küçük gamıt
|
>Türkiye'yi Güldüren Adam" ünlü komedyen Cem >> > Yılmaz'ın İstiklal Marşı'ndan esinlenerek yazdığı bir >> > şiir, şu sıralarda elden ele dolaşıyor. Cem Yılmaz, bu şiirinde >>Türkiye'nin >> > sorunlarını >> > da ele alarak ülkemiz gerçekleri hakkında inanılmaz >> > tespitler yapmış! İşte Cem Yılmaz'ın Türkiye'nin durumuna >> > mizahi, ve bir okadar da entelektüel bakış açısıyla yazmış >>olduğu şiir: >> > >> > İSTİKBAL MARŞI >> > >> > Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak! >> > Dönmeyip dışarıda,arlanmaksızın yaşayacak!. >> > O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak, >> > Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak! >> > Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal! >> > Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al! >> > Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal, >> > Hakkını vermezsen buradaki ortaklarının behemehal! >> > Ben ezelden beri aç yaşadım, aç yaşarım! >> > Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım! >> > Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım! >> > Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım! >> > Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar, >> > Benim ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var! >> > Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar? >> > "Avrupa Birliği" denen tek dişi kalmış canavar! >> > Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın! >> > İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın! >> > Gelecektir, cezanı vereceği günler Hakkın, >> > Kim bilir belki yarın, belki yarından dayakın! >> > Yaktığın yerleri "orman" diyerek geçme, tanı! >> > Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı! >> > Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı, >> > Satılmadık o kaldı,durma satıver şu vatanı! >> > Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda! >> > Semizletin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda! >> > Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda! >> > On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda! >> > Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli? >> > Yediginiz herzelere başka ne demeli! >> > Oyuverin altını iyice sallansın temeli, >> > Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli! >> > O zaman durur belki gözümden akan yaşım, >> > O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım, >> > O zaman boşa gitmez yıllar süren uğraşım! >> > HESABINI VERİP TE ,GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM, >> > Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular! >> > Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular, >> > Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar! >> > Hakkıdır "garip yaşamış vatandaş"ın da gülmek, >> > Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal! >> > CEM YILMAZ >> > >> >
|