« : Aralık 02, 2005, 01:08:44 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
Sevgili Arkadaşlar
İlçemizde ticari açıdan eksik olan neler var ve bunların kalitesini arttırmak için ne gibi yaptırımlar yapılabilir .
İlçemizde ne gibi alanlarda ticari faaliyetler yapılabilir . Sizin otobüse atlayıp Kula , Salihli , Manisa veya İzmir e götüren neyin eksikliğidir . Ve oralarda olduğunuz da bizde neden olmasın dediğiniz veya onlardan önce bu girişimi biz yapalım dediğiniz.
Örneğin ben yaklaşık 2 senedir Selendi de yoktum . Bir dönercimiz varmı . Gençlerimizin birlikte oturum müzik dinlediği bir öğrenci kafeleri varmı Vs.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2005, 05:45:02 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2005, 08:54:24 ÖS » |
kınıklı_enver
|
sayı kocabaş çok iyi bir konuya değinmişsin.önce söyleyeyim bende kınıktan fazılların amcaoğlusuyum.şimdi gelelim konuya hiç selendide en çok hangi ticarethaneler var baktınmı?ya kahve ya berber yada birahane(bugün izmirde veya başka yerlerde görülmemiş bir tipte mekan).hadi kahveye iş olmayınca nasıl olsa gidilecek diyelim.berber çırağı 2 sene çalışmadan almış eline makası tarağı açmış bi dükkan kendi akrabalarını traş etse güya yetecek ki yetmez.ya biraneler selendi gibi bir yerde öle mekanlar açılmışki insan dışarıdan gelen misafiriyle gitmeye utanır.koymuşlar iki üç veya daha çok kadın millet üşüşmüş sobaların başına neymiş orada kadın var ya bu mekan ne kadar çalışır çalışsada bizim güzelim selendimize yakışırmı dikkat edin zavallı insanlar son paralarını hep oralarda yer ve yetmezsede borç yaparlar buda çok üzücü tabi.velhasıl sizin yazdığınız gibi güzel bir dönerci dükkanı veya cafe ne kadar çalışır bilmem ama şahsıma o insanların kazancından çok selendinin kazancı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2005, 08:59:52 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2005, 11:00:17 ÖÖ » |
|
muhterem KILINÇ
|
evet, birahanelerin çok ve uyduruk olması hayra almet değil; daha nezih ticarethaneler açılabilir. Selendi'de ticaret yapan insanlar başka yerlere gidip sektörleriyle ilgili şöyle etrafa bir baksalar, standartlar biraz yükselse...
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2005, 11:49:16 ÖÖ » |
Mustafa KOCABAS
|
konuya sadece birahaneler açısından bakmamak lazım . Herkes kazandığının küçük bir bölümünü de standartlarını iyileştirmek açısından kullanmalı .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2005, 12:34:29 ÖÖ » |
alisa
|
evet sana katılıyorum.her zaman katılmıştım bilirsin.ula sen kimsin dersen alfa sistem dersanasinden ali and isa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2005, 10:48:54 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2005, 11:03:05 ÖÖ » |
|
SAMED ARDA
|
.........................
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2006, 09:53:52 ÖS Gönderen: SAMED ARDA »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2005, 11:03:52 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2005, 02:00:38 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
Selendi ile özdeşleştirebileceğimiz herhangi bir şeyimiz varmı . Yani selendimiz şununla meşhurdur bununla meşhurdur gibi . ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2005, 02:04:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2005, 02:13:15 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
yöresel bir yemeğimiz varmı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2005, 02:47:56 ÖS » |
rakyuz
|
merhaba bende size katılıyorum ama ne kadar mücadele veriliyor aslında ama şu bir gerçek ki ne yaparsanız yapın önce kafaların değişmesi gerekir bence , ama ben yinede çok umutluyum çünkü 50-60yaş dediğimiz kuşaklaraın göçmesine az kaldı sıkın dişinizi en fazla 20 yıl ,ne yaparsan yap onların fikirleri değişmiyor ve şu bir gerçek ki selendiyi yöneten insanlarda 50- ve üzeri yaşlar ben istiyorum ki gençler politikaya girsinler ve selendi için sçz sahibi olsunlar bak o zaman neler değişiyor hepinize saygılar.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2005, 02:56:41 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2005, 03:11:22 ÖS » |
|
muhterem KILINÇ
|
siyasilerimizde de iş yok sanki.. iyi , koparıcı takip yapamıyorlar, açıkçası karizmatik , tuttuğu işi kotaran siyasiler sanki selendi'de hiç olmadı. Bu konuda diğer ilçelerin hep gölgesinde , gerisinde kaldık. Mesela Aşağı güllüce'ye 100 milyarlar harcandı Ziraat dairesi açıldı, çürümeye terkedildi, insanın vicdanı sızlıyor,.. kaymakamından basınına kimsenin umurunda değil; binlerce ziraat mühendisi işsiz. Siz hazır binanın içine bir ziraatçi koyamazsanız o yöreyi geri kalmışlığa mahkum edersiniz. nerede kaldı Avrupa ile rekabet edecek bilinçli çiftçilik... bari azıcık sahip çıkın da insanımız karnını doyursun.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2005, 03:13:47 ÖS Gönderen: muhterem KILINÇ »
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2005, 03:29:54 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2005, 10:01:12 ÖS » |
|
çakır
Ziyaretçi
|
Senin Köyün Neresi Idi Be Seyman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2005, 10:40:47 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2005, 02:06:35 ÖÖ » |
ncayir
|
Sevgili Arkadaşlar
İlçemizde ticari açıdan eksik olan neler var ve bunların kalitesini arttırmak için ne gibi yaptırımlar yapılabilir .
İlçemizde ne gibi alanlarda ticari faaliyetler yapılabilir . Sizin otobüse atlayıp Kula , Salihli , Manisa veya İzmir e götüren neyin eksikliğidir . Ve oralarda olduğunuz da bizde neden olmasın dediğiniz veya onlardan önce bu girişimi biz yapalım dediğiniz.
Örneğin ben yaklaşık 2 senedir Selendi de yoktum . Bir dönercimiz varmı . Gençlerimizin birlikte oturum müzik dinlediği bir öğrenci kafeleri varmı Vs. yok bence ama olsa çooooooooookk harika olur ayrıca halı sahamıza ilgi cok olmalı halı sahasına yakın cay mmay icecek yerimiz bile yok
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2005, 02:09:40 ÖÖ Gönderen: ncayir »
|
|
[COLOR="Red"][/COLOR] ncayir82@hotmail.com[COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]hayat yaşamaya değer.,..[/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2005, 02:14:51 ÖÖ » |
ncayir
|
gelecek için parlak bir sürec olabilir
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"][/COLOR] ncayir82@hotmail.com[COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]hayat yaşamaya değer.,..[/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Aralık 12, 2005, 01:22:30 ÖÖ » |
|
gofur
|
tesekkurler kocabas donercımız var mı dıyosun ama ekonomik gercekler var donercının acılması ıcın belli bır genc nufus lazım okullar lazım ki iş yurusun
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2005, 08:32:42 ÖS » |
|
reney45
|
insanın yapısında vardır kolayı tercih etmek... gaveci de para gazansın ama... gerekli girişimler yapılarak bir kapalı spor salonu açılabilir... - hoş kapalı spor salonuda olmasa olur ama radikal çözüm için söyledim-resmi kurumlar arası voleybol turnuvası, geniş halk katılımlı voleybol turnuvası (bakın futbolu çok sevmeme rağmen futbol demiyorum çünkü ikili mücadelenin olduğu yerde mutlaka kavga çıkar) düzenlenebilir. masa tenisi turnuvası olabilir... Satranç turnuvası... Belediyenin imkanları varsa sinema veya şiir günleri olabilir... Gençlerimize sosyal çevre hazırlamak için belirttim bunları... kafe açılan yerlerde kız yüzünden kavga çok çıkar gibime geliyor...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #23 : Aralık 14, 2005, 01:41:45 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
Sevgili Gofur
Ben sadece dönerci açılsın demiyorum .Bu basit sıradan bir örnekti . Çok değişik girişimler yapılabilir . Biz burada bunlar ne olabilir diye fikirler üretiyoruz . Selendi ye neler gelir getirebilir veya neler Selendinin adını duyursabilir . Bakın dibimizde Uşak var adamlar tarhanaya sahip çıkmışlar . Uşak tarhanası diye isim yapmışlar ne bileyim Salihli nin odun köftesi Kulanın leblebisi falan bizde böyle birşey yapılamazmı .
forumda ki önerileri gevezelik olarak değerlendirirsek ortaya bir şey çıkacağını zannetmem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2005, 09:59:34 ÖÖ » |
|
since
|
umarım ilçemize 2 yıllık bölümler gelirde ilçemizdeki kötü gidişat bir an önce yönünü iyiye çevirir.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #25 : Aralık 15, 2005, 10:01:45 ÖÖ » |
|
since
|
ilçemizin önde gelenleri elini çabuk tutup uşak üniversitesine bağlı birkaç bölüm kapmalılar.yoksa ilçemizde 5-10 yıla kadar genç kalmıyacak bu gidişle
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #26 : Aralık 20, 2005, 05:11:33 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
Sanırım Selendide son zamanlarda sera olayı baya arttı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : Aralık 20, 2005, 05:15:19 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2005, 05:19:49 ÖS » |
Mustafa KOCABAS
|
peki bu konuda ziraat odasının teşviki veya yardımları oluyormu oluyor ise bunu herkes biliyormu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2005, 09:14:29 ÖS » |
alisa
|
selendinin has eskin fasulyesi var piyasadaki abc firmasının ürününden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ama daha fazla potansiyel sayesinde tanıtılabilir 'ESKİN FASÜLYESİ'
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2005, 09:16:44 ÖS Gönderen: alisa »
|
|
|
|
|
|