Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Ben Bir Türk'üm

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ben Bir Türk'üm  (Okunma Sayısı 678 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 19, 2006, 02:27:11 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Anadolu''dan Bir Ses Yahut Cenge Giderken

Ben bir Türk''üm dinim, cinsim uludur,
Sînem, özüm ateş ile doludur.
İnsan olan vatanının kuludur,
Türk evlâdı evde durmaz; giderim!
Yaradan''ın kitabını kaldırtmam.
Osmancığın bayrağını aldırtmam.
Düşmanımı vatanıma saldırtmam.
Tanrı evi virân olmaz; giderim!
Bu topraklar ecdâdımın ocağı.
Evim köyüm hep bu yerin bucağı,
İşte vatan! İşte tanrı kucağı!
Ata yurdun evlât bulmaz; giderim!
Tanrım şâhid, duracağım sözümde
Milletimin sevgileri özümde
Vatanımdan başka şey yok gözümde.
Yar yatağın düşman almaz; giderim!
Ak gömlekle gözyaşımı silerim.
Kara taşla bıçağımı bilerim
Vatanımçün yücelikler dilerim
Bu dünyada kimse kalmaz; giderim!

Mehmet Emin Yurdakul

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ben Bir Türk'üm
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 11:07:16 ÖS »

« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2006, 03:05:46 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

ölmek Değidin Nedir
Peki Ya çilginlik
Biz Anaforunda Doğurgan Bir öfkenin Koynunda
Birakti Aşklarimizi
Atlayip çilginliklarin En çilgin En Deli
En Doru Atina
Uzanzik Bozkir Yaylalarinda

Daha Olmadi
Atladiğimiz çilginlik Atini
ölüm çukuruna Sürdük
Tipki
 Kürşad Gibi....

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2006, 06:02:09 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Allah Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2006, 12:40:29 ÖÖ »
erhan
Üye Bilgileri Selendili
*

Ben Bir Türk'üm

reis sen bir türk olarak bu ülkenin milli marşının milli bayrağının bir katilin ceza evinden  çıktıgında kirletilmesi konusunda ne düşünüyorsun .bu arada ben de türküm ama insanlara ırklarından dolayı degilde sadeçe insan oldukları için değer verirsek bence çokdaha saglıklı bir iş yapmış oluruz .açıkçası ben bu mekmet ali agca konusunu hala içime sindiremedim de bunun için sen gel biz türklük üzerine degilde insanlık degerleri üzerine sohpet edelim
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2006, 08:45:51 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Alıntı sahibi: erhan
reis sen bir türk olarak bu ülkenin milli marşının milli bayrağının bir katilin ceza evinden  çıktıgında kirletilmesi konusunda ne düşünüyorsun .bu arada ben de türküm ama insanlara ırklarından dolayı degilde sadeçe insan oldukları için değer verirsek bence çokdaha saglıklı bir iş yapmış oluruz .açıkçası ben bu mekmet ali agca konusunu hala içime sindiremedim de bunun için sen gel biz türklük üzerine degilde insanlık degerleri üzerine sohpet edelim

Segili Erhan;

Senin dediğini bende konuşmak isterim .Lakin hangi insanlık değerinden söz edeyim ki sana . Bana göre artık Türklüğe sahiplenmek en nihai çözüm. Esrar içerek ölmüş bir medya maymununa benim bayrağım örtülüp arkasından şehidim diye ağıtlar ykılıyor. Herkes susuyor. Doğu ilerinde her yerde kürtçe yazılar ve pankartlar asılı, polislerin askerlerin çocukları okullara alınmıyor. gerektiğinde dayak yiyorlmar. Hangi insanlık....
Kendini islami çizgiye adayıp mimyonlarca insanları peşlerine takanlar okyanuslar ötesinden villalarda yaşıyorlar. Filistine ,çeçenyaya,karabağa başsağlığı  dilemiyorlar. İsrailde ölen askerle Irakta ölen amerikan askerlerine başsağlığı diliyorlar.Ruhban okulu açılmalı papazlar yetişmeli , türkiyede yeni kiliselerin açılmasına ve hristiyanlığın yayılmasına işaret ediyorlar... hangi insanlık....

Leyla zana ve havarileri insan üstüymüş gibi mecliste ağırlanıp Başbakan ,dışişleri bakanı ve meclis başkanı tarafından ayakta alkışlanıp kırmızı halılarla karşılanıyorlar....

Sen ağcadan bahsediyorsun......... Ne yapmış ağca bankamı soymuş,vatanı mı bölmeye çalışmış,mayın mı döşemiş,bayrak mı yakmış.Ağca kim biliyormusun delinin teki.

Esas akıllı olan İMRALIDA Kİ  PİÇ ve ona destek verenler.
Duymayan duysun benim sözüm bütün insanlığa elbet hesaplaşma günü gelecek

Üç şeyi tartışmam 1-İslamiyet  2-Vatan 3-Bayrak

Onun için Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti bizim yolbaşçımızdır.
Bu milleti ve bu devleti Türk olanlar yönetmelidir. Dünya üzerinde insanlık diye birşey kalmadı . Yeryüzüne insanlığı öğreten tek millet vardır. O da TÜRK........
Başka ne konuşacaktım ki tabii türklüğü konuşacağım

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2006, 09:03:21 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Sordum: Nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kıral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?
Hangisine varırsın
Bu yedi ünlü erin?
Şöyle dedi bakarak
Göklere derin derin:

Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
Saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2006, 06:28:07 ÖS »
Bozkurt
ÇEÇENİSTAN
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Sonuna kadar arkandayız REİS.30,000 ŞEHİDİN KATİLİ VARKEN, NEDEN BİR KİŞİNİN KATİLİNİ KONUŞUYORUZ?

Türklük bir yiğit arar
Tanrı Dağları kadar
Canlansın hatıralar
Selâm sana Başbuğ'um
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2006, 12:09:51 ÖS »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

Ben Bir Türk'üm

Alıntı sahibi: erhan

Bugün çok daha yakından biliyoruz ki, 1970’li yıllarda yürüttükleri propagandalar ve asker-sivil hücre çalışmalarıyla hedeflerine çok yaklaştıkları zamanlar oldu; ama sonucu alamadılar. Çünkü, olayları anlattığım çerçevede gören, kavrayan, en azından hisseden ve ülkesi için her şeyi yapmaya hazır ülkücüler vardı ve yapıyorlardı. Üniversitelere bütünüyle hakim olamadılar, sokaklara hakim olamadılar; bu yüzden ordu içindeki örgütlenmeleri, cuntaları da işe yaramadı. İşte ülkücülerin vatan savunması bu idi; Marksist maske giymiş ve çağdaş propaganda silahları ile donanmış Rus yayılmacılığına karşı mücadele.

Ancak bu mücadelenin büyüklüğünü, en ağır bedelleri ödeyerek karşı duran ülkücülerin fedakârlıklarının değerini anlayabilmek için, ‘onlar olmasaydı ne olurdu?’ sorusunun cevabını düşünmek gerekir.

Ülkücü hareket olmasaydı ne olurdu? Onlar olmasaydı, ordu içindeki Marksist cuntalar, sokakta, üniversitelerde ve devlet kurumlarında kök salan yandaşlarıyla birlikte kazanırlardı. Ve, eğer Sovyetler 1980 öncesindeki bu mücadeleyi kazansalardı, Sovyetler Birliği yıkılmazdı. Rusya’nın Türkiye’ye egemen olması, Osmanlı’nın Viyana’ya hakim olmasına benzer. Eğer Viyana’yı düşürebilseydik, yeni bir medeniyet açılışına girerdik ve Osmanlı çökmezdi. Nasıl bir üslup tuttururdu bilinmez; ama Osmanlı’nın Viyana beylerbeyliği yeni bir medeniyet çiçeklenmesinin başkenti olurdu. Çünkü Viyana bir başka medeniyetin merkezi idi ve Osmanlı’ya muhtaç olduğu gücü verecek bir Kızılelma idi. Sovyetler Birliği de Türkiye’yi düşürebilseydi, Ortadoğu ve Akdeniz havzasına inerek, yeni bir açılışa girerdi ve çökmezdi. Rus emperyalizminin yeni bir safhası başlardı. Çünkü Türkiye, Sovyetlere muazzam bir yeni güç, bir yeni gerilim kazandırırdı; onun muhtaç olduğu da bu idi. Gorbaçov’un kitabını okuyun; göreceksiniz ki Sovyetlerin sorunları çok iyi bilinmektedir, önerilen çıkış yolları da doğrudur. Ama, bunları gerçekleştirebilecek sosyal gerilimi Sovyetler kaybetmiştir.

İşte ülkücüler bunu başardılar. Mevzii olaylarda kandırılmış, yönlendirilmiş olanlar bu büyük çaplı hesabın içinde çok küçük materyallerdir ve işin esasını görmeyi engellememelidir. 1980 öncesi Marksistleri, ‘aldatıldık, yanlış yollara sürüklendik’ diyebilirler; demelidirler de. Çünkü, hepsi Türk’tü ve muhtemelen çok büyük bir kısmı “sınıf” kavramından öte, bu milletin çektiği sıkıntıları yüreklerinde duyarak o yola yönlendirilmişlerdi. Aldatılmış olduklarını ve bir süre sonra kendilerini de ezip geçen Kürtçülüğü sırtlarında taşıdıklarını hiç değilse doksanlarda anlamış olmalıdırlar. Fakat hâlâ ülkücüleri onlarla aynı kalıplarda yargılamak hamakatin dik alasıdır. Ülkücüler o yılların acılarını hayatlarının en büyük onuru olarak taşımaya bugün her zamankinden daha çok hak sahibidirler.

Şimdi güncel meseleye gelelim: M. Ali Ağca ülkücü camianın -daha yüzlercesi gibi- bir “yanlış”ı da, o çevreye sokulup yönlendirilmiş bir yabancısı da olabilir. Hiç önemli değildir. Çünkü kopartılmak istenen fırtınanın, askere alınmayan birisi için olmadığı açık...

Ve daha yüzlercesi için tekrarlayabileceğim bu soruyu bir de Gün Sazak için soralım: O, Gümrük Tekel Bakanlığı yapmış, namus ve dürüstlük simgesi olarak ad bırakmıştı.

Gün Sazak’ın katilleri de benzeri yasalardan yararlandılar mı? Yararlandı iseler bunlar hakkında yargı incelemesi yaptırıldı mı?

21.01.2006 zaman gazetesi

arkadaş insanlık değerinden bahsetmiş yukarıdaki  konuya bir yorum getirsin, insanlık değerlerinden ondansonra sohbet ederiz

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv