Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Babylon sozluk ile calismanin rahatligi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Babylon sozluk ile calismanin rahatligi  (Okunma Sayısı 337 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 15, 2008, 06:34:03 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Babylon sozluk ile calismanin rahatligi

BabylonOrta duzey ingilizcem var itiraf edeyim hic konusamam, okudugumu iyi duzeyde anlayabilir orta derecede yazabilirim. Babylon sozluk ile tanismamiz cok eskilere dayanir, bu program surekli kendini gelistirdi, su anda son surumu Babylon 7. Babylon onlarca dilden ceviri yapmakla kalmiyor, farkli ek sozluk paketleri ile ornegin bilimsel terimleri, muhendislik terimler vb. gibi cok genis bir yelpazede bize hizmet sunuyor. Gercekten Babylon sozluge cok seyler borcluyum, hatta yillarca lisanssiz, korsan kullandigim icin kendimi suclu hissediyorum (: E yani bu yazimi okuyanlar arasinda korsan yazilim kullanmayan yoktur herhalde, bende kullandime vet.

Babylon son surumunun tanitimini Istanbul da tanitti. Tlalit Prescher ile SDN bir roportaj yapmis hatta ki izlemenizi oneririm.

Efenim gelelim benim asil bu yaziyi yazmamda ki amaca. Cok arkadasim soruyor, -Volkan olm sen Fransizca bilmezsin nasil oluyorda Fransiz bloglarini takip ediyorsun? Manyakmisin? (: Hayir, ben degil iste Babylon manyak bir program, oyle ki metin cevirme ozelligi neredeyse %60 dogruluk ile ceviriyor e geri kalan %40 da sen anlayiver bir zahmet degil mi?

Ornek olarak asagida bir ekran goruntusu goruyorsunuz, Turkce tam karsiligi osuruktan teyyare selam soyle o yare dir ama Babylon tabi yine yaklasik bir cevirme yapiyor ki yeterlidir sanirim (:

Babylon - osuruktan teyyare selam soyle o yare

(more¦)

Copyright © 2008 Blog ve Wolkanca. Bu sitenin yazilari yalnizca izin alinmak kaydi ile alinti yapilabilir ve yayinlanabilir. Lutfen yapacaginiz alintilarda link verin ve izin alin bu ahlaki kurallara uygun olacaktir. iletisim legal@blog.wolkanca.com izin alinmadan alinti ve degisiklik yapilamaz....
Wolkanca.Com

Bu Yaziyi Paylasin

Etiketler: , , , , ,

Benzer yazilar

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Babylon sozluk ile calismanin rahatligi
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 10:24:22 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: