« : Ocak 06, 2006, 11:07:08 ÖÖ » |
|
muhsin
|
|
|
|
|
|
|
Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir... :35: muhsin
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2006, 12:44:26 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2006, 02:33:25 ÖS » |
|
h.kara
|
BELKİ SEN YOKSUN
Belki de sahiden bırakacaksın beni. belki de ben bırakılması elzem en zararlı alışkanlığım.
Belki bir hata idi benle olmak ve hayaller kurmak.
hayallerin hepsi de işkembe-i kübradan sallanmış şeyler ki sırf belki de sırf
senin ellerini tutmak ve ensene arkadan
bir öpücük kondurmak için
belki de.
belki de dünya zaten dönmüyor, ve Pakistan'da binlerce kişi ölmedi depremde
ve donmuyor kalanları.
Şırnak'ta sevgi yok belki de,
elleri ve yüreği olan bir sevgi.
belki de küre zaten yok
ve zaten ısınmamakta yüreği,
erimemekte buzulları,
yükselmemekte denizleri.
Telef edilmiş kuşlar,
ve hatta kuş gribi yok belki de.
Belki gökyüzü bile yok.
Belki sen yoksun, belki de ben. Belki ve belli ki biz yokuz sade bu dünyada, sevgi var bizden öte öteden beri.
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2006, 02:35:07 ÖS » |
|
h.kara
|
Özleyen Gönlümle oturdum da hüzünlendim o yerde, Sen nerdesin, ey sevgili, yaz günleri nerde! Dağlar ağarırken konuşmuştuk tepelerde, Sen nerde o fecrin ağaran dağları nerde!
Akşam, güneş artık deniz ufkunda silindi, Hülya gibi yalnız gezinenler köye indi Ben kaldım, uzaklarda günün sesleri dindi, Gönlümle, hayalet gibi, ben kaldım o yerde. Yahya Kemal Beyatlı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2006, 02:37:13 ÖS » |
|
h.kara
|
Aşk Sevgilim sabahın erkenini seviyor, ben geceyi ve esmerliğini onun, o dorukları sevior, korkuyor bundan ben rüzgarla buluşan tepeyi, tuhaflığı, ona bir yeşil gülümsüyor, ben, hayatı delice sevdiysem nasıl, diyorum, seni de öyle. O kendi boşluğunda oyalanan günlerde canı sıkılan bir çocuk gibi uyuyor, ben göğe bakıyorum geceden, kendi çukurunu bulmuş deniz gibiyim diyorum, yanında, o sabahları eğilip öpüyor denizi.
Çıplağın çıplağımda, rüzgarın dağımda olsun, esmerliğin gecemde, öyle kal. "Bulutlara bak, gidiyorlar, hızla" diyorsun, yağmur bir yalıyor yüzümü, bir duruyor. Sabahları eğilip yüzüme öpüşün geçiyor bir, bir duruyor aklım.
Su ve rüzgar, dağ ve doruk, sonsuz hepsi, oysa camdaki sardunya gibi üşür bana biçtiğin ömür, ölüm geliyor aklıma bir bir, çıplağın çıplağımda.
Rüzgarın dağımda olsun esmerliğin gecemde öyle kal, sana sonsuz sarıldığımda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2006, 02:37:50 ÖS » |
|
h.kara
|
Büyük İnsanlık
Büyük insanlık gemide güverte yolcusu tirende üçüncü mevki şosede yayan büyük insanlık.
Büyük insanlık sekizinde işe gider yirmisinde evlenir kırkında ölür büyük insanlık.
Ekmek büyük insanlıktan başka herkese yeter pirinç de öyle şeker de öyle kumaş da öyle kitap da öyle büyük insanlıktan başka herkese yeter.
Büyük insanlığın toprağında gölge yok sokağında fener penceresinde cam ama umudu var büyük insanlığın umutsuz yaşanmıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2006, 02:39:59 ÖS » |
|
h.kara
|
Acılar Denizi Ben acılar denizinde boğulmuum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını
Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını
Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını
bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2006, 02:47:55 ÖS » |
|
h.kara
|
Hükümsüzüm Feragat Beyanımdır.....
Bir zamanlar mutlu bir düş sandığım yıllarım Kuşattı dört yanımı,sarıldım hükümsüzüm Binbir umut yükleyip beklediğim yollarım Çıkmazı adres bildi,darıldım hükümsüzüm
Bülbülleri ağlatan güllerin kokusuyken Muradı rüya bilmiş aşığın uykusuyken Kızıl bir deniz gibi coşup çağlayan suyken Eskimiş bir asayla yarıldım hükümsüzüm
Bir ömür adayarak bir nefeslik anına Gönüllü girmiştim ya sevdanın zindanına Şimdi miras bırakıp derdimi sol yanına Yarınsız anılara kırıldım hükümsüzüm
Ne kadar suç kalmışsa tamamını işleyip ``Aranıyor`` hükmümü elimle afişleyip Ne kızıp ne kahredip kader böyleymiş deyip Hazana teslim oldum,duruldum hükümsüzüm
Ellerimde solarken gülün en kırmızısı Vuslatı fazla gördü alnımın kem yazısı Ömrümü acıtırken yüreğin can sızısı Yalnızlığın tahtına kuruldum hükümsüzüm
Bazen bir muzafferdim bazen çölde nilüfer Bazen haksız zaferdim bazen kör bir gözde fer Her şeyi yok sayarak boyun büktüm bu sefer Hasretin kurşunuyla vuruldum hükümsüzüm
Vefayı ziyan bilmiş riya dolu seslerde Sevdayı zikretmeyi unutmuş nefeslerde İsmini duymadığım karanlık adreslerde Firari bir düş gibi soruldum hükümsüzüm
En parlak yıldızları toplayarak geceden Koşar adım giderdim sevdalara önceden Nicedir saçlarıma kar yağarken inceden Yaşadığım ömürden yoruldum hükümsüzüm....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2006, 02:49:46 ÖS » |
|
h.kara
|
Öyle Bir Suçun Var ki Ağır yüküm; gönlüme.....
Ey yasak meyvelerin çiçek verdiği gönül Hüsranı yar bilenin hasret derdiği gönül
Öyle bir suçun var ki hem yaktın hem yanansın Hem devasız bir dertsin hem derdi aşk sanansın
Öyle bir suçun var ki söndürdün meşalemi Alnına namert yazmış levh-i mahfuz kalemi
Hem bir anka düşünde doğduğun külü yaktın Hem baharı yok saydın hem hazansız bıraktın
Hem oğlunu katlettin hem kızına hasımsın Hem bitmiş masalımsın hem tükenmez yasımsın
Hem maktülsün hem şahit hem cinayet sanığı Hem Ebu Cehil soyu hem bin ayet tanığı
Öyle bir suçun var ki tüm kainata ibret Cezası büyük olur Rabbim büyüktür sabret
Öyle bir suçun var ki vahasız çöle döndüm Yalancı bir bahara aldanmış güle döndüm
Hem içinde bir ateş durmadan körükledin Hem dışında bir meczup meçhule sürükledin
Hem onmaz bir illettin hem yara saran oldun Hem ömür talan ettin yıktın şahmaran oldun
Hem dilde bedduaydın hem cana son nefestin Hem eyvah demiş ömrün duyduğu en son sestin
Öyle bir suçun var ki yorgun bir an ağlattın Hüznüne canan demiş kırgın bir can ağlattın
Öyle bir suçun var ki maviydin siyah oldun Sevdalar baş tacıyken şimdi bir seyyah oldun
Hem Kerbela çölüsün hem mavi bir nehirsin Hem canın cananına katletmiş bir zehirsin
Hem zamansız bir özlem hem illegal bir düşsün Hem vuslat erbabısın hem hesapsız dönüşsün
Hem ömrümdür adresin hem hakkım haram sana Öyle bir suçun var ki ödüldür yaram sana
Öyle bir suçun var ki affı ne mümkün artık Bin ağıtla süslendi tükendi öykün artık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2006, 02:51:24 ÖS » |
|
h.kara
|
askin tarifi ask diyorlar,ask nedir peki? biliyorlar mi dersiniz? yanlizliklarini paylasmak,geçmisi unutmak demek mi? geceleri yildizlari sayarak dilekler tutmak mi? ruyanda onu gormek için dualar etmek mi? ASK NEDIR PEKI?  Herkesin aski farklimi yani? kalbinin askla sizlamasi MI? doktugun her damla gozyasinin kalbini acitmasi mi yoksa? ask sadece aci mi verir? galiba ask hersey demek....BELKIDE YASAM DEMEK? BELKIDE ALDIGIN HER NEFES ASKTIR? aski yasayan bilir derler...asik olmamis birileri hala yasiyor olabilir mi? gozleri mutlulukla dolmamis,yada hiç ask yuzunden aglamamis insanlar yasiyor mu yani? inanmak zor geliyor,çok sey kaçirmislar,belkide en iyisini yapmislardir kim bilir? yanlizlik insanlara ozgu bir sey mi? Ask'ta yalniz degil mi?Ask diyorlar,ask nedir peki? bitmek bilmeyen gecelerin saatlerini sabaha baglamak mi? bu saatlerde Sezen Aksunun parçalariyla sisenin dibini gorup sevgilisi için gozyasi dokmek mi? galiba ask hersey demek...BELKIDE OLUM DEMEK? BELKIDE VERDIGIN SON NEFES ASKTIR? kalbine hiç soz geçiremedigin oldu mu? ne zaman ki mantigin kaybolurgeriye kalbinin sesini birakir,iste sen o zaman ask ile tanismis olursun..bu tanismadan sonra goz yaslari,dualar,dusunceler...hepsiyle birden tanismaya baslarsin,bazi seyler git gide aci vermeye baslar ve sonunda aciylada tanismis olursun...yaptigin bir çok seye lanet edersin belki ofkeyle,ama sonra arkana donup bakmak istedigin o karanlik gecelerden birinde "neler yasadim,ama hala ayaktayim " dersin...guler geçersin...devaminda ne mi olur? elbette tekrar yasarsin,git gide yipranirsin ama asklardan vazgeçemezsin.... belkide ask "sen" degilsin,"ben" hiç degilim...ask zaten yalniz olmaz....o halde ask "biziz"...yada "bizdik"....zaten biz "biz" olamadigimiz için sen "sen" kaldin bense "ben"...o yuzden ben hep "yalniz" sense hep "kalbimde" olacaksin!!!!.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2006, 02:57:43 ÖS » |
|
h.kara
|
Mahzuni'den Veysel'e Üçyüz onda kadem bastı dünyaya Başka bir alemde yaşardı Veysel Yedi yaşta gözü sustu dünyaya İç gözüyle hakka koşardı Veysel
Şikayet etmedi murada yetti Rüzgar ile esti, çiçekle bitti Ne haldır koyunu kurt ile güttü Böyle bir barışı başardı Veysel
Nice mor dağlarda sümbül düşledi Bir bostana bin toprağı işledi Ömür boyu ikiliği taşladı Özünde fitneyi aşardı veysel
Bereketti gök yüzünden döküldü Bulut gibi çok dağlara çekildi Kara toprak dedi, ona ekildi Mahzuni Şeriften yeşerdi Veysel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2006, 03:07:36 ÖS » |
|
h.kara
|
İLK DEFA İSTİYORUM GEL!
Anam, bir tek sen sen, deva olurdun, Merhem gibi, ilaç gibi yarama dokunurdun, İçinden çıkamadığım anlarda, her ağladığımda, Ben artık seni istiyorum dertlerimin yanında.
Kime anlatılabilir,kime söylenebilir ki, Söylesem de senden iyi, kim anlayabilir ki, Beni dizlerinde salla ,yanık ninnilerle uyut, Hatta hiç uyandırma, yıllarca yıllarca uyut.
Ne yaptımsa olmadı boşa koydum dolmadı, Dolmuştu hiç almadı, olmadı be anam, olmadı Her gecenin bir sabahı var diyordun, Sabahlar nerede ha, niye ben göremiyorum.
Hani bir gece sen girmiştin ya rüyama, Menekşeyle papatya takmıştın saçlarıma, Sabırla koruk ,helva olur demiştin, Hala bekliyorum, ben hiç helva yemedim.
İlk defa istiyorum, ilk defa hadi gel!! Nasılda yanık ,nasılda yandı kalbimdeki o yer, Bir sürü deva varmış, gönder bana oradan, Yada tut ellerimi, al beni bu dünyadan.
Necip Fazıl KISAKÜREK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2006, 03:09:53 ÖS » |
|
h.kara
|
YATTIGIM KAYA
Bu aksam o kadar durgunki sular Gomul benim gibi kedere diyor Icimde maziden kalma duygular Agla geri gelmez gunlere diyor
Hey gonul gidenden umidini kes Kacan bir hayale benziyor herkes Sanki kulagima gaibten bir ses Bulusmalar kaldi mahsere diyor
Enginden engine eserken ruzgar Bende bir yolculuk heyecani var Yattigim kayaya carpan dalgalar Cikiver bir sonsuz sefere diyor. Necip Fazıl KISAKÜREK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2006, 03:18:05 ÖS » |
|
since
|
Sen öyle san, farzet ki her şey çok kolay... Gittiğini sandığın sen, giderken bende kalanlarını, yani seni, yani aşkı, yani bizi alamayacaksın benden.... Geri vermeyeceğim onları, benim onlar, bana ait.
Biliyor musun, acı olan asla gidişin değil.. Belki bir gün sevmeyi öğrendiğin de yanında ben olmayacağım.. Bir sabah gözlerini yeni doğan güne açtığında başkası olacak yatağında.. Benim içinse sadece "sen" var olacak baktığım her yerde... Ve işte ilk defa o gün sebepsiz ağlayacağım, o gün yaan yağmur gizlemeyecek gözyaşlarımı. Kim bilir belki de aynadaki hayalin ilk kez asacak suratını bana ve o sabah sensiz ve üşümüş uyanacağım!
Her şeyin bir bedeli var biliyorum ve bende bu bedeli ödüyorum. Ödediğim bedel sensizlik, yalnızlık, aşksızlık Oysa yüreğim her şeye rağmen mutlu olmanı diliyor....
Seni bulduğum yerden başlıyorum yürümeye.. Seni düşünüyor ve gecenin ayazında üşüyorum.. Veda bile etmeden gidişin geliyor aklıma, sadece susuyorum..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2006, 03:43:30 ÖS » |
Çağlayan
|
selam Hocam seçkileriniz güzel... Tebrikler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2006, 10:26:04 ÖÖ » |
|
since
|
Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır? ..
Yağmur bırakmadan geçen bulutlar gibiydi zihnimdeki düşünceler; dilime düşmeyen, sözcüklere dönüşmeyen! .. Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır? ..
Her zaman fazla oldu söyleyemediklerim, söyleyebildiklerimden! .. Her zaman; bir bilinmez lisandaki çözülmez şiirleri koklayıp, hissettirmeye çalıştım sana... Her zaman biraz daha zaman kolladım seslenmek için sana, ve her zaman hayıflandım; Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır? ..
Kendi karanlığında; güneşe görünmek için karar veren bir tohum gibiydim... Zordu çıkmak gömüldüğüm çamurdan; Ama güzeldi!..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2006, 10:26:41 ÖÖ » |
|
since
|
Sen güzeldin ve ben, güzelleşiyordum seni düşündüğümde!.. Kendi karanlığında; güneşe görünmeye karar verip yeşillerini giyen bir tohum gibiydim...
Boyutları değişiyordu hayatımın... Yani, değiştiren sendin boyutlarını hayatımın; büyüyordum, gelişiyordum, genişliyordum... Söyleyebildiklerimden çoktu her zaman, söyleyemediklerim; bu yüzden kelimelerimin arası açılıyordu!..
Sığdıramadığım her duygu; iki kelimemin arasındaki boşlukta gizli... O yüzden, yazdıkça parmaklarım,,, ve işte yine o yüzden söyledikçe dilim topallıyor!.. Toparlayamıyorum zihnimi... Seni özlüyor, ve terliyorum özledikçe; Seni koklamak için... İçimdesin!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|