« Yanıtla #90 : Temmuz 23, 2006, 02:07:20 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Kafamda cinnetin binbir türlüsü ayagima dolanan topragin en masum evladini yikiyorum ve titriyorum. Titreyişimden gebe kaliyor göçebe kuşlar. Katiksiz akiyor uykum yollardan ve rüyalarim kedileri kovuyor dünyadan. Hirçinligimdan bu kadar düşüyordu insanligima. Bu kadar bagirabiliyordum gazlarin topraktan filizlenişini. Kuşandigim daglari yakyigim ateşlerle gümbür gümbür indiriyorum kentlerin bacasina. Arinacak kirlerle gidiyorum belaya ve agzimda yapişkan agzimda öfkeden kuduran çürüyen, yaşamayi unutan sicak cehennem kadar upuzun bir leş...
[/B]
|
|
|
|
|
|
HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA
|
|
|
|
|
« Yanıtla #91 : Temmuz 23, 2006, 02:12:17 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Yoktun ve hiç bir zaman olmayacaktın, Emindim ve bir o kadar çaresiz, Hep uzakta bir yıldız olacaktın bana, Ulaşılamayacak kadar uzak, Tutamayacağım kadar parlak
Ama hala bir umuttur bekliyorum işte, Sanki sen de seviyormuşsun gibi Sanki söylememek için kaçıyormuşsun gibi, Ve sanki bir gün 'seni seviyorum' diyebilecekmişsin gibi
Hep vardır umut ve tetiklenmeyi bekler, Derinden bir bakış, Yanlış yorumlanan bir söz Bir mimik, Hemen ateşler umudu; Umut olmazsa mutluluk Mutluluk olmazsa hayat olmazdı zaten
Ama mutluyum ya, Kendimi yıllardır her gün bu sözlerle kandırabiliyorum ya, Yaşamak için yetiyor işte bu mutluluk bana Seni bende yaşamak için yetiyor...
[/B]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #92 : Temmuz 23, 2006, 02:13:23 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Bir gün karşılaşmak isterdim seninle Dipsiz bir kuyuda Sonra seninle birlikte tutunmak bir dala O dalda sonsuza kadar asılı kalmak birlikte Bir gün karşılaşmak isterdim seninle Sonsuz bir denizin dibinde Tüm gizeminle yaşamak seni Bir gün karşılaşmak isterdim seninle Bir şiirin mısralarında Hiç zulüm çekmeden Her satırında mutluluk olmak seninle Bir gün karşılaşmak isterdim seninle Güneşin en sıcak yerinde Gözlerine bakıp Aşkımın daha kavurucu olduğunu ispatlamak sana Bir gün karşılaşmak isterdim seninle Bizim yuvamızda Şöminenin karşısında sarılarak birbirimize Uzanmak sonsuzluğa
[/B]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #93 : Temmuz 30, 2006, 11:01:39 ÖS » |
|
umutzi
|
EY SEVGİLİ YA BENİ ARAYACAK YÜZÜN YOK YADA BANA HİÇ DEĞER VERMİYORSUN YADA KENDİNE ÇOK GÜVENİYORSUN. AMA UNUTMA Kİ BU SANA YAZDIĞIM SON DİZEDİR !!!! ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.MUTLULUKLAR.... Ah be güzel Ne sanırsın kendini bilmem ki
Yol olsan Bilmez misin en uzun yollar bir yerde biter Dağ olsan Aşılmadık dağ mı kaldı ki Ki sen deniz de değilsin Onun da ucu bucağı var Bir ova olsan o kadar düzgün değilsin ki Nehir olsan Akıntıyı bilmezsin
Eğer sen bir yol olsaydın O yolun bende biterdi Dağ olsaydın eğer sen Sevgim karşısında öyle küçük kalırdın ki Utanırdın dağlığından Ki sen deniz olsan Her dalgan bana vururdu Sadıktır onlar çünkü sevdiğine Bir ova olsaydın eğer sen En ufak bir çıkıntında Beni hissederdin benliğinde Nehir olman imkânsız zaten Çok kuruyum çünkü halâ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #94 : Temmuz 31, 2006, 08:48:16 ÖÖ » |
|
since
|
dostum helal olsun sana.. şiirlere ve edebiyata ilgili olman çok güzel..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #95 : Temmuz 31, 2006, 03:35:24 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #96 : Ağustos 22, 2006, 10:48:48 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Nasıl özlemektir ki bu, aynadaki gözlerimde bile senin gözlerini görüyorum...
Mevsim ne olursa olsun, her sağanak yağmurda, sana koşuyorum ben, yalın ayak bir çocuk masumluğunda...
Yüreğime sığmayan aşkını, beynim almıyor!...Geçen bunca zamana rağmen, içimde küllenmeyen aşkın!!! Seni görsem, seni duysam, bunca özleminle hasretinle doluyken, olduğum yere düşer bayılırım herhalde!...
Sen bilirsin yüreğimin kumdan kalelerini!!! Güçlü gözüken ama bir o kadar da duygusal yürek kalelerim...
Özgürlük diye satır satır bağırırken, ömrümün en büyük esaretini senin aşkınla giyinmişim üzerime!!! Hasretin çekilecek dert değil, Sevgiliiiiiiiiii!!!...
Rüzgarlar kokunu getiriyor burnuma, hasret kilitliyor kalp kapılarımı...
Dağ tepesinde kekik kokusu, gün ortasında yağmurla gelen toprak kokusu, geceleri parmaklarıma sinmiş sigara kokusu oluyor kokun!!!
Hasretin beyaz sayfalardaki mürekkep izi, gözümden akıp ağzıma gelen gözyaşlarımın tuzlu tadı oluyor!...
Sen geliyorsun rüyalarıma, EŞKİYA URBALARINLA...
Hasretin düşüyor, en yıldızsız gecedeki dolunayın gözlerine... Sesin geliyor kulaklarımaa... Gecenin en sessizliğinde, yüreğimi delip geçen bir mermiye benzeyen sesin...
Kulağıma gelen senin sesin mi yoksa, hasretinle yüreğimde kopan fırtınaların sesi mi, inan bilmiyorum!!!
Gözlerini görüyorum, gözbebeklerimde... Hasretinle baştan ayağı sen olmuş hallerimde!
Hani olmaz ya, olsun istiyorum!!! Çık gel, istiyorum!!!
Onca Acıyı, Onca Sızıyı, bu anı görmek için yaşadın demeni istiyorum !!!...
Ansızın öyle bir gel ki, hasretinle deli olmadan, seni gördüğüm an delireyim istiyorum!...
DELİRMEMİN BİLE SENLİ BİR SEBEBİ OLSUN İSTİYORUM!...
Anladın mı, SENLİ BİR SEBEBİ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #97 : Ağustos 22, 2006, 10:49:50 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Umudun başladığı yerde hayat bitiyor Bekliyorsun gelecek diye ama nafile, Özlüyorsun ama boş yere, Seviyorsun ama ne diye...
Kırmızı güllerden yol yapıyorsun ona Sevginle çiçek bahçelerinini en güzellerini yapıyorsun, Kendi benliğini bırakıp onunla yaşamaya başlıyosun Ama sonunda onuda kaybediyosun, kendinide...
Günlerin kabus oluyor yaşamı unutuyorsun zamanla Yaşamayı unutuyorsun zamanla Kendini unutuyorsun onun aşkıyla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #98 : Ağustos 22, 2006, 10:54:30 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #99 : Ağustos 24, 2006, 07:22:13 ÖÖ » |
|
since
|
dostum şiire çok ilgilisin sanırım.. döktürmüşsün yine... tşk.ler...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #100 : Ağustos 24, 2006, 07:30:27 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Arada bir okuyoz işte be dostum.İnsanın ruhunu açıyor valla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #101 : Ağustos 24, 2006, 03:43:38 ÖS » |
|
since
|
dostum;her zaman her yerde okumak ve yeni yeni bilgiler edinmek lazım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #102 : Ağustos 24, 2006, 04:40:07 ÖS » |
|
umutzi
|
dostum;her zaman her yerde okumak ve yeni yeni bilgiler edinmek lazım... Ya aslında çok fazla ilgim yoktu benim şiire karşı.Bu sene sağolsın bir arkadaş çok sevdirdi bana.Bir sürü öpücük burdan ona.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #103 : Ağustos 25, 2006, 09:21:22 ÖÖ » |
|
since
|
Ya aslında çok fazla ilgim yoktu benim şiire karşı.Bu sene sağolsın bir arkadaş çok sevdirdi bana.Bir sürü öpücük burdan ona....... dur tahmin edeyim... neyse ismini vermeyeyim buradan.. ama tahmin edebiliyorum seni sanata bu kadar yönlendirebilen kişiyi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #104 : Kasım 18, 2006, 01:04:15 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Sokak aralarında kayboldu gençliğim Alanlar aldıklarını yerine koymadı Sensiz geçen iki gecem Sensizliğim kadar koymadı Kimleri yedi bu yürek Kimleri yedi de Bir sana doymadı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #105 : Kasım 18, 2006, 01:04:50 ÖÖ » |
|
umutzi
|
arkamı döndüğümde yüzüme geç kaçarken tut beni yorma kendini beni tanımak için beni sorma sevgisiz sokağın sakinlerine bilmezler içine atılarak büyütülen kayıp aşıkların adreslerini...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #106 : Kasım 18, 2006, 01:05:25 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Al beni gidelim buradan Yada ben gideyim senden Gideyim, Gidiyorum diye üzülme Çekmem gözlerimi gecenden... Hatırlatırım sana kendimi, Anlamsız bir rüyanın son hecesinde... Yarın sabah olmasada Bir sabah kalkacaksın Her sabahtan erken, hiç gerek yokken Dudaklarındaki tebessüm güldürecek insanları Hep sevecekler seni Benim seni hep sevdiğim gibi... Anlamadın di mi? Gittim ama mutluluğu bıraktım kanına! ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #107 : Kasım 18, 2006, 01:06:02 ÖÖ » |
|
umutzi
|
bir tek senin görebileceğin bir yerden sana gülümsüyorum... onların duydukları kahkahalarım değil aşkı tarif gerekirse sana anlatayım aşk ne biliyor musun benim sana yaşadığım, senin durmadan üstüne bastığın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #108 : Kasım 18, 2006, 01:06:42 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Uzun zamandır yoksun Yoksun lu sabahlara uyanıyorum Aynı Bildiğin gibi Yeni bi şey yok Eski bi şey de yok Sen gibi.......... Bir ben kaldım O da... Ben miyim değilmiyim belli değil artık Arta kalan ne ki? Daha ne kadar özleyebilirim seni Şimdi yalvarsam geçmişime Bir gün daha yaşamak istesem misket oynadığım sokakta İlkokuldaki yerli malı haftasına katılsam? Bana 3 beden küçük gelir çocukluğum Sende öyle sevgilim Boşluğunu dolduramaz kimse demiştim giderken Gelme......... Sana bol gelicek artık bu aşk!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #109 : Kasım 18, 2006, 01:07:13 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Herkesin uyuduğu saatte uyuyamadım bile Uyku tutmadı. Yüzüme sürdüğün elin... sıcaklığı hala duruyor yanağımda desem, Durmaz! Çok gözyaşı aktı üstüne O ellerin üşüdü mü bensiz desem, Üşümez! Kim bilir kimi ısıtır yine? Ne acı bu hayat Bana kalsaydı sıcaklığın...? Başka biri ısıtsa desem, Belki! ! ! ! unuturum seni. Herhangi biri, herhangi bir yer olsa, Belki! ! ! uyuturum beni OLMUYOR, OLMADI! ! Kaçtığım kadar yakalandım BU GECE YİNE UYKU TUTMADI..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #110 : Kasım 18, 2006, 01:07:45 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Anla işte bak anla! İŞTE HAYAT BU! Anla yüreğim anla..dimdik duruyorum karşında Geçen günler bileklerimi kesiyor yavaş yavaş.. ..ve akan kan sadece gülümsetiyor beni Dayandıkça artıyor gücüm ..ve bu hayata gülüyorum Ben kazanacağım, sen kaybedeceksin.. Önümüze gelen engeller! ! Önüme çıkan engeller! ! KAYBEDEKSİNİZ! !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #111 : Kasım 18, 2006, 01:09:34 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Acımdanmı bilemem, Yürüyemedim bu sabah Çok sevdiğim sahili.. İçim sıkıldı bak şimdi.. Ya balıklarımı tutarsa birileri.. Ya martılarıma taş atarlarsa... Hepsinden önemlisi Ya benden önce biri görüp severse seni KIRMIZI hırkanla o balkonda............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #112 : Kasım 18, 2006, 01:11:05 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Günlerdir açım... Boğazım kurudukça gözyaşlarımı içiyorum Derdim acıyı sevdi...hem de çok sevdi GİTMEDİ! İçimde seni öldürürken bebeğim bedenim öldü... SENİN CANIN SAĞ OLSUN!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #113 : Kasım 18, 2006, 01:11:23 ÖÖ » |
|
umutzi
|
sabah kalkınca beni anlamayışının iğneli yalnızlığı geldi aklıma hazır hüznüme harmanladım onu bak şiir oldu sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #114 : Kasım 18, 2006, 01:11:44 ÖÖ » |
|
umutzi
|
saçlarından ödünç ver dört bahar geçti çiçek kokusu öpmedim çok oldu mutluluktan vazgeçeli... gülüşünden ver ömrümden al........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #115 : Kasım 18, 2006, 01:12:08 ÖÖ » |
|
umutzi
|
İşim çok zor benim Yüreğimin işi yalnızlık caddesi Elim yüzüm kir pas değil ki Sevdanla kirli İşim çok zor benim Her sabah erkenden kalkıp Seni seviyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|