- Şükran... Şşşt... Şükran... Kalk...
- Hıı... Neee? Ne var Ragıp gecenin bu saatinde?!
- Almanya maçı ne oldu?
- 74. dakikada sahaya M. Ali Erbil girdi. Hakemin şortunu indirdi. Derken sahaya bir yığın penguen dalınca maç yarım kaldı.
- Saçmalama Şükran ya...
- Sen de gece yarısı uyandırıp saçma sapan sorular sorma Ragıp. Otur maçını adam gibi seyret. Uyuyakalıyorsun sonra da bana spor servisi muamelesi yapıyorsun.
- Çok kötüsün Şükran. Yani iyi ki bir maçın sonucunu sorduk.
- Hiii... Utan utan... Bir maçmış. Daha dün gece beni kaldırıp Togo milli takımının ilk 11'ini saydırmadın mı?
- Ama sen de saydın!
- Uyku sersemi ne yaptığımı biliyor muyum ben?!
- Şükran farkında değilsin ama sen de gizli kalmış yoğun bir futbol kültürü var.
- Ragıp biraz daha uyumazsan kötü olacak bak. Heysel Stadı'na çevirtme burayı.
- Al bak yine bir futbol örneği. Tarih neydi? Çabuk söyle...
- 29 Mayıs 1985. Şampiyon Kulüpler Kupası Finali. Juventus'la Liverpool takımları Brüksel'de Heysel Stadı'nda karşılaştı. Maç öncesi İngiliz taraftarlar yüzünden duvar çöktü. Çoğu İtalyan 47 kişi öldü. Maç yine de oynandı. Boniek 56. dakikada tartışmalı bir penaltı yaptırdı. Platini gole çevirdi. Kupayı 1-0 Juventus kazandı. Neler diyorum ben Ragıp?!
- Allah herkese senin gibi bir eş nasip etsin hayatım.
- Ragııııp. Almanya 1, Polonya 0. Gol uzatmada Neuville'nin ayağından geldi. Ühü hühü hühühüüü...
- İşte bu... İşte bu... İyi geceler Şükran'ım. Futbol manyağım benim, biricik sevgilim.