Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 DTP'den gerilim siyasetine devam

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: DTP'den gerilim siyasetine devam  (Okunma Sayısı 282 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 28, 2007, 10:34:03 ÖÖ »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

DTP'den gerilim siyasetine devam

DTP'li vekilden tuhaf cikis; Meclis kursusunden Kurtce konusacak  

Ozdal Ucer, TBMM Genel Kurul kursusunde Kurtce konusmayi planladigini acikladi. Milletvekillerine kursude konusacaklari dile iliskin bir sinirlandirma olmamasi gerektigini savunan Ucer, "Simon Peres TBMM'de kendi dilinde konusabiliyorsa, bir milletvekilinin de konusabilmesi gerekir. Kurtceyi anlamayanlar icin de tercuman gorevlendirilebilir." dedi. Van Milletvekili Ucer, Kurtce uzerindeki 'baski'nin kalkmasi icin oncelikle TBMM Genel Kurulu'nda bu dilde konusulmasi gerektigini one surdu. Turkiye'de tum dillerin ve kulturlerin anayasal guvence altina alinmasini istedigini belirten Ucel, "Herkesin kendi anadilini kullanmasi kulturel bir haktir ve demokratiklesmenin geregidir. Turkiye'nin taraf oldugu uluslararasi sozlesmeler de bunu gerekli kilmaktadir. Ben de bir milletvekili olarak Genel Kurul kursusunde Kurtce konusmayi dusunuyorum." ifadelerini kullandi.

Ozdal Ucer, gecen hafta sonunda Agri il baskanliginda yapilan bayramlasma toreninde partililere Kurtce hitap etmisti. DTP'li vekil, Turkce aciklama isteyen gazetecilere "tercuman tutun" tavsiyesinde bulunmus, ardindan su aciklamayi yapmisti: "Ben orada secmenimle bir toplanti yaptim. Onlarin daha rahat anlamasi icin Kurtce konustum. Uzun suren konusmami gazeteciler icin Turkceye cevirmek zorunda olmadigimi dusunuyorum. Ancak bir basin toplantisi yapsaydim, zaten Turkce konusurdum."

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: DTP'den gerilim siyasetine devam
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 08:05:53 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv