alperen
|
BAYRAKSIZ OLAMAM
Bir çocuksam Kucaksız, Oyuncaksız;
Bir delikanlıysam Atsız, Pusatsız Olabilirim... Bayraksız olamam!
Taşıp yirmi yaş dileklerinden Ufuk ufuk süzülen Bir gemiyim ben... Rüzgârsız kalabilirim, Yelkensiz olabilirim... Bayraksız olamam! Eşsizsem, yalnızsam; Kısmetini bekleyen bir genç kızsam Ve gelirse, eğer mutlu günüm Yapılırsa bir gün düğünüm Telsiz, duvaksız olabilirim... Bayraksız olamam!
-İster erkek, ister kadın- Çocuğuyum bu vatanın Ve gazada can borcuyum... Susuz olabilirim, Uykusuz olabilirim, Bayraksız olamam!
Ölürsem taşım, yazım Kaygı olmasın yakınlarıma... Bir şey istemem, Yeter ki ay doğsun mezarıma! Taşsız olabilirim; Yazısız kalabilirim; Bayraksız olamam!
Konaksız, saraysız; Evsiz, yuvasız, köysüz Kalabilirim... Sevdiklerim gidebilir, Sevenlerim ihanet edebilir... Her şeysiz kalabilirim, her şeysiz olabilirim Bayraksız olamam, Bayraksız olamam!
Bizans önlerinde bir yeniçeri... Kılıç tutar, bayrak tutar eli... "Bu kimdir?" diye sorarsan Benim: Ulubatlı Hasan Benim... Elim kesilebilir, Ayağım eksilebilir Ve oklar delebilir, ateşler eriyip Yakabilir beni... Kollarım kanatlarım bir bir Bırakabilir beni...
Kolsuz olabilirim, Kanatsız olabilirim; Bayraksız olamam; Bayraksız olamam!
|