Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Eve donus cagrisi bu kez karsilik bulacak

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Eve donus cagrisi bu kez karsilik bulacak  (Okunma Sayısı 234 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 24, 2007, 09:34:03 ÖÖ »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Eve donus cagrisi bu kez karsilik bulacak

Eski Meclis Baskani Bulent Arinc, Samanyolu Televizyonu'ndaki hangi dizileri hic kacirmiyor

Turk siyasetinin etkili isimlerinden Arinc, guncel meseleleri degerlendirirken, soze sinir otesi operasyonla basliyor.  

Diplomatik ataklardan sonuc alan hukumetin Meclis'in verdigi yetkiyi yerinde ve zamaninda kullandigini, Turk Silahli Kuvvetleri'nin de operasyonlari cok basarili bir sekilde yuruttugunu dile getiriyor. Ancak bunun tek basina teroru onlemeye yetmeyecegi gorusunde. Daga cikisin onune gecmeyi ve inisi hizlandirmayi amaclayan 'eve donus' yasasina sicak bakiyor. Siviller ve askeri otoritelerin bu konuda ortak bir calisma yaptigina isaret eden Arinc, zemin musait oldugu icin duzenlemenin bu kez karsilik bulacagini dusunuyor. Pismanlik yasalarinin basarisinin hep nispi oldugunu hatirlatirken, "Simdi sonuc alici yontem arayisi var. Dagdakilere yapilan, 'gel ananin babanin yanina don' cagrisi karsilik bulacaktir. 22 Temmuz sonuclari bana bu cesareti veriyor." diyor. Arinc, sehit aileleri ile gazilerin hassasiyetinin de unutulmamasini istiyor. Butun bunlari dengeleyecek, toplumsal barisa hizmet edecek bir formulun bulunacagina inaniyor.

Bulent Arinc, sozu daha sonra yabanci basina verdigi demecte, "Islamcilar kazandi. Onlar yuzde 70, biz yuzde 30." diyerek Turkiye'den gidebilecegini soyleyen unlu piyanist Fazil Say'a getiriyor. Arinc, bu sozleri "fevri" buluyor. Turkiye'yi terk etme gerekcesi olarak ortaya surulen iddialara ise tepki gosteriyor.

Kime ve neye kizilirsa kizilsin ulkeyi terk etme dusuncesi icerisine girmenin yanlis oldugunu ifade eden Arinc, Fazil Say'i, hukuk ve demokrasi icinde mucadeleye cagiriyor: "Biz gidemeyenlerin ulkesinde yasiyoruz. Fazil Say bir 28 Subat gormedi. Cok aci cekip, magdur olup, haksizliga isyan etmis insanlar bile ulkeden gitmeyi dusunmedi. Biz ya bu deveyi gudecegiz, ya bu deveyi gudecegiz. Bu diyardan gitmek yok. Hatalar, eksikler olabilir. Iyinin, dogrunun mucadelesini vermek zorundayiz. Bu sozler care degildir ve ben bu gerekceleri kabullenemiyorum."

Hayir icin deri topladim

Meclis eski baskani, sohbette kurbanla ilgili anilarini da anlatiyor. Kurban heyecaninin gunler oncesinden basladigini belirten Arinc, cocukken yasadigi heyecani soyle anlatiyor: "Pazaryerinden alinan kurbanliklar at arabasi ile eve getirilir; bahceye baglanirdi. Eglencemiz olurdu. Onu sever; otunu, suyunu verirdik. Incitmemeye calisirdik. Kurbani amcam keser, biz de yuzmeye yardim ederdik. Cocuklara asil gorev kurban kesiminden sonra dusuyordu. Annemin elime tutusturdugu filedeki etleri fakir fukaraya pay olarak dagitirdik." diyor. Bulent Arinc, hayir kurumlari icin kurban derisi topladigini da kaydediyor. Arinc'in ailesinin de kurban kesemedigi donemler olmus. Arinc, "Babam vefat ettiginde 12 yasinda idim. Babam rahmetli olduktan sonra insanlarin bize kurban eti getirdigini hatirliyorum." ifadelerini kullaniyor.

Beyaz Melek'i izlemek istiyorum

Son donemin gozde Turk filmi "Beyaz Melek" Bulent Arinc'in da dikkatinden kacmamis. Arinc, en kisa surede sinemaya giderek filmi izlemek istiyor. "Babam ve Oglum" gibi "Beyaz Melek"in de yogun ilgi gormesinin altinda insani degerler oldugunu belirten Arinc, "Hekimoglu Ismail'in bir sozunu hatirliyorum: Evlerde huzur kalmayinca huzurevlerine ihtiyac dogdu. Insanlar bu filmlerle aglamayi, gulmeyi hatirliyorlar. Bu duygusal filmler sahip oldugumuz degerleri ortaya koyuyor." seklinde konusuyor. Arinc, filmin yonetmeni Mahsun Kirmizigul'u su sozlerle ovuyor: "Mahsun Bey'i cok severim. Cok saygili, kibar insan. Meclis baskanligim donemimde etkinliklerimize gonulden katilmis birisidir." Arinc, Kirmizigul'un AK Parti'nin Izmir'de yapilan "Nesiller Bulusuyor" programinda bu filmin ardindan huzurevlerine ilginin 600 kat arttigi bilgisini verdigini aktariyor.

STV'deki 'Tek Turkiye' ve 'Hakkini Helal Et' dizilerini kacirmiyor

Bulent Arinc, Meclis baskani oldugu donemde en cok sevdigi TV dizinin STV'de yayinlanan "Subat Sogugu" oldugunu soylemisti. Yogun is temposuna ragmen Arinc yine de birkac dizi ve programini kacirmiyor. Bulent ve Munevver Arinc ciftinin en sevdigi diziler yine STV'den: "Samanyolu TV'den "Tek Turkiye" ve "Hakkini Helal Et" dizilerini kacirmiyoruz. Munevver Hanim'la birlikte herkese de tavsiye ediyoruz bu dizileri. Bu dizilerin senaryosu, secilen karakterler cok guzel. Son iki bolum cok aci oldu. Bizim kayinvalide izlerken fenalasinca, onu yan odaya aldik.."

Buyukler yuk degil, evin bereketi

TBMM eski Baskani Bulent Arinc, Kurban Bayrami'ni Ankara'da esi, kayinvalidesi ve oglu ile bir arada gecirdi. Arinc'in bayramlastigi ilk kisi kayinvalidesi Haci Elmas Hanim oldu. Akrabalari, esi, dostu bayramlasmak icin Arinc'in evine akin etti. Sadece es, dost degil, yabanci devlet adamlarinin da bulundugu cok sayida ismi telefonla arayarak bayramini tebrik etti. Yillar gectikce degisen aliskanliklardan birisi de bayram kutlama yontemi. "Nerede o eski bayramlar" diye cocukluga ozlem duyanlar uzakta bulunanlarin kinali koclu kartpostal ve mektuplu bayramlasmayi da hatirlamadan edemiyor. Simdi revacta olan cep telefonu, SMS ve e-mail ile bayram kutlamasi. Arinc'in cep telefonuna da farkli cografyalardan pes pese mesajlar geliyor. Arinc, bu sekilde bayramlasmaya karsi. Bu yuzden mesajlari cevapsiz birakiyor: "Benim cep telefonuma bin civarinda SMS gelir. Ama ben SMS atmam. Nasil atildigini da bilmem. Bu sekilde bayramlasma telefonun, ziyaretin hatta kartpostalin yerini tutmuyor. Cok mekanik, icinde duygu olmayan bir kutlama." Ankara'da kurbanini kesen Bulent Arinc, komsularini da ihmal etmedi. Arinc'in evinin oldugu Cukurambar semtinde luks binalarla gecekondular ic ice. Arinc'in kurbani mahallede kurban kesemeyen magdur, fakir insanlara ulasti. Arinc, Kurban Bayrami araciligi ile insanlarin anne, baba ve buyuklerini bir kere daha hatirlamalarini ve onlara sahip cikmalarini istiyor: "Buyukler evin bereketi, huzurudur. Bizler genis ailelerden geldik. Bereketi, sevgiyi, saygiyi ailede gorduk. Anneler, babalar, buyukanne ve babalar hicbir zaman yuk olmadilar."

OMER SAHIN- ZAMAN

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Eve donus cagrisi bu kez karsilik bulacak
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 10:16:12 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv