.

“Beğeni” yanında “sahip olma” arzusuyla açığa çıkar!.Bir nesneden hoşlandığında, beğendiğin şeye sahip olmak ve üzerinde tasarruf edebilmek arzusuyla yaşarsın… Bu tüm mahlukatta çok yaygın bir duygudur!. Kimi, beğendiğini cebine sokar; kimi beğendiğine tasma takıp yanında taşıyarak onunla hava atmak ister; kimi yakalayıp inine sürükler… Her mahlûk yaradılış fıtratına göre, beğendiği üzerinde tasarruf etmek ister.

“Sevmek” ise bundan çok farklıdır…

Sevince, yalnızca sevdiğin için yaşamak istersin!. Yalnızca yanında olmak, yalnızca onun olmak, yalnızca onun zevk aldığıyla zevk alıp, sevmediğinden kaçmak istersin! Sevdiğin öylesine sarmıştır aklını, fikrini, ruhunu ki, her şey sana, onu hatırlatır; yanında iken bile onun içinde olmak istersin!… Yakınlık bile uzak gelir sana!… Sen kaybolursun, sende; sevdiğin kalır yalnızca, beyninde!.. Onun bakışıyla bakar, onun değerlendirmesiyle değerlendirir, onun diliyle konuşmaya başlarsın!. Gözün ondan başkasını görmez, kulağın ondan başkasını duymaz, elin ondan başkasına uzanmaz olur!.

Her an sana sahip olmasını; varlığının, tasarrufunun her an üzerinde olmasını, her an seni kucaklamasını istersin!… Bedensel yakınlık bile, korkunç uzaklık gibi gelir sana; ve onunla tek bir beden, tek bir ruh, tek bir şuur olmayı dilersin!.

Sevgi, fıtratın müsait ise, sevdiğinde yok edesiye yakar seni; ve gün gelir kaşında-gözünde, yüzünde-dilinde sevdiğini görürler de, “sen o olmuşun” derler!

Beğenen sahip olmak ister…

Seven ise sevdiğinde yok olur; feda eder her şeyi sevdiği uğruna!.

Bazılarının da sevgi kokusu sürülür üstüne; “aşığım” sanır!. Ama sevdiği uğruna, fedakarlık etmeye gelince sıra, o koku siliniverir üzerinden “kopamama” sabunuyla!. Parasından kopamaz… Mevkiinden kopamaz… Yakınlarından kopamaz… İçinde yaşadığı ortamın güzelliklerinden kopamaz… “Etraf”tan kopamaz!. Derken kusurlar belirmeye başlar sevdiğini sandığının üzerinde… Eksiklikler görmeye başlar, yetersizlikler görmeye başlar… Bunlar önce acıma duygusuna dönüştürür sevgisini; uzaktan acıyarak seyretmeye başlar… Sonra tatlı bir anıya dönüşür, sevgi sandığı duyguları!. Bu tecrübe gösterir ki, onun fıtratında sevgi programı yoktur!.. Beğeniyi, sevgi sanmıştır!..

Uzaklaşma ondan gelmemiş de, karşısındakinden gelmişse, bu defa “nefret”e döner “beğeni”; ondan intikam alma duygusu gelişir içinde; ve vicdanla intikam dalgaları arasında bir o yana bir bu yana sürüklenir durur; terkedilmişliğin, uzaklaşmanın, layık olmadığını yaşamanın sanısı içinde!..

Oysa yalnızca, fıtratında olmayan gerçek sevginin sonuçlarını yaşamaktadır!. Cüzdanı için, güzelliği-yakışıklılığı için, kendisine hoş gelen huyları için, mevkii-koltuğu için, ilmi için beğenmiştir; sevdiğini sanmış; sahip olamayınca da arzusuna erişememenin düş kırıklığı içinde kopmuş; yalnızca çıkarları doğrultusunda yaşamayı tercih etmiştir…

Seven ise göze almıştır kopmayı… Dışlanmayı… Paradan-puldan, namdan nişandan, dosttan akrabadan uzak kalmayı…

Fıtratından gelir sevgi!. Kulluğu sevmek üzeredir!. Onunla, sevmeyi yaşamak istediği için yaratmıştır onu Yaratan… O yüzden kopar anadan-babadan; dünyadan paradan!

Seven, karşılıksız sever!…

Beğenen karşılığını ister!.

Benim istediğim gibi yaşarsan seni boğarım sahip olduklarıma, der beğenen!.. Onun zaten fıtratında yoktur sevgi, bilmez aşkın ne olduğunu!.. Ne üzere yaratılmışsa, odur tüm meşgalesi… Karınca gibi çalışır; maymun gibi çiftleşir; aslan gibi yavrularına sahip çıkar… Ama pervane gibi sevemez!. atamaz kendini ateşe!.

Sevgi sonunda yanmayı getirir!.. Beğeni ise sonunda kaçmayı!.

Beğenen mahlûkat çoğunluğuna göre, “sevgi” delilikten bir türdür!.. Anlamazlar onlar, sevdiği uğruna, etraf ne derse desin deyip, her şarta katlanmayı! Ve “delillik bu” derler…

Beğenme bir tür “hobi”dir!… Bazen ömür boyu sürer, bazen birkaç yıl, bazen bir kaç ay!..

Sevgi bir ömür boyudur!… Bitmez, tükenmez, bazen durulur, bazen coşar ama hiç gerilemez!. Çoğunlukla karşısındakinden yüzünü göstermesinden gelir sevgi insana!.. Bazen de özünden gösterir yüzünü O!… O zaman onlar için derler ki, “Allah”a aşık oldu!..

“Kendine seçtikleri”dir sevenleri bir çehreden!… Özünden sevgiyi yaşayanlardır, “mukarreb”leri!…

Hünerlerini sergilemek için yaratmıştır herşeyi…

Sevmek için yaratmıştır sevilenleri!.

Gözlerinde seyretmek için gözleri olarak yaratmıştır “aşk”ı yaşattıklarını!..

Avam anlamaz ve bilmez bu aşkı!. Bunun aşk olduğunu!..

Oysa gerçek “aşk” O’nun ateşine pervane gibi atılıp; varlığını O’nda yitirip; O’nun “Baki”liğini yaşattıklarıdır gerçek “aşık”lar!..

Özel bir fıtratla gelmişlerdir onlar, “aşık” olmak için!.. Yaşamları boyunca bir değer taşımamıştır dünya ve içindekiler!..
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2006, 05:32:51 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

gidiyorum sevgilim......

valla bu konular beni baya aşıyo.teşekkürler paylaşım için.

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv