8 Mar 2009
Manisa’nın Selendi İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
Selendi Belediye Saray Düğün Salonunda yapılan genel kurula Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan, MHP Selendi Belediye Başkan adayı Nurullah Savaş, DP Belediye Başkan adayı Hüsamettin Uzun, Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa’ya bağlı tüm ilçe kooperatif yöneticileri, kurum amirleri, Siyasi parti yöneticileri ile çok sayıda esnaf katıldı. Genel kurulda kooperatif ile fon yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları okunarak kabul edildi. Bilanço ve gelir gider tablolarının okunup kabul edilmesinin ardından yönetim ve denetim kurullarının ibrasına geçildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen genel kurul toplantısında daha sonra, kooperatif ortakları karşılıklı sosyal yardımlaşma dayanışma ve genel risk fonu yönetmenliğinde yönetim kurulunca teklif edilen değişiklikleri görüştü ve karara bağladı, kooperatif ve kooperatif ortakları karşılıklı sosyal yardımlaşma dayanışma ve genel risk fonu 2009 yılı tahmini bütçelerinin görüşülerek karara bağladı, bütçelerde ödenek açma arttırma ödenekler ile kooperatif ve fon hesapları arasında aktarma için yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edildi. 
Genel kurul toplantısında konuşan Oda Başkanı Çetin Erol, Hepimizin yakından takip ettiği üzere, ekonomik koşullar hiç de arzu ettiğimiz gibi gelişmiyor diyerek,’’ Krizde en büyük darbeyi Reel sektör, yani esnaf ve sanatkârlarımız almıştır. Uluslar arası finans piyasasında geçtiğimiz yıl başlayan dalgalanma tüm dünya ülkelerinin ekonomilerini olumsuz yönde etkileyen bir boyuta ulaşmıştır.’’diye konuştu.
Genel kurul ayrıca Selendi Belediye Başkan adaylarını da bir araya getirdi. Birbirine başarı dileyen adaylar yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verdiler.

Devamini Oku