« : Mart 31, 2006, 01:55:57 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Kadının biri cömert olduğu söylenen yaşlı bir bilgeye gidip: Bu şehirde benden fakir insan yok demiş.Bana biraz yardım eder misiniz? Bilge adam, kadının kucağındaki bebeğin bir ipeği andıran yanaklarını okşayıp öptükten sonra: Demek fakirsin! demiş. Hem de çok fakir. ama karşılıksız yardım yapmak, adetim değil.Eğer yardım istiyorsan, çocuğunun parmağını satman gerekir.. Kadın, önce deli olduğunu sanmış .bilgenin.daha sonrada, kötü bir şaka yaptığını.. Ama adam ciddi görünüyormuş. Kadına bir kese altın uzatıp: ayak parmağına da razıyım..demiş. Zaten cerrah olduğumdan, onaacı çektirmem Kadın, bütün kanını donduran bu teklif üzerine kaçmayı düşünürken, adam: Sadece tırnağını söksem de olur!Diye devam etmiş.Biliyorsun zamanla yenisi çıkar. Kadın, bu ruh hastasına daha fazla dayanamamış. Ve kapıyı çarpıp uzaklaşırken adam onun arkasından: Nasıl bir fakir oluduğnu anlayamadım!.diye bağırmış. Kucağındaki hazinenin tırnak kadar bir parçasını, birkese altına değişmiyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2006, 02:13:08 ÖS » |
|
since
|
ne kadar güzel bir örnek verilmiş.tşk.ler arkadaşım.. en büyük zenginliğimiz sağlığımız...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2006, 02:33:46 ÖS » |
|
hcan
|
cankurtaran tşk.ler sana.. sağlığımızın kıymetini hatırlattın bizlere..
|
|
|
|
|
|
KADINLAR ZAYIFTIR;AMA ANALAR KUVVETLİDİR...
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2006, 03:44:43 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2006, 04:03:48 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2006, 04:08:09 ÖS » |
|
ÜNAL TÜZ
|
Elimizde varolan hazinenin farkına varıp,kıymetini anlamadan nedense hep başkalarındadır gözümüz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2006, 04:19:31 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Sağlık yokken dünya bizim olsa neye yarar demi ama....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2006, 04:31:54 ÖS » |
|
ÜNAL TÜZ
|
Nasıldı o? haaa 'olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' herhal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|