Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 CHP adayından İstiklal Marşı mesajı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: CHP adayından İstiklal Marşı mesajı  (Okunma Sayısı 233 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 15, 2009, 10:54:11 ÖS »
Anonymous
Üye Bilgileri Selendili

CHP adayından İstiklal Marşı mesajı

15 Mar 2009

img144CHP Selendi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kesgin, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 88. yılı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Kesgin, mesajında şunları dile getirdi: "1900’lerden başlayarak Avrupa devletlerinin hasta adam olarak ilan ettikleri Osmanlı İmparatorluğu’nun  emperyalist devletlerce bir bir işgal edildiği, şehit kanlarıyla sulanmış bayrağımızın göndere çekilemediği, teslimiyete isyan edenlerin zincirlendiği bir dönem de yaşayan çok değerli şair ve yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un en güzel vatanperver duygularla yazdığı ve imkânsızlıklar içerisinde kurulan ve milli iradenin temsili Birinci Meclis’ce kabul edilen İstiklal marşımız 88 yaşında.

Şairimizin istiklal marşı dizelerinde de yansıdığı gibi, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak olan büyük Türk milleti Kurtuluş savaşını kazanmış, bizlere özgür vatan topraklarını teslim ederken, büyük şairimizce onurlu bir milletin dile getirildiği istiklal marşımız da bu kutsal topraklar üzerine yazılmıştı. Bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk milletinin asla pes etmeyeceğinin, onurunu ve atalarından gelen şanını ezdirmektense ruhunu yaşadığı topraklara teslim edeceğinin en güzel yansıması olan İstiklal marşımız, birinci meclis tarafından 1921 yılında kabul edildi. Dalga dalga ülkenin dört bir yanında yükselen istiklal marşımızın anlam ve mana dolu mısraları milletin kalbine bir nakış gibi işledi. Bizden sonraki nesillerin de kalplerinde ve zihinlerinde her zaman hissedeceklerini bildiğimiz İstiklal Marşımızın ilelebet bu topraklar üzerinde nida bulacağını biliyorum, biliyoruz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş mücadelesi verirken şehit düşenlerimizi, Birinci Dönem Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla anıyorum."

http://res1.blogblog.com/tracker/4941806370125183309-5034709494060278837?l=selendi-manisa.blogspot.com'/>

Devamini Oku

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: CHP adayından İstiklal Marşı mesajı
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:28:43 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv