Bir kisim medyanin hedefi haline gelen imam iddialari yalanladi
Istanbul Beylikduzundeki Fatih Sultan Mehmet Camiinde, calisan kadinlarin eslerini aldatmaya daha meyilli oldugu yonunde vaaz verdigi iddiasiyla muftuluge sikâyet edilen imam Hasan Hakyemez, yakin cevresine soylediklerinin carpitildigini belirterek sozlerinin maksadindan saptirilarak kamuoyuna yansitildigindan yakindi.
Cuma vaazinda, aileden bahsederken, kadinin erkege karsi, erkegin de kadina karsi bazi gorevlerinden bahsettigini, sozlerini hadis ve ayetlerden alintilayarak kullandigini belirten Hakyemez, kesinlikle calisan kadin aldatir seklinde bir ifadesinin agzindan cikmadigini soyledi.
NAFAKA ERKEGE AITTIR, ZARURET BASKADIR
Hasan Hakyemez, 33 yildir Imam Hatiplik yaptigini, olayin saptirilarak kendisini yipratmak uzere bazi cevrelerce kullanilmak istendigini soyledi. Vaazda kullandigi kelimeleri muftuluge yazili sekilde verdigini ve konusma metninin Buyukcekmece Muftulugunden alinarak bakilabilecegini soyleyen Hasan Hakyemez, Ben, evli kadinlari kastederek, bir evli kadinin nafakasinin erkegin uzerinde oldugunu soyledim. Erkek kucuk cocuklarina ve hanimina bakmakla mukelleftir. Ancak zaruri haller baskadir dedim. seklinde konustu.
Olay ardindan gazetecilere imam Hasan Hakyemez aleyhinde demecler veren cami dernek baskani Hasan Celebinin, DISK Baskani Suleyman Celebinin kardesi oldugu ogrenilirken Celebinin imami daha once, biri 2006 digeri 2007de olmak uzere iki kez muftuluge sikâyet ettigi belirlendi. Celebi ve Hakyemezin aralarinin yaklasik 2 yildir bozuk oldugu ogrenildi. Suleyman Celebinin kardesi oldugunu kabul eden Hasan Celebi, vaaz sebebiyle de imam Hasan Hakyemezi muftuluge sikâyet ettigi iddialarinin gercek disi oldugunu iddia etti.. Celebi vaaz sirasinda bolgede yerel yayin yapan Gercek gazetesi yazari Nusret Yilmazerin camide oldugunu, haberi kosesinde yayinlamasi ardindan sorusturma acildigini ifade etti.
VAKIT