Cirit Türkiye Şampiyonası Yarı Finali Selendi’de
Türkiye genelinde bulunan 38 cirit kulübünün karşı karşıya geldiği Türkiye Şampiyonası’nın yarı finali ilçemiz Selendi’de 1-2-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi ve Cirit Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dündar, “Atasporu olan Cirit’i Türkiye’nin her ilçesinde kurmak ve yaşatmak için çaba sarfedeceğiz.” dedi.
İlçemizde bulunan 3 cirit kulübü ancak 2’sinin faaliyet gösterdiğini dile getiren . İl Genel Meclis Üyesi ve Cirit Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dündar, “Ön eleme maçlarında kulüplerden biri elendi. Ön eleme maçında galip gelen Selendi Ciritseverler Kulübü, Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Aydın’da yapılan yarı final karşılaşmalarında Erzurum Atlı Cirit kulübü’ne 5 puan gibi az bir farkla yenildi. Manisa ilçelerinden turnuvaya sadece Selendi olarak biz katılmıştık. Ancak Erzurum’da 22 tane cirit kulubü var. Bu nedenle düzenlenen gruplarda en az 2 Erzurum takımı bulunuyor. Sonuçta ta her gruptan Erzurumlu bir takım üst finale yükseliyor. Şampiyonaya Selendi ve Uşak takımları olarak Batı bölgesinden bizler katıldık. Kulüp sayımızın az olmasından dolayı final maçlarında oynama şansımız çok az. Bizler bu durumu Ankara’da yapılan Federasyon Toplantısı’nda gündeme getirdik. Sonuç olarak Doğu ve Batı grupları adı altında iki grup oluşturulacak. Her grubun 1. ve 2.’si finale gidecek. Bu şekilde olduğu taktirde final maçında oynama şansımız %50 artacak.” dedi.
YARI FİNALİN BİR AYAĞI SELENDİ’DE OYNANACAK
Cirit Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın yarı final karşılaşmalarının son ayağının Selendi’oe 1-2-3 Eylül tarihlerinde yapılacağını dile getiren Dündar, “Aydın, Muğla ve Erzincan’da yapılan yarı final maçlarının son ayağı ilçemiz Selendi’de yapılacak. Biz ilçe olarak bu turnuvaya ilçemize gelen cirit kulüplerinin misafir edilmesi yönünde her türlü ihtayacı karşılayacak olan Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Uçan ve Belediye Personeli’ne Federasyon Temsilcisi olarak teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.