Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 15 Mayis 2006 Sayi:111

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 15 Mayis 2006 Sayi:111  (Okunma Sayısı 35795 defa) Seçenekler Arama
« : Mayıs 15, 2006, 04:59:59 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: 15 Mayis 2006 Sayi:111
« Posted on: Mayıs 18, 2012, 08:03:01 ÖS »

« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2006, 05:02:53 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Gençlik Haftası kutlandı

14-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası, yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz Kula’da çeşitli etkinlikle kutlandı.

14-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası nedeniyle ilçemiz Selendi’de Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü düzenlendi. Dün saat 17,30’da Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Selendi İşletme Başmühendisliği (GEDAŞ) lojmanı önünden başlayarak Hükümet Konağı önünde son bulan Gençlik Koşusu’na, Selendi’li gençler büyük ilgi gösterdi.

İlköğretim Minik Kızlar da Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Melisa Eryıldırım birinci olurken, Minik Erkekler de Üçeylül İlköğretim Okulu öğrencilerinden Tolga Kurt birinci oldu. Yıldız Kızlar kategorisinde ise Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Kübra Eryıldırım ve Yıldız Erkekler de Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’ndan Rıdvan Alp birinci oldular. 4 kategoride gerçekleştirilen Gençlik Koşusu’nda dereceye girenlerin ödülleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreninde takdim edilecek.
Gençlik Koşusu’nun ardından düzenlenen Halk Yürüyüşü’ne İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Ekrem Kaynar, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, daire amirleri, memurlar ve vatandaşlar katıldı.
Hükümet Konağı önünden başlayarak, Garaj Bölgesi ve tekrar Hükümet Konağı önünde son bulan Halk Yürüyüşü davul-zurna eşliğinde gerçekleştirildi.
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2006, 05:05:38 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2006, 05:08:02 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Insanliga Yapilacak En Büyük Hizmet Eğitime Yapilan Hizmettir.

Manisa’nın Selendi ilçesinde gerçekleştirilen halka açık 2005–2006 yılı Halk Eğitim Merkezi sergisi büyük bir kitlenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılan 2005–2006 yılı sergisine Selendi halkı büyük ilgi gösterdi. Sergi açılışı yapılmadan Halk Eğitim Merkezi bahçesinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜR ve ebediyete intikal eden tüm Türk büyüklerine, aziz şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu müteakibinde istiklal marşı okundu. Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul müdürü Mehmet Semiz Yaptı.
 Semiz; Toplumumuzun dünyadaki yerini koruyabilmesi, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarabilmek için onu çok iyi eğitmek, atılımcı ve üretken insanlar haline getirmek zorundayız. Bunu yaparken toplumun her kesimini, özellikle yetişkinleri. İnsanların diplomalarının ömrü, kendi ömürlerinden azdır. İnsanların diplomaları eskitmemek, istedikleri eğitimi yeni gelişmeleri onlara anlatmak çağa ayak uydurabilmeleri için, mutlaka yetişkinleri belli zamanlarda kurslara entegre yapabilmeliyiz.
   Yetişkin Eğitimde şimdiye kadar ne yaptık bundan sonra ne yapabiliriz. Bunu halkımızla paylaşalım. Gelişmiş ülkelerde vatandaşın % 85 Yaygın Eğitim içinde, bizde bu vesileyle vatandaşımızı Yaygın Eğitimin içine alalım. Dertlerimize ortak çare bulalım. Mahallemizi beraber süpürelim. Artık birimiz hepimiz, hepimizin birimiz olduğumuzun farkına varmamız lazım geldiğini bilelim istedik.
   Kurs, Sosyal Kültürel faaliyet, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerle yaş, eğitim düzeyi, cinsiyet, din ve dil farkı gözetmeksizin, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış kişilere; okuma-yazma öğretimi ve diğer eksik eğitimlerini tamamlamasına destek sağlayıcı eğitim vermek, tamamlama programları uygulamak, meslekî, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler kazandırmak ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek bizim amacımız.
Eğitim, Beşikten Mezara kadar hiç bitmeyen bir süreç. İnsanlar , Eğitimin her aşamasında , her noktasında yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı  içerisinde . Şunu kesin olarak bilmeliyiz ki ; dünyamızda okul dışı verilen bilgi kaynakları , okulda ki bilgi kaynaklarından daha çoktur.
Saygı değer misafirler,
*Size çok çarpıcı bir iki misal vereceğim; Bu gün ineklerimizin bir çoğunu ,tahılda bir çok cins tohumluklarımızı aldığımız İsrail de,nüfusun yarıdan çoğunu internet aracılığıyla dünya bilgisayar bilgi ağına girdiğini biliyoruz. Bizim ülkemizde ise henüz üniversiteyi bitirmiş insanlarımız bilgisayarla tanışmamış . Alanları ile ilgili gelişmeleri takip edememektedir.  
   *Hollanda nüfusunun %80’ i günlük gazetede okuyor. Bizde ise %5 gerisini siz mukayese edin.
*Almanya da toplumun günlük ortalama okuma oranı 20 dakika ,ülkemizde 23 saniye.
   Bizim Bilgide ,kültürde ekonomide ,tarımda ,sanayide çağı yakalayabilmemiz için , mutlaka modern çağı çok iyi okumamız gerekir. Yoksa okumadan yola çıkan yolda kalır.” dedi.
 İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Selendi Çampınar köyü dere mahalle ilköğretim okulu öğretmeni Ahmet Türkyılmaz’ın türküleriyle seyirciler kıpır kıpır anlar yaşadı.
 Okul öğretmeni Saide AKAYDIN’ın mesleğine hitaben yazdığı

-   İLK KAVŞAKTAN DOĞRU YOLA SPARIZ
-   MÜSLÜMANIZ BİR ALLAH’A TAPARIZ
-   BİLMEYENİ OKUR YAZAR YAPARIZ
-   HALKI EĞRETİRİZ ÖĞRETMENİZ BİZ.
-   İSTEYENE GÜZEL KURSLAR VERİRİZ.
-   MESLEK ÖĞRETİRİZ, İŞ BECERİRİZ,
-   IŞIK SAÇAN BİR MUM GİBİ ERİRİZ,
-   HALKI EĞİTİRİZ, ÖĞRETMENİZ BİZ.

Şiirle duygularını dile getirdi.
Geceye şiirlerin okunması solo ve koro halinde söylenen türkülerin ardından Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslarda başarılı olan kursiyerlere ödülleri verildi. Gösterilerin ve siirlerin, koro ve solo parçalarının okunmasından sonra İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Tarafından Açılışı yapılan Sergi dolaşıldı. Geceye ilçe Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Cumhuriyet Savcısı Barbaros Arslan, Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz, daire amirleri, İlgenel Meçlis üyeleri ve Selendi Halkının katılımı ile yapıldı.
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2006, 05:09:10 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Türkiye Genelinde Manisa 10 Sirada

Selendi Sağlık Ocağı Grup Başkanı Bilal Arı, Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığınca başlatılan organ bağışı ile ilgili olarak gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye genelinde organ bağışı oranının düşük olduğunu dile getiren Selendi Sağlık Ocağı Grup Başkanı Bilal Arı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, “Sağlık Bakanlığınca Türkiye genelinde organ bağışında bulunan kişilerin sayıları ve illere göre dağılımının tespiti amacıyla yapılan araştırmaların sonuçları açıklandı. 2005 yılını kapsayan araştırma sonuçları, toplumumuzun organ bağışı konusunda duyarsız olduğunu gösteriyor. Türkiye genelinde 2005 yılında 6 bin 224 kişi organ bağışında bulunurken, bin 952 kişi ile bursa ili ilk sırada yer aldı. Bursa ilinin 589 kişi ile Antalya, 477 kişi ile aydın, 386 kişi ile de İstanbul ili izledi. 16 ilde ise orqan bağışı yapılmadı.
 Türkiye’de yeterli sayıda organ nakli merkezi ve deneyimli bilim adamı olmasına rağmen nakil sayıları henüz istenilen düzeye ulaşmamıştır. Gelişmiş ülkelerde organ bağışı yapan kişilerin sayıları yüz binlerle ifade edilirken, Türkiye genelinde 2002–2005 yılları arasında toplam 13 bin 343 kişi organ bağışında bulundu. Türkiye organ bağışı araştırması 2005’in sonuçları organ nakli hizmetlerinin hedeflenen düzeye çıkarılması amacıyla geniş kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini gösteriyor. 2005 yılında organ bağışında bursa, 2002-2005 yılları arasında aydın ili ilk sırada yer almakta Manisa ise 2005 yılı itibari ile 209 kişi ile 10 sırada yer almakta.2005 yılında 16, 2002-2005 yılları arasında ise 7 ilde organ bağışı yapılmadı. Sağlık bakanlığı’nca organ bağışının artırılması ve organ nakli hizmetlerinin hedeflene düzeye çıkarılması amacı ile geniş kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de halen yürürlükte olan “Organ ve Doku alınması, saklanması ve nakli hakkında 2238 sayılı kanun” doğrultusunda 18 yaşını dolduran kişiler, ölümlerinden sonra kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerde, sağlık kurum ve kuruluşlarında bulunan organ bağış bürolarına başvurmaları yeterli oluyor”
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2006, 05:10:44 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Dünyanın en şişman adamı tam 550 kilo

En şişman insan olarak bilinen Meksikalı Manuel Uriba (40) tedavi olmak için gün sayıyor. 550 kilogram ağırlığındaki adam, 'Yakında İtalya'ya gidiyorum. İtalyan doktorlar beni ameliyata alacak ve yağlarımın büyük kısmından kurtulacağım. Daha önce ameliyat olmam gerekirdi. Ama imkanım yoktu. İtalyan doktorlar beni ücretsiz ameliyat edecek. 5 yıldır yataktan kalkamıyorum. Aslında 22 yaşıma kadar normal kilodaydım. Daha sonraları aşırı kilo almaya başladım' dedi.
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2006, 05:11:42 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Bebeği uyuturken hızlı sallamak zararlı

Bebeği sallayarak uyutmak Türk kültürünün değişmez parçası. Hemen hemen tüm anneler, bebeğini ayağında ya da beşikte sallayarak uyutuyor.
Oldukça masum görünen bu yöntem, dikkat edilmediğinde bebeğin henüz yeni gelişen beyninde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Uzun süre ve hızla sallanan bebeklerde ileri yaşlarda körlük ve felç riskinin arttığı belirtiliyor. Uzmanların bu konuda uyarısı şöyle: “Bebeği sallayarak uyutmaya alıştırmayın, ağladığında bırakın kendi kendine sussun. Eğer kendi başına uyumuyorsa çok hafif ve kısa süreli sallayın.” 2001 yılında İskoçya’da Çocuk Nöroloğu Dr. Robert Minns tarafından yapılan bir araştırmada hızla sallanan bebeklerin ileri yaşlarda kör ve felç olma riski taşıdıkları ortaya çıkarılmıştı.
Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Öztürk, bebek sallama yöntemiyle ilgili uyarılarda bulunuyor. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesini isteyen Öztürk, “Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor.” diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarptığını ve bebekte sersemlik haline sebep olduğunu vurgulayarak, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebileceğini aktarıyor.
Bebekleri uyutmak için binlerce yıldır kullanılan sallama yöntemi aslında beynin uyarılması esasına dayanıyor. Sallama sırasında iç kulakta dengeyi sağlayan vestibular labirentinden ve sabit noktaya bakan gözlerden beyne iki farklı sinyal gidiyor. Bu sinyaller arasındaki fark, baş dönmesi ve sersemlik hissi doğurarak uyku getiriyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Bülent Öztürk, sallanan bebeğin ihtiyaç duyduğundan ya da yorulduğundan değil, beyni uyarıldığı için uykuya daldığını kaydediyor. Sallanırken başka şeylerle ilgilenen ve bakışlarını sürekli hareket ettiren bebeklerde beyin uyarımının gerçekleşmediğini, bu nedenle de uyumadıklarını bildiriyor.
Doktor Bülent Öztürk, ailelere bebeklerini uyutmak için sallamaya alıştırmamaları tavsiyesinde bulunuyor. Öztürk, çok ağlayan ya da sallamaya alışan bebeklerin ise hafifçe ve kısa süreyle sallanabileceğini, bunun bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını aktarıyor
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2006, 05:15:16 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Gatasaray'in Selendi Kutlamasi

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv