Dede, “Okul öncesi eğitim önemlidir”
Selendi Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Mustafa Dede, gazetemize yaptığı açıklamada okul öncesi eğitimin faydaları hakkında bilgi verirken, önkayıtların ise bugün sona ereceğini söyledi.
Göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı her yıl öğrenci sayısı artan Selendi Zübeyde Hanım Anaokulu’nda geçen eğitim ve öğretim sezonunda 46 öğrenciye hizmet verilirken, bu yıl 60 öğrenciyle tam kapasite hizmet verecek. Önkayıtların bugün sona ereceğini ve kesin kayıtların yapılacağını dile getiren Okul Müdürü Mustafa Dede, “Okul öncesi eğitimin verildiği okulumuzda, çocuklarımızın eğitim ve öğretimine verdiğimiz önem neticesinde bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha çok kayıt gerçekleştirdik. Geçen yıl 46 olan öğrenci sayısı bu yıl okulumuzun kapasitesi olan 60 öğrenciye çıktı. Ayrıca bu okulumuza yeni öğretici kitaplar ve oyuncaklar da kazandıracağız.” dedi.
“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ”
Okul öncesi eğitimin faydaları hakkında gazetemize bilgi veren Dede, “Bir toplumu oluşturan bireylerin en önemlisi çocuktur ve toplumun geleceği de çocukların ruhsal, bedensel, düşüncel yönden eğitilmesine bağlıdır. ‘Toplumların yapısı eğitimle şekillenir’ ilkesini benimseyen Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü, çocuklarımızla, yetişkinler arasında geliştirici, besleyici bir dayanışmanın yaşandığı, kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamı hazırlamaya özen göstermektedir. Çocuklarla doğal ve içten ilişkiler içinde bulunarak, onlara güvenli bir ortam oluşturmak için güncelleştirdiğimiz okul öncesi eğitim programında; aktif öğrenmenin, yetişkin desteğinin, çocuğa saygının, aile işbirliğinin, düzenli bir sınıf ortamının ve ekip çalışma yapmanın varlığını görebiliriz. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan bir platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımız da o oranda sağlam bir kişilik kazanacaktır. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolünün büyüklüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır.”şeklinde konuştu.
Okul öncesi eğitimin çocuk üzerinde yaptığı olumlu etkilerle ilgili olarak da bilgi veren Dede, “Çocuklarda zeka gelişimi %60’ının 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Kişiliğin temelinin atıldığı kritik bir dönem olarak adlandırılan okul öncesi yıllarda verilen eğitim, tüm eğitim kademelerini, hatta tüm yaşamı etkiler ve kendine güveni arttırır. Ailenin verdiği eğitim önemlidir, ama asla tek başına yeterli değildir. Okul öncesi eğitim kurumlarında verilen eğitim çocuğun ilköğretime geçişinde hazırbulunuşa katkı sağlar. İlköğretim 1. sınıfına, okul öncesi eğitimden yararlanmış olarak gelen çocuk, bu eğitimi almadan gelen çocuktan çok daha başarılı olur. Okuma-yazmaya diğer çocuklardan daha erken başlar ve dil gelişimleri olumlu yönde ilerler. Problem çözme, iletişim kurma ve grup içinde olma becerileri çok daha iyi gelişir. Okul öncesi eğitim, çocuğun anlama ve anlatma becerisini geliştirir. Okul öncesi eğitimi alan çocuk, duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade eder, sosyal yaşama daha rahat uyum sağlar. Çocuğun yaratıcılığında okul öncesi eğitimin rolü çok büyüktür. Çocuklarımız, vücudu temiz tutma, diş sağlığı ve diğer tüm özbakım becerilerini okul öncesi eğitimle kazanırlar. Sağlıklı beslenme bilinci okul öncesi eğitimle daha kolay verilebilir.”dedi.
Son olarak anne ve babalara da seslenen Dede, “Çocuğunuzun seven, üreten ve paylaşan bir birey olmasını istiyorsanız, okul öncesi eğitim kurumlarının açık olduğu sürece çocuğunuzu bu eğitimden yararlandırmalısınız. Gelin, ülkemizi güzel yarınlara birlikte hazırlayalım.” dedi.