Galatasaray yonetimi borclari konusunda Vakifbank ile anlasti
GALATASARAY Yonetiminden bir buyuk basari daha... Ruyalari susleyen Seyrantepe Stat Projesinin hayata gecmesinin akabinde simdi de yillardir bela olan banka borcu dun gelen onaydan sonra odenebilir hale geldi.
Futbol takiminin ligin son haftalarindaki kotu performansi ve Feldkamp krizi Vakifbanktan gelen mujdeli haberle bir anda unutuldu. Galatasaray Kulubu tarihinin en buyuk borcunu 8 aylik gizli gorusmelerin isiginda Mali Islerden Sorumlu, eski Devlet Bakani Isin Celebi ve baskan yardimcisi Adnan Polatin girisimleri sayesinde yuzde 50'den bile daha fazla bir oranda dusuruldu.
Ilk odeme 1 milyon dolar
Gectigimiz gunlerde baskan Ozhan Canaydin ve yardimcisi Adnan Polatla birlikte Vakifbankin yoneticileri arasinda yapilan anlasma ile borc, faizleri ile birlikte 51 milyon dolar olarak belirlendi. Bu tarihi imzalar atildiktan sonra yonetim kurulu Ankaradan gelecek haberi beklemeye basladi.
Sari kirmizililar, YTL olarak katlanan borcunu dolara cevirdi. Yuzde 8'lik faizle 6 yilda (2013), her sene 10 milyon dolar olmak uzere bankaya geri odeme yapmasi belirlendi.
Vakifbank'a 6 yil icinde duzenli bir sekilde 40 milyon dolari ana para, 11 milyon dolari faiz olmak uzere toplam 51 milyon dolar odenecek. Yonetim, anlasma geregi 2008'in ilk haftasina kadar Vakifbank'a 1 milyon dolar odemek zorunda.
Yoneticilerin yuzu guldu
Canaydin-Polat ikilisinin ve banka yoneticilerin anlasmasindan sonra dun de beklenen cevap geldi. Yonetimin 8 aylik calismasi Vakifbank Ust Yonetim Kurulu'nun onay vermesi ile noktalandi. Galatasaray Kulubu de yillardir uzerinde bir kambur gibi tasidigi borc yukunden buyuk olcude kurtulmanin mutlulugunu yasadi.
HURRIYET