Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Başbakan'a mektup yazdı, hayatı değişti

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Başbakan'a mektup yazdı, hayatı değişti  (Okunma Sayısı 301 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 24, 2008, 05:58:17 ÖÖ »
Anonymous
Üye Bilgileri Selendili

Başbakan'a mektup yazdı, hayatı değişti

21 Sep 2008

img53Selendi ilçesine bağlı Yenice köyünde yaşayan doğuştan özürlü 11 yaşındaki Emre Köse, okumak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyince hayatı değişti.

İsmail ve Aysel Köse’nin 3 çocuğundan biri olan Emre Köse, ellerin ve ayakların tutmama hastalığı nedeniyle yürüyemiyordu. Ege Üniversitesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşuna götürülen talihsiz çocuk tedavi olamadı. Baba İsmail Köse, oğlunun tedavisi için elindeki tüm paraları harcadı, kredi çekip tedavi için kullandı ancak sonuç alınamadı. İlkokul döneminde Emre köydeki okula yazıldı. Yürüyemeyen Emre annesinin sırtında 5 yıl boyunca okula gitti geldi. Bu yıl ilçedeki okulda eğitimine devam etmek isteyen Köse özürlü olduğu için okula yazılamadı. Ancak aile çare bulamadı.

Israrla okumak isteyen Emre ailesinin evde olmadığı bir gün eline kalem ve kâğıt alarak Başbakan’a mektup yazdı. Günler sonra mektup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştı. Çok geçmeden Emre ile ilgili Manisa Valiliği’ne bir yazı gönderildi. Valilik bu yazıyı Kaymakamlık aracılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, Emre için hemen çalışma başlattı. Emre’nin okula gidip gelmesi için servis aracına özel koltuk yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tekerlekli sandalye alındı. Yetkililer, kalçadan takılıp yürümeyi sağlayan cihaz alınması için de kampanya başlatılacağını açıkladılar.

Başbakan’ın ilgisi karşısında duygulanan Emre Köse:

Devamini Oku

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Başbakan'a mektup yazdı, hayatı değişti
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 10:40:08 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv