Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Manisa ili ile ilgili haberler
 CHP Manisa milletvekilinden İsrail’e destek

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: CHP Manisa milletvekilinden İsrail’e destek  (Okunma Sayısı 652 defa) Seçenekler Arama
« : Ağustos 03, 2006, 10:34:40 ÖS »
Selendi
Elhamdülillah Fenerliyim
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik katliamı her kesimden olduğu gibi Meclis’ten de tepki görüyor.

Saldırıları kınayan İsrail Dostluk Grubu üyesi vekiller art arda istifasını açıklarken, CHP Grup Başkan Vekili Koç, tüm üyelerinin gruptan ayrıldığını bildirdi. Ancak parti yönetiminin bu tavrına karşılık Manisa Milletvekili Nuri Çilingir’den şaşırtan bir çıkış geldi. İsrail’in saldırılarını haklı bulduğunu belirten Çilingir, İsrail-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’ndan da istifa etmeyeceğini açıkladı. “İsrail, BM tarafından kurulmuş bir devlettir. Hamas ve Hizbullah’a karşı kendini savunuyor.” diyen CHP’li vekil, ardından şu ilginç benzetmeyi yaptı: “Aşırıya kaçmış olması İsrail’i suçlu haline mi getirir? Bu sınırötesi bir harekat. Peki Güneydoğu sınırında yabancılar tarafından beslenen 5 bin terörist var mı? Var. Peki biz şehitlerimiz geldikçe ‘buradaki teröristleri temizleyelim’ diye konuşmuyor muyuz? Konuşuyoruz. Pekala biz haklı olacağız da İsrail haksız mı olacak? Bir de olaya böyle bakmamız lazım. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Lübnan ya da başka bir yerde Filistin devleti kurulması, Hizbullah, Hamas gibi terör örgütlerinin ortadan kaldırılması lazım.”
İsrail’in masum sivil insanları öldürdüğünün hatırlatılması üzerine Nuri Çilingir, “Onlar bizim söylemlerimiz. Bu konuda İsrail’de kimi dinledik bugüne kadar.” karşılığını verdikten sonra İsrail’in yaptığı savunmaya dikkat çekti. “Hizbullah militanları”nın sivil halkın içinde saklandığını kaydeden Çilingir, “Hizbullah 20’şerli, 30’arlı gruplar şeklinde masum sivil halkın içinde saklanıyorsa adam onu bombalar. Hangi devlet olsa bombalar. İsrailli çocuklar deniz kenarında Hizbullah’ın füzeleriyle öldü. O zaman niye sesini çıkarmadılar? İsrail öldürünce sesini çıkaracaksın, Arap öldürünce sesini çıkarmayacaksın. Böyle bir anlayış olamaz. İsrail’in karşısında bir devlet, askeri güç yok. Ama çocukluktan beri anlık yetiştirilmiş, asker haline getirilmiş militanlar var. Bunlar da toplumun içerisine yayılmış. Lübnan hükümetinin içerisinde de Hizbullah’ı temsil eden iki bakan var. Dolayısıyla İsrail’in kendini savunma hakkı vardır.” diye konuştu.
    function infografikbeyrut() {        window.open('http://www.zaman.com.tr/extentions/multimedia/infografik/lubnan.htm','10x10', 'toolbar=no,status=no,scrollbars=no,location=no,menubar=no,directories=no,width=750,height=600') }*

CHP’li vekil, Türkiye’nin tutumu hakkında da ilginç fikirler öne sürdü. Fotoğrafın son karesine bakıp duygusal tavır almanın doğru olmadığını savunan Nuri Çilingir, “Türkiye, Ortadoğu’nun en önemli güç dengesi. Bizim Filistinlilerin peşinden koşacak halimiz yok. Arapların da zaten Filistinlilerin peşinden koştuğu falan yok. Araplar da Filistin halkına hiçbir zaman destek çıkmadı. Biraz para yardımı yaptılar o kadar. Ne olacak biz de gönderiyoruz para, yiyecek. Böyle devlet mi kurulur?” ifadelerini kullandı.

Elhamdülillah Fenerliyim
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: CHP Manisa milletvekilinden İsrail’e destek
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:29:53 ÖS »

« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2006, 07:51:36 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

biri bu adamı durdursun.....
NASIL OLUYORDA BU ZİHNİYETE SAHİP BİR İNSAN MANİSA YI TEMSİLEN MECLİSTE YER ALABİLİYOR...
bu vekilin açıklamalarını ve düşüncelerini esefle kınıyorum....
chp nin parti olarak israil in yaptıklarını tasvip etmemesine rağmen bu şahsın böyle açıklamalar yaparak zaten gergin olan insanları daha da germesi düşündürücü...
bence chp genel başkanı bu kişinin partiden ihracını istemeli bir an önce..
yoksa bu kişinin söylemleri partiye büyük zarar verecektir...
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2006, 09:33:16 ÖÖ Gönderen: Serk@N » Logged

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2006, 09:36:10 ÖÖ »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

since yorumlarına tamamen katılıyorum. ama o resmin burda işi yok.affına sığınarak resmi kaldırdım. heryerde yeteri kadar şiddet resimleri var. selendiuna girdiğimiz zaman moralimizin bozulmaması gerek.
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2006, 10:31:02 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

bu çilingirin yapacağı tek şey isral safına katılsın

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2006, 03:06:47 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: aslanalp
since yorumlarına tamamen katılıyorum. ama o resmin burda işi yok.affına sığınarak resmi kaldırdım. heryerde yeteri kadar şiddet resimleri var. selendiuna girdiğimiz zaman moralimizin bozulmaması gerek.
tamam kardeş...
sadece resimdeki masum çocuğu bu milletvekilini savunacak olan varsa,resme iyice bakıp öyle savunmaları için göstermek istemiştim...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv