Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Tarih Bölümü
 "Ermeni Soykırımı Yoktur" İşte budur...Zaman Beraberlik zamanı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: "Ermeni Soykırımı Yoktur" İşte budur...Zaman Beraberlik zamanı  (Okunma Sayısı 1632 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 21, 2007, 09:38:15 ÖÖ »
r a p u n z e l
uçan depik:)
Üye Bilgileri Selendili

[COLOR="Blue"]İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Lozan Mahkemesindeki Son
Savunması / 8
[/COLOR]

Mart 2007

Sayın Başkan,

[COLOR="blue"]YANLIŞ SALON[/COLOR]

Burada iki gündür yapılan iş, yargılamaya benzemiyor; akademik bir toplantıya benziyor. İsviçre basınının yorumu da bu yöndedir. O zaman yanlış bir salon seçilmiştir.

(Burada yargıç müdahale ederek, Perinçek'ten suçlama konusu içinde kalmasını ve mahkemeye eleştiri yöneltmemesini istedi)

Perinçek devamla: Ben de suçlamaya cevap veriyorum. Açıklamalarım, akademik hürriyetle ilgilidir. Üniversitelerin işini mahkemeler yapmaz. Mahkeme salonlarında tarih tartışması yapılmaz. Yargıçlar, tarih hakkında hüküm veremez. Aksi halde, tarih tartışmasını yok ederler. Ve yapılan iş, Avrupa uygarlığı için ayıptır.

Eğer buradaki faaliyet, ille bir yargılamaya benzetilecekse, Ortaçağdaki
yargılamaların bir örneğidir. Sabahtan beri sorulan sorularla beynimin kıvrımları arasında dolaşılmaktadır. Cadı davalarında olduğu gibi, bilimsel kanaatim, düşüncelerim araştırılmaktadır ve suçlanmaktadır.

Bu yapılanlarla bana bir zarar verilemez. Ama İsviçre'ye ve Avrupa'ya zarar verirsiniz. Bilimsel konuların tartışılmasını mahkemeyle, polisle, hapishaneyle, gardiyanlarla önlemeye kalkarsanız, kendinize yazık edersiniz.

[COLOR="blue"]AVRUPA UYGARLIĞININ HALİ[/COLOR]

Bir kez bilimsel kanaat ve düşünce suçlanınca, burada görüldüğü gibi,
Talat Paşa, Mustafa Kemal Atatürk, Lenin, Mao gibi geçen yüzyılın bütün devrimcileri; hedef alınmaktadır. Bu devrim düşmanlığıyla ve paslanmış anti-komünizm silahıyla varabileceğiniz bir yer yoktur. Avrupa uygarlığı kendi temellerini yıkmaktadır. Bu salonda yaşananlar da ne yazık ki bu gerçeği kanıtlamıştır.

Bazı Avrupa ülkeleri 1930'larda Nazi Almanya'sından kaçan insanları ve
Yahudileri sınırdan geri çevirir ve ölüme teslim ederken, Burada suçlanan işte o Jön Türkler, o insanları bağırlarına bastılar. Atatürk de o devrimci geleneğin
temsilcisiydi.

Almanya'dan gelen Hirsch, Röpke, Schwarz, Koschaker, Ernst Reuter gibi
bilim adamları, Avrupa'da faşizmin ve faşizme teslimiyetin kol gezdiği koşullarda, ırkçı zulümden kurtuluş ve bilim özgürlüğünü Türkiye'de buldular. (Doğu Perinçek burada İsviçre'nin Yahudileri sınırdan çevirerek Nazi soykırımına yaptığı katkılara değinmektedir. Ve bu sözleri yargıç ve savcı başlarını önlerine eğerek dinlediler.)

Avrupa uygarlığı öyle bir yıkılıyor ki, Jean Thibaux gibi dürüst ve gerçek
aydınlar, Avrupa ülkelerinin vatandaşlığını terk ediyor. Tanığımız olarak dinlenen Prof. Dr. Jean Thibaux'nun Fransız vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçmesinden alayla söz edildi burada. Bu alayları bırakıp, Avrupa'nın gerçek aydınının niçin bu tavrı aldığı üzerinde düşünmeniz yerinde olur.

Hürriyetler Avrupası'nın değerlerini bugün, çürüyen Avrupa'ya karşı bizler
savunuyoruz. Bu yargılamada benim esin kaynaklarımı araştırmak için hayli
gayret sarfedildi. Galile, Robespierre, Goethe ve Marx gibi Büyük Avrupalı' lardan aldığım esinle "Ermeni soykırımı uluslar arası bir yalandır." diyorum.

[COLOR="blue"]SOYKIRIM YOK SAVAŞ VAR[/COLOR]

Ermeni soykırımı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır. Konu iki düzlemde ele alınabilir. Birincisi, devletlerarasında savaştır. Çarlık Rusyası ordusunda,
Türkiye'ye karşı 200 bin Ermeni piyadesi savaşmıştır. Fransız ordusunda da
5 bin Ermeni askeri Fransız üniforması giydirilerek, Türkiye'ye karşı cepheye
sürülmüştür.

Rus ve Fransız ordusunda savaşan Ermeni askerlerinin önemli bir kesiminin
Türk ordusu tarafından savaşta öldürüldüğü bilinmektedir. 1920 ve 1921 yıllarında Ermenistan'ın Türkiye'ye saldırıları üzerine yapılan savaşlardaki kayıpları da buna eklemek gerekir.

İkincisi, Rusya tarafından silahlandırılan Ermeni gönüllü birliklerinin Türk ordusunu iç hatlardan vurması ve köylerdeki terörü de, her iki taraftan önemli kayıplara neden olmuş, halklar arasında karşılıklı kırımlar yaşanmıştır. Ancak şunu belirlemek gerekir.

ki, Ermeni birlikleri emperyalizmin aleti olurken, Türkiye vatan savunması
yapmıştır.

[COLOR="blue"]RUS ARŞİVLERİ[/COLOR]

Gerçekleri size göstermek için, Rus arşivlerinden yüz belge seçtik. Bunlar, yalnız Sovyet ve Bolşevik arşivleri değildir. Belgelerin çok önemli bir bölümü,
Rus Çarlığı arşivlerindendir ve aynı zamanda Sovyet döneminde Moskova'ya getirilen Ermeni belgeleridir.

Bunu ısrarla belirtmemize rağmen, Savcının devamlı Bolşevik ve Sovyet arşivi diye anması, meslek ve kural dışı faullerdir. Böyle anti-komünizme başvurarak ulaşılacak bir gerçek bulunmamaktadır.

Benim tanıklarım, Ermenistan'ın ilk Başbakanı Kaçaznuni'dir. Dikkat ediniz Bolşevik değil Taşnak'tır. Ermeni devlet adamları Karinyan, Myasnikyan, Sovyetler Birliği'nin ünlü Dışişleri Bakanı Mikoyan, hep benim tanıklarımdır. Yine Boryan, Lalayan gibi Ermeni tarihçileri doğruları yazmışlardır. Bunların hepsi namuslu olan Ermenilerdir.

Ermeni komutanlarının savaş raporları da çok çarpıcı gerçekler içermektedir. Örneğin bu raporlardan birinde Taşnak subayı 1920 yılında Beyazıt Vaaram
bölgesinden yazdığı raporda marifetlerini şöyle anlatmaktadır:

"Basar-Geçar'daki Türk nüfusu ayırt etmeden imha ettim. Bazen kurşunlara
yazık olmasın dersin ya. Bu köpeklere karşı en etkili yol, çarpışmadan sonra sağ kalanları toplayıp kuyuların içine tıkmak ve bir daha dünyada bulunmamaları için yukardan ağır kayalarla ezmek. Ben de öyle yaptım. Bütün erkekleri, kadınları ve çocukları topladım, benim tarafımdan atıldıkları kuyuların içinde kayalarla ezerek hepsinin hayatına son verdim." (Gosarhiv Armenii F.65, D.116, y.96'dan aktaran Lalayan, Daşnaksutyun'un Karşı Devrimci Rolü, Kaynak Yayınları)

Elimizde Rus askeri mahkemelerinin kararları da bulunmaktadır. Örneğin Kafkas Ordu karargahına bağlı Askeri mahkeme Dairesi'nin 1014 sayılı kararında, Rus
ordusundaki Ermeni askerler, 26 Müslüman kadınının ırzına geçerek öldürmeleri
nedeniyle idama mahkum edilmişlerdir.

[COLOR="blue"]YARGIÇIN TARAFLILIĞI [/COLOR]

Klebov gibi Rus komutanların raporları da çok çarpıcıdır. Bu raporlarda Ermeni piyade birliklerinin yaptıkları kırımlar, işkence ve tecavüzler ayrıntılı olarak anlatılır.

Albay Klebov, Erzurum'da Ermeni piyadelerin katliamını ancak Rus topçu
ateşiyle durdurabildiklerini anlatır.

Sayın Yargıç bu davada tanıklara ve bana, hep kaç Ermeni'nin öldürüldüğünü
sordu. Ancak kaç Türkün öldürüldüğünü hiç kimseye sormadı. Bunun kasıtlı olarak yapıldığını sanmıyorum. Ama bu tavır da işte o taşlaşmış önyargıyı yansıtıyor. Türk'ün hayatının değeri yoktur. Tıpkı bugün Irak'ta ABD işgal kuvvetleri tarafından katledilen 600 bin insanın hayatının değerinin olmayışı gibi.

[COLOR="blue"]TAŞLAŞMIŞ ÖNYARGILARI KIRMA YÖNTEMİ[/COLOR]

"Ermeni soykırımı uluslararası yalandır" dedim, doğru. Bunu "provokasyon"
olarak niteleyenler bile oldu. Tarihten öğrendim ki, taşlaşmış önyargılar,
okşayarak düzeltilmemiştir. Bu nedenle çarpıcı, vurucu ifadeler kullanmayı yeğledim.

Başarı da kazandık.

Bizim İsviçre'de ve Almanya'da yaptığımız eylemleri "provokasyon" olarak
nitelediler. Oysa bu eylemlerde kimsenin burnu kanamamış, yürüyen kitlenin olgunluğu ve vakarı gazete haberlerine geçmiştir. İsviçre gazetelerinde bugün olayı "On bir saat boyunca tarih yeniden yapıldı" gibi başlıklarla vermeleri, önyargıları kırmada aldığımız mesafeyi göstermektedir. (Le Matin, 7 Mart 2007). "Uluslararası yalan" saptaması, iddia edildiği gibi benim suç kastımı değil, İsviçre kamuoyunu uyandırma kastımı kanıtlar.

[COLOR="blue"]TÜRK IRKÇILIĞININ TEMELİ YOK [/COLOR]

Benim ırkçı veya aşırı milliyetçi olduğum ileri sürüldü. Irkçılık benim açımdan
şerefsizliktir. İşin ahlaki cephesi budur.

Türk milliyetçiliği ırkçı değildir. Türkler, bir etnik grup değildir. Bilimsel açıdan
bakarsak, Türk ırkçılığının temelinin olmadığı da görülür. Bugün Pasifik Okyanusu' ndan Atlas Okyanusu'na kadar uzanan alanda yaşayan halkların hepsi Türklerle şu veya bu oranda akrabadır. Hatta Amerika'da bile akrabalarımız bulunmaktadır.

Türkler dünyanın en geniş alanlarına yayılmış kavmidir. Her yerde karışmış ve
kaynaşmışlardır. Türk imparatorluk kültürü, aslında çok geniş bir coğrafyadaki halkları bir arada yaşatmaktır. Irkçılığın böyle bir tarih ve böyle bir zeminde tutması mümkün değildir.

Türkler etnik grup değil, büyük bir millettir.

Türklerin Müslümanlığı kabul eden Ermenileri kendilerinden görmeleri de,
ırkçılığa ne kadar yabancı olduklarını gösterir. Birinci Dünya Savaşı sırasında
400-600 bin arasında Ermeni'nin Müslüman olduğu bilinmektedir. Türkler onları
bağırlarına basmışlardır. Evlenmişlerdir, birlikte çocukları olmuştur. 70 milyonun
içinde Ermeni kökenli veya Ermenilerle karışmış olanların sayısı 6-7 milyona kadar ulaşmış olmalıdır.

Eğer Türkler ırkçı olsaydı, onları bağrına basar mıydı? Hitler bunu yapar
mı?

[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım!
Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: "Ermeni Soykırımı Yoktur" İşte budur...Zaman Beraberlik zamanı
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 10:03:08 ÖS »

« Yanıtla #1 : Mart 21, 2007, 09:39:04 ÖÖ »
r a p u n z e l
Üye Bilgileri Selendili

[COLOR="blue"]BOŞLUĞUN HAKARET VE PSİKOLOJİK SAVAŞ MALZEMESİYLE DOLDURULMASI [/COLOR]

Bu davada suçlamalar önyargılardan geliyor. Ön yargılara tarihi gerçeklerle cevap verdik. Tarih bilgisi olmayanlar, usavurma ve olgulardaki boşlukları
hakaretlerle ve psikolojik savaş malzemesiyle doldurmaktadırlar. Bu bir gelenektir. Ermeni soykırımı yalanı, Morgenthau ve Toynbee gibi devlet görevlileri ve istihbarat servisi elemanları tarafından uyduruldu. Aynı misyon, bugün de benzerleri tarafından yürütülmektedir. İki gün önce dinlenen Tessa Hofman, Almanya'nın Federal İstihbarat Servisi'nin Kafkasya masası şefidir. Yayınladığı kitabın kapağına, Rus ressamı Vasili Vereşçagin'in 1871 yılında yaptığı kurukafa yığını resmini, 1915 yılındaki Ermeni soykırımının fotoğrafı
olarak yayınlamıştır. Bu yalan kampanyası, işte böyle pejmürde ve zavallı
kanıtlarla yürütülmektedir. İki gün önce sorduğumuz soru üzerine, hatamı düzelttim demiştir.

Hatalı fikirler düzeltilebilir elbette. Ancak ahlak düşüklüğü düzeltilemez.

Sürekli gönderme yapılan Taner Akçam ise, Alman servisi görevlisi Tessa
Hofman'ın rahlei tedrisinde yetişmiştir. Türkiye'de iken, Ortadoğu Teknik
Üniversitesi'nde okumuştu. Ancak tarih bilmez. Hamburg Sosyal İncelemeler Merkezi'nde kendisi "Tarih alimi" olarak imal edilmiş ve siparişleri üretmiştir.

Duruşmanın ilk gününde sürekli Andonyan belgeleri diye bilinen Talat Paşa
telgrafları üzerinde duruldu. Savcıya bu telgrafların sahteliğinin uzun yıllar önce kanıtlandığını anlatmıştık. Nitekim Birleşmiş Milletler'e ait sunduğumuz belge, bu sahtekarlığı yeniden belirlemiştir.

Türk-Ermeni Uzlaşma Komisyonu'nun foyası da çıkmıştır. Ermeni soykırımı
kampanyaları her aşamada böyle düzmece belgelerle yürütülmüştür.

[COLOR="blue"]KANUN UYGULANAMIYOR[/COLOR]
Burada yaptığımız tartışma artık mahkemelerde değil, üniversitelerde ve diğer bilim kurumlarında sürdürülmelidir.

Varolan yasaya göre suçsuzum. Çünkü soykırım iddiası, Ermeni olayında
geçersizdir. Bana uygulanmak istenen hüküm, Ermeni meselesinde ölmüştür. Bu yasa, Yahudi soykırımı için uygulanabilir, bu mahkemelerin bileceği iştir. Ancak Ermeni meselesinde uygulanamıyor.

İngiltere Eski Başbakanı Margaret Thatcher'in danışmanı Prof. Dr. Norman
Stone, Die Weltwoche dergisinde "Ermeni soykırımı olmamıştır" başlıklı yazısında, "Doğu Perinçek ile bütünüyle aynı görüşteyim" diye yazmıştır. Prof. Stone'u yargı önüne çıkaramıyorsunuz.

Korg. Yaşar Müjdeci "Ermeni soykırımı yalandır" diye konferans veriyor. İsviçre polisi kameraya alıyor. Ama dava açılamıyor.

Eski Bern Milletvekili Albert Hourriet de Ermeni soykırımının yalan olduğunu açıkça belirtiyor. Ancak yine dava açamıyorsunuz.

Nitekim Lozan sorgu yargıcı, 21 Eylül 2006 günü beni sorguladıktan sonra,
takipsizlik kararı vereceğini İsviçre Devlet televizyonu 1. Kanal dahil, bütün
kanallardan açıklamıştır.

Açıktır ki, İsviçre'nin kamu vicdanında bu kanun Ermeni soykırımı açısından kabul görmemiştir.

Bizim Lozan 2005 eylemimizden sonra İsviçre Senatosu, Ermeni katliamını
kabul kararını gündeminden temelli kaldırmıştır.

Ve 2006 Ekim ayında İsviçre Adalet bakanı sayın Blocher, soykırımı inkar edenleri cezalandıran yasayı kaldıracaklarını açıklamış ve bu amaçla bir komisyon kurmuştur.

Komisyon Başkanı sayın Leupold da, "Yargıçların tarih hakkında hüküm
veremeyeceklerini" açıklamıştır.

İşte bizim yaptığımız provokasyon diye suçlanan eylemler! İsviçre devletini kanun değiştirme noktasına getirmiştir. Demek ki yapılan iş provokasyon değil,
İsviçre'ye yardımdır.

[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım!
Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2007, 09:39:43 ÖÖ »
r a p u n z e l
Üye Bilgileri Selendili

[COLOR="blue"]ÖLMÜŞ EŞEĞİN ETİNDEN SUCUK OLMAZ [/COLOR]

Bizim Türkçemizde söylenen bir söz vardır: Ölmüş eşeğin etinden sucuk olmaz.

Bana uygulanmak istenen kanun maddesi, Ermeni soykırımı açısından ölmüştür. Artık bu ölüyü ortadan kaldırmak gerekmektedir.

Kanunun hukuken bugün yürürlükte bulunması, uygulanabilir olması anlamına
gelmez.
Kanunlar da ölürler ve defnedilirler. Yapılması gereken ve kaçınılmaz olarak yapılacak olan budur.

[COLOR="blue"]TÜRKİYENİN, ORTADOĞU'NUN VE DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN [/COLOR]

Suçun oluştuğunu belirlemek için benim kastım araştırıldı. Size Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır derken, hangi amaçla hareket ettiğimi belirteyim.

Birincisi gerçeğe bağlılık duygusudur.

İkincisi, Türkiye'nin, Ortadoğu'nun ve dünyanın geleceğiyle ilgilidir.

Bu yalan, Ermeni meselesiyle ilgili olarak değil, ABD'nin Büyük Ortadoğu
Projesi'nde kullanılacaktır. Kuzey Irak'taki kukla devleti Türkiye, İran ve Suriye'ye doğru genişletme operasyonunda bu yalana başvurulacağı şimdiden görülmektedir. Bunda İsviçre'nin ve Avrupa'nın bir çıkarı yoktur. İnsanlığın ve Ermeni kardeşlerimizin de bu politikada bir çıkarı yoktur.

Adil bir karar vermenizi talep ediyor ve saygılar sunuyorum.

Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2007, 10:46:46 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

adamları yerden yere vurmuş
ama anlıycaklarını sanmıyorum

NATO KAFA NATO MERMER

eyvallah rapunzel

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2007, 10:57:46 ÖÖ »
r a p u n z e l
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: seyman;66440
adamları yerden yere vurmuş
ama anlıycaklarını sanmıyorum

NATO KAFA NATO MERMER

eyvallah rapunzel

:60: :60: :60:

Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2007, 12:01:53 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: r a p u n z e l;66421
TÜRK IRKÇILIĞININ TEMELİ YOK

Benim ırkçı veya aşırı milliyetçi olduğum ileri sürüldü. Irkçılık benim açımdan
şerefsizliktir. İşin ahlaki cephesi budur.

Türk milliyetçiliği ırkçı değildir. Türkler, bir etnik grup değildir. Bilimsel açıdan
bakarsak, Türk ırkçılığının temelinin olmadığı da görülür. Bugün Pasifik Okyanusu' ndan Atlas Okyanusu'na kadar uzanan alanda yaşayan halkların hepsi Türklerle şu veya bu oranda akrabadır. Hatta Amerika'da bile akrabalarımız bulunmaktadır.

Türkler dünyanın en geniş alanlarına yayılmış kavmidir. Her yerde karışmış ve
kaynaşmışlardır. Türk imparatorluk kültürü, aslında çok geniş bir coğrafyadaki halkları bir arada yaşatmaktır. Irkçılığın böyle bir tarih ve böyle bir zeminde tutması mümkün değildir.

Türkler etnik grup değil, büyük bir millettir.

Türklerin Müslümanlığı kabul eden Ermenileri kendilerinden görmeleri de,
ırkçılığa ne kadar yabancı olduklarını gösterir. Birinci Dünya Savaşı sırasında
400-600 bin arasında Ermeni'nin Müslüman olduğu bilinmektedir. Türkler onları
bağırlarına basmışlardır. Evlenmişlerdir, birlikte çocukları olmuştur. 70 milyonun
içinde Ermeni kökenli veya Ermenilerle karışmış olanların sayısı 6-7 milyona kadar ulaşmış olmalıdır.

Eğer Türkler ırkçı olsaydı, onları bağrına basar mıydı? Hitler bunu yapar
mı?

Türk milleti tarihinde hiçbir zaman hiçbir millete zulmetmemiştir...

tşk.ler rapunzel....:35: :35:

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #6 : Mart 21, 2007, 01:19:27 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

doğu perinçek bişey yapıyorsa mutlaka altından bieşey çıkar...apo yla el sıkışıp dağdaki teröristlerle fotoğraf çektirirken ki gülümseyen ifadis var yine yüzündeki fotoğraflarla... Türkiyenin çıkarları ve doğu perinçek...yanyana gelecek ha...inannılmaz buna....

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2007, 01:29:27 ÖS »
r a p u n z e l
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: yahya;66476
doğu perinçek bişey yapıyorsa mutlaka altından bieşey çıkar...apo yla el sıkışıp dağdaki teröristlerle fotoğraf çektirirken ki gülümseyen ifadis var yine yüzündeki fotoğraflarla... Türkiyenin çıkarları ve doğu perinçek...yanyana gelecek ha...inannılmaz buna....

Allah şaşırtmıştır belki canım a a a a :21:

Belki o da görmüştür gerçekleri artık :35: :35: :35:

bu arada seni aramızda görmek ne güzel resim, kıymetli düşüncelerin ve değerli bilgilerine ihtiyacımız var bizim...

Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2007, 03:51:37 ÖS »
aglayankul
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: yahya;66476

Avrupanın çifte standardı bizim sosyalistleri bile milliyetçi çizgiye çekti. Smiley)

YOLCU YOLUNDA GEREK.......
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2007, 04:49:48 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: aglayankul;66507
Avrupanın çifte standardı bizim sosyalistleri bile milliyetçi çizgiye çekti. Smiley)

aynen...
bu kadar çifte standart bu kadar Türklüğe hakaret olunca onlarda milliyetçi çizgide hareket ediyorlar...
neticede ülkemiz çıkarını savunan herkes bu ülke için birşey yapar...
bu konuda tepkimizi hep birlikte son derece güçlü olduğumuzu göstererek vermeliyiz...
Fransa da  yasa tasarısı çıkaranlara elimizden geldiğince fransız ürünlerini boykot ederek göstermeye devam edelim....
ne mutlu TÜRKÜM diyene
ne mutlu TÜRK ürünleri kullanana...:35: :35:

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #10 : Mart 21, 2007, 05:15:58 ÖS »
PADİŞAH
Üye Bilgileri Selendili
*

paylaşım için
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2007, 05:17:13 ÖS »
PADİŞAH
Üye Bilgileri Selendili
*

« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2007, 06:50:07 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Arşiv Belgelerine Göre Ermeni Konusu

ARŞİV BELGELERİNE GÖRE ERMENİ KONUSU

Batı kamuoyundaki Ermeni soykırımı iddiaları bugüne kadar doğruluğu ispatlanmamış olan hatırat türü sübjektif bazı yayınlara dayanmaktadır. Halbuki "Tarih belge ile yazılır" hükmü, tüm dünya bilim alemince kabul edilen bir gerçektir. Çünkü arşivlere dayalı bilimsel çalışmalar önyargı ve siyasi yaklaşımları ortadan kaldıracaktır. Arşivler, diğer tarihi kaynaklar arasında gerçeği en objektif şekilde yansıtan otantik belgelerdir. Bu nedenle Batı ülkelerinde siyasi bir yaklaşımla ele alınan Ermeni konusunun tarihin asıl kaynaklarına inilerek değerlendirilmesi gerekir. Tarihi konular ve olaylar hakkında hüküm verebilmek için, tarihin otantik kaynakları olan arşivler, tarih araştırmacıları için gerçek belge niteliğindedir. Türk arşivlerinde araştırma yapmadan yazılacak bir bölge ve dünya tarihinde muhakkak eksikler olacaktır. Ermeni konusu hakkında Batı ülkelerinde yapılan yayınlar birinci elden kaynaklara dayanmadığı için maalesef eksik, hatalı ve sübjektif olmuşlardır. Halbuki Türk arşivlerinde Ermeni konusu ile ilgili milyonlarca belge vardır. Bu belgeler olayları objektif bir şekilde aydınlatacak mahiyettedir. Belgelerin tarihi gerçekleri siyasi, ideolojik ve önyargılı yaklaşımlardan uzak, bilimin ışığında aydınlatılmasına yardımcı olması amacıyla bu sayfa hazırlanmıştır.

http://www.devletarsivleri.gov.tr/kitap/

« Yanıtla #13 : Mayıs 03, 2007, 07:00:52 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2007, 07:03:05 ÖS Gönderen: seyman » Logged

« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2007, 07:47:26 ÖS »
avcım
yaren selendili
Üye Bilgileri Selendili

arkadaşlar ölmüş eşek kurtdan korkmaz adamların savunacak birşeyi kalmadı.Düne kadar süper gösterdikleri demir perdeler yıkıldı.Halklarının durumu belli ne yapsınlar bize döndüler....
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2007, 11:03:57 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: avcım;68830
arkadaşlar ölmüş eşek kurtdan korkmaz adamların savunacak birşeyi kalmadı.Düne kadar süper gösterdikleri demir perdeler yıkıldı.Halklarının durumu belli ne yapsınlar bize döndüler....

evet
tilki döner dolaşır yine kürkçü dükkanına gelir

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv