« : Şubat 01, 2007, 04:06:50 ÖS » |
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2007, 04:07:59 ÖS » |
seyman
|
CANKUŞUM Aynalardan sundum gönlümü sana Ruhum gözlerinin rengine tutsak Bir gece bir kuş gibi girsem rüyana Eder misin bana sevdanı yasak?
Hayal, bir pencere, umut, bir ışık Dünyam bir karanlık kutu gibidir Sorma, kimin nesi bu deli aşık Bir bakışın bile muştu gibidir.
Rüzgârı anlayan bilir öteyi Can kuşum, yüzünü kalbime çevir Delinsin gecenin, kanlı eteği Bu bir korku devri, hüzünlü devir..
Uzak bir rüyânın iklimlerinden Ebedi bir bahar bekliyor gönlüm. Bir haber verseler bana derinden Sonsuzluk müjdesi getirse ölüm.
Ruhum, öyle mahzun durma karşımda Bir gün yıkılacak hicran duvarı Zaman, bir heyûlâ gibi başımda Peşime taksa da bir bir yılları.
Ürperti ve hasret içimi oymuş Gözlerimin rengi, kırmızı şimdi Doluya tutulmak demek ki, buymuş Yağmur, damarımda bir sızı şimdi.
Sensiz bir harabe gibi yüreğim Ne güneş doğuyor üstüme, ne ay Sen gül ki, yüzüme ben de güleyim Yüreğim seninle süslü bir saray... Nurullah GENÇ
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2007, 04:08:44 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2007, 04:09:42 ÖS » |
seyman
|
GİTTİN Şimdi uzak bir kenttesin Ve yağmur yağıyorsa, düşüyorsam yüreğine tane tane Gelirim, serilirim sular gibi kıyılarına Gelirim, karışırım martıların çığlıklarına Gelirim, sokulurum derin seher uykularına.
Çok uzaklarda bir kadın Yüreğinin perdelerini sımsıkı kapatmıştı. Belki de bu perdelerden bunalmıştı Karanlığa alışan gözleri Yüreğinin kaynarında yanıyordu İçinde köpekbalıklarının boğulduğu Bir kızıldeniz saklıyordu. Kirpiklerinin kıyısında İlk damla ayrıldı buluttan Sonra ikincisi, üçüncüsü... Issız sokaklarda kırmızı kiremitlerden Toz yükseliyordu. Hangi kaçış uğultusunu dindirebilir içinizdeki mavi karlı ormanın? Hangi çınar dallarının kırıldığı yerden inlemez? Sonunda doğal yanı olmuşsa ömrünüzün O sağnaktan arda kalan. Sargılar sarabilir mi yaralarınızı, O liman, yürekte değilse eğer artık neye sığınır insan? Bir ırmağın sesini alıp Gitmek istiyorum sevdiğim hoşçakal. Bak; işte akşam oldu. Ve suskunsa tüm sokaklar camlardaysan şehir ışıklarında Gelirim, serilirim sular gibi kıyılarına Gelirim, karışırım martıların çığlıklarına Gelirim, sokulurum derin seher uykularına. Aydın ÖZTÜRK
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2007, 04:11:30 ÖS » |
elfida
|
BU GECE UYUYAMAZSIN SEN
Bu gece uyuyamazsın sen! Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını.
Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek...
Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin.
Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum...
Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum....
Okan Savcı :8: :8: :8: :30: :30: :51: :51: :36:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2007, 04:14:37 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2007, 04:16:25 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2007, 04:29:34 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2007, 04:34:38 ÖS » |
|
sezer
|
Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum...
|
|
|
|
|
|
[FONT="Palatino Linotype"][SIZE="6"][COLOR="SlateGray"] BU SENE ŞAMPİYON GÖRELİM SİZİ ÖLMEDEN MEZAEA KOYMAYIN BİZİ KORKUTMAZ BİZLERİ MUSALLA TAŞI ÖLÜMÜNE SEWİYORUZ BİZ BEŞİKTAŞI [/COLOR][/SIZE][/FONT] [img]http://img381.imageshack.us/img381/807/nevzatkart001jk4gi3.gif[/im
|
|
|
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2007, 08:21:44 ÖÖ » |
|
since
|
tşk.ler dostum... şiir olayına ara sıra el atmak lazım..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2007, 01:04:42 ÖS » |
zaman
|
"Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin"
Şair uyutmadığı birine sesleniyor. sanki uyutmadığına seviniyor gibi. ama kendisi de uyumuyor belli. hatta kendisi uyumadığı için o birinin de uyumasını istemiyor gib.
Karşılıklı uyku tutmayanlara ne mutlu.
Güzel paylaşım teşekkürler
|
|
|
|
|
|
:30: [SIZE="6"][FONT="Impact"]B.E.K.[/FONT][/SIZE]:30:
|
|
|