Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Ataturk gurese duskundu

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ataturk gurese duskundu  (Okunma Sayısı 295 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 24, 2007, 09:34:02 ÖÖ »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Ataturk gurese duskundu

Arastirmaci Eris Ulger: Ataturk, Galatasarayli, Fenerbahceli, Besiktasli veya Trabzonlu degildi

Yillardir suren ve son olarak Karadeniz Teknik Universitesi ogretim gorevlilerinden Veysel Usta'nin, "Ataturk Trabzonsporludur" iddiasiyla yeniden gundeme gelen Ata'nin hangi takim taraftari oldugu tartismalarina Ataturk arastirmacilari tepkili... Son kitabi "Zafere giden" ile buyuk ilgi yaratan Ataturk arastirmacisi Eris Ulger, Ataturk'un ayaginin futbol topuna dokunmadigini belirterek, "Ataturk, Galatasarayli, Fenerbahceli, Besiktasli veya Trabzonsporlu degil" dedi. Ulger, "Ataturk Trabzonsporludur. Elimizde kanitlar var" iddiasina ise "1921 yilinda Trabzonspor var miydi" karsiligini verdi. Eris Ulger, arsivindeki belgelere gore, Ataturk'un sevdigi spor dallarini at ve yelken yarislari, deniz sporlari ve gures olarak siraladi.

LAIKLIK TARAFTARIYDI

"Ataturk bir tek laik cumhuriyet taraftariydi" diyen Ulger, kuluplerin bu iddialarinin ziyaretlerden kaynaklandigina dikkat cekti ve "1937 yilinda Adana ziyareti var. Orada, spor konusunda goruslerini aktariyor. Simdi kalkip, 'Ataturk Adanasporlu mu?' demeliyiz" dedi.

SABAH

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ataturk gurese duskundu
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 04:55:58 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv