Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » İlçemiz
 Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Konu: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)  (Okunma Sayısı 6805 defa) Seçenekler Arama
« Yanıtla #60 : Mart 01, 2006, 04:22:56 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

sevgili arkadaşlar bizim orada arsa kiraları ne kadar
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:23:55 ÖÖ Â»

« Yanıtla #61 : Mart 01, 2006, 05:35:17 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

tütün ocakları için yapılan kiralamalar 1 arsa 50-100 ytl civarında kiralanıyor

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #62 : Mart 03, 2006, 12:29:27 ÖS »
muhsin
OPTR.SELENDİLİ
Üye Bilgileri Selendili

sağol   mustafa kocabaş   ..............

Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir...
:35: muhsin
« Yanıtla #63 : Eylül 14, 2006, 02:43:11 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Katilimiz fakirlik mi?

Hamit Köse'nin oğlu 1995'te şehit düşmüş, Elazığ'da...
Eşi, şehit ailelerinin ortak hastalığına tutulmuş o yıl:
Göz pınarları kurumuş.
Sonra örgütlenmişler aralarında... 2000'de henüz korgeneral olan Yaşar Büyükanıt'ı ziyarete gitmişler.
Hamit Bey şu soruyu sormuş:
"Komutanım, biz şehit aileleri olarak bir şeyi öğrenmeyi çok istiyoruz: Bir bürokratın, bir siyasetçinin, bir işadamının, hatta bir generalin şehit düşen oğlu var mı?"
"Yok" demiş Büyükanıt Paşa...
Köse:
"Peki kurşun adres mi soruyor da hep fakir fukarayı buluyor?" diye üstelemiş.
Bu soru üzerine Büyükanıt Paşa mendilini çıkarmış ve şehit ailelerinin karşısında hüngür hüngür ağlamış.
* * *
Devrim Sevimay'ın Vatan'daki röportajında yer alan bu ayrıntı, sorunun hep akıllarda gezen ama pek dillendirilmeyen bir boyutunu gündeme taşıyor.
Sorunun muhatabının bugün Genelkurmay Başkanı makamında oturuyor olması, durumu daha da anlamlı kılıyor.
Paşa'yı ağlatan haksızlık, şehit ailelerince giderek yüksek bir tondan dile getirilmeye başlandı.
Başbakan'ın "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" gafıyla tepkilerin dozu yükseldi.
İlk kez "Vatan sağ olsun" demeyen, "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye isyan eden aileler ortaya çıktı.
PKK, bu tepkilerden siyasal yarar sağlamaya çalışıyormuş; olabilir.
Bu, soru sahiplerinin acısını dindirmiyor:
"Kurşun adres mi soruyor?"
* * *
Kurşun adres mi soruyor da, Diyarbakır'daki durakta, en çok yoksul çocukları paramparça oluyor o kahpe saldırıda?
Kurşun hedef mi seçiyor da kör mayınlara çoğu kez, gariban Mehmet'lerin dermansız bacakları basıyor?
Kurşun zengin mi seviyor da, ille fukaraları gömüyor şehitliklere?.. Çelik yelekli göğüslerden sekip cılız kaburgaların arasına saplanıyor hep?
Bir şehit anasının sorduğu gibi, "Neden birileri garnizonlarda konser verirken, diğerleri dağda ölümü kovalıyor?"
Hangi bilgisayardır ki bu, en ölümcül bölgelere dağıtım yaparken ustaca ayırıyor büyük adamların yakınlarını?
Neden (mesela) Teşvikiye Camii'nden, (yine mesela) Yozgat'ın tüm camileri kadar şehit cenazesi kalkmıyor?
Yeterince kaçmayı beceren "bedelli askerler"in ödeyebildiği "bedel", bir can bedeli midir?
Parayı denkleştiremeyenler, fakirliklerinin bedelini canıyla mı ödemektedir?
Niye al bayraklı tabuta sarılanlar en çok, orduevlerine alınmayan başörtülülerdir ve neden komutanlara bir tek oğullarının cenazesinde sarılabilmektedirler?
Ergun Babahan'ın tabiriyle "şehitlikte adalet"in vakti gelmemiş midir?
* * *
"PKK istismar ediyor" bahanesiyle örtbas edilemeyecek sorular bunlar...
Üstelik sadece bir haksızlığa isyan değil, sorunun özüne inen bir bilinç de taşıyor içinde...
Acaba terörden önce ve hatta ondan çok yoksulluk mu öldürüyor çocuklarımızı?
Askere gitmeden çok, çok önce, daha rahme düşerken mi döşeniyor mayınlar?
Ya "dağdakiler"?
Onlar da "güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmada" değil, yoksulluğun pençesinde mi ölü ele geçiriliyor aslında?
Soruyu daha yalın soralım:
Derdimiz etnik mi, ekonomik mi?
Asıl katilimiz, fakirlik mi?
« Yanıtla #64 : Eylül 14, 2006, 02:54:47 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Can Dündar
« Yanıtla #65 : Eylül 14, 2006, 03:25:48 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

Sorun ekonomik filan değil..Tamamen etnik nedenlere dayanıyıor; Aidiyet duygusu tam yerleşmemiş, ve ne istediğini bilmeyen ve bu yüzden de iki arada bi derede ne yapacağını bilmeyen insanların sorunu...
Diyarbakırda bombalar patlayınca,Sakaryada insanlar artık YETER LAN!! deyince barışı hatırlıyor insanlar.
Yoksa yetişmiş bilgisayar mühendisleri,Yozgatlı bir evin bi oğlu anadolu çocukları şehit olurken;
Yüce Türk milleti metanetini koruyup hiç ayrımcılığa gitmeden ülkenin her insanını sevip bağrına basarken,pazarda çarşıda alışverişte ayrımcılık yapmazken işler iyiydi değil mi?
Ambulansla teröristler taşınıyodu bu ülkenin ambulanslarıyla...
Allah Türk milletinin sabrını taşırmasın..
Her insanımızın takiyyeden uzak tepkisini ortaya koyma zamanıdır.
Doğulu yada batılı..Ateş düşünce değil.....

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
« Yanıtla #66 : Eylül 27, 2006, 01:57:48 ÖS »
aydınarıkan
Üye Bilgileri Selendili

arkadaşlar iyi güzel de neden burada tartışıyoruz bu konuyu? Ne gereği var. Bu arada uzun süre sonra merhaba tekrar!...
Mübarekı Ayı'nın hayrlara vesdile olmasını diliyorum herkes için.

İyi yaşamak özel bir ilgi ve birazcık dikkat ister. Bilgi, emek, sevgi ve şefkat ister. ''Kendi olmak'' ama ''aynı kalmamak'', ''çoğalmak''  ama ''kaybolmamak''  ister.
« Yanıtla #67 : Eylül 27, 2006, 02:01:07 ÖS »
aydınarıkan
Üye Bilgileri Selendili

Bu konuda ben demiştim demek istemiyorum ama yine de beklirtmekistiyorum. Benim önce de söylediğim gibi şu meşhur Uşak Üniversitesi' nin hiçbir bölümü bizim garip Selendi' ye gelmedi galiba!..Yeni bir fikir var mı Selendi'nin ekonomisini düzeltmek adına acaba? Varsa eğer tartışalım diyorum ben burada.

İyi yaşamak özel bir ilgi ve birazcık dikkat ister. Bilgi, emek, sevgi ve şefkat ister. ''Kendi olmak'' ama ''aynı kalmamak'', ''çoğalmak''  ama ''kaybolmamak''  ister.
« Yanıtla #68 : Eylül 27, 2006, 02:04:22 ÖS »
aydınarıkan
Üye Bilgileri Selendili

Diğer arkadaşların belirttiği tarım ürünleri çok mantıklı geldi bana. Ama hepimizin bildiği gibi Selendililer tütün, nohut bir de ekinden başka bişey bilemz ki! Bu ürünleri nasıl tanıtacağız çiftçiye. Bu ürünler için herhangi bir teşvikvar mı? Bunların dışında bir de fiğ diye bi üründen bahsediliyordu ben köydeyken. Bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? Hem bu ürün için teşvik deveriliyormuş galiba.

« Yanıtla #69 : Eylül 27, 2006, 03:29:45 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Hamit Bey şu soruyu sormuş:
"Komutanım, biz şehit aileleri olarak bir şeyi öğrenmeyi çok istiyoruz: Bir bürokratın, bir siyasetçinin, bir işadamının, hatta bir generalin şehit düşen oğlu var mı?"
"Yok" demiş Büyükanıt Paşa...
Köse:
"Peki kurşun adres mi soruyor da hep fakir fukarayı buluyor?" diye üstelemiş.
Bu soru üzerine Büyükanıt Paşa mendilini çıkarmış ve şehit ailelerinin karşısında hüngür hüngür ağlamış.

bu cevaba dağ bile dayanamaz erir

« Yanıtla #70 : Ekim 02, 2006, 07:13:58 ÖS »
z.filik
Üye Bilgileri Selendili
*

arkadaşlar malesef selendi konum itibari ile her şeye elverişsiz ama bizler bunu geliştirebiliriz .Hepimiz başka şehir başka köyler mutlaka görmüşüzdür.Oralara hayret edeceğimize bizlerde çaba sarf ederek daha güzel bir selendi veya köylerimizigeliştirebiliriz.Herkese bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.
« Yanıtla #71 : Aralık 26, 2006, 02:54:46 ÖÖ »
pixis
Üye Bilgileri Selendili
*

Arkadaşlar bütün konuyu baştan sona okudum Ali Osmanı da Mustafayı da tanırım. Üniversiteye girdiğim yıldan beridir Selendi de neler yapılabilir hep onu araştırdım. Brokoli , Kültür kekiği vb bir çok ürün düşünmüştüm. Şimdi aklıma gelmeyen...

Tütünün geleceğinin olmadığı da , zenginlerin işletme açmayacağı da su götürmez bir gerçek. Elinde parası olan bir şekilde ticarete döküyor imkanlarını. kimse imalata yönelmiyor. Zaten hem hammedde , hem ulaşım sıkıntısından dolayı Selendi de açılacak bir işletme eğer sağlam bir sermaye desteği olmazsa uzun soluklu olmayacaktır.

Yalnız atlanılmaması gereken bir şey var. Tütünde kota uygulaması başladığından beri özellikle köylülerimiz hayvancılığa ve son 2 yıl içinde yoğun olarak meyve yetiştiriciliğine yöneldiler. Bunda nelerin etkili olduğu tartışılabilir ama sonuçta böyle bir atılım var gözardı edilemeyecek. Ama bu atılımda beraberinde yeni sıkıntılar doğuracak gibi.. Çünkü sadece Selendi değil Manisanın bir çok yerinde meyvacılık aldı başını gidiyor.

Şu an Selendide en çok tercih edilen fideler ceviz ve kiraz. İnşallah 2 yıl içerisinde bu fideler meyva vermeye başlayacaktır. Sonrasında bunların pazarlanması sıkıntısı baş gösterecek. Yanlış anlaşılmasın kimsenin malı elinde kalmaz ama benim söylediğim daha yüksek fiayata satabilmek varken işin kaymağını yine tüccarlar yiyecek. Çünkü yetiştiriciler bu konuda henüz örgütlenmediler; ya da ben öyle biliyorum. Yetiştirmek kadar pazarlamak ta çok önemlidir. Benim beklentim Selendiye Alaşehirde ya da Salihlide olduğu gibi bir işletme açılması. Kooperatif kurulması. İşlenen ürünlerin doğru pazarlarda daha yüksek getiriyle satılacağı bir gerçek.

Umarım siyasilerimiz tayin ya da adam kayırma işlerinden biraz kafalarını kaldırırlarda bu insanlarımızın çabalarını boşa gidermeyecek hamleleri zamanında yaparlar.

Saat baya geç oldu konuyu uzatamadım. Herkese saygılar.
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2006, 02:57:06 ÖÖ Gönderen: pixis » Logged
« Yanıtla #72 : Aralık 26, 2006, 08:18:10 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: pixis;57802
Arkadaşlar bütün konuyu baştan sona okudum Ali Osmanı da Mustafayı da tanırım. Üniversiteye girdiğim yıldan beridir Selendi de neler yapılabilir hep onu araştırdım. Brokoli , Kültür kekiği vb bir çok ürün düşünmüştüm. Şimdi aklıma gelmeyen...

Tütünün geleceğinin olmadığı da , zenginlerin işletme açmayacağı da su götürmez bir gerçek. Elinde parası olan bir şekilde ticarete döküyor imkanlarını. kimse imalata yönelmiyor. Zaten hem hammedde , hem ulaşım sıkıntısından dolayı Selendi de açılacak bir işletme eğer sağlam bir sermaye desteği olmazsa uzun soluklu olmayacaktır.

Yalnız atlanılmaması gereken bir şey var. Tütünde kota uygulaması başladığından beri özellikle köylülerimiz hayvancılığa ve son 2 yıl içinde yoğun olarak meyve yetiştiriciliğine yöneldiler. Bunda nelerin etkili olduğu tartışılabilir ama sonuçta böyle bir atılım var gözardı edilemeyecek. Ama bu atılımda beraberinde yeni sıkıntılar doğuracak gibi.. Çünkü sadece Selendi değil Manisanın bir çok yerinde meyvacılık aldı başını gidiyor.

Şu an Selendide en çok tercih edilen fideler ceviz ve kiraz. İnşallah 2 yıl içerisinde bu fideler meyva vermeye başlayacaktır. Sonrasında bunların pazarlanması sıkıntısı baş gösterecek. Yanlış anlaşılmasın kimsenin malı elinde kalmaz ama benim söylediğim daha yüksek fiayata satabilmek varken işin kaymağını yine tüccarlar yiyecek. Çünkü yetiştiriciler bu konuda henüz örgütlenmediler; ya da ben öyle biliyorum. Yetiştirmek kadar pazarlamak ta çok önemlidir. Benim beklentim Selendiye Alaşehirde ya da Salihlide olduğu gibi bir işletme açılması. Kooperatif kurulması. İşlenen ürünlerin doğru pazarlarda daha yüksek getiriyle satılacağı bir gerçek.

Umarım siyasilerimiz tayin ya da adam kayırma işlerinden biraz kafalarını kaldırırlarda bu insanlarımızın çabalarını boşa gidermeyecek hamleleri zamanında yaparlar.

tşk.ler...
aslında ilçemizde
selendiyi geliştirme ve yeni projeler üretilmesi için
mesela girişimciler derneği kurulabilir..
siyaset olmayan,herkesin özgürce fikirlerini söyleyebileceği değişik proje ve araştırmaların yer aldığı bir ortam oluşturulabilir..:75: :35:

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #73 : Aralık 26, 2006, 08:02:42 ÖS »
mehmetakgün
Üye Bilgileri Selendili
**

askerlik subesi yok.wardı ama yok artık.kulaya gidiyoz

Durumum ÇEWRİMİÇİ,Beynim MEŞGUL,Ruhum HEMEN DÖNECEK,Aklım DIŞARDA,Elim TELEFONDA,Kalßim ÇEWRİMDIŞI!...
« Yanıtla #74 : Aralık 27, 2006, 10:54:15 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: mehmetakgün;57921
askerlik subesi yok.wardı ama yok artık.kulaya gidiyoz

işte o kötü bir izdivaç selendi için

« Yanıtla #75 : Aralık 28, 2006, 12:32:48 ÖÖ »
aydınarıkan
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: pixis;57802

Ben daha önce bu konuda arkadaşımız söyledikleri ile aynı anllamı taşıyan bir yazı yazömıştım ama şimdi bulamadım.

« Yanıtla #76 : Aralık 28, 2006, 08:18:00 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: aydınarıkan;58272
Ben daha önce bu konuda arkadaşımız söyledikleri ile aynı anllamı taşıyan bir yazı yazömıştım ama şimdi bulamadım.
bazı yazılarımız sitem,izden kaynaklanan sorunlardan dolayı silinmişti..
belki senin yazında o arada silinmiş olabilir...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #77 : Şubat 03, 2007, 06:05:53 ÖS »
zeybek68
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendinin en büyük sorunudur bu konu.Bugün selendi de yaşayanlara dışarıda yaşayanlara kime sorsanız bu düşünceye katılır.Ancak hiç kimse kendi memleketi olan selendinin gelişip kalkınması,tanıtılması için çok fazla bir şey yapmaz.ben de en fazla buna üzülüyorum.Herkes konuşur ama hiçbirşey yapılmaz.gelin hepbirlikte Selendi için ne yapılabiliri tartışalım.
« Yanıtla #78 : Mart 12, 2007, 02:19:42 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: zeybek68;62309
Selendinin en büyük sorunudur bu konu.Bugün selendi de yaşayanlara dışarıda yaşayanlara kime sorsanız bu düşünceye katılır.Ancak hiç kimse kendi memleketi olan selendinin gelişip kalkınması,tanıtılması için çok fazla bir şey yapmaz.ben de en fazla buna üzülüyorum.Herkes konuşur ama hiçbirşey yapılmaz.gelin hepbirlikte Selendi için ne yapılabiliri tartışalım.

burada siz değerli üyelerimizin katkılarıyla değişik fikirler üreterek ortak bir noktada buluşalım ve ilçemiz geleceği için yapılması en uygun olan girişimi tesbit edelim...ortak bir karardan sonrada bu kararımızı resmi makamlar(kaymakamlık,belediye vb.)gerekirse valiliğe e-mail ve dilekçe yoluyla iletelim...evet arkadaşlar herkes fikrini burada bizlerle paylaşsın....

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #79 : Mart 12, 2007, 02:34:46 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

ilçemizde belediyemiz ve kaymakamlığın desteğiyle;
selendi genç girişimciler derneği kurulabilir(sggd)
yada
selendiyi kalkındırma ve atılım projeleri derneği kurulabilir(skap)

ne bileyim daha farklı ve ilçe halkının katılımını sağlayabilecek eğitim ve seminerler düzenlenebilir...
ayda bir kez ilçe kaymakamı,belediye başkanı basın yayın organları mülki amirler ve ilçemizin önde gelen iş adamı ve esnafların katılımıyla belediye kültür salonunda halka açık ve herkesin görüşünü istek ve sorunlarını dile getirebileceği yerel gündem şeklinde sohbet ve sorunların paylaşılabileceği bir etinlik düzenlenebilir...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #80 : Mart 12, 2007, 05:10:40 ÖS »
padişah
Üye Bilgileri Selendili

Çok ilgi çekici bir konu.
« Yanıtla #81 : Mart 16, 2007, 01:04:11 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: since;65748
yada

ne bileyim daha farklı ve ilçe halkının katılımını sağlayabilecek eğitim ve seminerler düzenlenebilir...
ayda bir kez ilçe kaymakamı,belediye başkanı basın yayın organları mülki amirler ve ilçemizin önde gelen iş adamı ve esnafların katılımıyla belediye kültür salonunda halka açık ve herkesin görüşünü istek ve sorunlarını dile getirebileceği yerel gündem şeklinde sohbet ve sorunların paylaşılabileceği bir etinlik düzenlenebilir...

iyi fikir
neden olmasın

« Yanıtla #82 : Mart 16, 2007, 03:01:07 ÖS »
emiray
Üye Bilgileri Selendili
*

Alıntı sahibi: since;65748
yada

güzel fikirler ve düşünceler bencede olabilir...
olmaması için bir sebeb yok?
farklı düşünceler ve farklı görüşler bir araya gelip kavga etmeden sadece diyalogla düşüncelerini anlatabilirse ne güzel....:35:
« Yanıtla #83 : Ağustos 30, 2007, 06:35:06 ÖS »
traking35
Üye Bilgileri Selendili
*

güzel selendi

türkiyenin bir çok yerini dolaştım ama yine ne varsa insanın kendi memleketinde var,selendimiz gerçekten çok güzel ama işsizlik ve eğitimsizlik maalesef selendimizin en büyük problemi,yıllardır değişen bişey yok kahvehane ve bakkal sayısı dışında.peki bu daha ne kadar devam edecek.bu gidişle selendi de genç kalmayacak,köylerde zaten kalmadı bilmem farkındamısınz.nedeni belli,işsizlik.peki çözüm ne?sanayi falan demicem çünkü yıllardır bir işletme dahi açılmayan bir yere bundan sonra fabrika açılacağını zannetmiyorum.ama en  azından tarımdaki gelişmeleri yakından takip ederek çiftçimizn gelirini arttıracak yeni ürünler denenmeli ve yaygınlaştırılmalı diye düşünüyorum,mesala pınarlar köyü kiraz sayesinde baya iyi gelir elde ediyor.farklı yerlerde farklı ürünler denenmeli ve insanımızın çekmiş olduğu ekonomik sıkıntı biraz olsun hafiletilmeli.herşey selendi için.
« Yanıtla #84 : Eylül 01, 2007, 08:29:46 ÖS »
Azize
Üye Bilgileri Selendili

Ynt: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)

yada

güzell bir fikir

______________  ____________   __________

At kendini denize
Geride bekleyenin mi var
Neyli yon sen...

______________    ______________   _______
« Yanıtla #85 : Eylül 03, 2007, 10:08:10 ÖÖ »
ergün yıldız
Üye Bilgileri Selendili
*

Ynt: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)

evet arkadaşlar selendi hakkında yazılan cizilenleri okudum biz eskişehirde ticaretle ugraşıyoruz selendiye bayram  veya özel bir sebeb dahilinde geliyoruz.selendi diger ilcelere  göre biraz geride kalmış bana göre  bu sebebden dolayı insanlar egitim seviyesi yüksek daha rahat yaşayabilecegi cocugunu en iyi şekilde yetiştirebilecegi mutlu olabilecegi yerlere  taşınıyorlar selendinin bu derece geri kalmasındaki sebebleri nelerdir nasıl cözülebilir  bana göre cözülemez neden derseniz   örn. bir doktor geliyor  başlıyor calışmaya birşeyler yapmaya calışıyor adam  1 ay sonra başlıyor gıybet ya adam şöyle  hemen bunu göndermek gerek beki bunu kim yapar şu adam veya şu parti bakıyorsun doktor ertesi günü yok olmuş  bir esnaf dalında biraz ilerleme kaydeder 1 ay sonra ilcenin zengin tabakası diye tabir edilen şahıslar devrede  ayni dalda işyeri acarlar zavallı esnaf kardeşi ertesi günü kapının önüne koyarlar tabi üc beş de fedai  peşlerinde   Bu şartlar altında bir ilcede ilerleme olurmu  bu şartlar altında öğretmen calışırmı  duyduguma göre askerlik şubesi kulaya gitmiş banka gitmiş cok üzücü inşallah hayırlısı olur  saygılarımla
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv