Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 26 haziran sayı:

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 26 haziran sayı:  (Okunma Sayısı 1414 defa) Seçenekler Arama
« : Temmuz 09, 2006, 03:32:33 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

26 haziran sayı:

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: 26 haziran sayı:
« Posted on: Mayıs 22, 2012, 02:35:26 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2006, 03:40:54 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Pınarlar 6. Kiraz Festivali yapıldı

Selendi’nin Pınarlar Köyü’nde geleneksel hale getirilen Kiraz Festivali’nin bu yıl 6.’sı düzenlendi. Neşeli dakikaların yaşandığı festivale katılım büyüktü.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Pınarlar Köyü Kiraz Festivali’ne: İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Ekrem Kaynar, Cumhuriyet Başsavcısı Barbaros Arslan, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Bekir Sağdıç, festivale katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu şenliği düzenlememizdeki amacımız, köyümüz ve çevre köylerimizin daha fazla ve daha kaliteli kiraz üretmelerini teşvik etmek, bunun yanında kiraz üreticilerinin önemli bir sorunu olan pazarlama problemine de çözüm getirmektedir. Bu nedenle düzenlenen etkinliğin yararı ve üreticilerin düzenli çalışmaları sonucunda üretim ve kalite her yıl artarak devam etmektedir. Buna bağlı olarak çok sayıda alıcı firma köyümüze gelmektedir. Ve bu çalışmalar sonucunda pazarlama sorununun çözümünde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Bu arada destek ve yardımlarını esirgemeyen İlçe Kaymakamımıza, İl ve İlçe Tarım İl Müdürlerimize, ayrıca bu başarıya ulaşmada örnek sayılabilecek bir işbirliği içinde çalışan köyümüz Tarım Danışmanına ve köyümüz kiraz üreticilerine şükranlarını sunuyorum. Ben köyümüzün sorunlarını yetkililere ayrıca yazılı olarak arz edeceğim. Köyümüzde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde yardımda bulunan tüm yetkililere ve köyümüz halkına teşekkür ediyor, düzenlemiş olduğumuz bu festivalin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise, “İlimiz Manisa, Gediz vadisinin en verimli olüviyal topraklarına sahip, geçmişten günümüze bir çok medeniyeti bu verimli topraklar üzerinde barındırmış, tarımsal üretimin yanında sanayi alanındaki atılımlarıyla da ülke ekonomisine önemli katkıları olan bir ildir. Manisa denince tarımsal açıdan ilk planda üzüm, pamuk, zeytin gibi ürünler akla gelse de, üç ayrı iklime ve rakıma sahip olan ilimiz, Türkiye’nin en fazla ürün çeşitliliğine sahip olan yöresidir. Her türlü meyve ve sebzenin değişik zaman aralıklarıyla yetiştirildiği ilimizin bu güzel köşesinde üreticilerimizin emek ve alın teri dökerek ürettiği, jürinin seçmekte zorlandığı birbirinden kaliteli ürünleri görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Aslında ilimiz batıda yer almasına, verimli topraklara sahip olmasına rağmen, kalkınmada öncelikli doğu illerini aratmayacak derecede imkansızlıkları olan bölgelere de sahiptir. Selendi ilçemizin bir çok köyü de bu tür imkansızlıklara sahiptir. Bakanlığımızın en temel görevlerinin başında ‘Kırsal bölge insanının kalkındırılması’ yer almaktadır. Bu ifadeden yola çıkarak öncelikli yöre olarak gördüğümüz bu bölgelerde, üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmek için gerek Bakanlık, gerekse İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık katkılarıyla, bitkisel ve hayvancılık konularında projeler uygulamaktayız. Bu bağlamda 2006 yılında İl Genel Meclisi üyelerimizin de büyük destekleriyle, İl Özel İdaresi kaynaklı 63 bin adet kiraz çörüğü çiftçilerimize dağıtılmıştır. Bu rakam yerel katkılarla 100 bine ulaşmıştır. Bu fidanların aşılanması, budanması ve yetiştiriciliği konusunda üreticilerimize her türlü teknik desteği vermeye hazırız. Yine sertifikalı fidan kullanarak meyve bahçesi tesis ederek üreticilerimize Tarım Bakanlığımızca dekar başına karşılıksız destekleme ödemeleri yapılmaktadır. Bu desteklemeler 2006 yılı için dekar başına, zeytin, narenciye, nar, kivi, badem, ceviz için 250 YTL, kiraz, şeftali ve diğer meyve türleri için 200 YTL’dir. Pınarlar Köyümüz meyveciliğin özellikle kiraz üretiminin uzun yıllardan beri yapıldığı bir köyümüz. Çok önceleri yerel çeşitlerle yapılan ve iç piyasada tüketilen ürünler, üreticilerimizin ve özellikle muhtarımızın ileri görüşlülüğü sayesinde çeşit değişimine gidilmiş, bugün burada üretilen ürünlerin büyük kısmı ihraç edilerek değişik ülkelerdeki insanların da tüketimine sunulmaktadır. Özellikle son iki yıldır Tarım danışmanımızın ve ilçe müdürlüğü personelimizin de teknik desteğiyle, ilimizden en iyi kirazı Pınarlar Köyü üretmektedir. Yine geçen yıl köy hizmetlerince yapılan gölet müdürlüğümüzce balıklandırılmış ve etrafına ceviz fidanı ve diğer araçlar dikilerek ağaçlandırılmıştır. Burada sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılarak, gerek Pınarlar ve civar köyler ve gerekse Selendi’de oturan halkımız için sosyal aktiviteler yapılabilecektir. Bu konudaki çalışmalarından dolayı muhtarımızı, tarım danışmanızı ve kendilerine destek olan yerel yöneticilerimizi tebrik ediyorum.”
Daha sonra kürsiye davet edilen İlçe Kaymakamı Metin Maytalman ise, Selendi’de tütüne getirilen kotanın ardından, tütüne alternatif ürün olarak görülen kiraz üretiminde elde edilen başarının azımsanmayacak kadar olduğunu belirterek, üretimin bol ve kazançlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından halk oyunu gösterileri ile halat çekme ve dönerek penaltı atma oyunları sergilendi. Son olarak yapılan kiraz yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Festivalin ikinci bölümünde ise verilen konserlerle festivale katılanlara neşeli dakikalar yaşatıldı.
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2006, 03:44:16 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Ziraat Odası’na yeni hizmet aracı

Selendi Ziraat Odası Başkanlığı önünde düzenlenen törenle, bir hizmet aracı daha hizmete girdi. 128,750 YTL’ye mal olan Volvo BL71 marka 2006 model kazıcı ve yükleyici iş makinesi’nin hizmete giriş törenine; Garnizon Komutanı Kd. Bçvş. Ekrem Kaynar, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, çok sayıda muhtarlar ve oda başkanları katıldı.  

Selendi Ziraat Odası Başkanlığı’na kazandırılan yeni hizmet aracının hizmete giriş töreninde konuşan Oda Başkanı Selahattin Kızıltaş, “Bugün hiç kimsenin hayal bile edemediği bir hizmeti oda olarak bizler üyemiz olsun veya olmasın tüm Selendi halkının hizmetine sunmak üzere yanı başımızda duran Volvo BL71 marka 2006 model kazıcı ve yükleyici iş makinesini almış bulunmaktayız. Bu iş makinesinin alınmasında emeği geçen herkese saygı duyuyor, odamıza vermiş oldukları büyük destekten dolayı üyelerimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyoruz. Odamız şu an 5208 mg bir araziye, 411 mg bir arsaya, şu anda önünde durduğunuz zemin artı 2 kat bir hizmet binasına ve üyelerimizin hizmetine sunulmak üzere bir adet arazi tefsiye makinesi, bir adet mısır ekme, bir adet mısır arası çapalama ve gübreleme makinesine sahiptir. Odamız 10. yılın içerisindedir. Allah nasip ederse 15 ekim 2006 günü hizmet binamızın son katını Ulu Önder Atatürk’ün 125. doğum yıldönümü münasebetiyle 125 sandalyelik Atatürk 125. Yıl Konferans Salonu olarak hizmete hep beraber açmaya çalışacağız. Bu vesile ile şimdiden hepinizi 15 ekim 2006 Pazar günü hizmete sunacağımız konferans salonumuzun açılışına bekliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise, Selendi’nin oda olarak yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ederek, üreticilerin zor durumda bulunduğunu ve bir çözüm bulunmadığı takdirde üretici kesimin perişan olacağını dile getirdi.
Konuşmalarından ardından Volvo BL71 marka 2006 model kazıcı ve yükleyici iş makinesi’nin hizmete giriş kurdelasını Garnizon Komutanı Kaynar ve Oda Başkanı Sorman birlikte kestiler.
Daha sonra Selendi Ziraat Odası Başkanlığı’nın ikinci katında açılış törenine katılan davetlilere ikramda bulunuldu.
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2006, 03:46:05 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Türk Telekom Başarili öğrencileri ödüllendirdi

Türk Telekom Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptıkları protokol doğrultusunda derslerinde başarılı olan öğrenciler, Manisa İl Telekom Müdürlüğü’nün organizasyonunda Salihli'de gerçekleştirilen törende ödüllendirildi. Salihli Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Yeğin, İl Telekom Müdürü Resul Aydın, Daire Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Selendi, Salihli, Ahmetli, Alaşehir, Sarıgöl ve Kula İlçelerinin Lise 1 ve Lise 2. Sınıf ve dengi okullardaki okul birincilerine sertifikalarının verildiği törende konuşan İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, "Türk Telekom her ne kadar şirket olarak anılsa da biz bunu Kamu Kurumu olarak telaffuz ediyoruz. Bilgi ve iletişim çağında yaşıyoruz. Bununla birlikte insanın yaşam alanı değişmektedir. Dünya'nın neresinde olursa olsun internet ağı ile iletişim kurulabiliyor. Bu gün çocuklara verilecek en iyi hediye bilgisayar ve internettir. Ekonomik durumu iyi olan aileler bunu gerçekleştirebiliyor. Ancak alamayan ailelerimizde mevcuttur. Bu ailelerin çocuklarına ekonomik durumu iyi olan aileler tarafından bilgisayar ve internet hediye edilmelidir. Bilgisayar ve internet ortamını destekliyoruz. Ancak kötü kullanıldığı durumda tehlikeli olacağını göz önüne alırsak tedbiri elden bırakmamamız gerekir. Çocuklarımız mutlaka uzaklaştırmalıyız. Bilgisayar ve internet her eve lazım ama, çocuklarımız mutlaka denetlemeliyiz" dedi.  
İl Telekom Müdürü Resul Aydın ise yaptığı konuşmada, "Türk Telekom A.Ş. olarak şirketimiz Lise ve dengi Okullarda başarılı olmuş öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılmış olan protokol doğrultusunda bilgisayar ve donanımlarını ödül olarak veriyoruz. İl Telekom Müdürlüğümüz böyle bir organizasyonu Manisa'nın dışında İlçe Müdürlüklerinin bulunduğu bölgelerde de gerçekleştirmektedir. Salihli'de düzenlediğimiz bu organizasyonda Salihli, Alaşehir, Ahmetli, Sarıgöl, Kula ve Selendi ilçelerimizde bulunan Lise ve dengi okullarda başarılı olmuş öğrencilerimize sertifikalarını veriyoruz, daha sonra da bilgisayarlarını adreslerine teslim edeceğiz" dedi. Ödüle layık görülen toplam 36 öğrencinin ilçelere dağılımı şu şekilde sıralanıyor. Selendi'den 4, Sarıgöl'den 4, Kula'dan 5, Alaşehir'den 10 ve Ahmetli'den 1 öğrenci ödlünü alırken, Selendi Anadolu Lisesi’nden Emine Dündar, Selendi Çok Programlı Lisesi’nden Fadime İşlek, İmam Hatip Lisesi’nden Emrah Ayhan ve Selendi Sağlık Meslek Lisesi’nden Berna Ateşman.
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2006, 03:47:03 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Satranç Kursu kursiyerleri sertifikalarını aldı

Selendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 15,03,2006 tarihinde açılan ve 16,06,2006 tarihinde sona eren Satranç Kursu’na katılan kursiyerlerden başarılı olan 11 kursiyere, başarı sertifikaları verildi.

Selendi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, yaklaşık 3 ay süren Satranç Kursu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “15 Mart 2006 tarihinde başlayan Satranç Kursumuza 19 kişi başvurmuştu. Bunlardan 11’i kurslara devam ederek başarılı oldular. Kursiyerlerimizin çoğu eğitim camiasındandı. Okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerine satrancı öğretebilmek ve ilçemizde satrancı yaygınlaştırabilmek için önce kendileri öğrendiler. Ayrıca gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve onlara sahip çıkma adına bunu öğrendiler. Şu an hemen hemen bütün okullardan birer öğretmen arkadaşımız kursu bitirdi. Gelecek yıl okullara bu bilgiler aktarıldığı zaman okullarda satranç şenliği olacak. Yaz döneminde de müracaat olduğunda yine satranç kursunu öğrencilere yönelik açmaya devam edeceğiz. Kurslarla ilgili daha geniş bilgi almak isteyenler, http://www.selendihalkegitim.com internet adresimizden alabilirler.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv