-Ulan serefsizim aklima gelmisti. deriz her bulusun ardindan. Ama bu bulus karsisinda -Yuh lan opseler aklima gelmezdi. seklinde bir yorum yaptim. Ve bu benim hayatimda bir ilk oldu. Aklima hic gelmezdi boyle bir sey. Ama birinin aklina gelmis ve bu mukemmel urunu piyasaya surmus.
Adi Cigarettea. Bildigimiz sigara kutusuna sahip bir cay. Icinde de bildigimiz sigaralar var, adet ayni yine 20 tane. Reklamda da gordugunuz uzere harika bir slogana sahipler ama ne yazikki bunu Turkceye cevirmek cok zor. Ama bu cay icilmiyor, iciliyor. ya da Ama bu sigara icilmiyor, iciliyor. seklinde cevrilebilir. (Ben bu Turkce dilinin kurbani oldum bu cumle ile. Adamlar ne guzel anlatmislar. Sigarayi icmek fiili= smoke / Cayi icmek fiili= drink seklinde kelimelere sahipler. Bizde ikisi de icmek oldugu icin adama cumle bile kurdurmuyorlar.)Â Neyse nerede kalmistik, evet o zaman bu urunu ben uretseydim slogan bulamazdim simdi bunu anladim. O zaman bu urun gelmesin Turkiyeye kurtulalim. Konumuz cok dagildi hemen toplayalim. Dedigim gibi bu sigara icilmiyor aslinda iciliyor. (Bildigim tum kufurler bu parantez icindedir, her hakki saklidir.) Yani amcalar sigara kagidinin icine bizim bildigimiz poset cayin icindeki toz cay yapraklarini koymuslar. Sigarayi sicak suya koydugunda al sana cay. Bu kadar basit, guzel ve dahiyane bir fikir.