« : Mart 15, 2006, 04:23:01 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Selendi’de ilk tost dükkanını açan Necati Teke, 27 yıldır bu işi yapıyor. Adliye karşısına yeni dükkan açan Teke, “Ben mesleği severek yapıyorum. Çok kazanamasam da kendi yağımızla kavrulacak kadar bize yetiyor.” dedi.
2 çocuk babası olan Tostçu Necati Teke, 1979 yılından buyana tost satarak ailesinin geçimini sağladığını belirterek, “Yaklaşık 27 yıldır tostçuluk yapıyorum. Bir oğlan bir kız iki çocuğum. Onları en iyi şekilde okutabilmek için elimden gelen bütün çabayı sarfettim. Şu an kızım sağlık meslek lisesinde öğretmen, oğlum ise bilgisayar programcısı. Onlar kendilerini kurtardılar. Ben de 4 yıl önce Bağ-Kur’dan emekli oldum. Ama hala tostçuluk yapıyorum. Çünkü mesleğimi seviyorum.” dedi. İlçemizde yaptığı tostları herkes tarafından beğenilen Tostçu Netaci Teke, tost dükkandı ayrıca köpük helva ve tahin satışı yapıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2006, 04:26:28 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2006, 04:27:02 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2006, 04:30:59 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Selendi Çayı ve şehir merkezindeki derelerin ıslah çalışmalarının 2006 yılı ek yatırım programına alınması için Devlet Su İşleri Ankara Genel Müdürlüğü’ne yaptığı ziyaretin ardından, İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret etti.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlul’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Selendi Çayı ve ilçe merkezinde bulunan derelerin ıslah çalışmalarının yapılması için girişimlerde bulunmuştu. Başkan Uçan, geçtiğimiz Çarşamba günü DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız’ı da makamında ziyaret ederek, ıslah çalışmalarının 2006 yılı ek programına alınması için girişimlerde bulunduğu dile getirdi. Başkan Uçan, konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Ankara’ya gerçekleştirmiş olduğum ziyaret esnasında DSİ Genel Müdürümüz Sayın Veysel Eroğlu ile görüştüm. Selendi Çayı, Kurbağa 1, Kurbağa 2 ve Kaklık Deresi ile İnnice Dereleri’nde taşkınların korunması için gerekli olan çalışmanın 2006 yılı içerisinde yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti safrediyoruz.” dedi. Başkan Uçan, yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, “İlçemiz merkezinden geçmekte olan Selendi Çayının kıyı oyulmaları görülen kesimlerinde dere şevleri taş kaplama yapılacak. Kurbağa 1, Kurbağa 2 ve Kaklık Deresi ile İnnice Dereleri ise yetersiz olan mevcut yatağı dik kesitli taş duvarlı kanal içine alınacak.” dedi. Dere ıslah çalışmalarının programa alınarak onaylandığı ve ihalesi gerçekleştirdiği taktirde çalışmalara yaz sezonunda başlanacağını kaydederek, şimdiye kadar her konuda olduğu gibi bu konuda da AK Parti Manisa Milletvekilleri’nin kendisine destek olduğunu dile getiren Başkan Uçan, vekillere teşekkür etti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2006, 04:32:38 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2006, 04:37:26 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Selendi Halk Eğitim Merkezi tarafından Fatih İlköğretim Okulu bünyesinde açılan Okuma-Yazma Kursul’nda başarılı olan bayan kursiyerlere etek hediye edildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, okuma-yazma kurslarına gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “İlçemiz Fatih İlköğretim Okulu bünyesinde açmış olduğumuz birinci kademe okuma-yazma kursunu iki sınıf halinde ayırdık. Kurs öğretmeni Alper Barlık tarafından okuma-yazma öğrenen 9 kursiyerimize, başarı belgerinin yanı sıra etek hediye ettik. 1 Aralık 2005 tarihinde başlayan okuma-yazma kurslarımız 10 Mart 2006 tarihinde sona erdi. 114 saat ders gören kursiyerlerimiz toplu olarak ikinci kademe okuma-yazma kursuna devam edebileceklerdir.” dedi. İkinci kademe okuma-yazma kurs öğretmeni Muhammet Kırdar’ın kursiyerleri ise bir ay sonra okuma-yazma sertifikalarını alackalar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2006, 04:40:23 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2006, 04:42:16 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
İl Genel Meclis Üyesi Ulvi Özer, son günlerde köylere yapılan yardımlarla ilgili olarak gazetemize açıklama yaptı. Özer, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da köylerin eksiklerinin giderilmesi konusunda gerekli olan çalışmaları yapacaklarını dile getirdi.
AK Parti Manisa İl Genel Meclis Üyesi Ulvi Özer, önümüzdeki günlerde hangi köylere ne tür hizmetlerin yapılacağı konusunda gazetemize yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar her köyümüzün eksiğini gidermek için çalıştık. Son yaptığımız çalışmalarla Avlaşa Köyü’ne Köy Konağı tuvaletinin yapımı için 1,500 YTL, Halılar Köyü mezarlık çevre duvarının yapımı için 1,500 YTL, Kürkçü Köyü içme suyu elektrik hattı için 2 bin YTL, Tepeeynihan Köyü içme suyu deposu için 2 bin YTL, Terziler Köyü cami tuvaleti için 1,500 YTL ve Yenice Köyü kanalizasyonu için 3 bin YTL ödenek çıkartıldı.” dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2006, 04:50:21 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2006, 04:51:40 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Selendi Zübeyde Hanım Anaokulu’na Ankara Eğitim Araçları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen araç ve gereçler sayesinde okulda eksik kalmadığını dile getiren Okul Müdürü Mustafa Dede, “Okulumuz da araç-gereç yönünden eksiğimiz yok, şimdi görev bizim. Okul öncesi eğitim oranını yükselteceğiz.” dedi.
2005-2006 eğitim ve öğretim yılında büyük ilgi gören Selendi Zübeyde Hanım Anaokulu’nda araç gereç eksiği kalmadı. Ankara Eğitim Araçları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen araç-gereçlerle ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Dede, “Ankara Eğitim Araçları Genel Müdürlüğü tarafından okulumuza; Dikdörtgen masa (1 adet), kara masa (2 adet), daire masa (2 adet), sandalye(25 adet), ayakkabılık ve elbise dolabı (1 adet), dolap plastik 25 çekmeceli(1 adet), 1740 ana sınıfı yazı tahtası tek yüzlü manyetik (1 adet), milli levhalar seti 3’lü (1 takım), çöp kovası (1 adet), top havuzu ve 1000 adet top kaydıraklı (1 adet), Self servis takımı (50 kişilik), mutfak takımı (50 kişilik), camlı blok kütüphane (madeni 2 adet), yazıcı lazer 1200x1200 (1 adet), video projeksiyon cihazı (1 adet), fotokopi makinesi (1 adet), 55 ekran televizyon (1 adet), DVD player cihazı (1 adet) gönderildi. Şu an okulumuzda araç-gereç eksiğimiz yok.” şeklinde konuştu. “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ” Okulun araç-gereç eksiğinin giderilmesi konusunda Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan’ın büyük gayret sarfettiğini dile getiren Zübeyde Anaokulu Müdürü Mustafa Dede, “Okulumuzun eksiklerinin giderilmesinde bizlere büyük destek olan Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Uçan’a öğrencilerim, öğretmenlerim ve velilerim adına gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2006, 04:54:33 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2006, 04:56:43 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
İlçemizde tütüne alternatif ürün olarak gösteriline kiraz üretimini arttırmak için Selendi Ziraat Odası Başkanlığı da üyelerinden kiraz üretimi yapmak isteyenlere dağıtmak üzere bugün 15 bin İdris kiraz fidanı getirtiyor.
Selendi Zirat Odası Başkanı Selahattin Kızıltaş konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklama “İlçemizin ekonomisi şimdiye kadar tütüne endeksli durumda idi. Ancak son zamanlarda tütüne alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanılan kiraz üretiminin sayısı ilçemizde gün geçtikçe çoğalmakta. Biz de Ziraat Odası olarak bunu göz önüne aldık ve finansmanlığını üstlendiğimiz 15 bin İdris Kiraz fidanını kiraz üretimi yapmak isteyen odamız üyelerine ücretsiz olarak dağıtacağız.” dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2006, 04:58:00 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2006, 04:59:10 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Manisa İl Özel İdaresi tarafından temin edilen ve Selendi Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından dağıtılın ücretsiz İdris Kiraz fidanını alabilmek için Selendi’li çiftçiler adeta birbirleri ile yarıştılar. Tarım İlçe Müdürü Ali Çırak, geçtiğimiz hafta dağıtılan 33 bin idris fidanının ardından bu hafta da 45 bin idris fidanı dağıtımı gerçekleştirildiği, ancak talebin fazlı olması üzerine 10 bin idris fidanı daha getirttiklerini söyledi.
Selendi’de tütüne alternatif ürün olarak gösterilen kiraz’ın üretimini yapabilmek için Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından dağıtılan idris kiraz fidanını alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Daha önce dağıtılan 33 bin idris fidanının ardından geçtiğimiz Cuma günü 45 bin idris fidanının dağıtımı daha gerçekleştirdiklerini dile Selendi Tarım İlçe Müdürü Ali Çırak, “Selendili üreticilerimiz kiraz üretimi yapmak için, dağıtılan kiraz fidanlarını alıyorlar. Şimdiye kadar üreticilerimiz tarafından hiç bu kadar büyük bir ilgi görmeyen fidan dağıtımına gösterilen ilgi, dağıtılan kiraz fidanlarının verime geçmesiyle ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı için, memnunuz.” dedi. Özellikle İl Genel Meclis Üyeleri’nin büyük gayretleri sonucu ilçemize getirilen toplam 55 bin adet İdris kiraz fidanı, dağıtımın yapıldığı ilk günde öğlen saatleri bitti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2006, 05:01:50 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2006, 05:04:11 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2006, 05:05:00 ÖS » |
|
yılmaztuna
|
Salihli'deki Selendililer'in 5 yıl önce kurmuş oldukları Selendililer Derneği'nin Kuzucuk Restaurant’tadüzenlediği tanışma ve dayanışma gecesinde bir araya gelen Selendililer, unutamayacakları bir gece yaşayarak doyasıya eğlendiler.
Salihli'deki Selendililer'in 5 yıl önce kurmuş oldukları Selendililer Derneği'nin Kuzucuk Restaurant’ta düzenlediği tanışma ve dayanışma gecesinde bir araya gelen Selendililer, unutamayacakları bir gece yaşadılar. Gecenin açılış konuşmasını Selendililer Derneği Başkanı Avukat Mustafa Demir yaptı. Demir, " Selendililer Derneği bizim 5 yıl önce umutlarla kurduğumuz bir dernektir. Bu etkinlikteki amacımız Selendililer ile bir araya gelmek, tanışma ve dayanışmayı sağlamaktır. Bizler dönüşümlü başkanlık yapmaktayız. Fakat Bizler Selendililer Derneği olarak Mayıs ayında kongremizi yapmak istiyoruz." dedi. Selendililer Derneği Kurucu Üyesi Sedat Günay ise, "Yaklaşık 5 yıl önce Selendililer'in bir araya geleceğini düşünerek bu derneği kurduk. Çeşitli sebeplerden dolayı belki güzel faaliyetler yapamıyoruz. Ama derneği yaşattığımız için mutluyuz. Salihli'de yaşayanların %10'unun Selendili olduğunu kabul edersek, biaraya geldiğimizde çok daha güzel etkinlikler yapabiliriz. Bana soruyorlar nerelisiniz diye. Bende Kahraman Selendi diyorum. Bundan sonra çok daha etkili etkinlikler düzenlemek için, sizlerden Selendililer Derneğini yaşatmanız için herkezin elini taşın altına koymasını istiyorum. Ben bundan sonra derneğe her türlü desteği vermeye söz veriyorum." dedi. Derneğin Kurucu Üyeleri, Sedat Günay, Mustafa Demir, Aydın Ekim, Dursun Türkyılmaz, Bilal Ustacı, Fadime Karaman, Süleyman Aktürk, Nurettin Özcan… Aslen Selendili olan Manisa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu'nun da katıldığı gece geç saatlere kadar sürdü. Gecede Selendili Ozan Nurullah Sarıkaya ve Grup Anadolu’nun birbirinden güzel Selendi parçalarıyla Selendilileri doyasıya eğlendiler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2006, 05:06:32 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #18 : Mart 16, 2006, 08:55:31 ÖÖ » |
|
yılmaztuna
|
91 milyar harcanarak onarımı yapılan Selendi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nun dış cephe sıvaları aradan geçen 2 ayda tekrar dökülmeye başladı. İhaleyi alan firmanın yüzde 40 kırımla işi aldığını ifade eden veliler, suçu Milli Eğitim yetkililerine attı.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Selendi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 2 ay önce tamamlanan büyük çaplı bakım ve onarım çalışmalarının üzerinden kısa zaman geçmesine rağmen, bina eski haline döndü. Bakım ve onarım çalışmaları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın 91 milyar lira harcadığını ifade eden vatandaşlar, işi üstlenen firmanın ihaleyi yüzde 40 gibi bir kırımla aldığını belirterek, “Okulun onarılması için 91 milyar lira harcandı. İşçiler aylarca çalıştı. Ortaya çıkan sonuç bu olmamalıydı. Burada bir ihmalkarlık söz konusu, inşaat firması işi teslim etti, ancak hiçbir yetkili gelip kontrol etmedi. Aradan iki ay geçti bina eski haline geri döndü. Dış cephe sıva ve boyaları döküldü. Harcanan emeğe yazık” diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini vurdum duymazlıkla suçladılar. Binanın çürük olduğunu belirten öğrenci velileri ise, yeni eğitim öğretim döneminde çocuklarını bu okula göndermek istemediklerini ifade ederek, “Bina yeni tadilattan çıkmasına rağmen dökülmeye başladı. Okul yönetimi durumu Manisa Milli eğitim Müdürlüğü’ne bildirmesine rağmen kimse gelip kontrol etmedi. Biz çocuklarımızın canını sokakta bulmadık. Ya bina baştan aşağı yeniden ele alınıp onarılacak, ya da çocuklarımızı göndermeyeceğiz” diyerek sitem eden veliler, onarım çalışmaları sırasında yetkili kurumların yerinde incelemede bulunmadığı, teslimatta da kimsenin gelmediğini iddia edilerek, teknik şartnamenin neye göre hazırlandığı ve ortaya çıkan durumdan kimlerin sorumlu olduğunu öğrenmek istediklerini söylediler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Mart 16, 2006, 08:57:32 ÖÖ » |
|
|