CHP SELENDİ’DE YENİ BAŞKAN GÜRBÜZ
Manisa’nın Selendi ilçesinde 6,’sı yapılan CHP Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde İlçe Başkanlığı’na Mehmet Gürbüz seçildi. Divan Başkanlığı’nı Kula İlçe Başkanı Ramazan Kılıç’ın yaptığı toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından seçimlere geçildi.
Tek liste ile gidilen seçimlerde 82 kayıtlı delegenin 26’sı oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan Mehmet Gürbüz, CHP Selendi İlçe Başkanlığı’na seçildi. Gürbüz, aslen Selendili olup, evli ve iki çocuk babası.
CHP İlçe Başkanlığı’nı 6 yıldır yürüten ve bu seçimde aday olmayan Ramazan Harmandalı, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Başkan olduğun dönemde iki yerel iki genel seçim geçirdik. Her seçimde de Selendi’de ikinci parti olarak çıktık. Bu seçimlerde aday olmayarak, gençlerimizin önünü açmak istedim. Ancak partim için her zaman çalışmaya hazırım.” diyerek, parti yönetiminde de yer aldı.
Yeni seçilen Başkan Mehmet Gürbüz ise yaptığı teşekkür konuşmasında, partisinin ilçede yönetim kurulu ile birlikte yoğun bir çalışma temposuyla bundan sonra oy potansiyelini yükselteceklerini dile getirerek, kongreye katılan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Nuri Çilingir, Ufuk Özkan’ın kongreye katılamamalarından dolayı duydukları üzüntüleri dile getiren telgrafları okunurken Milletvekili Erdoğan Yetenç’in telgraf göndermemesi ise partililer tarafından yadırgandı. Ayrıca temmuz ayının sonuna kadar tamamlanması gereken ilçe kongrelerinin Manisa ilçelerinde 8 gün gibi kısa bir zamana sıkıştırılması nedeniyle kongreye hiçbir milletvekilinin katılmaması da partililerin konuştuğu konular arasındaydı.
Yeni Yönetim Kurulu şu isimler oluşuyor: Mehmet Gürbüz (Başkan), Ramazan Harmandalı, Zeki Özkan, Ali Bodur, Hüseyin Özcan, Ahmet Bozkurt, Uğur Sağ, Birgül Dilik, Tahsin Köse, Nevzat Altun, Şükrü Çakmak