Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Bu Mektupta: Hüsnü Ağabeyime

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Bu Mektupta: Hüsnü Ağabeyime  (Okunma Sayısı 588 defa) Seçenekler Arama
« : Haziran 27, 2006, 08:09:21 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Hüsnü Abi Hıristo'nun bana anlattıklarını birde sen dinleseydin , emin ol Finansbank 'ı Yunanlılara satmadan bir kez  daha düşünürdün.

Hıristo kim mi? Hıristo'nun bir balıkçı meyhanesi var.  İstanbul'un kefere takımı, her akşam orada demlenir. İkinci  kadehten  sonra çeneleri açılır. Üçüncü kadehte salyaları akmaya başlar.  Türkiye üzerinde ne  kadar Enossis planları varsa bir ,bir sayıp dökerler.
 Hıristo'da tüm bu laflara kulak kabartır ,ve de ne  olup  bittiyse ertesi gün gelip bana anlatır.

Hıristo da en az Ecevit kadar Türk-Yunan dostluğu  savunucusudur.

Ama onun kadar şair ruhlu olmadığı için ,hep nesir konuşur.  Ara sıra vre, vre demese ,birde bazı  kelimelerde ,(i )yerine ( o )  kullanmasa, Rum  olduğunu hayatta anlayamazsın.

Bu sabah uçarcasına , pek bir sevinçli girdi içeri.  Elinde  iki adet yunan gazetesi, Sızdık , vre, sızdık ,en sonunda sızdık  diye bağırıyor. Dur hele Hıristo ,önce bir sakin ol.Şöyle bir  kendine gel dedim.

Elindeki gazeteleri masaya çarparak bıraktı.

Birisi ;TO WİMA gazetesi ,başlık:" ETHNİKİ  TÜRKİYE'YE NASIL  SIZDI ? "

İkincisi: APYEVMATİNİ ,manşet; "TÜRK BANKACILIK  PAZARINA  ETHNİKİ (Ulusal) SIZMA " Yazıyordu.

O anda benim de yüreğime bir acı sızdı. Lakin  Hıristo'ya   belli etmemeye çalıştım.Çok kesin bir şey  bilmese Hıristo bu kadar  sevinmezdi. Ne var bunda ?

Dedim. Bak bizim gazetelerde tersini  yazıyor.

-Bu Karamanlis-Erdoğan Dostluğunun eseridir.

-Bu satış Türkiye'nin itibarını yükseltti.

-AB sürecinde Yunanistan 'ı da yanımıza aldık. Gibi
      başlıkları gösterdim.

Hıristo vre dedi, her milletin içinde, her zaman  güçlüyü alkışlayan, onların sofrasından beslenen yalaklar vardır. Sizin Fatih Sultan Mehmet'ten de  kese, kese bahşiş alan Bizanslı çaşıtlar vardı. Fatih Konstantin'i alıp, Asitane yapınca , önce onların
başlarını vurdurdu. "Bre melunlar kendi milletine, kendi ırkına faydası olmayanın, kimseye faydası olmaz." Dedi. Bizde Ulubatlı Hasan'ın Osmanlı Sancağını diktiği yere ,Yunan bayrağını  diktiğimiz gün ,önce onların hesabını göreceğiz. Hani siz Topkapı'da açılan gedikten Bizans'a nasıl sızdıysanız, şimdi biz Topkapı 'dan içeri,elimizi kolumuzu
 sallayarak, otoyoldan tırlar a  doldurulmuş dolarlarla sızdık.

Atma Hıristo atma dedim. Herkes banka alıyor ,herkes  banka satıyor. Büyütülecek ne var bunda ? Bilmoorsun vre kuzum  bilmoorsun bu işin arka planını bilmoorsun  dedi.

Eee.anlat da öğrenelim şu sızma planının arkasını dedim.

Bu bir mülkiyet satın alma planı, Bizans'ı yeniden ele  geçirme operasyonu imiş, dün gece konuşurlarken duydum dedi.  Peki nasıl olacakmış bu iş?

Önce bir banka Türkiye'nin her yerinde yapılanmış.Sonra bir banka daha satın alınmış, şimdide NBG , Finans Bankı satın alarak,  sac ayağının üçüncü ayağını da tamamlamış.

MORTGAGE Diye bir yasanız çıkacakmış

Evet dedim ne var bunda? Fakir fukara uzun vadeli  borçlanarak  ev sahibi olacak.

Doğru dedi Hıristo tam da böyle olacak. Bu bankalar  herkese  ev kredisi dağıtacak. Özellikle İstanbul'da  ve seçilmiş  bölgelerdeki evlere kredi dağıtılacakmış .Yüz binlerce kişi  borçlandırıldıktan sonra, bir kriz çıkartılırsa ne olur biliyor  musun ? Cevabı kendi
verdi. Milyonlarca kişi yine işsiz kalır. İşsiz adamlar ev taksitlerini nasıl ödeyecek ? Ödeyemeyecek.

Yasa öyle  hazırlanmış çünkü; Üç taksitini ödeyemeyenin evine banka gerisin  geriye el koyacak.İşte o zaman Hoop , bütün evler bankaya, Artık evler bizim değil mi ? Canımızın istediğini oturturuz içinde.

Hıristo dedim.Zaten yabancılara mülk edindirme  yasası çıktı.

Zaten Türkiye'de 44.740 kişi mülkiyet sahibi oldu.  Zaten  2.734.083.920 Metrekare toprağımız yabancıların eline geçti. Zaten mülk alanların % 33 ü Yunanlı. Niye böyle dolambaçlı bir işe girsinler ki:

Hıristo gene güldü. Ah siz saf Türkler ah dedi. Hep aynanın  önünden bakıyorsunuz. Görüntüyü sağlayan arkadaki sırdır. Hiç sır  tarafından bakmayı beceremediniz de, koskoca Osmanlıyı batırdınız.

Şimdi sorunun cevabını vereyim.

-O alınanlar GAP-KİLİS-MARDİN-HATAY gibi, su kaynakları,  tarım arazileri ve sınır boyları idi. Bunların alımına , 1.9 Milyar  dolar para ödedik. Şimdi hedef , konut almak ve kelepir  almak.Üstelik Anayasa Mahkemeniz 1994 de, 1996 da buna benzer yasaları iki defa iptal etti. Bu iktidarın çıkarttığı yasayı da her  an iptal edebilir. Ülke topraklarının ,yabancı unsurlara satışının  bir örneği daha yok dünyada Sonra bu bankalar sadece mülkiyet  almakla kalmayacak. Bu bankalara bağlı şirketler, elde edilen
gayrimenkuller üzerinde, hedefe uygun, yapılanmaları da sağlayacak.

-Hıristo kim düşünüyor,? Kim planlıyor ? Bu hinoğlu hinlikleri böyle.

-Sorma Abi NBG nin arkasında kilise var. Kiliseyi temsil  eden, Yanya Metropoliti Theoklitos ve Kostas Pilarinos var.  Kilisenin arkasında VATİKAN var. Vatikan ' ın arkasındakileri  kendime bile söylemeye korkuyorum. Onu sorma Abi, meyhanemle  birlikte havaya uçmak istemiyorum dedi.

Hristo son bir sorum var. Bu NBG nin CEO su ,Takis Arapoglou kim ?

-O da TORUNLARDAN biri dedi. Siz ne çektiyseniz torunlardan çektiniz Abi. Birisinin dedesini, Kürt isyanında  ATATÜRK idam etti.Torunu şimdi intikamını alıyor. Birisinin dedesi  maliye nazırıydı, padişah başını vurdurttu. Torunu da sizi IMF nin  DÜNYA BANKASININ kucağına oturttu. Birisinin dedesi Çandarlı Paşa idi. Oda ihanetinden idam edildi. Torununa iyi bir  köşe  ayarladılar. Her gün Amerikan mandasını
savunuyor. Lagendıch'e her gece masa  arkadaşlığı yapıyor. Basındaki yandaşları ayarlıyor. İşte bu Takis'te öyle bir torun. Ne zaman bu işler için birisi lazım olsa  ,kökü Türkiyeli olan, Türkçe'yi iyi konuşan, Türkiye'yi iyi tanıyan bir torun bulunur. Takis'in soyu Mısırdan gelip ,önce İstanbul'a  yerleşti. Cumhuriyet'ten sonrada Tekirdağ'a göç ettiler. Soyadı  kanunu çıkınca da Arapoğlou soyadını aldılar ki: Herkes onları  Mısır kökenli Arap sansın diye. Halbuki o zaman, Filistin şimdiki  İsrail hepsi Mısır toprağı idi. Atalarını iyi
 araştırırsan sorunun  cevabını sen bulursun Abi . Sizin ne güzel ata sözleriniz var."  Köpek bile alsan,  soyuna bak." Demiş atalarınız. Ama sizin  soylularınız , hep kabuğuna çekildi. Meydanı soysuzlara bıraktınız.  Hadi bana eyvallah, bugünlük bu kadar dedi. Hıristo ve  geldiği  gibi uçarak gitti.

Keşke; Hıristoyu benden önce sen dinleseydin.

Memleketi bu kadar ucuza satmazdın. HÜSNÜ ABİ.

N.Altınok

(ALINTIDIR)

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Bu Mektupta: Hüsnü Ağabeyime
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 11:24:45 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2006, 08:28:04 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

Teşekkürler Umutzi....
Çok değerli bi paylaşım...

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2006, 09:06:55 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

O alınanlar GAP-KİLİS-MARDİN-HATAY gibi, su kaynakları, tarım arazileri ve sınır boyları idi. Bunların alımına , 1.9 Milyar dolar para ödedik. Şimdi hedef , konut almak ve kelepir almak.Üstelik Anayasa Mahkemeniz 1994 de, 1996 da buna benzer yasaları iki defa iptal etti. Bu iktidarın çıkarttığı yasayı da her an iptal edebilir. Ülke topraklarının ,yabancı unsurlara satışının bir örneği daha yok dünyada Sonra bu bankalar sadece mülkiyet almakla kalmayacak. Bu bankalara bağlı şirketler, elde edilen
gayrimenkuller üzerinde, hedefe uygun, yapılanmaları da sağlayacak.

-Hıristo kim düşünüyor,? Kim planlıyor ? Bu hinoğlu hinlikleri böyle.

-Sorma Abi NBG nin arkasında kilise var. Kiliseyi temsil eden, Yanya Metropoliti Theoklitos ve Kostas Pilarinos var. Kilisenin arkasında VATİKAN var. Vatikan ' ın arkasındakileri kendime bile söylemeye korkuyorum. Onu sorma Abi, meyhanemle birlikte havaya uçmak istemiyorum dedi.

peynir ekmek satar gibi vatanın toprakları satılamaz...
bu kadar hain planlara nasıl olurda bizim siyasilerimiz çanak tutarlar...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2006, 09:14:23 ÖÖ »
r a p u n z e l
uçan depik:)
Üye Bilgileri Selendili

[/QUOTE]peynir ekmek satar gibi vatanın toprakları satılamaz...
bu kadar hain planlara nasıl olurda bizim siyasilerimiz çanak tutarlar...[/QUOTE]

-O da TORUNLARDAN biri dedi. Siz ne çektiyseniz torunlardan çektiniz Abi. Birisinin dedesini, Kürt isyanında ATATÜRK idam etti.Torunu şimdi intikamını alıyor. Birisinin dedesi maliye nazırıydı, padişah başını vurdurttu. Torunu da sizi IMF nin DÜNYA BANKASININ kucağına oturttu. Birisinin dedesi Çandarlı Paşa idi. Oda ihanetinden idam edildi. Torununa iyi bir köşe ayarladılar. Her gün Amerikan mandasını
savunuyor. Lagendıch'e her gece masa arkadaşlığı yapıyor. Basındaki yandaşları ayarlıyor. İşte bu Takis'te öyle bir torun. Ne zaman bu işler için birisi lazım olsa ,kökü Türkiyeli olan, Türkçe'yi iyi konuşan, Türkiye'yi iyi tanıyan bir torun bulunur. Takis'in soyu Mısırdan gelip ,önce İstanbul'a yerleşti. Cumhuriyet'ten sonrada Tekirdağ'a göç ettiler. Soyadı kanunu çıkınca da Arapoğlou soyadını aldılar ki: Herkes onları Mısır kökenli Arap sansın diye. Halbuki o zaman, Filistin şimdiki İsrail hepsi Mısır toprağı idi. Atalarını iyi
araştırırsan sorunun cevabını sen bulursun Abi . Sizin ne güzel ata sözleriniz var." Köpek bile alsan, soyuna bak." Demiş atalarınız. Ama sizin soylularınız , hep kabuğuna çekildi. Meydanı soysuzlara bıraktınız.

İŞTE BÖYLE SİNCE ARKADAŞIM :icon_frown: :icon_frown: NE ACI...

[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım!
Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2006, 10:10:11 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

peynir ekmek satar gibi vatanın toprakları satılamaz...
bu kadar hain planlara nasıl olurda bizim siyasilerimiz çanak tutarlar...[/quote]

-O da TORUNLARDAN biri dedi. Siz ne çektiyseniz torunlardan çektiniz Abi. Birisinin dedesini, Kürt isyanında ATATÜRK idam etti.Torunu şimdi intikamını alıyor. Birisinin dedesi maliye nazırıydı, padişah başını vurdurttu. Torunu da sizi IMF nin DÜNYA BANKASININ kucağına oturttu. Birisinin dedesi Çandarlı Paşa idi. Oda ihanetinden idam edildi. Torununa iyi bir köşe ayarladılar. Her gün Amerikan mandasını
savunuyor. Lagendıch'e her gece masa arkadaşlığı yapıyor. Basındaki yandaşları ayarlıyor. İşte bu Takis'te öyle bir torun. Ne zaman bu işler için birisi lazım olsa ,kökü Türkiyeli olan, Türkçe'yi iyi konuşan, Türkiye'yi iyi tanıyan bir torun bulunur. Takis'in soyu Mısırdan gelip ,önce İstanbul'a yerleşti. Cumhuriyet'ten sonrada Tekirdağ'a göç ettiler. Soyadı kanunu çıkınca da Arapoğlou soyadını aldılar ki: Herkes onları Mısır kökenli Arap sansın diye. Halbuki o zaman, Filistin şimdiki İsrail hepsi Mısır toprağı idi. Atalarını iyi
araştırırsan sorunun cevabını sen bulursun Abi . Sizin ne güzel ata sözleriniz var." Köpek bile alsan, soyuna bak." Demiş atalarınız. Ama sizin soylularınız , hep kabuğuna çekildi. Meydanı soysuzlara bıraktınız.

İŞTE BÖYLE SİNCE ARKADAŞIM :icon_frown: :icon_frown: NE ACI...[/quote]evet arkadaşım çok acı bir durum...
savaşta ve işgalde alamadıkları toprakları masa başında alıyorlar?
bu vatanın para için bir karış toprağı bile satılamaz.:icon_cry:

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2006, 10:37:41 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

eeeeeeeeeeee...............

çok yaşa tayyip ve ekibi:cik: :cik:

yine türkiyenin birinci partisisin.....yine enfazla milelevekili sende.....

ve ben sana kötüsün dediğim için maalesef kötüyüm........

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2006, 10:47:21 ÖÖ »
r a p u n z e l
uçan depik:)
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı

evet arkadaşım çok acı bir durum...
savaşta ve işgalde alamadıkları toprakları masa başında alıyorlar?
bu vatanın para için bir karış toprağı bile satılamaz.:icon_cry:

satılıyo valla, hem de peynir ekmek sigara gibi satılıyo... Adamlar yerleştikleri gibi, tenezzül edip türkçe öğrenmiyor üstüne bi de türklere sözlük uzatıyo... bu haldeyiz işte... Allah yardımcımız olsun...
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2006, 10:50:44 ÖÖ Gönderen: şövalye » Logged

[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım!
Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2006, 10:51:40 ÖÖ »
şövalye
Üye Bilgileri Selendili

allah sonumuzu hayır etsinn..

« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2006, 11:04:41 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: nupelda
satılıyo valla, hem de peynir ekmek sigara gibi satılıyo... Adamlar yerleştikleri gibi, tenezzül edip türkçe öğrenmiyor üstüne bi de türklere sözlük uzatıyo... bu haldeyiz işte... Allah yardımcımız olsun...
o konuda çok haklısın..
Türkçeyi bile öğrenmek istemiyorlar..
bizim okullarımızda yıllardır ingilizce,almanca ve fransızca öğretiliyor
hatta ingilizce artık ilköğretim okullarındada yaygın ama yabancılar bizler kadar meraklı değil başka bir ülkenin dilini ve kültürünü öğrenmeye..
burada hepimizdede suç var kardeşim?
niye mekan açan birisi fast foot,cafe,pizza hut vs.vs.vs.isimlerle işyeri açıyorlar?
bu kelimelerin Türkçe karşılığında isimler koysalar ya?
bazen insan sokağa çıkınca garipsiyor burası Türkiyemi yoksa yabancı bir memlekettemiyiz diye?
toplumdaki konuşmlar bile değişmiş:
gençler kendi aralarında konuşurken bile devamlı yabancı hayranlığını öne çıkarıyorlar..
öncelikle bizler Türkçe mize sahip çıkalım
sonrada Türkiye mize sahip çıkalım...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv