Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 Ashab-i Kehf

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ashab-i Kehf  (Okunma Sayısı 18389 defa) Seçenekler Arama
« : Haziran 22, 2006, 10:01:06 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

Ashab-i Kehf, Yahudiler'in "genç yigitler" dedikleri kisilerdir. Bunlara; "magara arkadaslari", "yedi uyurlar" adi da verilmektedir. Kehf sûresin onuncu âyetinden yirmi yedinci âyetin sonuna kadar Ashâb-i Kehf'den bahsedilmektedir.

Ibn ishak'in naklettigine göre, Ashâb-i Kehf, isa aleyhisselâm'in dini üzere amel eden birkaç genç olup, bunlar kendilerini putlara taptirmak veya öldürmek için takip eden Roma toplumu ve bölge valisine karsi mücâdele ve dinlerini korumak üzere daga çikmis, magaraya gizlenmislerdi. Cenâbi Hak onlari düsmanlarindan korumak ve öldükten sonra dirilmeye ibret ve isaret kilmak için üçyüzdokuz yil magarada uyuttu. Uyandiklari zaman birkaç saat uyuduklarini sandilar. içlerinden birisi, bir seyler almak için kasabaya inince bir kaç asir önceki gümüs para, olayin anlasilmasina yol açti. Böylece topluma, öldükten sonra dirilmenin uygulamasi gösterilmistir (9-22).

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime
bir küçük aşk yeter benim hasretime
sende benim yağmurum ol
damla damla düş gönlüme...
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ashab-i Kehf
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 04:33:05 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2006, 07:35:01 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

Cenâbi Hak onlari düsmanlarindan korumak ve öldükten sonra dirilmeye ibret ve isaret kilmak için üçyüzdokuz yil magarada uyuttu.
açıklamalar için tşk.ler kardeş..

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2006, 08:14:39 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

teşekkürler arkadaşım
güzel paylaşım

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2006, 09:46:03 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

ve uyudukları mağaranın tarsus ta olduğu bir çok alim tarafından kabul görmektedir. çünkü mağaranın giriş yönü ve üstünün açık olarak ortasındanr güneş alması ve böyle bir mağaranın tarsusta olduğu bilinmektedir.

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2006, 10:22:38 ÖÖ »
r a p u n z e l
uçan depik:)
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

Alıntı sahibi: REİS
ve uyudukları mağaranın tarsus ta olduğu bir çok alim tarafından kabul görmektedir. çünkü mağaranın giriş yönü ve üstünün açık olarak ortasındanr güneş alması ve böyle bir mağaranın tarsusta olduğu bilinmektedir.

geçen hafta tarsustaydım ama fırsatım olmadı görmeye, inşallah başka zamana, allah nasip eder, ömrümüz yeterse....

[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım!
Selametle!
[/FONT][/SIZE]
[/COLOR]
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2006, 10:25:17 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

Alıntı sahibi: nupelda
geçen hafta tarsustaydım ama fırsatım olmadı görmeye, inşallah başka zamana, allah nasip eder, ömrümüz yeterse....

aslında bende hiç görmedim ama geçen gün bir program vardı orayı tanıtıcı gerçekten güzel, birde tabii şu batıl inançlı insanlar olmasa, mağaranın taşlarından su damlıyor herkes bedenine sürüyor ağrıları alıyor diye.....

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2006, 10:33:41 ÖÖ »
turkuazcafe
Üye Bilgileri Selendili
**

Ashab-i Kehf

güzel bilgiler; paylaşıma teşekkürler;

M.S. 250 Yılında Roma tahtında İmparator Decius oturuyordu Hükümdar aynı zamanda koyu bir Hıristiyanlık düşmanıydı. Oysa , bu din o yıllarda büyük bir hızla yayılıyordu.

Bu yayılışı durdurmak Decius'un en büyük amacıydı. Hıristiyanları inançlarından vazgeçirecek ve onları tekrar puta taptıracaktı.

Yakalanan Hristiyanları ateşte diri diri yaktırdı , kazıklara oturttu , türlü işkencelerle öldürttü.İmparatorun şerrinden bazı hristiyanlar çok uzaklara kaçtılar.Bunların içinde 7 arkadaş bir de köpekleri vardı.

Bu 7 arkadaş Efesliydiler. Romalı askerlerin ellerinden kurtularak Efes'te Panayır Dağı'nda bir mağara buldular ve oraya saklandılar.

Amaçları bir zaman burada saklanıp kendilerini unutturmaktı. Korku ve üzüntüden yorgun düşmüşlerdi. Sürekli dua ettiler . Tanrı'nın kendilerini kurtarmasını dilediler. Bu arada Efes İmparatoru saklandıklarını haber aldı. Derhal adamlarını göndererek mağaranın ağzını koca koca taşlarla ördürdü ve onları içeride açlık ve susuzuktan ölüme bıraktı.

Sonraları bu olay unutulur.

Aradan geçen uzun zaman sonra magranın önündeki taşlari yıkarlar. Buraya koyunlar için ağıl yaparlar, çalışan işçiler ise uyuyan gençleri farketmezler .

7 arkadaş uyandıklarında adı Yemliha olan genç yiyecek almak üzere Efes'e doğru korka korka yola koyuluyor. Yemliha kente girince hemen bir fırıncıya gidiyor ve ekmek istiyor. Karşılık olarak da cebindeki paralardan veriyor.

Fırıncı paraları görünce şaşırıyor. Yemliha'ya bunları nereden bulduğunu soruyor. Yemliha ise daha çok şaşırıyor. Bunun üzerine fırıncı bunların 200 yıl evvel kullanılan İmparator Decius dönemine ait paralar olduklarını söylüyor. Şimdi Roma tahtında İmparator Theodosius'un bulunduğunu anlatıyor.

Yemliha hayretle "Nasıl olur? Ben dün uyudum bugünse uyandım " diyor .

Hemen mağaraya dönüyor ve durumu arkadaşlarına anlatıyor.

Bunun üzerine tekrar yatıp uyumaya karar veriyorlar. Bir daha da uyanmıyorlar.
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2006, 10:51:29 ÖÖ Gönderen: turkuazcafe » Logged

[COLOR="Cyan"][COLOR="Cyan"][/COLOR]
[FONT="Arial Black"]TURKUAZ CAFE SINIRSIZ İNTERNET&PLAYSTATİON2[/FONT][/B][/COLOR]
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2006, 02:44:02 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

İsimleri; Yemlihâ, Mekselinâ, Mislinâ, Mernuş, Debernuş, Şâzenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri kıtmir.
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2006, 05:30:06 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

Alıntı sahibi: mstfkrgz
İsimleri; Yemlihâ, Mekselinâ, Mislinâ, Mernuş, Debernuş, Şâzenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri kıtmir.

katkılar için teşekkür...

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime
bir küçük aşk yeter benim hasretime
sende benim yağmurum ol
damla damla düş gönlüme...
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2006, 05:37:06 ÖS »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

mucahıt guzel bılgıler ıcın sagolasın

www.manisaliyiz.com

yeni forumumuza tüm manisalıları bekliyoruz.
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2006, 06:01:28 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

teşekkürler arkadaşlar.

« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2006, 07:45:19 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

Ashab-i Kehf

ben 10 sene kadar oldu uğramıştım.hatta uyudukları sanılan mağaranın içindeki bölümü demir parmaklıkla çevirmişler.
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2010, 01:49:56 ÖS »
kobra1907
Üye Bilgileri Selendili
*

Ynt: Ashab-i Kehf

burada isimler yazmıyor pazar günü sınava gircem isimler lazım isimleri byulamıyom bilenler yassın bide sınava girenler ashabı keyf in ismini sınav baslıyınca okunursa ii olunurmus angry
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv