Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Ben Kimim !..

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ben Kimim !..  (Okunma Sayısı 360 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 12, 2006, 04:33:33 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Ben Kimim !..

Yaşamım  boyunca acının her türlüsünü çektim, yokluğun ve yalnızlığın en dayanılmazını  yaşadım, kaçkez eşiğine kadar geldim ölümün ! Sevdim ama !..[/FONT]
  Aldandım,  zaman zaman da;  yıkıldım, parçalandım.[/FONT]
  [/FONT]
    Yazmak !..[/FONT]
  Bendeki şiir  ( kısacası yazmak )  bir özenti olmaktan çıktı ve bir tutku halini aldı.[/FONT]
  “ … Yazmak, iradeden yoksun bir eylem olmalı bence. Yanlış yaşamın getirdiği zehri  atmak için yazar insan. “ kitaplar insan oğlunun  ölmüş  eylemleridir,“ demiş  Balzaç..[/FONT]
  [/FONT]
  Kağıt  üzerine koyduğum ilk titrek sözcükler geliyor  aklıma, yaralı meleğin sözü gibi  gelmişti o an bana: acı. Elinin altında büyümekte olduğunu gördüğün kitap, [/FONT]
  “ Tutsak  edeceğim Dünyayı sözcüklerin büyüsüyle “  düşüncesini  taşımaktan  alıkoyamaz  seni... Satırlara hapsedersin duygularını ve geç kalmışlığın öcünü alırcasına  yazarsın.[/FONT]
  [/FONT]
    Hatırlamak !..[/FONT]
  En güç ve  çekilmez bir meşkale olur sende...  Son bırakıldığın yer ve bıraktığın yeri  unutamazsın asla. Duvarlar üzerine gelir. Sanki gözlerin sıkıca bağlanmışta,  zifiri bir karanlıkta, kahkahalar arasında, korkarak aranan olursun.[/FONT]
  En ağır ve  en hassas bir yolculuktasındır o an. Yokluğunu daha ilk gün farkedersin.  Dudaklarına dolgun bir ağlayış geldiğinde, yeniden hayellerin avcılığında  bulursun  kendini... Çünkü, hasret hayelleri mükemmel kılandır.[/FONT]
  [/FONT]
    Sevmek !..[/FONT]
  Sevmek, her  zaman, yalansız, dolansız, içten bir sav ararken kendine ;[/FONT]
  sözcüklerde...“ o çare ki hiçbir yaraya merhem olmuyor,“ dizesi gelip çarpar  kalemine.[/FONT]
  [/FONT]
  Sevmek,  yüz  göz olmuş bir duygusuzluğa ve riyakarlığa  küfreder içinde hep... Adına  Aşk  denen sıtmalı çocuk yaşadıkça yüreklerde, belirsiz bir çığlıkla yaşadığına  inandırıyor kendini.[/FONT]
  [/FONT]
  Sevmek,  silahsız, savunmasız bir şekilde biyolojik bir savaşın ortasında kalmaktır.  Sevmeye takati kalmayan sevdalıların  Vals’i  böyle başlıyor işte. Ve o  adaletini yüreklerden alan sevda, kör zamanlarda adına hayelet dedikleri kısır  kadına aşık ediyor seni...[/FONT]
  Bu benmiyim ?..[/FONT]

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ben Kimim !..
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 11:09:44 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv