Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 Dualardan Bazilari

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Dualardan Bazilari  (Okunma Sayısı 746 defa) Seçenekler Arama
« : Mayıs 11, 2007, 09:54:16 ÖÖ »
akşam güneşi
Üye Bilgileri Selendili
**

Dualardan Bazilari

DUALARDAN BAZILARI
َاللَّهُّّّمََّّ يَاغَنِيُُُّ يَا حَمِيدُ وَيَا مُبْدِيئُ وَياَمُعِيدُ اِكْفِنِي بِحَلاَ لِكَ عَنْ حَراَمِكَ وَاَغْنِنِي بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ
tecrübeyle sabittirki bu düanın cuma günü namazdan sonra  100 kere okursa rızık hususunda mücerreptir faydasını görür.

DUALARDAN BAZILARI
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Dile hafif, mîzana konduğunda ağır gelen ve Rahmân olan Allah’ı hoşnut eden iki cümle vardır: Sübhânallahi ve bi–hamdihî sübhânallahi’l–azîm: Ben Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve O’na hamdederim. Ben Yüce Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tekrar tenzih ederim”

Cuma günü ve gecesinde ne okumal
 DUALARDAN BAZILARI
Cuma günü ve gecesinde neler okunması iyidir?

CEVAP

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]

(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önce, "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]

(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İ.Sünni]
alıntı: merak edilen konular.

OKUNMASIN DA BÜYÜL FAYDA OLAN DÜA
DUALARDAN BAZILARI
Okunmasında bir çok fayda olan dir düa
سُبْحَانَ اللهِ مَِْلاَ الْمِيزَانِ وَمُنْتَه َالْعِلْمِ وَمَبْلَغَ الرِّضَى وَزِنَةَ الْعَرْشِ
sübhanllahi milelmizan  ve müntehelılmi ve mebleğarrıza ve zinetel arşi

evden çıkınca okunacak dua
DUALARDAN BAZILARI
evden çıktığımız zaman besmele çekip ayakkabımızı giyerek şu düayı okumalıyız tavsiye olunuyor
 ِِْبسْمِ ا للهِ تَوَكَّلْتُ عَلَََي اللهِ لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةََ اِلاَّ بِِِاِللهِ العَلِيِّ الْعَظِيمِ
Bismillahi tevekkeltü alellahi la havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim

çarşı ve sokaklarda okunması tavsiya olunan dua
DUALARDAN BAZILARI
                                                 لأ اله الاالله وحده لا شريك له له الملك وله الحمديحى ويميت وهوحي لايموت بيده الخير وهوعلي كل شي قدير  
         La ilahe illallahü vahdehüla şerika leh  lehülmülkü velehül hamdü yuhyi ve yümit ve hüve hayyün la yemut biyedihil hayr vehüve ala külli şeyin kadir.
           Çarşıyı pazarda okunması tavsiye
Mânâsı:
„Allâh'dan başka hiçbir ilah yoktur. Ancak tek o vardır. Onun ortağı yoktur. Öldürür ve diriltir. O diridir, ölmez. Hayır, onun yed-i kudretindedir. O, her şeye kaadirdir.“
Bu duâ her sabah 11 defa okunur. Çarşıya çıkarken, yollarda, sokaklarda her yerde okunur. Peygamber Efendimiz: “Bunu okuyana Cenâb-ı Hakk bir milyon hasene verir, bir milyon günahını siler, derecesini de bir milyon yükseltir” buyurmuşlardır. Okuyan mü'minin imânı tazelenmiş olur. Bu duâ şefâat-ı Resûlüllâh'a en büyük vesiledir.
 edilen duadır.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Dualardan Bazilari
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 08:08:32 ÖS »

« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2008, 10:04:49 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

mutlu olmak için mutlu etmesini bileceksin

Ynt: Dualardan Bazilari

allah senden razı olsun çok anlamlı dualar

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2008, 10:12:53 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

ben yolculuğa çıkarken hep yetül kürsiyi okurum ve allahım geride bırakmış olduğum canlı cansız tüm varlıklarını her türlü beladan kazadan doğal afetten şetanın şerinden sana emanet ediyorum. gidecek olduğum yerdeve yoldaki tüm canlı ve cansız varlıklarını ve bizi her türlü beladan kazadan doğal afetten şeytanın şerrinden insanın kötülüğünden trafik kazalarındanve cezalarından bizleri koru allahım senin herşeye gücün yeter amin deyip fatiha yı okurum hep iki defa okumayı unuttum ondada kaza yaptık yinede rabbim korudu hafif atlattık allah herkesi korusun içinde bizide amin

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 02:38:09 ÖS »
semra
Üye Bilgileri Selendili

çok geçmiş olsun bende yola çıkarken ayetül kürsiyi okurum. bazı durmlardada bildiğim bütün duaları okurum

Halimi düşünüp yanma Mehmedim, kavuşmak mı belki daha ölmedim...
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2008, 03:48:32 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

tşk.duanın hangi çeşidini yaparsan yap allah onu kabul eder yeterki içten ol

« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2008, 10:11:21 ÖS »
üstad
Üye Bilgileri Selendili

şüphesizki bu dualar rabbimizin sonsuz hazinesinden bize olan ikramlarıdır.Rabbimiz bizlerin kurtuluşa erenlerin safında olmamız için bize sonsuz fırsatlar sunuyor.Ancak burada sadece bu dualarla kurtuluşa ereceğimizi sanıyorsak büyük bir yanılgı içindeyiz.öncelikle farz ibadtlerimiszi eksiksiz yapmalı salih ameller işlemeli ondan sonrayine duamızı etmeliyiz.
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2008, 10:15:05 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

inşallah bir gün oda olacak üstad kardeş
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2008, 08:54:38 ÖÖ Gönderen: gazipaşa » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv