Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Adın ne oğlum senin? " Heil Hitler "

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Adın ne oğlum senin? " Heil Hitler "  (Okunma Sayısı 382 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 20, 2005, 10:22:05 ÖS »
alperen
Üye Bilgileri Selendili

--------------------------------------------------------------------------------

Zamanın birinde sıradan bir alman vatandaşı, kafede yorgunluk atarken yanına bir falcı yaklaşır. Adam da zaten sıkıntılıdır o gün. Falcıya izin verir fala inanmıyor olsa da. Adamın hayatı o dakikada değişmeye başlar. Falcı kadın gördüklerinden olsa gerek heyecanla adama antamaya başlar:

- " Sen bu dünyanın gördüğü en büyük vahşete sebep olacaksın. Öyle ki senin yüzünden 40 milyon kişi ölecek, dünyada varolmaması gereken bi adamsın sen. Alman ırkının yüzyıllarca kendinden utanmasının en büyük sebebi olacaksın ! "

Falcı bunları dedikten sonra korkudan olsa gerek hızla uzaklaşır. Adam afallamıştır bi anda. Yok canım der önce kendi kendine. Daha neler ben böyle bi adam olsam memur olmazdım diye avutur kendini.
O günden sonra adam bi türlü bu etkiyi atlatamaz. Zaten bozuk olan düzeni iyice dağılmıştır. Sabahtan akşama, akşamdan sabaha hep bunu düşünür. Artık psikolojisi de alarm vermektedir.
Yine böyle birgün artık dayanma gücünün kalmadığını hisseden bu adam, bütün herşeyden kurtulmak ister. Hergün işe giderken geçtiği tren yolunda beklemeye başlar. Kendi hayatından kurtulmak istiyordur artık. Tren gelirken bir de bakar ki raylara uzanmış bir çocuk ! Hemen telaşla koşmaya başlar ve tren gelmeden çocuğu raylardan kurtarır; birde tokat attıktan sonra çocuğa sorar:

-Sen ne yapıyosun aptal çocuk !
=Yaşamak istemiyorum ben
-Adın ne senin çocuk ?
=Heil, Hitler !

Sonrasını merak ettiyseniz, tarih kitaplarından okuyabilirsiniz...
-
hitlerin adı "adolf" ama adam adını sorduğunda onu "heil hitler" diye selamlıyor.
doğru yada yanlış, sadece bi hikaye

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Adın ne oğlum senin? " Heil Hitler "
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 03:16:59 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv