Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Denemeler

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Denemeler  (Okunma Sayısı 878 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 14, 2006, 09:13:20 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

Denemeler

[SIZE="3"][SIZE="4"][COLOR="Red"][/COLOR]Arkadaşlar Bundan böyle tüm deneme yazan arkadaşlar bu sayfaya girsin
ve bunları daha sonra oylayalım.Ayın denemesi olarak.[/SIZE]
yazılarınız lütfen alıntı olmasın kendimize ait olanları girelim.[/SIZE]
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2006, 10:04:05 ÖS Gönderen: cankurtaran » Logged

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Denemeler
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 01:22:45 ÖS »

« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2006, 10:45:49 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

Mutluluklari Tüketir Hasret{*}

[ATTACH]466[/ATTACH]
[COLOR="Black"]Dal kırıldı, ormanın uzak derinliklerinde yansıdı sesi. Rüzgâr, gecenin koynunda tararken çamların saçlarını, ay çıktı...

Bir adam, yıllarca, binlerce adımın biçim ve yön verdiği kıvrım kıvrım bir patikada hüznünü sigarasına katık ederek, acıların yoldaşlığında ilerliyordu.

Yaşanan ve yaşatılan acıların ezgisi türkülenirken dilinde, varılacak hedefi olmayan bir mermi yalnızlığında ağır adımlarla ormanı aştı .

Bir derenin büklümünde taştan taşa ulaştı karşıya. Tepelerin sırtını yalayan ufuk çizgileri gümüşlenirken, kavak hışırtıları, ocaklardan kıvrılan dumanlar ve taze demli çay kokusu muştuladı köyü.

Durdu... Üç yüz altmış derecelik bir açıyla köyün dört bir yanını taradı gözleri. Aradığını bulmuş olmanın dinginliğinde , köye uzanan yoldan tepeye vuran bir keçi yoluna saptı.

Gurbetin paslı, kara, insanlıktan yana fukara labirentlerinde tükenen kırk yılını adımlarına yoldaş ederken mutluluğu bir uçurtma gibi sigara dumanıyla savurdu köyün üstüne.

Selâm verecek tek tanıdığı yoktu. Bir zamanlar kendisine sevgi fenerinden ışıklar sunanlar bu tepenin önündeki mezarlığın sessiz ve kimsesiz konuklarıydı artık. Ama köyün dağı, taşı, bin bir çeşit ağacı çocukluğunun sessiz tanıklarıydı.

`İşte bayramım bu!` dedi adam. Bir fidanken çıktığı köye; `belki gelen yıla!` umutlarıyla onu geçim sıkıntısının prangasına vuran kentten ancak yaşlı ve dalları kırık bir çınar olarak dönebilmişti. Nice bayramlar çağrılara yanıt verememiş, kendi çağrıları da yanıtsız kalmıştı. İşte ancak bu bayram, yılların hasretini adım adım eriterek , ormanlardan, derelerden, tepelerden yürüyerek vuslatına ermişti.

`Bir insan, köklerinden uzak düştü mü mutluluktan da uzaklaşıyor. Mutluluk ise basit, kolay ama bazen çok pahalı!` diye düşündü, köyün içine yürüdü...

Ali Ziya Çamur

{*}İmge-öykü [/COLOR]

« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2006, 12:36:57 ÖS »
hayalzede
???
Üye Bilgileri Selendili
**

Sebepsiz düşünceler...

[ATTACH]481[/ATTACH]
[COLOR="Black"][SIZE="2"]
Sonbaharın sarı ceketini giyindi yine sefil şehir.Bulutlar hapşırmaya başladı bile çoktan.Bu haliyle hasta sararmış ve bitkin bir adamın yüzünü andırıyor gibi.
Vakit gece!
Her arabesk şarkı sonrası içim tekrar tekrar kararıyor. Bu insanları bunca karamsarlığa iten nedir acaba? Allah o kadar mı uzak bizim yaşamlarımızdan?...
Uzaklardan ışıklar dokunuyor gözlerime. Gözlerim uzaklarda, donuk, tıpkı bedenim gibi. Geçmişe ait hayaller dolanıyor gözümün önünde. İşte radyoda bir şarkı "ölümden başkası yalan.." Ölüm düşüyor düşüncelerime. Daha bir üşüyorum...
Vakit gece!
Sonbahar iyice hissettiriyor kendini. Toprak yine vurdumduymazca içine çekiyor ağaçların sularını ve yapraklar dökülüyor. Hüzün dolu her ağaç şimdi. Yine de bir başka bahara uyanamanın umudu var içlerinde. Onları en iyi anlayan biz insanlar olmalıyız herhalde. Ömür takvimimizden her gün bir yaprağı veriyoruz. Tek tek dökülüyor yapraklarımız. Giden her günün arkasından hüzünle bakıyor gözlerimiz. Her yaprak başka bir baharın adımını oluşturuyor. İki seçenek sunuluyor bize; hayatımızı hunharca katletmek, ya da ebedileştirmek!...

EKİM`2003

[/SIZE][/COLOR]

[FONT="Century Gothic"][COLOR="DarkOrchid"][SIZE="3"]* Çeşmelerde bardağın doldurmadan kor isen,bin yıl dahi beklesen kendi dolası değil!
                            Yunus Emre [/SIZE][/COLOR][/FONT]
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2006, 11:29:04 ÖÖ »
Nur
Üye Bilgileri Selendili
*

Denemeler

teşekkürler hayalzede çılgın ca bişi olmuş koptum.
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2006, 01:12:19 ÖS »
basyigit
Root
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

basyigit@selendi.com

beni sevmek yürek ister

Çabuk olsun, çabuk başlasın isterim ne başlayacaksa. Sabırsız, fütursuzum… Çok önemsemem ne düşündüğünü ilk anda... Bu benim ve bu benim düşüncem… Sonrası zaten zevk-ü sefa derler ya…. Seç seç al, ne istersen gönül bahçemden… Kasmanın, kastırmanın, kasılmanın ne faydası var? Birden olmalı her şey... Aniden… Hızla, yıldırım hızıyla... İşi de gücü de, gülmesi de ağlaması da…. Beklemenin, bekletmenin ne faydası ve yaşamın? Ertelemeden… Hemen, hemen, hemen… Yarın belki geç olabilir her şey için... Gidebilirim, sen gidebilirsin, yağmur yağabilir, kar yağabilir, hava soğuyabilir, hazan olabilir. Hasta olabilirim, başkası olabilir... Şimdi, hemen şimdi… Ne olacaksa... Olmadı mı? Olmasın ne yapalım. Olmadı der geçer gideriz... Tarih uygun yeri buldurur her insana...

Hüznüme, sevincime, çoşkuma ayak uydurabilecek misin? Deli misin sen? Biraz deli olman lazım beni anlaman için…. Ne akıllılar gördük deliden beter, ne deliler vardır, her şeye aklı yeter. Yaparım ben hep bunu... Bazen deli gibi bakarım uzaklara. Dalgalara, seslere kulak veririm. Delicesine kaptırırım kendimi, kemanın sesine, telin tınısına, sanatçının söylemesine…. Aklım firar eder, dağlara kaçarım. Yalnızlığıma kaçarım belki. Var mı delilik sende de biraz, benim gibi delicesine dökülmek için yollara?

Hep acıkırım, açlık, doyumsuzluk perişan eder … Hep özlemi vardır ama her şeyin ayırmam ki…. Şimdi konu sensin... Ekmek gibi acıksam, su gibi,susasam sana... Yesem doymasam seni, ya da verdiklerini, kıymetlerini... Sen de alsan biraz benden, istersen tabii... Açsan bana, işte olmazsa olmazı bu... Pencere de bu kapı da... Girebiliyorsan birlikte buyur, bakabiliyorsan bak…Birlikte.. Dolandırmanın bir anlamı yok bu lafları, benimle ölme, benim için ölme, yaşa, yaşamak iste.. İste ki mutlu edeyim, mutlu olayım... Anla, dinle sev sev sev…Çok sev... Bulunmaz hint kumaşıymışız diye düşün, kırk yılda bir gelen, bir yıldız , bir misafir... Kaşık gibi uyumayı iste benden, terini silmeyi, önünde diz çökmeyi... Sevgin, sevgim için, ama gerçekten iste laf olsun diye değil...

O kadar da basite indirme hiçbir şeyi, uzun soluklu bak... 50’sinde dünya seyahatini, 60’ında sahneye çıkmayı, 70’de zeytin dikmeyi, 80’de keman çalmayı, 90’ ında çocuk yapmayı düşün... Yaparsın yapamazsın başka… Gerçekten iste bunları... Delice mi geldi? Yapma lütfen... Ya plansız yakalanırsam 60’ ında boşluk da hissedersem kendimi? Ya yetmişin de otur şu köşeye diyenler olursa bana? Ama ben bu değilim ki…. Bilmem lazım önceden yapacaklarımı…En incesinden...

Sanma ki çok da planlıyım, o kadar değil... Ama ana hatlarıyla bilmem lazım her şeyi... Yapacaklarımı, istediklerimi... Belki yapamam, yarım kalır, ulaşamam, en azından düşünüyorum ya... O da yeter… Kendimi mutlu hissederim böyle… Ha bir de plansız yaşarım... Çaya giderken çorba içmek gelir mi senin aklına? Benim gelir çok da severim…Birden gelişeni, iyiye değişeni, deniz derken dağa çıkmayı, yakına derken uzağa gitmeyi, birden karar değiştirmeyi... ama en doğru kararı vereceğimi bilirim hep... Zordur ayak uydurmak bana hem de ne zor.. Alışabilir misin bunlara, pervasızca? Sorumluluktan kaçmadan sorun çıkarmadan ama…

Sevmem de ağırdır, kızmamda benim. Ölürüm uğruna, gözüm hiçbir şey görmez sevdim mi yandım mı tutuldum mu... Ölürüm ölürüm... Gecem, gündüzüm, sazım sesim meleğim, bebeğim olur benim sevdiğim... Eşim, yoldaşım olur, neyim varsa, neysem onundur... Yaparım her şeyi biz için... Ama biz için, biz olabilmek, biz diyebilmek için... Paylaşmak ,üretmek birlikte zevkleri, keyifleri, üzüntüleri... Küstürmeden götürmek geleceğe, üzmeden, düşürmeden, örselemeden sevdayı... Sevdalı yanarak, yaşayarak, bakarak, severek, hissederek.. Kesintisiz aşk benimkisi; çabuk biten değil…

Hüzünlerim de vardır benim; ağlayana, koşana, düşene, ayrılana, ağrıyana, acı çekene, hastaya, sağlama, sakata... Müziğe, resime, denize, dağlara, taşlara... Kaşlara, gözlere... Kaçmalara, koşmalara, durmalara... İçindeyimdir hayatın... Çalan müzik de kavalım, dertli türküyüm, oynak havayım, efeyim, Köroğlu, Karacoğlan misali...

Kırk yılda bir gelenim ben... Her zaman gelmem... Gelemem... Gelmek istesem de bir dahası yok bunun... Kırk yılda bir böyle olurum... Kolayı da istemem öyle, rast gele, el yordamıyla değil, göre göre, diye diye, tuta tuta... Göğüslerim, ararım, severim ne seversem, ne yaparsam, ne istersem, ben gibi...Benim gibi…

Uzağı, yakını, bugünü, yarını, her şeyi... Müziği, resmi, yemeği çayı … Ve seni...

Evet evet evet seni...

Hemen istiyorum...

Geleceksen bana benim gibi koşarak çoşarak; Sevginle, duygunla fırtınanla, gözyaşınla, isteklerin umutların, aşkınla...

Heyecanınla, şehvetinle, kadınlığınla…

Korktun mu?

Kork tabi!…

Beni sevmek yürek ister...

Bende olmak gönül ister...

Beni bulmak emek ister...

Yapabilecek misin ,verebilecek misin bunları?

www.selendi.com
Kalplerin buluştuğu yer....
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2006, 09:32:23 ÖS »
hayal
Üye Bilgileri Selendili
**

seni unuttum... kalemim hatırlattı yine

Seni unuttum...
Gözlerini kısarak inceden gülümseyişini,çay bardağını tutuşunu,su içişini unuttum...
Beklemediğim anlarda çatılan kaşlarını,benimle birlikte şarkılar söyleyişini,başını omzuma yaslayışını unuttum...

Seni unuttum..
Sözlerini ,ellerini..
Yedi diyardan duyduğum kokunu,yüreğimde yediverenler açtıran sesini unuttum...

Çok çabaladım adını anmamak için..
Şarkımız çıkınca kapattım radyoyu..
Evden dışarı çıkmadım hani olur ya belki karşılaşırız diye...
Telefonumu kapalı tuttum hep,arayanlar seni sorunca “bitti” dememek için...
Kapattım televizyonu ,seyretmedim uzun süre;sana benzeyen birini görür de yıkılırım diye.....
Sonra kitapları kaldırdım ;senin adını alan kahramanlar çıkabilirdi satırların arasından...

Sanırım bir de kalemleri kaldırmayı unuttum..
Nasıl olduysa bir kalem geçti elime ve yazmaya başladı parmaklarım...
Ve her şeyi hatırlattı bana yeniden..
Sana yazdım içimde bunca zaman biriktirdiğim satırları...
Yazdıkça hatırladım,hatırladıkça daha çok yazdım....

Yazdım...Hatırladım hatırımdan hiç çıkmadığını..Kalbimi yerinden sökemediğimi..
Hatırladım seni unutmayı bir türlü başaramadığımı....
Meğer yürek alfabem olmuşsun sen..Ne mümkünmüş unutmak!!...

Her kelimede sen varsın ,her cümlede sen...
Her harf senin içinden seçiliyormuş...
Her biri bir parçaymış senden...

Bir tek, harf kullanmadan yazı yazılamayacağını unutmuşum..
Sağ olsun onu da hatırlattı elimdeki kurşundan kalem....

[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2006, 09:57:51 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

Denemeler

Sad Sad Bir tek, harf kullanmadan yazı yazılamayacağını unutmuşum..
Sağ olsun onu da hatırlattı elimdeki kurşundan kalem....
sağol hayal ama seni çok az aramızda görüyoruz.

« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2006, 09:59:29 ÖS »
hayal
Üye Bilgileri Selendili
**

Denemeler

biliyorum canım ama giremiyorum cok sık  gözlerine saglık:)

[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2006, 08:11:48 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Denemeler

hayal arkadaşımızın ellerine sağlık..

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2006, 08:48:42 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Denemeler

Ellerine Sağlik Arkadaşim

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2006, 10:04:16 ÖÖ »
ramazankara
Üye Bilgileri Selendili

Denemeler

bir ayrılık şiiride benden

Bu gece son defa agliyorum senin için

Bu gece son defa agliyorum senin için,
uzun zamandir ilk kez ama bu defa farkli,
seni silmek için kalbimden,
son kirintilari son senleri atmak için kalbimden.

Yalniz kalmak istiyorum kalbimle,
ona tekrar bakarken seni hissetmek,
seni görüp, sana dokunmak yani
aci çekmek istemiyorum artik.

Birgün karsima yine çikacaksin biliyorum
bir gün yine üzmek isteyeceksin beni,
ama bu sefer farkli olacak,
çünkü içimde sen olmayacaksin.

Bu gece son defa agliyorum senin için
gözlerimden akan sey yas degil aslinda,
sensin.
Tek tek dökülüyorsun gözlerimden
parça parça çikiyorsun bu gece.

Kalbimi tekrar istiyorum çünkü
Ona yeni bir sahip buldum.
Belki üzüleceksin bilmiyorum
çünkü sen herseye ragmen bencilsin
ve düsünüyorsun beni gizlice.

Karsima çikmaktan nasil korkuyorsun,
benim sesimi duymaktan.
Benimle konusurken neden titriyor sesin ?
Neden uzak duruyorsun benden ?
sen bilmesen de ben biliyorum güzelim
çünkü sevinmemden korkuyorsun kendince,
ama yaniliyorsun bunu bil
artik sevinç yok senin adina
çünkü senin adinda yok kalbimde.

Senin için son defa agliyorum bu gece
ilk defa içimde açan bir günesle.
uzun bir kisti zorlandim ama,
gördügüm bir bahar biliyorum,
dokunuyorum ona isiniyorum artik.

Bunun zamani gelmisti biliyorum
bu defa yanilmiyorum, yanilmiyorum çünkü
görüyorum uzak tepelerdeki çiçekleri
inceden kokulari çaliniyor burnuma, kokluyorum
ve bunu herseyden çok seviyorum.

Senin için son defa agliyorum bu gece
içimde kalbime gözlerini açan çok güzel bir bebekle.
Artik ölmüs senin küllerini atmanin vakti gelmis,
bak iste son damla da düstü gözümden
artik seni sevmiyorum..

(alıntı)

BİLGİNİN Efendisi Olmak İçin ÇALIŞMANIN Uşağı Olmalısın ....

Bu paranın değil, yüreklerin zaferidir(20:45)

Kıskananlar çatlasın......
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2006, 01:27:34 ÖS »
hayalzede
???
Üye Bilgileri Selendili
**

Denemeler

güzel şiirmiş,sağolun bizimle paylkaştığınız için

[FONT="Century Gothic"][COLOR="DarkOrchid"][SIZE="3"]* Çeşmelerde bardağın doldurmadan kor isen,bin yıl dahi beklesen kendi dolası değil!
                            Yunus Emre [/SIZE][/COLOR][/FONT]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv