Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » Köylerimiz
 BEYPINAR

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: BEYPINAR  (Okunma Sayısı 657 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 10, 2007, 01:05:44 ÖS »
süper...
Üye Bilgileri Selendili

BEYPINAR

Bey Pınarı Köyü 07.06.1992 tarihli seçimle Karabeyler Köyünden ayrılarak müstakil köy oldu. Köyün ilk muhtarı 1997 yılına kadar Fahri Dilik’tir. Fahri Dilikten sonra Muhtar olan Mehmet Dilik 07.07.2002 tarihinde vefat etmiştir.Karabeyler köyünün 1990 seçimlerinde nüfusu 1084 iken 1997 ‘de 838’e düşmütür.2000 yılında da 797’ye düşmüştür. Burada etken olan eskiden Karabeyler köyüne bağlı olan Beypınarı Köyünün ayrılarak müstakil köy olmasındandır. Beypınarı köyü Altınköy,Zıraman-Karabeyler köyleriyle sınırı olan bir köydür. Köyün doğu kısmı dağa dayanmaktadır. Bu dağ Çam ormanlarıyla kaplıdır. Köy yüksekçe bir tepeden ilçeyi kuş bakışı görebilmektedir-İlçeye uzaklığı 8 kilometredir.

Köy, Eski Uşak-Selendi ve Kürkçü yolu üzerinde kurulmuştur. Ulaşım problemi hemen hemen yok gibidir. Herkeste hemen hemen bir araç vardır. İlçeye gerektiğinde kendi özel aracıyla gece ve gündüz her an gidilip gelinmekle birlikte bir çok insan yaya olarakta köye gidip gelmektedir. Köyde bir çok insanda traktör veya motosiklet bulunmaktadır.

Köyün geçim kaynağı Tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tahıl ürünlerinden mevsim iyi olursa Arpa,buğday,mercimek,yulaf,nohut gibi ürünler ekilir. Köylü bu ürünlerini bir siloya satmaktansa kışın harçlık olarak Pazar günleri satarak diğer ihtiyaçlarını görmekte ve harçlık yapmaktadır. Tütün üretimi önemli bir gelir kaynağı olmakla birlikte susam,bostan gibi yaz ürünleri de ekilir.

Köyde koyun,keçi gibi hayva üretiminin yanında inek besiciliği de yapılmaktadır.

Köy eskiden beri zengin köyü olarak bilinmekle birlikte Karabeyoğlu’nun köyü olarak ilçenin tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Köydeki bu insanlar İlçe merkezinde birçok insanla yakınlığı ve akrabalığı vardır. Hatta Selendi’nin merkez nüfusuna ağılıklı olarak katkıda bulunacak derece de ilçeyle irtibatlıdır.

BİR DENİZ DÜŞÜN SUSSUZ
BİR İNSAN DÜŞÜN MUTSUZ
BİR GECE DÜŞÜN UYKUSUZ
BİR BAHAR DÜŞÜN ÇİÇEKSİZ
BİR DE BENİ DÜŞÜN SENSİZ
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: BEYPINAR
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 11:26:41 ÖS »

« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2008, 01:27:11 ÖS »
manisalı
Üye Bilgileri Selendili
*

Ynt: BEYPINAR

işte benim memleketim budur arkadaş ortam süper çevre süper insanlar süper daha ne isterim bennnnnnnnnn...............
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv