« Yanıtla #30 : Aralık 28, 2006, 12:47:48 ÖS » |
|
umutzi
|
|
|
|
|
|
|
HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA
|
|
|
|
|
« Yanıtla #31 : Aralık 28, 2006, 12:53:09 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
Valla brova Hocam beni şovanist yaptınız ya tebrikler size.:35::35::35: [COLOR="Red"] şovanist umut:35: :35: :35:
alparslan hocam teşekkürler desteğinize...
yüreğinize sağlık,
kim yıkar bizi hocam, böyle vatan, tarih aşkıyla yanarken...[/COLOR]
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım! Selametle![/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #32 : Aralık 28, 2006, 07:29:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #33 : Aralık 28, 2006, 11:36:21 ÖS » |
|
kırmızıx1
|
Osmanlı deyip dudak büktüğümüz devlet tarihin kaydettiği en büyük devletlerden birisi. Mustafa Kemal bizim için çok önemli ve değerli ama Mustafa Kemali kim yetiştirdi? Mustafa Kemalin arkadaşlarını kim yetiştirdi? Gökten mi indiler.Devletler de insanlar gibi doğar büyür ve ölür. Osmanlıda misyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi. Hatalarıyla sevaplarıyla bizim atalarımızdır. Annelerinin yabancı olmaları çok önemli değil, Mustafa Kemalin milliyetçilik anlayışı da kan ırkçılığına değil, kültüre dayalıdır. Kendini Türk hisseden herkes Türktür. Aynen Konstantin Borzeckinin torunu olan Nazım Hikmetin Türk olduğu gibi.
|
|
|
|
|
|
ÜSTTE GÖK BASMASAR, ALTTA YER TELİNMESER, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZAR.
|
|
|
« Yanıtla #34 : Aralık 29, 2006, 08:22:17 ÖÖ » |
|
since
|
Osmanlı deyip dudak büktüğümüz devlet tarihin kaydettiği en büyük devletlerden birisi. Mustafa Kemal bizim için çok önemli ve değerli ama Mustafa Kemali kim yetiştirdi? Mustafa Kemalin arkadaşlarını kim yetiştirdi? Gökten mi indiler.Devletler de insanlar gibi doğar büyür ve ölür. Osmanlıda misyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi. Hatalarıyla sevaplarıyla bizim atalarımızdır. Annelerinin yabancı olmaları çok önemli değil, Mustafa Kemalin milliyetçilik anlayışı da kan ırkçılığına değil, kültüre dayalıdır. Kendini Türk hisseden herkes Türktür. Aynen Konstantin Borzeckinin torunu olan Nazım Hikmetin Türk olduğu gibi. bayağı güzel fikirler üretiliyor burada... tşk.ler arkadaşlalar...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #35 : Aralık 29, 2006, 08:43:30 ÖÖ » |
|
r a p u n z e l
|
Osmanlı deyip dudak büktüğümüz devlet tarihin kaydettiği en büyük devletlerden birisi. Mustafa Kemal bizim için çok önemli ve değerli ama Mustafa Kemali kim yetiştirdi? Mustafa Kemalin arkadaşlarını kim yetiştirdi? Gökten mi indiler.Devletler de insanlar gibi doğar büyür ve ölür. Osmanlıda misyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi. Hatalarıyla sevaplarıyla bizim atalarımızdır. Annelerinin yabancı olmaları çok önemli değil, Mustafa Kemalin milliyetçilik anlayışı da kan ırkçılığına değil, kültüre dayalıdır. Kendini Türk hisseden herkes Türktür. Aynen Konstantin Borzeckinin torunu olan Nazım Hikmetin Türk olduğu gibi. sözün özü...:35: :35: :35:
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım! Selametle![/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #36 : Aralık 29, 2006, 08:58:12 ÖÖ » |
seyman
|
Osmanlı deyip dudak büktüğümüz devlet tarihin kaydettiği en büyük devletlerden birisi. Mustafa Kemal bizim için çok önemli ve değerli ama Mustafa Kemali kim yetiştirdi? Mustafa Kemalin arkadaşlarını kim yetiştirdi? Gökten mi indiler.Devletler de insanlar gibi doğar büyür ve ölür. Osmanlıda misyonunu tamamladı ve tarih sahnesinden çekildi. Hatalarıyla sevaplarıyla bizim atalarımızdır. Annelerinin yabancı olmaları çok önemli değil, Mustafa Kemalin milliyetçilik anlayışı da kan ırkçılığına değil, kültüre dayalıdır. Kendini Türk hisseden herkes Türktür. Aynen Konstantin Borzeckinin torunu olan Nazım Hikmetin Türk olduğu gibi. doğru tespitler türküm diyen ve o ruhu taşıyan herkes türktür
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2006, 09:10:33 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #38 : Aralık 29, 2006, 09:15:34 ÖÖ » |
|
umutzi
|
Bakın ne kadar güzel. Kavga etmedende tartışılabiliniyormuş. Bu tartişmaya katılan arkadaşları gösterdilkeri üstün tartişma ahlakından dolayı tebrik etmek istiyorum müsadenizle. :49: :49: :49: :60: :60: :60: Aynen Hocam tartışmayı bilen bütün arkadaşlara çok içden teşekkürler.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #39 : Aralık 29, 2006, 09:16:26 ÖÖ » |
|
r a p u n z e l
|
Bakın ne kadar güzel. Kavga etmedende tartışılabiliniyormuş. Bu tartişmaya katılan arkadaşları gösterdilkeri üstün tartişma ahlakından dolayı tebrik etmek istiyorum müsadenizle. :49: :49: :49: :60: :60: :60:
aynen katılıyorum... herkese teşekkürler... :60: :60: :60: :60:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #40 : Aralık 29, 2006, 09:31:21 ÖÖ » |
|
muhterem KILINÇ
|
şimdi sıra tartışmamızın galibini açıklamaya geldi,:) evet 100 puanla.......:21: tartışmamımızın kazananı oluyor.:68: :35: 
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #41 : Aralık 29, 2006, 09:33:12 ÖÖ » |
|
muhterem KILINÇ
|
şimdi sıra tartışmamızın galibini açıklamaya geldi,:) evet 100 puanla.......:21: tartışmamımızın kazananı oluyor.:68: :35:  evet ben de bu önemli konuda medenice fikir beyan edenleri tebri ediyorum kazanan selendi.com oldu alkışşşşlarr !
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #42 : Aralık 29, 2006, 09:36:15 ÖÖ » |
|
umutzi
|
evet ben de bu önemli konuda medenice fikir beyan edenleri tebrik ediyorum kazanan selendi.com oldu alkışşşşlarr ! Evet uzun zamandır yaşatmaya çalıştığımız olguyu sonunda başardık.Hocamım dediği gibi kazanan selendi.com oldu......
:60::60::60:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #43 : Aralık 29, 2006, 09:57:47 ÖÖ » |
|
r a p u n z e l
|
evet ben de bu önemli konuda medenice fikir beyan edenleri tebri ediyorum kazanan selendi.com oldu alkışşşşlarr ! [SIZE="5"][COLOR="Red"]tabiii bunda benim payım büyük[/COLOR][/SIZE]:21: :21: :21: (buz devri 2 den alıntıdır)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #44 : Aralık 29, 2006, 11:01:55 ÖÖ » |
|
since
|
tabiii bunda benim payım büyük:21: :21: :21: (buz devri 2 den alıntıdır) :35: :35: :35:
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #45 : Aralık 29, 2006, 11:03:55 ÖÖ » |
|
since
|
Bakın ne kadar güzel. Kavga etmedende tartışılabiliniyormuş. Bu tartişmaya katılan arkadaşları gösterdilkeri üstün tartişma ahlakından dolayı tebrik etmek istiyorum müsadenizle. :49: :49: :49: :60: :60: :60: önemli olan karşımızdakini anlayabilmek... belki haklı olabiliriz ama neticede karşımızdaki kişiyede saygılı olmalıyız... size katılıyorum hocam bende arkadaşlarımızı tebrik ediyorum... ayrıca konuyu açan rapunzel arkadaşımada tşk.ediyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : Aralık 29, 2006, 06:53:08 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #47 : Aralık 29, 2006, 06:54:06 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #48 : Şubat 09, 2007, 10:25:09 ÖÖ » |
seyman
|
İnsaflı Düşmanlarının Dilinden SULTAN İKİNCİ ABDÜLHAMÎD HÂN 34. Osmanlı pâdişâhı ve 99! İslâm halîfesi olarak 34 yaşında tahta çıkan ve Devlet-i Aliyye'yi 33 sene idâre etmiş olan Sultân İkinci Abdülhamîd Hân, bilhassa hâricî siyâset husûsunda bir dâhîdir. Tahtta bulunduğu müddet içerisinde Avrupalı devletleri birbirlerine karşı kullanarak hem Osmanlı menfaatlerini hem de dünyâ sulhunu korumuştur. Muâsırı olan Avrupalı devlet adamları, en büyük düşmanları olan büyük pâdişâhı takdîr etmekten kendilerini alamamışlardır. Bunlardan birkaçı: • Huntington'a göre "Boğaziçi'nde oturan ihtiyar, dünyâ çapında bir siyâsî" idi. • İngiltere'nin İstanbul sefîri Nicolas O'Connor'a göre "Avrupa'da sulhü muhâfaza eden adamdı." • Lamouche'a göre "Zekî, kurnaz ve gâyet çalışkandı." • Fransız sefîri Maurice Bombard, "Avrupa'da onun seviyesinde hâricî siyâseti bilen bir diplomat yoktur." demiştir. • İngiliz Bahriye lordu Fisher, "Abdülhamîd bütün Avrupa'nın en mâhir ve hızlı düşünebilen dlplomat-larındandır." demiştir. • İngiltere Dışişleri Bakanı Edvvard Grey, siyâsî hayâtı boyunca hasım olduğu pâdişah hakkında ölümünden sonra "Ne büyük kayıp! Hasmımdı ama onun ölümü ile diplomatı mesleği artık zevkini kaybetti," diye hayıflanmıştır, > Yine Edward Grey, "Abdülhamîd kendi emellerine hizmet edebilmeleri için dış ve iç güçlere, bu güçlerin oyun biçimlerine ve kullanılma usûllerine nüfus edebilmekte İnsan zekâsı mahâretinin âzamî sınırlarıne ulaşmış bir hükümdardı." demiştir • Alman Başbakanı Prens Bismark'a göre; siyasetin yüzde doksanı Abdülhamîd'de, yüzde beşi kendisinde, kalan yüzde beşi de diğer siyâsîlerdedir, • Alman İmparatoru İkinci VVIlhelm, "Ben politikayı Abdülhamîd'den öğrendim." demiştir. 
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #49 : Şubat 09, 2007, 01:03:40 ÖS » |
|
since
|
İnsaflı Düşmanlarının Dilinden SULTAN İKİNCİ ABDÜLHAMÎD HÂN
34. Osmanlı pâdişâhı ve 99! İslâm halîfesi olarak 34 yaşında tahta çıkan ve Devlet-i Aliyye'yi 33 sene idâre etmiş olan Sultân İkinci Abdülhamîd Hân, bilhassa hâricî siyâset husûsunda bir dâhîdir. Tahtta bulunduğu müddet içerisinde Avrupalı devletleri birbirlerine karşı kullanarak hem Osmanlı menfaatlerini hem de dünyâ sulhunu korumuştur. Muâsırı olan Avrupalı devlet adamları, en büyük düşmanları olan büyük pâdişâhı takdîr etmekten kendilerini alamamışlardır. Bunlardan birkaçı: • Huntington'a göre "Boğaziçi'nde oturan ihtiyar, dünyâ çapında bir siyâsî" idi. • İngiltere'nin İstanbul sefîri Nicolas O'Connor'a göre "Avrupa'da sulhü muhâfaza eden adamdı." • Lamouche'a göre "Zekî, kurnaz ve gâyet çalışkandı." • Fransız sefîri Maurice Bombard, "Avrupa'da onun seviyesinde hâricî siyâseti bilen bir diplomat yoktur." demiştir. • İngiliz Bahriye lordu Fisher, "Abdülhamîd bütün Avrupa'nın en mâhir ve hızlı düşünebilen dlplomat-larındandır." demiştir. • İngiltere Dışişleri Bakanı Edvvard Grey, siyâsî hayâtı boyunca hasım olduğu pâdişah hakkında ölümünden sonra "Ne büyük kayıp! Hasmımdı ama onun ölümü ile diplomatı mesleği artık zevkini kaybetti," diye hayıflanmıştır, > Yine Edward Grey, "Abdülhamîd kendi emellerine hizmet edebilmeleri için dış ve iç güçlere, bu güçlerin oyun biçimlerine ve kullanılma usûllerine nüfus edebilmekte İnsan zekâsı mahâretinin âzamî sınırlarıne ulaşmış bir hükümdardı." demiştir • Alman Başbakanı Prens Bismark'a göre; siyasetin yüzde doksanı Abdülhamîd'de, yüzde beşi kendisinde, kalan yüzde beşi de diğer siyâsîlerdedir, • Alman İmparatoru İkinci VVIlhelm, "Ben politikayı Abdülhamîd'den öğrendim." demiştir.  işte hükümdarlık budur...:35:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #50 : Şubat 09, 2007, 04:13:58 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #51 : Şubat 10, 2007, 06:38:44 ÖS » |
|
kırmızıx1
|
Rahmetli Abdülhamit Han Hazretleri Fatih Sultan Mehmed Han'dan sonra Osmanlının en büyük hakanıdır(bana göre).
|
|
|
|
|
|
ÜSTTE GÖK BASMASAR, ALTTA YER TELİNMESER, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZAR.
|
|
|
|