Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » İlçemiz
 COĞRAFİ YAPISI

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: COĞRAFİ YAPISI  (Okunma Sayısı 523 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 10, 2007, 12:32:21 ÖS »
süper...
Üye Bilgileri Selendili

COĞRAFİ YAPISI

COĞRAFİ YAPISI

İlçenin yüz ölçümü 850 km kare olup, bunun %34'ü tarım alanı, % 34' ormanlık, % 14 ü'çayır ve mera, % 18'i de yerleşim yeri, dere yatağı ve kullanılmayan arazilerdir.
Selendi'nin coğrafi yapı bakımından arazisinin % 70 kadarı dağlık ve engebeli arazi % 30 kadarı da ova durumundadır.Bu özelliği nedeniyle de ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.Arazisinin çoğunun kırsal oluşu verimi azaltmakta ve buna bağlı olarak da ilçemizde hızlı bir göç yaşanmaktadır.
İlçe toprakları, güneydoğudan Uşak ili, kuzeydoğudan Kütahya iline bağlı Simav ve Şaphane ilçeleri, kuzeybatıdan Demirci ve güneybatından Kula ilçeleri ile sınırlanmış olup, kuzeyinde Demirci Dağları, batısında Divrik Dağı ve güneyinde Kınık tepeleri ile çevrili durumdadır.İlçe merkezi bir vadi içinde akan Selendi Çayı'nın kuzeyinde kurulmuş olup, iklimi Ege bölgesi karakterine uymakta ve ılıman bir iklim sürmektedir.İlçenin denizden yüksekliği 525 m olup, Selendi'nin en yüksek dağı olan Yağcı Dağı (Zeynel Dağı veya Kandırmış Dağı)516 m yüksekliktedir.

BİR DENİZ DÜŞÜN SUSSUZ
BİR İNSAN DÜŞÜN MUTSUZ
BİR GECE DÜŞÜN UYKUSUZ
BİR BAHAR DÜŞÜN ÇİÇEKSİZ
BİR DE BENİ DÜŞÜN SENSİZ
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: COĞRAFİ YAPISI
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:52:59 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git