« : Nisan 14, 2006, 09:32:15 ÖS » |
|
cankurtaran
|
[SIZE="4"][COLOR="Black"][/COLOR]Yarışmanın Şartları[/SIZE] [COLOR="Red"][SIZE="4"]1.Herkes tek kullanıcı adıyla yarışmaya katılabilir. 2.Kendinizi istediğiniz biçimde anlatabilirsiniz. 3.Rumuz kullanmak serbest,ancak diğer bilgilerinizin doğru olması şarttır. 4.Yaş sınırımız yoktur. 5.Yazıyı animasyonlu, slaytlı,sesli,resimli her şekilde hazırlayabilirsiniz. 6.Yazılarınızda daha sonradan düzenleme yapma şansınız var ancak geçerli tarih içinde. 7.Yazılar 1,5 A-4 kağıdı ebatı geçmeyecek biçimde ve 3 pont büyüklüğünde olacak 8-17-Nisan itibariyle start alan yarışmamız 17-Mayıs itibariyle son bulacaktır. 9.Yarışmada konum önemli değil herkes katılabilir. 10.Oylamamız jüri tarafından yapılacaktır. 11.Yarışma sonuçlarımızı yarış bitiminden sonraki ilk hafta içerisinde açıklayacağız. 12.Farklı yazın biçimi ve anlatımıyla dereceye giren ilk üç adaya ödülümüz sürprizdir. Amacımız edebi yazındaki becerilerinizi görmek, sizleri birazda olsa tanımak ve yarıştırmak.
Şimdiden herkese başarılar diliyorum.
[/SIZE][/COLOR]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2006, 10:25:28 ÖÖ Gönderen: cankurtaran »
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2006, 11:41:25 ÖS » |
|
cankurtaran
|
[COLOR="Blue"][COLOR="SeaGreen"][SIZE="3"]mevsimlerden bir ağustos ayı Ve nasıl gülerse hayat yüzümüze büyük bir ısrarla Ve gelirse zamanı güneşin doğmanın pencereye ben de Ramazan ayının 15 inde doğmuşum bir orta karadeniz şehrinde Yıllardan 1979, Tam üzüm, karpuz zamanı ve memleketin civcivli anları, Annemin üçüncü çoçuğu olmuşum tabii gerçi ablam kız beklemiyomuş, daha bebekliğimin ilk aylarında sağolsun ablam beni ben istemiyom bunu alın leyleklere versin erkek getirsin demiş ama ben büyük bir inat ve ısrarla kendimi kabullendirmişim ailenin en haşin ve dediği dedik, öttürdüğü düdük, mizacımlada: Çevrem tarafından güvenilir, aklını koyduğunu yapan mahallenin en delikanlı kızı, Arkadaşları tarafından sevilen, sadık, samimi ve kendi deyimleriyle bir keçi inadında, kararlı ve de istikrarlı tavırlarıyla bilinen bir bilmiyorsan bir bilene danış atasözünün uygulama sahası olarak tanınmaktayım. Bedava resim, şiir, kompozisyon işlevi yerine getiren gönüllü bir adayım. Terazi burcunun sanatsal özelliklerini ve aslan burcunun karekteristik özelliklerini giymiş ve liderlik vasfı her yerde ön plana çıkan bir yapıyla bütünleşmiş bulunmaktayım. Bu arada henüz 6 yaşında ve oyun çağlarında "hey Onbeşli Onbeşli Tokat yolları taşlı" türkülerini söyleyerek oyun havasında pekiyi dereceyle ilkokulu ;Sonra yine dünya eski de hamam eski tas şarkısını söyleyerek; ortaokulu teşekkür diplomasıyla bitirdim. Lisede azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz diyerek "yüz üstü çok süründün ayağa kalk sakarya şiiriyle"; derslere bir sarıldım teşekkür ve takdir belgelerine boğuldum. Aynı talih üniversite sınavlarında beni bulmadı çünkü çalışacak zeminim olmadı hedefim hukuktu, guguk oldu ve bu sınavlarda duruldum. İkinci girişimde olmayacak şansımı zorlayarak bir iki yıllık kazandım. Adı bende saklı.Şanlı G.O.Paşanın torunu olarak GaziOsmanPaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümün de bir Bölüm hocası hariç diğer hocaları hep kafaya aldım, sınıfın en çalışkan, en hazır cevap öğrencisi ve tembellerin kurtarıcısı oldum. 2 yılda da sınıf ikincisi olarak dereceye girdim sanki bana madolyon taktılar bir binish giydik mezuniyet töreninde... Derken okul bitti ve yayıldık şöyle mecburiyet caddesinde memleketin, büyük adam olmuş gibi. ilk başvurduğumuz yerel televizyonlardan birinde beğenilen en iyi ses olarak haber spikerliği yaptım. 4 aya 2 aylık maaşla kazık yedim.Bu benim ilk ve son yediğim kazık oldu. Millete bedava spikerlik yapmak yerine kendimi sosyal faaliyetlere adayarak 5-6 yılda çeşitli dernek ve partilerde üst seviye görevler yaptım. Programlar düzenledim. Gezmediğim yer, eskitmediğim papuç kalmadı desem yalan olmaz. Bu arada bir ora eksik kalmasın diye 1-5 yıl tekvando kurslarında boy gösterip amatör hocalık yaptım. Ve onca işin gücün arasında herkes lisans mezunu oluyor biz de geri kalmayalım deyip işletmeye şöyle bir dalış yaptım önce dersler kaldırdı attı havaya sonra onu da havaya soktum ve şu an son sınıf öğrencisiyim. Boşlukları hiç sevmeyen birisi olarak her boşlukta bir kursla kendimi eğittim. Bilgisayar,nakış,takı tasarımı kursları gibi. Şiir ve öykü alanında devam eden çalışmalarımla birlikte; hayatım acizane böyle geçti ve şu an kendime fırsatları kaçan değil kovalayan yakalar sözünü bir ilke, hayatta ayakta kalmanın sırrını mücadeleci olmaya ve hayatı ne olursa olsun yaşamaya değer görmekte ve hayat paylaşınca güzel inançlarını düstur edinmiş bulunmaktayım. Herkese Kolaylıklar!!!!!!! [/SIZE][/COLOR][/COLOR]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2006, 10:10:29 ÖÖ Gönderen: cankurtaran »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2006, 12:30:31 ÖÖ » |
|
mavi
|
cankurtaran eline saglık güzel olmus.. emegine saglık( ben bu sözü bosa sylemem) bende coook güzel bişi hazırlıcam p tesi gününe ama hafta sonu pc basında diilim gezcem şööle emek verip güzel bişiler cıkartmaya calıscam pas gectigimi düsünme;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2006, 10:11:48 ÖÖ » |
|
cankurtaran
|
Arkadaşlar hepinizi yarışmaya davet ediyorum.Bakalım kendinizi nasıl tarif edeceksiniz.Dökülün hünerlerinizi bakıyım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2006, 10:28:09 ÖS » |
|
since
|
Arkadaşlar hepinizi yarışmaya davet ediyorum.Bakalım kendinizi nasıl tarif edeceksiniz.Dökülün hünerlerinizi bakıyım. kardeş yoğun olduğum için henüz yazamadım.. inşallah önümüzdeki hafta yarışmaya katılacağım....
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2006, 10:29:36 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2006, 10:45:30 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2006, 11:31:25 ÖÖ » |
|
cankurtaran
|
Bekliyoruz arkadaşlar hepinizi yarışmaya ilk yaptığımız yarışmada katılım azdı ama başarıyla tamamladık. ve bir çok üyemizin haberi olmamış sonradan kaltılmak istemişlerdi. Sitemizi bu tip yarışmalarla zenginleştirelim. Herşey için iştirak şart arkadaşlar. Buyrun hayatınızı anlatmaya.önemli olan yarışmak bunu unutmayalım. Hayat bir yarıştır.Kazanmak için başlayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2006, 12:40:11 ÖS » |
|
since
|
Serdar ince...Yıllardan 1978,aylardan nisan ayı;benim hayat öykümün başlangıcı olmuştur..Baharın gelişi,çiçeklerin açışı,doğanın yeşile büründüğü bir mevsime denk gelmiş doğumum..Nisan ayı ilçemizde tütün dikimlerinin başladığı aylar olduğu için henüz 15-20 günlük iken tütün tarlasında bulmuşum kendimi..Annem her defasında anlatır:Sen doğalı 3-5 gün olmuştu ama yinede çalışmak zorundaydık,seni tütün tarlalarında büyüttüm.... Zaman ilerledikçe büyüdük...Atatürk ilkokulunu bitirdikten sonra,eğitimime Selendi lisesinin orta kısmı ve lise kısmıyla devam ettim..Derslerimde genelde başarılı oldum..Okulu bitirdikten sonra tabiki herkes gibi bende üniversite kabusu yaşadım..istediğim bölümü bir türlü kazanamadım.2000 yılında İzmir aliağada göreve başladım,halen aynı görevimi sürdürmekteyim...kendimden anlatabileceğim başka bir özelliğimde; iyi bir dinleyiciyimdir..Genelde herkesin sorununu dinlerim.Herşey tecrübe diye isimlendirilir bu hayatta...Ama insandan birşeyleri alıp götürende bu tecrübelerdir...Bunu analdığınızda genelde çok geç olur bazı şeyler için...Bana da bazı şeyler neredeyse 2 seneme mal oldu...Hobilere gelince;Tabii ki futbol ve internet...amatör futbol oynadım..kendimi bildim bileli sokaklarda,halı sahada nerede olursa olsun oynarım mesela şu anda çalıştığım şirkette futbol turnuvasına katıldım maçlar yeni başladı ama antremansız olduğum için bayağı zorlanıyorum..koşarken iyi ama sonraki günlerde bacaklarım tutuluyor yav..en iyisi spor yapmak...bazen Manisada akşamları yürüyüşe çıkıyorum,sigara kullanmadığım için her çıktığımda hiç yorulmadan ortalama 7-8 km.yürüyorum. www.selendi.com u söylememe gerek yok heralde zamanımın büyük bir bölümünü sitemize faydalı olabilmek için ayırıyorum.sitemizin amaçlarından biri olan dostlukların ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalışıyorum..sitemize 2005 yılı Haziran ayında üye oldum,üye oluşumda tesadüfen ilçemizle ilgili google den araştırma yaparken siteyi gördüm ve hemen üye oldum..o gün bugündür sitemizin ilerlemesi,ilçemizde oturan arkadaşlarımız ile ilçemiz dışında bulunan dostlarımızla iyi diyaloglara girdik..sitemiz sayesinde birçok yeni dost ve arkadaşlar edindim..sitemizi kurup bir nev-i de olsa ilçemize hizmet eden tüm dost ve arkadaşlarımızdan ALLAH(C.C.)razı olsun..yaşasın selendi.com
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2006, 01:30:07 ÖS » |
yahya
|
Mart ayının daha 21 gelmemiş, yani yeryüzü bahardla daha tanışmamış ben doğduğumda hafif bir soğuk mart günü köyde iki odalı ,bir mutfak tuvaleti eve 20 metre uzaklıkta şirin bir köy evinde açmışım dünyaya gözlerimi, Babamın imam olması hasabiyle bir içten okunmuş kulağıma ezan ve YAHYA vermişler ismimi, Yahya peygamber peygamberler arasında o zamanın deyimiyle idam edilenlerden yani öldürülenlerden, başı dimdik doğruluğun peşinde gitsin haksızlıklara karşı kafası gövdesinden ayrılsa dahi doğru bildiğini yapsın diye konmuş ismimiz, layık olma çabası değil bendiki yaradılış, ismimizin anlamı tasavvur etmiş kendimizde diri ve canlı. Minikliğimde bile çok asi ama bir okadar mahrur biriymişim birazda kendini bilmez bir akıllı şımarık . Elleri öpülesi uğruna bin canım olsa 1001 arayacağım canım annemi gecenin 3. kldırır kendime kızarmış ekmek ve çay yaptırırdım ilkokul çağlarımda. Zekiydim yukarı güllüce köyünde parmakla gösterirdi herkes " hocanın oğlu yahya Sekine evren Anadolu lisesi" ni kazandı diye.
Kazandık kazanmasına gariban olmak hor karşılanmak, ezilmek, bir nevi isyan etmek hayata lakin allahın verdiği buyruğa karşı gelmek ismime ve taşıdığı anlama ters düşer. Bende öyle dedim kendime hayatına isyan etme haksızlıklara isyan et. Yeri geldi gürledim ufak boyumla yeri geldi isyan ettim parasız ve fakir bedenimle. Sizi gidi nemrutlar, hoca oğlu olursunuz, çiftçi oğlu olursunuz davar gütmekten başka bir halt yapmazsınız dedi Müdür bey. Vurdum... evet yanlış okumadınız Müdürün gözünün üstüne sıkı bir yumruk vurdum. ve ilişiğim kesildi okuldan doğru salihli Lisesi. İsyan biter mi bitmez..... hayatta en zor olanı haksızlıklara meydan okumaktır. Okunası o kadar kitap dururken. Bir sabah uyandık ve geldik okula Okulda bayrak direğinde bir PKK bayrağı yine sumadı yahya yine gürledi.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Vurdum.... okulda ne kadar sempatizan varsa hepsini tek yakaladık yakaladık vurdum.. gözlerinin üstüne.. o morluklar nişanları olsun ki Bayrağa uzanan eller herkestarafından tanınsın. ve o gün taktılar ismimi REİS
Lakin bitti okul.. hayat bu yana hayal deki gibi olmuyor. İster miydiki gönül sınavlarda başarısız ol. Oldum.. hayatta her şeyde başarısız olduğumuz gibi sınavladada havlu attık. Fakat ne gariptir ki yüce yaradan herkesin rızkını vermiştir bir yerlerde. yıllar önce ufacık bir yürek olarak ayrıldığım >selendiye ..Pişmiş çelikleşmiş koskocaman bir yürekle döndüm......
Hayat acı tatlı belki bir gün güldürür belki bir gün insanı kahreder. Tanıştık hayatımın arkadaşı can yoldaşım bahtı karalım ile, bir güz günü düştü yüreğime kor gibi ..yandım...onsuzluk yaktı beni..ve ağzımdan şu cümle döküldü. Denizler birleşsede, dağlar erisede gözüm görmez senden başkasını gel HE de.. Dedi sağolası can yarim, can yoldaşım evlendik, sonra canım geldi, parçam, kanım,varlık sebeblerim, kuş gibi minicik ağzı, minicik elleri ve ayakları ile kürşat.. ama adı gibi cesaret timsali olacak inşallah. Kürşat değil midir ki Çin seddini aşıp 40 yiğidiyle Çin hakanına meydan okuyan
Yiğit e yiğit er gerek..Allah onları yanımdan ,annemi babamı başımdan,kardeşlerimi gözümden.... Can yoldaşlarım kutlu yolbaşçılarımı yüreğimden esirgemisin.....
Sevgi ve saygıyla............
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2006, 03:54:39 ÖS » |
ALPASLAN Yakup
|
Anemin dediğine göre ben kiraz ayının 15'inde doğmuşum.Bu aslında Haziran ayının 28'ine tekabul etmektedir.Doğduğumdan bu tarafa tam 43 yıl küsür ay olmuş.Aklim sarmaya başladığı hayatımın ilk hatırldığım bölümlerinde Galatasaray'lı idim. Tabiki sonradan biraz daha akıllanınca Trabzonspor'lu olmuşum. Çocukluk hayatım köyümde dolu dolu geçti.Ailenin üçüncü ve ortanca çocuğuyum.Köyümüz tahsil yönünden ortalam köy standartlarından daha yüksek tahsil oranına sahipti.Lakin ailemizde pek yüksel okul okuma geleneği yoktu.Abim medreseye gidiyor.Şimdilerde şöförlük yapıyor.Ablamsa okula gönderilmemişti.Bu şartlar muvacehesinde ilk ve orta okulu köyümde liseyi Trabzon İHL'de okudum.1980 yılında 12 Eylül İhtilalinin akabinde eski adı İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde (2 yıl okuduktan sonra Marmara Ünv. İlahiyat Fakültesi oldu) yüksek okulu bitirdim. 1985 yılı şubat 11, hayatımın yeni macerasına Selendi Yİbo'da başladım.Tabiki bu arada evlenedik(24/02/1985). Her anadolu çocuğu gibi çok idealist bir öğretmen olmayı kafama koymuştum. Öğrencilik yıllarımızda içimiz memlekete millete ve tabiki islama hizmet etme aşkıyla doluydu. Şu anda düşünüyorum çok saftık. Paraya değer vermeyen insanların dürüstlüğüne inanan insanlara mutlak bir güven duygusu içinde olan insanlardık. Öğrencilik yıllarımızda bu duygu verilmış ve öğrenci arkadaşlarımzla bu duyguları yaşamıştık. Aynı zamanda aynı düşünce yapısına sahip insanlala bir arada yaşamışitık. Kazın ayağı öyle değildi. Öğretmenliğe başlayınca sudan çıkmış balığa döndük. Tabiki farklı dünyaların insanlarıyla bir arada yaşmak için bir adaptasyon içerisine girdik. Selendi YİBO'da gerçekten sağcı solcu çok değerli arkadaşlarımız vardı. Öğretmenlerin çoğu da selendiliydi. Çok şen şakrak arkadaşlardı. Hala memur İsmail'in (Okulumuzun muhasebecisiydi şu an ne yapıyor bilmiyorum.) bekir Hoca'ya, Ahmet Demirel'e yaptığı biraz sulu şakalar hala aklıma gelince kahkahayla gülerim. Mehmet topuz çok velut bir arkadaştı. Her yıl müsamere hazırlar tiyatro oynatırdı. İlçenin en şatafatlı müsameresi bizim okulda olurdu. İlçenin en iyi bandosunu da YIBO çıkarırdı. Hüseyin KURT, Ethem DEMİREL,Sabri KARAMAN, Mehmet SÖNMEZ,Mehmet AKKOÇ, Ali BAYER, (Kalp kapakçığında Sorun vardı.İnşaallah yaşıyordur) isimlerini hatırlyamadığım çok değerli arkadaşlar. Aynı zamanda okulun hizmetini gören memur ve hizmetli arkadaşlar. Selendi küçük bir yerdi ama insanlarının yürekleri büyüktü. Onun içindirki bu gün hala bu sitedeyim. Hiçbir zaman kendimi Selendi'de yanlız hisetmedim. Kader bizi 1989 yılı Eylül'ünde Selendi'den ayırdı. Selendi'den ayrılmamızın sebebi tamamen ailevi nedenlerdendi. 1989 yılında İstanbul Şile'de tekrar öğretmenliğe başladım. 1999 yılı Nisanda Gaziemir'de daha sonra Lüleburgaz'da yedeksubay olarak askerlık görevini tamamladim. 1991 yılından beri İstanbulun değişik yerlerinde öğretmenlik yaptım. 2002 yılında arkadaşların dolmuşuna gelerek müdürlük sınavına girdim. 2003 yılından müdür oldum. Amma ve lakin müdürlük bana pahalıya patladı. Zeytin gibi saçlarım ağarmaya başladı. Dökulmeyen saçlarım dökülmeye ve kelleşmeye başladı. Bu arada ellerinizden öper 6 ve 9 yaşlarında iki tana erke çocuğumuz var. İnsanlar zaman içerisinde eşyayı ve insanları algılama konusunda bazı değişimler gösteriyor. Bizde zaman içerisinde ister istemez değiştik. Dünya malına daha çok değer verır olduk. Saflığımızı bıraz azaldı. İdaalist öğretmenliğimiz de Selendi'de kaldı. Daha realist düşünmeye başladık. Maalesef kozmopolit ortamalar insanı değiştiriyor. Evet arkadaşlar işte bu benim kısacık hikayem.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2006, 11:02:45 ÖÖ Gönderen: ALPASLAN Yakup »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2006, 04:03:02 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2006, 04:11:19 ÖS » |
|
mavi
|
ayrıca bir trabzonsporlu görmek güzel. bende kendmi yalnız hissediyordum zorla oturup o güzel kafacıgımı ve küçücük beynimi yorup bişi yazdırcanız dimi:p yazık diilmi bana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2006, 08:30:15 ÖS » |
|
cankurtaran
|
valla sizde ne cevherler varmış helal olsun ama diğerlerini de görmek isteriz.ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2006, 12:01:33 ÖS » |
|
since
|
zorla oturup o güzel kafacıgımı ve küçücük beynimi yorup bişi yazdırcanız dimi:p yazık diilmi bana kendini yormayacaksın ki? sadece bize kendini tanıtcaksın, eminim seni yormaz... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2006, 01:07:04 ÖÖ » |
|
gofur
|
Dünyaya gözlerimi açtığımda aylardan haziran ayıymış.Sıcak ve işlerin yoğun olduğu dönem... Anamın anlattığına göre koca tütün tarlasının alt tarafında bi balambırt ağacı varmış.Hayatımın ilk aylarını o salıncakta çoğu zaman yanlız başıma geçirmişim. Sonra okul çağına gelince Atatürk ilkokulu.Değerli öğretmenlerim Orhan hoca ve Yılmaz Yörük'tü. Topu olanın istediği gibi oyunu yönlendirdiği pas alamazsa maçı bitirdiği günlerdi. Ogünler hayatımın en mutlu günleriydi.Ortaokulu Selendi Lisesi Orta kısımda bitirdikten sonra lise için ver elini İstanbul.Bir yıl Haydarpaşa ATL olmak üzere Gebze S.T.F.A dan mezun oldum. Malum yatılı okul (bide meslek lisesi olunca)dumana ve diğer zararlı alışkanlıklara başladık.Bu bana pahalıya mal oldu.O zamanlar en büyük hayalim olan tekstil müh. kazanamadım.İzmir Körfez Dersanesine devam ederken babama isyan edip(dırdırından bıkmıstım)3 hafta dolmadan ver acılan ek kontejyanla hıç istemediğim sevmediğim Eğitim fakültesini babama isyan yazıp Elazığın yolunu tuttum.Bi kaçıştı benimkisi. Sonradan okulumu ve mesleğimi sevmeye başladım.Üniversite yıllarım çok hareketli ve eğlenceliydi.Okul bitti.Tayinler açıklandı.Ver elini Muş. Yıl 1999.Terörden kapanmış okulları açacaktık.5 arkadaş merkeze oldukça uzak biraz büyükce bi köye gittik.Okul virane,Tel yok Elektrik arasıra olan bi yerde; Aldıl elimize badana fırçası keser çivi ne varsa hepimiz okulu bir haftada onardık ve kimseden yardım görmeden taciz eden bakışlar arasında.Orada geçen 3 yılımı hiç unutamam. Hayata dair çok şey öğrendim orda.Olmayacak olaylar yaşadım.Bir metre karda 7 ,8 km yürümek iri çoban köpeklerini dövmek korucuların keleşleriyle nişan almaktı hobilerim.Derken bi gün malum yerden bi tehdit mektubu aldım.İnsanların kafasını bulandırdığım idda ediliyor devamı halinde ise...deniyordu. Önümde iki yol vardı.Ya pes edecektim valizimi toplayıp toz olacaktım yada düşmana inat yaşayacaktım.Ben ikinciyi seçtim Allah'ın verdiği canı yine Allah alırdı.Ülkemin yarınlarına bi tuğla koymak adına inatla yaşadım.Allah'ın izniylede hiç bi şey olmadı. Daima bildiğimi okudum.Ama hiç kimseye kırılmadım.Orada çok candan dostlarım oldu.O dönemde herkese yerine göre sövüp sayarken çocuklara hiç kızmadım.Bigün elimde şeker köyün icinde kahveye gidiyordum.Çocuğun biri şekere Şekere baktı.İçimden ''Lan dedim geleceğin bölge sorumlusu belki kafamıza sıkacak ;Diğer yandan da masum bi çocuk''Sonra çouk kazandı.Şekeri ona verdim.Güle oynaya gitti.Burayı çok uzattık ya.Neyse. Sonra Allah nasip etti evlendik.Şu an 2,5 yaşında bi kızım var.En büyük hayalim onun elinden kahve içmek. En büyük tutkum futbol ve bilardo.(üç top)Lise ve Üniversite yıllarından kalma alışkanlık futbol oynamayı çok seviyorum.Halen halısaha dahil nerde bulursam oynuyorum.Fenerbahçeli olduğumu sölememe gerek yok herhalde. Urganlıda Besime Işıldak İlkögretim okulunda çalışıyorum.Evim Turgutlu merkezde.Yolu düşenleri beklerim. Şimdilik bu kadar yeter herhalde yoruldum valla.. Saygılarımla.....
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2006, 04:26:34 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2006, 02:12:04 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Arkadaşlar bu konuyu unuttuk sanmayın!...... Biyografileri bekliyoruz......... Katılmayan Arkadaşlar elinizi bir hızlı tutun bekliyoz biyografileri. Yoksa edebiyat dersinden zayıf alcaksınız ona göre. Sıfırları sitedeki edebiyatçı arkadaşlar basar artık. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2006, 03:27:48 ÖS » |
ALPASLAN Yakup
|
Katılmayan Arkadaşlar elinizi bir hızlı tutun bekliyoz biyografileri. Yoksa edebiyat dersinden zayıf alcaksınız ona göre. Sıfırları sitedeki edebiyatçı arkadaşlar basar artık.  Böyle giderse önce edebiyatcilar sınıfta kalacak. Cankurtaran kardeşimizin davetini okuyupta duymamazlıktan gelen bre gafiller!..... Uyanın!...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Nisan 29, 2006, 11:27:42 ÖÖ » |
Nur
|
biyografileri çok beğendim en kısa zamanda bende gircem teşekkürler arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2006, 06:27:03 ÖS » |
|
reney45
|
harika çalışmalar... bütün arkadaşlar çok hoş yazmışlar...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2006, 07:00:55 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2006, 07:13:28 ÖS » |
|
cankurtaran
|
güzel biyografiler yazılmış.herkese teşekkürler. ilk fırsatta bende yazacağım. biraz acele edelim arkadaşlar bekliyoruz aslanalp. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2006, 07:16:48 ÖS » |
|
reney45
|
Hayat Öyküm, 1970 yılı Temmuz ayının 20 sin de devlet memuru bir baba ile evhanımı bir annenin 5. erkek evlatları olarak dünyaya gelmişim. Ama yaşayan 3. evlat oluyorum. O zaman başlamış demek ki farklılığım. İlk doğan ölmüş, sonraki yaşamış, sonraki ölmüş bir sonraki yaşamış: ölme sırası bana gelmiş ama ben sırayı bozmuşum. Kız evlat özlemi yüzünden ailemin, benden sonra doğanlarda da bu gelenek bozulmadı tabi. Eğer ölen kardeşlerim yaşasaydı 9 erkek olacaktık. Bir ölü-bir sağ silsilesi sırayı bozan ben… 5 kardeşiz… İlkokul 3. sınıfa kadar Selendi Üç Eylüldeydim, sonra Kula takiben Salihli. Çocukluğumun en haşarı zamanlarıydı Selendi'de geçen süreler… Merdivensiz göğe çıkmak deyimi sanki benimle vücut bulmuştu. Çok haylazdım, fakat en çok hoşuma giden Nuruş dedemin evimizin önünden dibek taşına kadar mahalle çocuklarını yarıştırması ve ödül olarak Zıya Durmuş’un dükkânından renkli lokumlar… Tabi arada bir diğer çocuklara da verirdim… Kazık, körebe, çelik-çomak, kemik oyunları, mahalle maçları… Akşamları herkes uyuduktan sonra Sinemacı İbramın yazlık sinemasına kaçışlarımız, Selendi Çayında dibe atılan bozuk paraları dalıp çıkarmalar… Hay Allah, aslında çok ta anım… Şimdilik kâfi. Geçelim öğrencilik yıllarıma çok zeki ve çalışkan bir öğrenciydim. Salihli Lisesine devam ederken Kurumlar Sınavında Beydere Ziraat Meslek Lisesini yatılı olarak kazandım. Ailemden kopuşumun miladı oldu bu. Babam çok teşvik etti, “18–19 yaşında devlet memuru olacaksın oğlum” derdi, “bize yardım edeceksin”. 4 yıl okudum orada. Hem iyi bir koşucu hem de iyi bir futbolcu olduğumdan çok az derslere girdim. Okul takımı- Tarımspor Genç takımı- A takımı- Manisa Gençler İl Karması… O zamanlar 2. ligde olan Salihlispor ve Ege Bölgesinin birçok profesyonel takımı benim peşimde… Hatta Kartalspor kaçırmaya bile kalkıştı beni, Genç Milli takıma çağrıldım. Bu arada koşuda da iyiydim. 1500 m.de 3 koşu 3 birincilik… Z.M.L. Türkiye 1.liği, Türkiye rekoruna da çok çok yaklaşmıştım. Devam etseydim koşuya kesin kırardım rekoru… Fakat futbolcu olma hayalim vardı… Trabzonspor ve Altay ile görüşecektik. Ama Takdir-i İlahi babam trafik kazasında vefat etti. İşsiz 5 kardeş, birkaçımız öğrenci… Okul bitti bu arada kura çektik ve Ziraat Teknisyeni olarak tayinim çıktı doğuya ki hala aynı yerdeyim… Doğunun şartları zordur, görev yapanlar bilirler… Hayatımda keşke kelimesini hiç kullanmadım, sevmem de, her şeyin hayırlısı Yüce Mevla’dan… Allah nasip etti eşimle tanıştım… 16 yıllık evliyim ve 12 yaşında bir kızım var…Manisa’daki yedeklerim 1. ligde top oynadılar yıllarca, ben takip ettim televizyonlardan... Bari madem başladık mesleğimizle ilgili olarak daha iyisi olsun dedik önce 2 yıllık Y.O. daha sonra Su Ürünleri Fakültesini bitirdim. …
Günümüz Türkiye’ sine bakarsak gördüğümüz yanlışlıklar, örf, adet, toplum yaşantısındaki sapkınlıklar, saygı ve sevgideki eksiklikler, vb… bizim özelliklerimizi taşımayan örneklerin alabildiğine semirttiği bir ortamda mücadelem aslolana layık olma cihetindedir. Allah-ü Zül Celal Hazretlerinin verdiği hayatım filminde başrol oynamaya devam ediyorum. Her yerde her zaman öncelikle O’nun rızasını kazanmak için çalıştık, Müslüman elinden dilinden emin olunan kişidir hadisini düstur edindik… Bir gün nette Selendi diye ararken tanıdım siteyi… Üye oldum ve burada sizlerin arasındayım… Çok ta sevdim… Yüreğime kazıdığım dostluklar buldum… Her ne kadar sanal olarak değerlendirilse de…benim için öyle değil… Bu sanal ortamda iyiliklerle güzelliklerle bulunalım dedik, takip eden genç kardeşlerimize belki doğruluk adına, yönlendirme adına söyleyebileceklerimiz olur… Ameller niyetlere göredir. Sevgi ve Saygılarımla…
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2006, 08:23:22 ÖS » |
|
art_niyet45
|
bende bu since kim diyordum ya.Seninle çok iyi tanışıyoruz serdar.umarım bundan sonra selendi da sürekli karşılaşırız.Kiim olduğumu sonra söyleyeceğim.Kendine iyi bak İNCOOO
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2006, 09:43:05 ÖS » |
|
cankurtaran
|
bende bu since kim diyordum ya.Seninle çok iyi tanışıyoruz serdar.umarım bundan sonra selendi da sürekli karşılaşırız.Kiim olduğumu sonra söyleyeceğim.Kendine iyi bak İNCOOO senide bekleriz yarışmaya kardeş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2006, 07:40:43 ÖÖ » |
|
since
|
yener bey tebrikler.. gerçektende harika bir biyografi olmuş,elinize sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2006, 07:52:27 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #28 : Mayıs 02, 2006, 12:45:07 ÖS » |
|
basyigit
|
başarılar herkese