Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » İlçemiz
 Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)  (Okunma Sayısı 6805 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 02, 2005, 01:08:44 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Sevgili Arkadaşlar

İlçemizde ticari açıdan eksik olan neler var ve bunların kalitesini arttırmak için ne gibi yaptırımlar yapılabilir .

İlçemizde ne gibi alanlarda ticari faaliyetler yapılabilir . Sizin otobüse atlayıp Kula , Salihli , Manisa veya İzmir e götüren neyin eksikliğidir . Ve oralarda olduğunuz da bizde neden olmasın dediğiniz veya onlardan önce bu girişimi biz yapalım dediğiniz.

Örneğin ben yaklaşık 2 senedir Selendi de yoktum  . Bir dönercimiz varmı . Gençlerimizin birlikte oturum müzik dinlediği bir öğrenci kafeleri varmı Vs.
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Bu konunun ilgi çekeceğini sanıyorum (ticaret)
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 12:23:34 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2005, 05:45:02 ÖS »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

haklısınız.ilçede bi dersane bile yok.açılması lazım.

www.manisaliyiz.com

yeni forumumuza tüm manisalıları bekliyoruz.
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2005, 08:54:24 ÖS »
kınıklı_enver
Üye Bilgileri Selendili
*

sayı kocabaş çok iyi bir konuya değinmişsin.önce söyleyeyim bende kınıktan fazılların amcaoğlusuyum.şimdi gelelim konuya hiç selendide en çok  hangi ticarethaneler var baktınmı?ya kahve ya berber yada birahane(bugün izmirde veya başka yerlerde görülmemiş bir tipte mekan).hadi kahveye iş olmayınca nasıl olsa gidilecek diyelim.berber çırağı 2 sene çalışmadan almış eline makası tarağı açmış bi dükkan kendi akrabalarını traş etse güya yetecek ki yetmez.ya biraneler selendi gibi bir yerde öle mekanlar açılmışki insan dışarıdan gelen misafiriyle gitmeye utanır.koymuşlar iki  üç veya daha çok kadın millet üşüşmüş sobaların başına neymiş orada kadın var ya bu mekan ne kadar çalışır çalışsada bizim güzelim selendimize yakışırmı dikkat edin zavallı insanlar son paralarını hep oralarda yer ve yetmezsede borç yaparlar buda çok üzücü tabi.velhasıl sizin yazdığınız gibi güzel bir dönerci dükkanı veya cafe ne kadar çalışır bilmem ama şahsıma o insanların kazancından çok selendinin kazancı olur.
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2005, 08:59:52 ÖS »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: kınıklı_enver
sayı kocabaş çok iyi bir konuya değinmişsin.önce söyleyeyim bende kınıktan fazılların amcaoğlusuyum.şimdi gelelim konuya hiç selendide en çok  hangi ticarethaneler var baktınmı?ya kahve ya berber yada birahane(bugün izmirde veya başka yerlerde görülmemiş bir tipte mekan).hadi kahveye iş olmayınca nasıl olsa gidilecek diyelim.berber çırağı 2 sene çalışmadan almış eline makası tarağı açmış bi dükkan kendi akrabalarını traş etse güya yetecek ki yetmez.ya biraneler selendi gibi bir yerde öle mekanlar açılmışki insan dışarıdan gelen misafiriyle gitmeye utanır.koymuşlar iki  üç veya daha çok kadın millet üşüşmüş sobaların başına neymiş orada kadın var ya bu mekan ne kadar çalışır çalışsada bizim güzelim selendimize yakışırmı dikkat edin zavallı insanlar son paralarını hep oralarda yer ve yetmezsede borç yaparlar buda çok üzücü tabi.velhasıl sizin yazdığınız gibi güzel bir dönerci dükkanı veya cafe ne kadar çalışır bilmem ama şahsıma o insanların kazancından çok selendinin kazancı olur.

Evet güzel bir konuya değnmişsiniz.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2005, 11:25:27 ÖS Gönderen: selendi » Logged

« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2005, 11:00:17 ÖÖ »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

evet, birahanelerin çok ve uyduruk olması hayra almet değil; daha nezih ticarethaneler açılabilir.  Selendi'de ticaret yapan insanlar başka yerlere gidip sektörleriyle ilgili şöyle etrafa bir baksalar, standartlar biraz yükselse...

"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2005, 11:49:16 ÖÖ »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

konuya sadece birahaneler açısından bakmamak lazım . Herkes kazandığının küçük bir bölümünü de standartlarını iyileştirmek açısından kullanmalı .
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2005, 12:34:29 ÖÖ »
alisa
Üye Bilgileri Selendili
*

evet sana katılıyorum.her zaman katılmıştım bilirsin.ula sen kimsin dersen alfa sistem dersanasinden ali and isa
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2005, 10:48:54 ÖÖ »
NİLGÜN
Üye Bilgileri Selendili
**

bu konu selendinin kanayan yarası yıllardır malesef.selendiye bilinçli bir ekip lazım.sanırım bunu da belediye başkanın  yapması lazım.insanlarımız çok bilinçsiz ve cahil.bunu hakaret amaçlı söylemiyorum yanlış anlamayın.bilinçli insanlarda zaten selendiden kaçmanın yollarını arıyor.insanlar sizinde söylediğiniz gibi güzel vakit geçirmesini bilmiyor.güzel hoş vakit geçirmek olarak akıllarına birahaneler kahvehaneler geliyor.insanların birbirine çok saygısı ve güveni yok.
     bilmiyorum tarım ve hayvancılık hakkında insanlar bilinçlendiriliyormu ama bu konuda en ücra köydeki insanlar bile bilinçlendirilmeli.onlara çocuk yetiştirme  konusunda eğitim verilmeli.sağlık ,temizlik vb. konularda bilinçlendirilmeli.
    selendiye gidip tekstil fabrikası açamazsınız.orada ne yetişiyorsa ya da şartları neye imkan veriyorsa onlar yapılmalı ve halk teşvik edilmeli.
    en son duyduğum,kürtçü köyü var,belki bazılarınız bilirsiniz,orada şimdi meyvecilik yapılıyormuş. ve insanlar güzel para kazanıyork ki çok güzel evler yapılmış.zamanla bu insanların yaşam standartlarıda değişir.eğitim ,sağlık hizmetleride zamanla orada daha iyi düzeye gelir.
         velhasıl bunların yapılabilmesi için  insanlara o bilinci kazandıracak bir ekibin olması lazım.çünkü insanlarımız alışkanlıklarında vaz geçmiyor.selendide yıllardır kahvehaneler dolu ,hala dolu.birilerinin onları uyandırmaları gerekiyor(..........yer uyanık,gök uyanık.dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır..........)
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2005, 11:03:05 ÖÖ »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

.........................
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2006, 09:53:52 ÖS Gönderen: SAMED ARDA » Logged
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2005, 11:03:52 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

fikirleriniz çok doğru mesela benim köyüm pınarlar meyvecilikte bayaa bi ilerledi tütün kendiliğinden kalkti. heryıl festival oluyor, istanbulun meyve ihracatçıları geliyor köyde alıyor, bunu dahada yaygınlaştırabiliriz.

nerde hangi ürün oluyor ona kuvvet vermeliyiz.

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2005, 02:00:38 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi ile özdeşleştirebileceğimiz herhangi bir şeyimiz varmı . Yani selendimiz şununla meşhurdur bununla meşhurdur gibi . ?
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2005, 02:04:04 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

cirit, kıraz meyveciliği bayaa bir yer katetti.

« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2005, 02:13:15 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

yöresel bir yemeğimiz varmı ?
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2005, 02:47:56 ÖS »
rakyuz
Üye Bilgileri Selendili
*

merhaba bende size katılıyorum ama ne kadar mücadele veriliyor aslında ama şu bir gerçek ki ne yaparsanız yapın önce kafaların değişmesi gerekir bence , ama ben yinede çok umutluyum çünkü 50-60yaş dediğimiz kuşaklaraın göçmesine az kaldı sıkın dişinizi en fazla  20 yıl ,ne yaparsan yap onların fikirleri değişmiyor ve şu bir gerçek ki selendiyi yöneten insanlarda 50- ve üzeri yaşlar ben istiyorum ki gençler politikaya girsinler ve selendi için sçz sahibi olsunlar bak o zaman neler değişiyor hepinize saygılar.......
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2005, 02:56:41 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

keşkek,tarhana    tatlılardan baklava.

« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2005, 03:11:22 ÖS »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

siyasilerimizde de  iş yok sanki.. iyi , koparıcı takip yapamıyorlar,  açıkçası karizmatik , tuttuğu işi kotaran siyasiler sanki selendi'de hiç olmadı. Bu konuda diğer ilçelerin hep gölgesinde , gerisinde kaldık.
Mesela Aşağı güllüce'ye 100 milyarlar harcandı Ziraat dairesi açıldı, çürümeye terkedildi, insanın vicdanı sızlıyor,..  kaymakamından basınına kimsenin umurunda değil; binlerce ziraat mühendisi işsiz.
Siz hazır binanın içine bir ziraatçi koyamazsanız o yöreyi geri kalmışlığa mahkum edersiniz. nerede kaldı Avrupa ile rekabet edecek bilinçli çiftçilik...
bari azıcık sahip çıkın da insanımız karnını doyursun.
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2005, 03:13:47 ÖS Gönderen: muhterem KILINÇ » Logged

"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2005, 03:29:54 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: rakyuz
merhaba bende size katılıyorum ama ne kadar mücadele veriliyor aslında ama şu bir gerçek ki ne yaparsanız yapın önce kafaların değişmesi gerekir bence , ama ben yinede çok umutluyum çünkü 50-60yaş dediğimiz kuşaklaraın göçmesine az kaldı sıkın dişinizi en fazla  20 yıl ,ne yaparsan yap onların fikirleri değişmiyor ve şu bir gerçek ki selendiyi yöneten insanlarda 50- ve üzeri yaşlar ben istiyorum ki gençler politikaya girsinler ve selendi için sçz sahibi olsunlar bak o zaman neler değişiyor hepinize saygılar.......

SmileySmileySmiley 20 yıl sonra bizler kaç yaşında olucaz?

« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2005, 10:01:12 ÖS »
çakır
Ziyaretçi

Senin Köyün Neresi Idi Be Seyman
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2005, 10:40:47 ÖS »
NİLGÜN
Üye Bilgileri Selendili
**

çok ütopik mü olacak bilmiyorum ama bu site sayesinde gönüllü bir dernek kurulabilir ve çalışmalar yapılabilir.anladığım kadarıyla bu sitedekiler basit insanlar değil ve birşeyler yapılabilir.
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2005, 02:06:35 ÖÖ »
ncayir
Üye Bilgileri Selendili
*

katılıyorum size

Alıntı sahibi: Mustafa KOCABAS
Sevgili Arkadaşlar

İlçemizde ticari açıdan eksik olan neler var ve bunların kalitesini arttırmak için ne gibi yaptırımlar yapılabilir .

İlçemizde ne gibi alanlarda ticari faaliyetler yapılabilir . Sizin otobüse atlayıp Kula , Salihli , Manisa veya İzmir e götüren neyin eksikliğidir . Ve oralarda olduğunuz da bizde neden olmasın dediğiniz veya onlardan önce bu girişimi biz yapalım dediğiniz.

Örneğin ben yaklaşık 2 senedir Selendi de yoktum  . Bir dönercimiz varmı . Gençlerimizin birlikte oturum müzik dinlediği bir öğrenci kafeleri varmı Vs.

yok bence ama olsa çooooooooookk harika olur ayrıca halı sahamıza ilgi cok olmalı halı sahasına yakın cay mmay icecek yerimiz bile yok
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2005, 02:09:40 ÖÖ Gönderen: ncayir » Logged

[COLOR="Red"][/COLOR]ncayir82@hotmail.com[COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]hayat yaşamaya değer.,..[/FONT][/SIZE][/COLOR]
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2005, 02:14:51 ÖÖ »
ncayir
Üye Bilgileri Selendili
*

gelecek için parlak bir sürec olabilir

Alıntı sahibi: seyman
SmileySmileySmiley 20 yıl sonra bizler kaç yaşında olucaz?

gelecek için parlak bir sürec olabilir

[COLOR="Red"][/COLOR]ncayir82@hotmail.com[COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]hayat yaşamaya değer.,..[/FONT][/SIZE][/COLOR]
« Yanıtla #21 : Aralık 12, 2005, 01:22:30 ÖÖ »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

tesekkurler kocabas donercımız var mı dıyosun ama ekonomik gercekler var donercının acılması ıcın belli bır genc nufus lazım okullar lazım ki iş yurusun

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2005, 08:32:42 ÖS »
reney45
zamanı az
Üye Bilgileri Selendili

insanın yapısında vardır kolayı tercih etmek...
gaveci de para gazansın ama...
gerekli girişimler yapılarak bir kapalı spor salonu açılabilir... - hoş kapalı spor salonuda olmasa olur ama radikal çözüm için söyledim-resmi kurumlar arası voleybol turnuvası, geniş halk katılımlı voleybol turnuvası (bakın futbolu çok sevmeme rağmen futbol demiyorum çünkü ikili mücadelenin olduğu yerde mutlaka kavga çıkar) düzenlenebilir.
masa tenisi turnuvası olabilir...
Satranç turnuvası...
Belediyenin imkanları varsa sinema veya şiir günleri olabilir...
Gençlerimize sosyal çevre hazırlamak için belirttim bunları...
kafe açılan yerlerde kız yüzünden kavga çok çıkar gibime geliyor...

• [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
  • Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
« Yanıtla #23 : Aralık 14, 2005, 01:41:45 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Sevgili Gofur

Ben sadece dönerci açılsın demiyorum .Bu basit sıradan bir örnekti . Çok değişik girişimler yapılabilir . Biz burada bunlar ne olabilir diye fikirler üretiyoruz . Selendi ye neler gelir getirebilir veya neler Selendinin adını duyursabilir . Bakın dibimizde Uşak var adamlar tarhanaya sahip çıkmışlar . Uşak tarhanası diye isim yapmışlar ne bileyim  Salihli nin odun köftesi Kulanın leblebisi falan bizde böyle birşey yapılamazmı .

forumda ki önerileri gevezelik olarak değerlendirirsek ortaya bir şey çıkacağını zannetmem
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2005, 09:59:34 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

umarım ilçemize 2 yıllık bölümler gelirde ilçemizdeki kötü gidişat bir an önce yönünü iyiye çevirir.

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #25 : Aralık 15, 2005, 10:01:45 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

ilçemizin önde gelenleri elini çabuk tutup uşak üniversitesine bağlı birkaç bölüm kapmalılar.yoksa ilçemizde 5-10 yıla kadar genç kalmıyacak bu gidişle

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #26 : Aralık 20, 2005, 05:11:33 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

Sanırım Selendide son zamanlarda sera olayı baya arttı
« Yanıtla #27 : Aralık 20, 2005, 05:15:19 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: Mustafa KOCABAS
Sanırım Selendide son zamanlarda sera olayı baya arttı

henüz yeterli değil

« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2005, 05:19:49 ÖS »
Mustafa KOCABAS
Üye Bilgileri Selendili
*

peki bu konuda ziraat odasının teşviki veya yardımları oluyormu oluyor ise bunu herkes biliyormu
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2005, 09:14:29 ÖS »
alisa
Üye Bilgileri Selendili
*

selendinin has eskin fasulyesi var piyasadaki abc firmasının ürününden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ama daha fazla potansiyel sayesinde tanıtılabilir
'ESKİN FASÜLYESİ'
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2005, 09:16:44 ÖS Gönderen: alisa » Logged
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv