Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Erdogan, hain saldiriyi degerlendirdi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Erdogan, hain saldiriyi degerlendirdi  (Okunma Sayısı 246 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 06, 2008, 12:34:04 ÖÖ »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Erdogan, hain saldiriyi degerlendirdi

[Basbakan Diyarbakir'da] Vicdana sigmayan bir vahsetle karsi karsiyayiz - Video

Ilk olarak Diyarbakir Valiligi'ni ziyaret eden Erdogan, valilik girisinde vatandaslar tarafindan alkislarla karsilandi. Vatandaslar "Diyarbakir seninle gurur duyuyor", "Basbakan sen bizim herseyimizsin" sloganlari atti. Erdogan, vatandaslarin sevgi gosterisine el sallayarak yanit verdi. Erdogan valilikte bir toplanti yapti.

BASBAKAN ERDOGAN

Toplanti sonrasi aciklama yapan Basbakan, sunlari soyledi:

"Yerinde incelemelerde bulunmak, Diyarkirlilara bassagligi dilemek, onlarla dayanisma icinde oldugumuzu gostermek, dertlerini paylasmak icin Diyarbakir'dayiz. Hicbir insani deger tanimayan, hicbir vicdana sigmayan buyuk bir vahsetle karsi karsiya bulunuyoruz. Diyarbakir'in en islek caddelerinden birinde sivil, asker, yasli ve cocuk demeden bu olayla insan hayatina bir kez daha kastedilmistir. Teror orgutu hicbir ayrim yapmamaktadir. Terorun bu gercek yuzunu aci bir sekilde ne yazik ki; Diyarbakir'da ikinci kez gorduk. Hedef sadece Diyarbakir degildir. Dogusu batisi ile butun Turkiye'dir. Bu birligimizdir, beraberligimizdir. Bu eylem buna yoneliktir. Tabi ki buna en guzel cevabi millet olarak dayanismamizla, birlikteligimizle beraber veriyoruz. Birbirizime daha cok kenetleniyoruz. Bu saldirida kaybettigimiz evlatlarimiza Allahtan rahmet diliyorum. Terorun yillardir magdur ettigi bolge insanimizin basi sagolsun. Bu hain saldiri teror orgutunun sadece caresizligini degil ayni zamanda amacsizligini da gozler onunu sermistir. Cunku bu yolla hicbir yere varilmayacagi aciktir. Masum insanlarin, gencecik cocuklarimizin hayatina kastederek hicbir sey elde etmeleri mumkun degildir.Teror orgutunun elebasilari kendilerini ele vermistir. Bolucu teror orgutu hicbir zaman benim kurt kokenli vatandasimin temsilcisi olmamistir. Olmayacaktir. Iste bu saldirida olen kardeslerim benim kurt kokenli vatandaslarim degil mi? Bu bolgenin insanlari degil mi? Hersey cok acik net ortada. Bu is 5 dakika daha gec olmus olsaydi bu sayi kim bilir nerelere varacakti.

TEROR ORGUTU LIDERLER

Teror orgutunun elebasilari kendilerinden baska hicbir sey dusunmediklerini kendi hayatlarindan baska hicbir hayata deger vermediklerini, sadece kendi sahsi amaclarinin, kirli emellerinin pesinde olduklarini, kanli duzenlerini surdurmekten baska hicbir davalari olmadiklarini ortaya koymuslardir. Herkesin bunu boyle bilmesi hesabini buna gore yapmasi icin bunlari soyluyorum.

Bu eylemler bizim terorle mucadeledeki azim ve kararlilgimiz daha da arttirmaktadir. Bunun icin daha da gelistirilmis demokrasi diyoruz. Demokrasi mucadelesi cok daha guc bulacaktir. Demokrasimizi hep birlikte gelistirecegiz.

TERORLE MUCADELENIN BOYUTLARI

Dun aksam televizyonda bir siyasi liderin yaklasimini gorunce uzuldum.Bir defa terorle mucadelenin sadece askeri boyutu yoktur. Siyasi, diplomatik, ekonomik, sosyolojik ve kulturel boyutlari vardir. Bircok alanda terorle mucadele etmeye mecburuz.Terorle mucadele ulusal degildir. Terorun uluslararasi boyutu vardir.Uluslararasi teror eylemlerine karsi, bu mucadeleyi uluslararasi boyutta goturmek zorundayiz. Bu Diyarbakir olayi uluslararasi boyutta karsiligini bulmustur. Bunlar soylenmemis olsaydi bu is farkli degerlendirilebilirdi."

PKK BAGLANTISI

Gazetecilerin sorularini da yanitlayan Erdogan, bir gazecinin "Patlamanin,  PKK ile bir baglantisi kesinlesti mi?" sorusuna,"Su anda guvenlik guclerimizin eylem cesitleri acisindan soydekileri budur"diye yanit verdi.

IRAN'DAN GELDIKLERI IDDIASI

Saldirganlarin Iran'dan geldikleri yonundeki haberlerin hatirlatilmasi uzerine Erdogan: "Ben cevabimi verdim. Eylem cesiti itibari ile bu bolucu teror orgutunun eylem cesidinden bir tanesidir. Iran'in bizimle bu noktada bir sikintisi soz konusu degil" dedi.

DHA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Erdogan, hain saldiriyi degerlendirdi
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 09:58:30 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv