Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » Köylerimiz
 çanşa köyü

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: çanşa köyü  (Okunma Sayısı 3260 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 23, 2007, 05:46:06 ÖÖ »
slendos
ÇANŞALI
Üye Bilgileri Selendili
*

çanşa köyü

Çanşa Köyü Manisa İli'nin Selendi İlçesi'ne bağlı bir köy olup 38.7772222 enlemi ve 27.8775 boylamı koordinatlarında yer alır.

Çanşa  
Çanşa köyü konumu  
Bilgiler  
Bulunduğu İl:  Manisa  
Bulunduğu İlçe:  Selendi  
İlçe Enlemi:  38.7772222  
İlçe Boylamı:  27.8775  
Telefon kodu:  236  
Posta kodu:  45970
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: çanşa köyü
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:13:02 ÖS »

« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2007, 02:52:13 ÖÖ »
slendos
ÇANŞALI
Üye Bilgileri Selendili
*

çanşa köyü

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Çanşa Köyü Camii'nde yıllar önce yapılan vatandaşların abdest almasını sağlayan su küpü, köye şebeke suyunun gelmesi ile birlikte görevini tamamlamış olarak emekliye ayrıldı.

1800'lü yılların sonundan itibaren camiye gelen tüm vatandaşlara hizmet veren 200 litrelik su küpü, köye şebeke suyunun gelmesi ile birlikte kaderine terk edildi. İlk yapıldığında özellikle köylü kadınlar tarafından köyün 500 metre aşağısından geçen çaydan bidonlarla su taşınarak bugüne kadar hizmet veren su küpünün, yine köylüler tarafından bakımı yapılıyor.
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2007, 07:33:03 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

çanşa köyü

Alıntı sahibi: slendos;68209

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Çanşa Köyü Camii'nde yıllar önce yapılan vatandaşların abdest almasını sağlayan su küpü, köye şebeke suyunun gelmesi ile birlikte görevini tamamlamış olarak emekliye ayrıldı.

1800'lü yılların sonundan itibaren camiye gelen tüm vatandaşlara hizmet veren 200 litrelik su küpü, köye şebeke suyunun gelmesi ile birlikte kaderine terk edildi. İlk yapıldığında özellikle köylü kadınlar tarafından köyün 500 metre aşağısından geçen çaydan bidonlarla su taşınarak bugüne kadar hizmet veren su küpünün, yine köylüler tarafından bakımı yapılıyor.

kaderine terk edilmemesi ve gerekli bakımının yapılması vede ilerki yıllarda tarihe ışık tutmasını diliyoruz...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2007, 06:53:50 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

çanşa köyü

Alıntı sahibi: slendos;68209

bundan sonra yapacakları tek şey yaşatmaktır

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2007, 07:39:21 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

çanşa köyü

İlçemize bağlı Çanşa Köyü, Yucalar Mahallesinde  evine gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 4 yaşında ki Ümran AKKAYA yoldan geçen  otomobilin çarpması sonucu hayatını kabyetti.

Yüceler Mahallesi'nde evlerinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynayan Ümran Akkaya (4), evine dönmek üzere yolun karşısına geçtiği sırada Kamil Yuca'nın kullandığı 10 ZD 712 plakalı otomobilin altında kaldı. Kanlar içerisinde kalan minik Ümran ailesi tarafından Selendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahelenin ardından Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ümran yolda hayatını katbetti. Minik Ümran'ın ölümü üzerine ailesi sinir krizleri geçirirken, jandarma tarafından yakalanan araç sürücüsü Kamil Yuca çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Selendi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Selendi Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerinde gelinlik giymeye hazırlanan Ümran Akkaya, gelinlik yerine dün beyaz kefene sarıldı. Ailesi ve yakınları tarafından Çanşa Köyü'ne götütülen minik Ümran burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisa Vali Yardımcısı Selendi Kaymakam Vekili İsmail Kaya'nın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Ekrem Kaynar, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Alpay Polat, Hakim Fahrettin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli ve öğretmeni Hatice Deniz Çetil acılı Akkaya ailesini ziyaret ederek başsağlığı dilediler. Kaymakam Vekili İsmail Kaya, baba İsmail ile anne Leyla'ya sabır dileyerek, acılı aileye maddi ve manevi her konuda yardımcı olunacağını söyledi. Bu arada acılı baba İsmail Akkaya kazanın olduğu yolda kasis olamaması neticesinde evladının canından olduğunu öne sürerek, "Benim başım yandı bari başkalarının başı yanmasın. Bu yola hız kesici kasisler yapılsın" dedi. Ümran'ın annesi Leyla ise ölen kızına gözyaşı dökerken, kızının okul sevdalısı bir çocuk olduğunu belirtti. Gözü yaşı anne, "Kızımı kendi isteği ile kreşe göndermiştik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okulun tek gelinlik giyecek öğrencisiydi. Sevinçle bayrama hazırlanıyordu. Kızım gelinlik yerine kefen giydi." diyerek yanında bulunan küçük kızı Gülizar'a sarılarak gözyaşı döktü.  

AKKAYA ailesine sabır diliyorum..
gerçekten çok kötü bir durum..
4 yaşına gelene kadar ne uğraşlarla çocuğunu büyütmek için çabalayan bir aile ve bir anda çocuğunun kucağında hareketsiz kalması ile yıkılan umutlar,yıkılan insanlar....
ALLAH(C.C.) bu minik kardeşimize rahmet eylesin...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2007, 08:13:47 ÖÖ »
slendos
ÇANŞALI
Üye Bilgileri Selendili
*

çanşa köyü

mrb.ben babasını cok iyi tanırım cok üzüldüm haberini aldım cocuğa çarpılan yer benim köydeki evimin hemen yanı cok tehlikeli bir yer cünkü cok hızlı gidiyor ordan araclar inanın anneme söylemiştim bir gün burda bir kaza olucak diye cok üzüldüm ailesine allah sabır versin...Sad Sad
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2007, 08:22:58 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

çanşa köyü

Alıntı sahibi: slendos;68289
mrb.ben babasını cok iyi tanırım cok üzüldüm haberini aldım cocuğa çarpılan yer benim köydeki evimin hemen yanı cok tehlikeli bir yer cünkü cok hızlı gidiyor ordan araclar inanın anneme söylemiştim bir gün burda bir kaza olucak diye cok üzüldüm ailesine allah sabır versin...Sad Sad
yetkililer bir an önce önlem alsınlarki bir daha böyle bir hadise yaşanmasın...:36: :36: :36:

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv