Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Arinç Nereye?

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Konu: Arinç Nereye?  (Okunma Sayısı 5542 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 25, 2006, 01:55:33 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Kenan Akın
kenan@akin.web.tr  

Arınç nereye?  

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan dolayısıyla yaptığı konuşmada, "maksadını" aşarak, gerginliğe sebep olduğu öne sürülüyor.
Gerçekten de, Arınç'ın iddialarla, sataşmalarla, uyarılarla dolu konuşmasını dinleyenler ve okuyanlar "Acaba Arınç bunu niçin yapıyor" demekten kendilerini alamıyor.

Maksadını aşan konuşma

Özellikle Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin hazırlanmasında "Meclis'in devre dışı bırakıldığını" iddia eden Arınç'ın asıl maksadının "mesaj" vermek ve Başbakan Erdoğan'ın önüne geçmek olduğu sanılıyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimi için adı sık sık geçen Arınç'ın "manifesto" olarak değerlendirilen konuşmasını bu yüzden böylesine "sert" yaptığı da ifade ediliyor.
Arınç'ın konuşmasının içeriği "ağır" ifadeler ve uyarılar yüzünden bütünüyle tekrarlamamak icap ediyor.
Ne var ki, nereden bakılırsa bakılsın Arınç'ın maksadını çok aştığı anlaşılıyor.
Bir anayasal kuruluş olan, Milli Güvenlik Kurulu'nu özellikle hedef alan Arınç,"gizli anayasa, kırmızı kitap, derin anayasa gibi tabirler asla kabul edilemez kavramlardır" derken yeni tartışmalara zemin hazırlıyor.

Demokrasi kültürü kısır

Neredeyse, Milli Güvenlik Kurulu'nu ve faaliyetlerini "gayri meşru" sayabilecek kadar işi tırmandıran Arınç'a tepkiler yağıyor.
Nitekim, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Alpogan; Arınç'ın bilgi eksikliği olduğunu, çoğu ülkelerde böyle kurum ve kuruluşların olduğunu belirtiyor.
Bu arada, Arınç'ın sadece 23 Nisan konuşmasında, MGK'yı ağır şekilde yermesi dikkatlerden kaçmıyor.
Arınç'ın konuşmasının bütünüyle, yıllardan beri uygulanagelen kuralları eleştirmesi hatta "meydan okuma" çıkışları gerginliğin şiddetini artırıyor.
Hatta gerginliğin tırmandırılmasından korkuluyor.
Her şeyden önce, Arınç'ın, demokrasi anlayışında ne denli, "kısır" kaldığı öne çıkıyor.

MGK her ülkede var

Tabii ki Yüce TBMM'nin görev, yetki ve sorumluluğu rejimin temel taşını oluşturuyor.
Ne var ki, demokraside MGK gibi kurum ve kuruluşlara, hatta sivil toplum örgütlerine bile önemli görevler ve sıkı denetim düşüyor.
Üstelik, anayasal bir kuruluş olan MGK, önemli bir "etkinliğe" sahip bulunuyor.
Arınç, demokrasinin işlerliği için sadece TBMM'yi öne sürdüğü sürece "yanılgıya" düşüyor.
Hele, TBMM'yi oluşturan milletvekillerinin toplam seçmen sayısını ne kadar temsil ettiği hatırlanırsa, durum hiç de Arınç'ın düşünce sistemine uymuyor.

Çankaya hesapları mı?

Üstelik O'nu başkanlığa seçen milletvekili sayısı, acaba "milli irade"nin kaçta kaçını, "temsil" ediyor.
Şimdilerde oy oranı yüzde 20'lerin altına düştüğü ısrarla belirtilen AKP'nin tek başına "milli irade"yi temsil edemiyeceğinin bilincine varması bile bir çok sorunun çözümlenmesine yetiyor.
Yüzde 20 veya 35'lik bir oran hiç bir zaman yüzde 80 veya 65'e "hükmetme" hakkını herhalde vermiyor.
Arınç'ın çıkışlarını cumhurbaşkanlığı seçimleri için yatırım sayanlara katılmamak için hiçbir sebep bulunmuyor.
25/04/2006

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Arinç Nereye?
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 04:17:29 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2006, 02:04:26 ÖS »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Anayasa’mızın değiştirilemez maddesi olan laiklik ilkesine, Türkiye’de karşı çıkan kimse yoktur. Bütün tartışmalar laiklik ilkesinin farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Bu yorum farkı nedeniyle kamusal alanda her dönemde farklı uygulamalar yapılmış ve tartışma yaşanmıştır. Kamusal alan, yurttaşların ortak meselelerini eşit ve özgürce tartıştığı alandır. Dolayısıyla her bireyin ayrım yapılmadan haklarının korunduğu, haklardan yararlandığı ve kendilerini özgür hissettiği bir alandır. Bu alanı güvence altına almak ve tüm yurttaşlarına eşitçe kullanım hakkı sağlamak devletin görevidir.
 [SIZE="3"]Kamu yararı devletin değil, halkın yararına doğru genişletilmelidir. Devlet kamusal alanın sahibi değil, koruyucusudur.[/SIZE]
 Bu koruyuculuk; oradaki eşitliğin, adil paylaşımın ve hizmetlerin her birey tarafından kullanılmasını sağlamaktır. Kamusal alandaki özgürlüklerin ve hakların bir gruba, bir kesime kayması anında devlet koruyuculuğu devreye girer ve haksızlığı önler. Devlet kamusal alanda herkes için geçerli olan hakları bir kesime yasaklayamaz ya da sınırlayamaz.
 Buradan hareketle laiklik ilkesinin yorum farklılığını gündeme getirmek gerekir. [SIZE="4"]Anayasa’mızın değiştirilemez maddesi olan laiklik maddesi, ilelebet var olacaktır. Ancak günün şartlarına, toplum yapımıza uygun olarak yorum farklılıklarını ortadan kaldırmak gerekir.[/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"] Bu, laikliğin özünü değiştirmeyecek, bilakis toplumun bir arada daha uyum içinde yaşamasına katkı sağlayacaktır.[/COLOR][/SIZE] Dünyada birçok örneği olan laiklik uygulamasının, Türkiye’dekine benzer tek örneği sadece Fransa’da vardır. Orada bile laiklikten yola çıkarak hak ve özgürlükler bizdeki kadar kısıtlanmamıştır.
[SIZE="3"][COLOR="Navy"]Laikliği bir toplumsal barış ve uzlaşı mekanizması olarak algılamak gerekir.[/COLOR][/SIZE] Laiklik, devletin inançlar karşısında tarafsızlığını zorunlu kılar. Bütün inançların kendisini ifade etmesine imkan vermek, bireylerin ibadet hürriyetini sağlamak laiklik ilkesinin temel işlevidir. Devlet, bu işlevi uygulayan ve tüm inançlara eşit mesafede davranan aygıttır.
Sorun işte burada başlamaktadır. Devlet, dini inançların yaşamasını teminat altına alması gerekirken, tam tersine kamusal alanda bazı inançların yaşam hakkını, ifade hürriyetini kısıtlamaktadır. Bunu da laiklik adına yapmaktadır ki, siyaset bilimi açısından büyük bir çelişkidir. Bu çelişki yıllardır Türkiye’nin iç huzurunu zedelemekte ve bitmez tükenmez sorunları beraberinde getirmektedir.

Aydınların, siyasetçilerin ve akademisyenlerin hep birlikte çözmesi gereken yorum farkından kaynaklanan işte bu çelişkidir

"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2006, 02:12:06 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Kız çocuklarını kara çarşaflara sarıp tören alanından geçirmenin mantığını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik izah edebilir mi, bilemiyorum.
Ya da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenine ağzında sakız olduğu halde katılan AKP Fatsa İlçe Başkanı'nın bu hareketi, hangi ruh hali ve kompleksi içinde yaptığını açıklayabilecek birileri var mı?
Bu saygısızlığın, bu densizliğin altında yatan düşünce nedir, söyler misiniz?
Birlik ve beraberliğimizin simgesi bayrağımızın yerlere atılıp çiğnenmesi ve yakılmasının ardındaki iğrenç hesap ne olabilir?

Bu türler oldukça da, rejimi sahiplenme gayretleri doğal karşılanmalıdır.
Parlamentosu, hükümeti, resmi kurumları, sivil toplum örgütleri ve hatta bireyleri de sahiplenmelidir.
Bu bir sorun değil, memnuniyet duyulması gereken, demokrasi ve cumhuriyet adına güzel bir sorumluluk bilincidir.

Evet işte 28 şubatı getiren de bu ve buna benzer hareketlerdi mesela erbakanın tük bayraksız olarak kaddafi tarafından karşılanıp kaddafinin ağzına ğgaleni söylemisi veya ne bileyim başbakanlıkta dini liderlere iftar yemeği gibi

Kardeşim adamlar kendileri yaptıkları haraketlerle biz tehdidiz diyor resmen..  Yav çıkar at sakızı kardeşim.....hay sakızınada.....

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2006, 02:21:36 ÖS »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

kenan akın  iyi bir gazete yöneticisidir ;ama bu işlerden pek anlamaz

« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2006, 02:32:38 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

kim anlar ethep mahçupyan mı?

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2006, 02:49:19 ÖS »
ALPASLAN Yakup
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Şunu tessüfle görmekteyimki benim tanıdığım ocakcı arkadaşlarla bu siteye giren ocakçı arkadaşlar farklı kaynakalrdan besleniyor. Reis arkadaşımızın yukarda okuduğum yazılarıyla bugünkü sayın Baykal' ın verdiği beyanat örtüşüyor.
Milliyetçi arkadaşlarımız nereden nereye. Gerçekten tanımakta zorluk çekiyoruz.
İki argüman var.
Birincisi öğrencilerin çarşaf giymesi; Benim görev yaptığım pek çok ilköğretim okulunda cummhuriyetten sonra giyim tarzının değiştiğini göstermek için benzer resimler panolara asılır. Altlarınada işte osmanlının giysisi. İşte modern Türkiye Cumhuriyeti'nin giysi tabiri kullanılır. Bu sembolik bir olaydır. Türk insanını giyim konusudaki değişimini göstermek için yapılır.
Bunu irtica paranoyası haline getirmek öküzün altında buzağı aramak demektir.

İkincisi sakız olayı; bu bir densizliktir,saygısızlıktır ve terbiyesizliktir.. Zaten yapan şahısat tutuklanmıştır. Olay adalete intikal etmiştir.

Bunu bir organize olaymış gibi lanse etmek bundan vazife çıkarıp irtica paranoyasına çevirmek. Bu memlekete yarar sağlamaz.
Bu sadece gerilim politikasi yaratıp Türkiyeyi belli noktalara getirmek isteyen insanların oyununa gelmekten başka bir şey değildir.

« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2006, 03:29:47 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

biz de buna çanak tutan densizlere kızıyoruz zaten

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2006, 04:13:13 ÖS »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: REİS
kim anlar ethep mahçupyan mı?

yesss...

« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2006, 04:16:51 ÖS »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: ALPASLAN Yakup
Şunu tessüfle görmekteyimki benim tanıdığım ocakcı arkadaşlarla bu siteye giren ocakçı arkadaşlar farklı kaynakalrdan besleniyor. Reis arkadaşımızın yukarda okuduğum yazılarıyla bugünkü sayın Baykal' ın verdiği beyanat örtüşüyor.
İki argüman var.
Birincisi öğrencilerin çarşaf giymesi; Benim görev yaptığım pek çok ilköğretim okulunda cummhuriyetten sonra giyim tarzının değiştiğini göstermek için benzer resimler panolara asılır. Altlarınada işte osmanlının giysisi. İşte modern Türkiye Cumhuriyeti'nin giysi tabiri kullanılır. Bu sembolik bir olaydır. Türk insanını giyim konusudaki değişimini göstermek için yapılır.
Bunu irtica paranoyası haline getirmek öküzün altında buzağı aramak demektir.

İkincisi sakız olayı; bu bir densizliktir,saygısızlıktır ve terbiyesizliktir.. Zaten yapan şahısat tutuklanmıştır. Olay adalete intikal etmiştir.

Bunu bir organize olaymış gibi lanse etmek bundan vazife çıkarıp irtica paranoyasına çevirmek. Bu memlekete yarar sağlamaz.
Bu sadece gerilim politikasi yaratıp Türkiyeyi belli noktalara getirmek isteyen insanların oyununa gelmekten başka bir şey değildir.

ya hocam diğer bazı arkadaşlar kusura bakmasın,
yanlış da anlamasın   ama...

söyledikleriniz noktası virgülüne düşüncelerimi yansıtıyor,
ağzınıza sağlık, saygılar sunuyorum .

« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2006, 04:26:36 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Şunu tessüfle görmekteyimki benim tanıdığım ocakcı arkadaşlarla bu siteye giren ocakçı arkadaşlar farklı kaynakalrdan besleniyor.
.

Bu sözlerin altına bir Türk Milliyetçisi olarak imza atma gereği hissediyorum. Sadece Selendi'de değil Türkiye'nin her yerinde bu bçyle maalesefki.
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2006, 09:38:24 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Kendine türk milliyetçisi diyenler hep imza atmakla meşguller zaten.

Nedense icraat yapanlar azınlıkta onlar türk miliyetçisim diye övünmüyorlar. Biz bu milletin köleyiz diyorlar.... ve onlar hep zor günde varlar allah kendilerinden razı olsun.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2006, 10:03:08 ÖÖ Gönderen: yahya » Logged

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2006, 02:57:32 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Bu gün Ülkü Ocakları'nın durumunun ne kadar içler acısı olduğu ortadadır.  Türk-İslam Ülküsü deyip yola çıkıldıktan sonra İslamiyeti gözardı ederek sadece ırkçılığa dayalı bir milliyetçilik anlayışı benimseyenler (farkında olmasalar dahi) bırakın bu millete bir faydalarının dokunmasını, kendi davalarına bile ihanet içerisindedirler, kendilerine bile bir faydaları yoktur.

Kızıl Elma türkülerinin çalınacağı yer birahaneler değildir. Birahanelerde içip içip bozkurt işareti yapmak Türk-İslam Ülküsü ile bağdaşmaz.

Yapılan icraatlar ortadadır zaten. Daha dün ''Apo'yu asacağız'' diye iktidara gelip, iktidar koltuğuna oturduktan sonra koltuk kaygısının da etkisi ile verilen sözleri unutanlar bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin içine düştüğü durumdan birinci derecede sorumludurlar. ''Yok biz Apo'nun idamı için oy kullandık'' demekle ''yok şunlar asılmasın dediler'' demekle işin içinden sıyrılıp çıkamazlar. Çünkü bu millete verilen söz sadece Apo'nun asılması için oy kullanmak değil, Apo'nun asılmasıdır.

Şimdi ''biz asacaktık da falanca partinin milletvekilleri astırmadılar'' demekle işin içinden sıyrılamazlar. Madem ki diğer partilerin millet vekilleri ''asılmasın'' dediler siz de o zaman hükümeti fesh etseydiniz. Apo'yu asmayanların karşısında ceketinizin düğmelerini iliklemeseydiniz. Çıkan bu kanunu imzalamasaydınız.
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2006, 03:53:39 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

bazen susmak en güzel cevaptır.

komik olanı ise doğruları  bilipte bilmemezlikten gelmek.
yaşananları görüp te görmemeye çalışmaktır.

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2006, 03:57:15 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Kimler çevrimiçi bölümünden izlediğim kadarıyla 45 dakikadır bu konuyu yanıtlıyordun. Demek ki gerçeklerin üzerine söylenecek söz kalmıyor bazen.
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2006, 04:04:03 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: mstfkrgz
Kimler çevrimiçi bölümünden izlediğim kadarıyla 45 dakikadır bu konuyu yanıtlıyordun. Demek ki gerçeklerin üzerine söylenecek söz kalmıyor bazen.

neyse benim bu konuları tartışacağım kişi değilsin.

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2006, 04:11:06 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

reis olmadı.
tartışma tartışmadır. tartışmada kişi ayrımı yapılmaz. yaptığıntakdir dede ben kaçıyorum. demektir.

negüzel bilgiler ögreniyoruz tartışmalarınızdan bilinçlendirici ve düşündürücü konulara dayiniyorsunuz.

Smiley
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2006, 04:39:03 ÖS »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

yakup hocam burada siteye giren ocakcılarla diğer ocakcılar farklı kanaldan besleniyor diyerek siteye giren ocakcılara farklı gözle bakmıştır oysa burada bir kişinin  yazdığı yazıyla sitedeki ocakcıları aynı kefeye  koymanız yanlış olmuş çünkü sitedeki ocakcıların hepsi aynı fikri desdekliyen açıklamada bulunmamışlardır reis arkadaşımız kendi fikrini açıklamıştır buda bütün ocakcıların farklı kanallardan beslendiğini göstermez çünkü  ocakcılar kendilerine hedef olarak turanı rehber olarak kuran ı kerim i seçmişlerdir.

« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2006, 05:00:50 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

pardon buradaki yazım yanlışı benden kaynaklanıyor .
Çünkü yumkarıda yazdığım yazı tercüman gazetesi yayın yönetmenine aittir aydın candabakoğlu. ben ismini yazdığımı zannetmiştim aynı yazıyı ASKER ARINÇI ALKIŞLAMADI bölümünede yazmıştım oraya koymuşum fakat buraya ismini yazmamışım bu yönüyle öncelikle bir yanlışı düzelteyim.

ikincisi bu ülke ve bu ülkenin çıkarlarını tek düşünen ben değilim bir başkasının cümleleriyle aynı olabilir.şimdi daha çok özgürlük diyerek doğuya ve kürteler sempati duyan herkes apoyla aynı dili mi konuşuyor yani.

Yaa.. ben gülüyorum böyle şeylere.
Ayrıca Ocakcı ve Ocaklı olmaklada şeref duyuyorum. Ayrıca bizim beslendiğimiz yer bellidir. Biz türk miletinin örfünden adedinden ananesinden töresinden..islam dininin hak din olmasından peygamberimizin sünnetinden.kuranın emirlerinden besleniriz.

Kan ve milletin inaçlarıyla sömürü yapıp roth tan yada doğan dan yada bilmem nerelerden beslenmiyoruz.

ayrıca bir özelliği de söyleyeyim Akrep sıkıştığı veya bir tehlikeye düştüğünde kendi zehrini kendine verir.

Biz sadece zararları kendimize veririz. Bizden başka kimseye zararımız dokunmaz....

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2006, 05:06:45 ÖS »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Bu gün Ülkü Ocakları'nın durumunun ne kadar içler acısı olduğu ortadadır.  Türk-İslam Ülküsü deyip yola çıkıldıktan sonra İslamiyeti gözardı ederek sadece ırkçılığa dayalı bir milliyetçilik anlayışı benimseyenler (farkında olmasalar dahi) bırakın bu millete bir faydalarının dokunmasını, kendi davalarına bile ihanet içerisindedirler, kendilerine bile bir faydaları yoktur.

Kızıl Elma türkülerinin çalınacağı yer birahaneler değildir. Birahanelerde içip içip bozkurt işareti yapmak Türk-İslam Ülküsü ile bağdaşmaz.

Yapılan icraatlar ortadadır zaten. Daha dün ''Apo'yu asacağız'' diye iktidara gelip, iktidar koltuğuna oturduktan sonra koltuk kaygısının da etkisi ile verilen sözleri unutanlar bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin içine düştüğü durumdan birinci derecede sorumludurlar. ''Yok biz Apo'nun idamı için oy kullandık'' demekle ''yok şunlar asılmasın dediler'' demekle işin içinden sıyrılıp çıkamazlar. Çünkü bu millete verilen söz sadece Apo'nun asılması için oy kullanmak değil, Apo'nun asılmasıdır.

Şimdi ''biz asacaktık da falanca partinin milletvekilleri astırmadılar'' demekle işin içinden sıyrılamazlar. Madem ki diğer partilerin millet vekilleri ''asılmasın'' dediler siz de o zaman hükümeti fesh etseydiniz. Apo'yu asmayanların karşısında ceketinizin düğmelerini iliklemeseydiniz. Çıkan bu kanunu imzalamasaydınız.
ülkü ocaklarının içler acısı dediğin durumu nelerdir?
ırkçılık demişsin hangi ocakbaşkanı nerede ırkçılıkla ilgi seminer vermiştir (başbuğ la atsız ın anlaşamadığı tek nokta ırkçılık )
acaba hangi biranede ocak geceleri düzenlendi ,ayrıca her mustafa yıldızdoğan dinleyen ocakcı olsaydı şimdiki hükümetin yerine  mhp iktidar olurdu
aponun asılmaması ile ilgili daha önce konu geçmişti  yine mhp hatalıdır diyelim  mhp 128 milletvekili ile asamadı 368 milletvekili ile asamayanlara niye sesiniz çıkmıyor onlarda aynı vaadlerle geldiler .demekki bazı şeyler  istemekle olmuyor

« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2006, 05:32:03 ÖS »
ALPASLAN Yakup
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Bakın arkadaşlar apo niye asıldı veya asılmadı gibi sözler afaki sözler.
Bir gerçek Türkiyenin realiteleri var. Efendim MHP asmadı. Veya Akp güç elinde asmıyor.Gibi sözler boş sözler.
Hepimizde biliyoruzki bu ülkede yaşayan bu ülkeyi seven her görüşten insan fırsatını bulsa bu adamı bir kaşık suda boğar.
Bu adam alınırken birtakım taahhütlerde bulunulmuş.Birtakım vaadler karşılığında teslim edilmiş.Bunun kaymağınıda yiyen yemiş hükümet olmuş sefasını sürmüş.Bunun için birbirimizi kırmanın hiç bir anlamı yok.

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2006, 05:36:03 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: alperen
ırkçılık demişsin hangi ocakbaşkanı nerede ırkçılıkla ilgi seminer vermiştir (başbuğ la atsız ın anlaşamadığı tek nokta ırkçılık )
acaba hangi biranede ocak geceleri düzenlendi ,ayrıca her mustafa yıldızdoğan dinleyen ocakcı olsaydı şimdiki hükümetin yerine  mhp iktidar olurdu
aponun asılmaması ile ilgili daha önce konu geçmişti  yine mhp hatalıdır diyelim  mhp 128 milletvekili ile asamadı 368 milletvekili ile asamayanlara niye sesiniz çıkmıyor onlarda aynı vaadlerle geldiler .demekki bazı şeyler  istemekle olmuyor

Sırf cevap yazmak için yazarsan böyle teklersin işte. Ocakların içler acısı durumunu yukarıda bir iki örnekle anlattım zaten.

Irkçılık konusuna gelince. Eğer milliyetçilik anlayışı İslamiyetten uzaklaşırsa otomatikman ırkçılık doğar. Söylenen her sözden, yapılan her hareketten mesul olduğumuzu unutmamak lazım. [COLOR="Green"][SIZE="2"]''Her şey Türk için, Türk tarafından, Türk'e göre''[/SIZE][/COLOR] sözü zaten başlı başına ırkçılık içermektedir. Hadi tamam, herşey Türk tarafından yapılsın ama, her şey Allah (c.c.) rızası için olmalı, herşey tüm insanlığın özellikle de müslümanların yararına olamalıdır.

Ben ''her M.Yıldızdoğan dinleyen ülkücüdür'' diye bir şey söylemedim. Kendi kendine bir şeyler üretmene gerek yok.

Apo meselesine gelince. Tekrar söylüyorum. Mhp ''Apo'nun asılması yönünde oy kullanacağız'' vaadiyle değil, ''Apo'yu asacağız'' vaadiyle iktidara gelmişdi. Eğer Apo asılmadıysa bunun sorumluluğundan kaçamazlar.
« Yanıtla #21 : Nisan 27, 2006, 07:22:52 ÖÖ »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Sırf cevap yazmak için yazarsan böyle teklersin işte. Ocakların içler acısı durumunu yukarıda bir iki örnekle anlattım zaten.

Irkçılık konusuna gelince. Eğer milliyetçilik anlayışı İslamiyetten uzaklaşırsa otomatikman ırkçılık doğar. Söylenen her sözden, yapılan her hareketten mesul olduğumuzu unutmamak lazım. [COLOR="Green"][SIZE="2"]''Her şey Türk için, Türk tarafından, Türk'e göre''[/SIZE][/COLOR] sözü zaten başlı başına ırkçılık içermektedir. Hadi tamam, herşey Türk tarafından yapılsın ama, her şey Allah (c.c.) rızası için olmalı, herşey tüm insanlığın özellikle de müslümanların yararına olamalıdır.

Ben ''her M.Yıldızdoğan dinleyen ülkücüdür'' diye bir şey söylemedim. Kendi kendine bir şeyler üretmene gerek yok.

Apo meselesine gelince. Tekrar söylüyorum. Mhp ''Apo'nun asılması yönünde oy kullanacağız'' vaadiyle değil, ''Apo'yu asacağız'' vaadiyle iktidara gelmişdi. Eğer Apo asılmadıysa bunun sorumluluğundan kaçamazlar.

şu örnekleri bir açıklarmısın ..
''Her şey Türk için,.Türk tarafından, Türk'e göre''bu söz ırkçılıksa ''ne mutlu türküm diyene'' sözü ne oluyor?
yıldızdoğan konusuna gelince se( Kızıl Elma türkülerinin çalınacağı yer birahaneler değildir. Birahanelerde içip içip bozkurt işareti yapmak Türk-İslam Ülküsü ile bağdaşmaz)sözüne karşılık olarak yazılmıştır....
apo meselesine gelince ona söyleyeceğimi söyledim sen  anlamak istemiyorsan daha ne yapalım gerçi sen anlamadığın için değil işine gelmediğine muhalefet oluyorsun ne diyelim sana iyi muhalefetler

« Yanıtla #22 : Nisan 27, 2006, 08:26:13 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

bu konu dikkate alınacak bir konu değil hele şu yazılanlar.artık mhp ile ırkçılık veya buna benzer kelimelerin yanyana gelmesi bile bırakın akıllı uslu adamları çocukları bile güldürüyor artık.
islam diyerek veya milliyetçi olup mhp de islamiyet yok diyenler acaba islamı ne şekilde yaşayıp hayatlarına aksettiriyorlar. eleştirmekle olmaz ben CHP nin içinde bile çok samimi müslüman abiler ablalar olduğun bilen bir insanım. yada sizler de bnu biliyorsunuz. genel başkanı  veya ne bliyem o görüşte olduğunu söyleyen insanlar çok farklı yaklaşıyor islama ama o görüş içinde milyonlarca insan var islamiyeti en iyi şekilde yaşamaya çalışan.
Bunun için MHP de ırkçılık var demek kendini inkar bunun yanında  sadece mhp nin büyüklüğü ve büyümesi karşısında alınan bir gard dan başka birşey değildir.

Zaten başlı başına milliyetçilere ırkçı suçlaması yapmak abesle iştigaldir.
Alperenin kullandığı söz devlet yönetimi için kullanılmıştır.
Ülke yönetimi dönmelerle değil türkler tarafından yönetilmeli, yasalar türklerin veya bizim yaşayış tarzımıza göre şekillenmeli ve AB istedi diye bişeyler değişmemeli türk toplumu kendi yasasaını kendi inancına göre değiştirmeli.

Bunda gocunacak bişey yok. Birde Ocakların
içler acısı durumu diye saçma bir o kadar da çirkin yazı yazılmış.

Sana ne kardeşm Ocakcımısın? evetse gel düzelt!
Ocakcı değilsen Sana ne!!
Biz hayatımızdan memnunuz eleştirilecekse herkes önce kendini eliştirsin..beni sadece benim ocağımdaki eleştirir.
Bize yıllardır dediler ocaktaki gençler şöyle söyleyen kim..biçare biri bizle alakası yok..
İslamı ikinci plana itiyorsunuz.. söyleyen kim bizle alakası yok....
MHP şunu yapamadı....mhp ye oy veriyor hayır......

Ya  o zaman niye cevap verelim ki..herkes istediğini yazmakta hür...o eskidendi öyle gaza getirip hamasi şeyler söyletip yazdırmak yada karalamak.

Ben ocakcıyım kardeşim ve Ocaklar bana göre doğru yerlerdir.yanlış adamlar da zaten zamanla kendileri terk edip gidiyor buraları çünkü doğru olar yerlerde yanlış adamlar barınamnaz...

Gerisi Os...tan teyyare

[COLOR="Red"]bAŞKA PENCEREDEN HAKKARİ VE ŞEMDİNLİ
19-04-2006, 11:55 PM    #6  
mstfkrgz
KIDEMLİ PIYNARKÖYLÜ

--------------------------------------------------------------------------------

Bu şerefsizler yüzünden ırkçı olmaya ramak kaldı. PKK denen bu o...ç... topluluğu Türk'lerin başına musallat bir terörist güruhu olmaktan yavaş yavaş çıkıp kendisini kürtlerin sözde sözcülüğüne adamış bir ünite olmaya çalışmaktadır. Hiç abartmadan söyleyebilirim ki kürtlerin 100'de 90'ı bu şerefsizleri desteklemektedir. İster doğuda olsun, ister batıda

bU YAZI MUSTAFAYA AİT BİR YAZI YORUMA AÇIK[/COLOR]

VALLA NE DİYELİM MUSTAFA  BİZ SENİN GİBİ DEĞİLİZ

SEN BIRAK OCAK BOZULDU MOZULDU LAFLARINIDA

BİZ SENİN GİBİ IRKÇI OLAMAYIZ KARDEŞİM......
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2006, 11:29:58 ÖÖ Gönderen: yahya » Logged

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #23 : Nisan 27, 2006, 11:27:00 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: alperen

368 oyla gelenler nerede vaad etmişler biz apoyu asa cağız diye. yerini ve zamanını kimin dediğini söyler misin. insanların duygularıyla oynamayalım arkadaşlar. gerçeklerden bahsediliyorsa ben yanacağıma başkası yansın mantığı yanlıştır. lütfen...
« Yanıtla #24 : Nisan 27, 2006, 11:39:29 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Alıntı sahibi: yılmaztuna
368 oyla gelenler nerede vaad etmişler biz apoyu asa cağız diye. yerini ve zamanını kimin dediğini söyler misin. insanların duygularıyla oynamayalım arkadaşlar. gerçeklerden bahsediliyorsa ben yanacağıma başkası yansın mantığı yanlıştır. lütfen...

ASLINDA GARİP BİŞEY SÖYLEYİMMİ .. Devlet bahçelinin agzından birkez olsun apo yu asacağız diye bir cümle çıkmadı.
hep apo asılmalı ve inşallah allah bunu bize nasip edecek dedi.
asacağız laflarını söyleyen hep bizim gibilerdi,vekil aday adaylarıydı. 127 vekille asamayınca isyan ettik adama bastık galayı... zaten adam öyle bişey dememişti ki?

alperenin dediğine gelince mhp ye kızan bütün herkes akp ye oy verdi herhalde kara gözüne kara kaşına vermedi yılmazcığım apoyu assın, türbanı çözsün diye verdi.
Çözer se alah bin kere razı olsun yok ben vaad etmedim derse...keyif onların canım kim ne karışacak milet istediğine sandıkta oy verir. Tekrar gelir benim yaptıklarım doğru derse halkın takdiridir. sadece saygı gösterilir.

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #25 : Nisan 27, 2006, 11:55:42 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

yahyacığım bende diyorumki bu konulara ilişkin, cocuk doğar, mekler, yürümesini öğrenir. okul devresini anlatır. geçlige ulaşır. gençligin zirvesine vardımı. kaçınılmaza doğru gider.

şimdi a,b partisi olmuş olmamış umrumda değil. bu ülkede tekere comak sokanlar çıktıkca bu ülke ilerlemesi bence mümkün değil. herşeyin bir sırası olduğu gibi bu ülkeninde kendini düze çıkarması bir günde iki günde olcak iş değil. devletin başında bulunanların da elin de sihirli bir deynek yok.

türba veya apo olayı farklı farklı olaylardır.

zaman herşeyin ilacı oldugu gibi bu konularında ilecı olacağından eminim.

Smiley
« Yanıtla #26 : Nisan 27, 2006, 12:50:46 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

Zaten başlı başına milliyetçilere ırkçı suçlaması yapmak abesle iştigaldir.
Alperenin kullandığı söz devlet yönetimi için kullanılmıştır.
Ülke yönetimi dönmelerle değil türkler tarafından yönetilmeli, yasalar türklerin veya bizim yaşayış tarzımıza göre şekillenmeli ve AB istedi diye bişeyler değişmemeli türk toplumu kendi yasasaını kendi inancına göre değiştirmeli.

Bunda gocunacak bişey yok. Birde Ocakların
içler acısı durumu diye saçma bir o kadar da çirkin yazı yazılmış.

Sana ne kardeşm Ocakcımısın? evetse gel düzelt!
Ocakcı değilsen Sana ne!!
Biz hayatımızdan memnunuz eleştirilecekse herkes önce kendini eliştirsin..beni sadece benim ocağımdaki eleştirir.

Ben ocakcıyım kardeşim ve Ocaklar bana göre doğru yerlerdir.yanlış adamlar da zaten zamanla kendileri terk edip gidiyor buraları çünkü doğru olar yerlerde yanlış adamlar barınamnaz...

Gerisi Os...tan teyyare

[COLOR="Red"]bAŞKA PENCEREDEN HAKKARİ VE ŞEMDİNLİ
19-04-2006, 11:55 PM    #6  
mstfkrgz
KIDEMLİ PIYNARKÖYLÜ

--------------------------------------------------------------------------------

Bu şerefsizler yüzünden ırkçı olmaya ramak kaldı. PKK denen bu o...ç... topluluğu Türk'lerin başına musallat bir terörist güruhu olmaktan yavaş yavaş çıkıp kendisini kürtlerin sözde sözcülüğüne adamış bir ünite olmaya çalışmaktadır. Hiç abartmadan söyleyebilirim ki kürtlerin 100'de 90'ı bu şerefsizleri desteklemektedir. İster doğuda olsun, ister batıda

bU YAZI MUSTAFAYA AİT BİR YAZI YORUMA AÇIK[/COLOR]

VALLA NE DİYELİM MUSTAFA  BİZ SENİN GİBİ DEĞİLİZ

SEN BIRAK OCAK BOZULDU MOZULDU LAFLARINIDA

BİZ SENİN GİBİ IRKÇI OLAMAYIZ KARDEŞİM......

''Zaten başlı başına milliyetçilere ırkçı suçlaması yapmak abesle iştigaldir.'' Sözü eğer milliyetçilik anlayışı İslamiyetle örtüşüyorsa doğrudur. Sırf milli duyguları tatmin edebilmek adına sadece milliyetçi deyimlerle hitap edip, İslam anlayışını bir kenara bırakılırsa milliyetçilik duygusunun yerini zamanla ırkçılık alır. Bunu anlamamak için sadece kafalara birer at gözlüğü takmak yeterlidir.

''Alperenin kullandığı söz devlet yönetimi için kullanılmıştır.
Ülke yönetimi dönmelerle değil türkler tarafından yönetilmeli, yasalar türklerin veya bizim yaşayış tarzımıza göre şekillenmeli ve AB istedi diye bişeyler değişmemeli türk toplumu kendi yasasaını kendi inancına göre değiştirmeli.'' demişsin. Ülke yönetiminin Türklerin elinde olmasına bir şey dediğim yok zaten. ''Tamam her şey Türk tarafından yapılsın'' demiştim zaten. Yasalar sadece Türklerin yaşayış tarzına göre değil İslami esaslara göre (bunu yazdığım için irticacı damgası yermiyim acaba?!!!!) olmalıdır. Türkler de sonuçta insandır ve insanoğlu İslamiyetle bağlarını şu veya bu şekilde kopardığı zaman ne kadar iyi niyetli olursa olsun hataya düşmeye mahkumdur. Sırf bir siyasi görüşün söylemleri şöyle, böyle diye ezbere konuşmaya gerek yok. Liderin hataları, sizin doğrularınız olabilir. Ama benim için her görüş eleştiriye açıktır. Bunun adı davadan dönmek değil, sadece öz eleştiridir.

AB itedi diye bir şeyler yapmak gerekmez. Bu konuda herkes hemfikir. Ancak biz böyle istiyoruz demekle de bir yere varılamaz. Önemli olan Allah (c.c.)'ın ne istediğidir.

''Sana ne kardeşm Ocakcımısın?..beni sadece benim ocağımdaki eleştirir.'' demişsin. Evet ocakçıyım. Bu zoruna mı gidiyor. Benim anladığım ocak anlayışı ile senin anladığın ocak anlayışı arasında dünyalar kadar fark var.

Gelip değiştirme mevzusuna gelince, benim doğruluğundan şüphe duymadığım ocak zaten mevcut. Orayı da siz değiştiriverin artık. Zahmet olacak ama...

Ayrıca ocak sana dedenden miras mı kaldı?? Ne demek ''beni sadece benim ocağımdaki eleştirir.'' Sen eleştirilemeyecek insan üstü bir varlık mısın?Huh?

Doğru olmaya çalışan insanlar gördüğü yanlışlar neticesinde ocaklardan kopup gidiyorlar. Bunun başka bir nedeni yok. Bu konuda daha önceleri aynı fikirdeydik galiba. Her şey şahsi menfaatlere göre şekillendiği için, ocakları birileri kendi çıkarlarına hizmet için kullandığı için bu gün ocaklardan kopmalar olmaktadır. Bunun başka da bir sebebi yoktur.

Başka pencereden Hakkari ve Şemdinli konusunda yazdığım yorumun arkasındayım zaten. Unutmadım. Siz benim gibi ırkçı olamazsınız zaten. Siz daha farklı bir ırkçılığın pençesindesiniz.

Ben o konudaki yorum da ırkçı olmaya ramak kaldığını yazdım. Irkçı olduk demedim. Önce yazıları doğru dürüst okumayı dene.
« Yanıtla #27 : Nisan 27, 2006, 12:59:20 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

mustafa ayıp ediyorsun.

sen şimdi korktu filan dersin ama zararı yok ben korkmuş olayım
sen büyüksün, sen her şeyi bilirsin.
yukarıda yazdığın insanı aşağılayıcı ve tehditvari yerleri bir daha oku başkası yazsaydı bunları inan hiç alınmazdım.

neyse tamam  senin dediğin olsun al siteyi başına çal...........

hiç sevmem böyle şeyleri bu siteden ayrılıyorum... yok senin başka hesabın varsa benim yerim belli...

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #28 : Nisan 27, 2006, 01:01:57 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

mustafa ayıp ediyorsun.

sen şimdi korktu filan dersin ama zararı yok ben korkmuş olayım
sen büyüksün, sen her şeyi bilirsin.
yukarıda yazdığın insanı aşağılayıcı ve tehditvari yerleri bir daha oku başkası yazsaydı bunları inan hiç alınmazdım.

neyse tamam  senin dediğin olsun al siteyi başına çal...........

hiç sevmem böyle şeyleri bu siteden ayrılıyorum... yok senin başka hesabın varsa benim yerim belli...

Sen de mi tehtit adilme paranoyası yaşıyorsun? Nerede tehtit etmişim? Gösterir misin?
« Yanıtla #29 : Nisan 27, 2006, 01:45:28 ÖS »
SAMED ARDA
mstfkrgz
Üye Bilgileri Selendili

Arinç Nereye?

yok senin başka hesabın varsa benim yerim belli...

Bu kısmı özel mesajdan göderseydin, sitedeki diğer üyelere saygı açısından daha iyi olurdu. Senin yerin belli ise, benim de yerim belli.
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv