Manisa’nın Selendi ilçesinde gerçekleştirilen halka açık 2005–2006 yılı Halk Eğitim Merkezi sergisi büyük bir kitlenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılan 2005–2006 yılı sergisine Selendi halkı büyük ilgi gösterdi. Sergi açılışı yapılmadan Halk Eğitim Merkezi bahçesinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜR ve ebediyete intikal eden tüm Türk büyüklerine, aziz şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu müteakibinde istiklal marşı okundu. Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul müdürü Mehmet Semiz Yaptı.
Semiz; Toplumumuzun dünyadaki yerini koruyabilmesi, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarabilmek için onu çok iyi eğitmek, atılımcı ve üretken insanlar haline getirmek zorundayız. Bunu yaparken toplumun her kesimini, özellikle yetişkinleri. İnsanların diplomalarının ömrü, kendi ömürlerinden azdır. İnsanların diplomaları eskitmemek, istedikleri eğitimi yeni gelişmeleri onlara anlatmak çağa ayak uydurabilmeleri için, mutlaka yetişkinleri belli zamanlarda kurslara entegre yapabilmeliyiz.
Yetişkin Eğitimde şimdiye kadar ne yaptık bundan sonra ne yapabiliriz. Bunu halkımızla paylaşalım. Gelişmiş ülkelerde vatandaşın % 85 Yaygın Eğitim içinde, bizde bu vesileyle vatandaşımızı Yaygın Eğitimin içine alalım. Dertlerimize ortak çare bulalım. Mahallemizi beraber süpürelim. Artık birimiz hepimiz, hepimizin birimiz olduğumuzun farkına varmamız lazım geldiğini bilelim istedik.
Kurs, Sosyal Kültürel faaliyet, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerle yaş, eğitim düzeyi, cinsiyet, din ve dil farkı gözetmeksizin, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış kişilere; okuma-yazma öğretimi ve diğer eksik eğitimlerini tamamlamasına destek sağlayıcı eğitim vermek, tamamlama programları uygulamak, meslekî, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler kazandırmak ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek bizim amacımız.
Eğitim, Beşikten Mezara kadar hiç bitmeyen bir süreç. İnsanlar , Eğitimin her aşamasında , her noktasında yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı içerisinde . Şunu kesin olarak bilmeliyiz ki ; dünyamızda okul dışı verilen bilgi kaynakları , okulda ki bilgi kaynaklarından daha çoktur.
Saygı değer misafirler,
*Size çok çarpıcı bir iki misal vereceğim; Bu gün ineklerimizin bir çoğunu ,tahılda bir çok cins tohumluklarımızı aldığımız İsrail de,nüfusun yarıdan çoğunu internet aracılığıyla dünya bilgisayar bilgi ağına girdiğini biliyoruz. Bizim ülkemizde ise henüz üniversiteyi bitirmiş insanlarımız bilgisayarla tanışmamış . Alanları ile ilgili gelişmeleri takip edememektedir.
*Hollanda nüfusunun %80’ i günlük gazetede okuyor. Bizde ise %5 gerisini siz mukayese edin.
*Almanya da toplumun günlük ortalama okuma oranı 20 dakika ,ülkemizde 23 saniye.
Bizim Bilgide ,kültürde ekonomide ,tarımda ,sanayide çağı yakalayabilmemiz için , mutlaka modern çağı çok iyi okumamız gerekir. Yoksa okumadan yola çıkan yolda kalır.” dedi.
İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Selendi Çampınar köyü dere mahalle ilköğretim okulu öğretmeni Ahmet Türkyılmaz’ın türküleriyle seyirciler kıpır kıpır anlar yaşadı.
Okul öğretmeni Saide AKAYDIN’ın mesleğine hitaben yazdığı
- İLK KAVŞAKTAN DOĞRU YOLA SPARIZ
- MÜSLÜMANIZ BİR ALLAH’A TAPARIZ
- BİLMEYENİ OKUR YAZAR YAPARIZ
- HALKI EĞRETİRİZ ÖĞRETMENİZ BİZ.
- İSTEYENE GÜZEL KURSLAR VERİRİZ.
- MESLEK ÖĞRETİRİZ, İŞ BECERİRİZ,
- IŞIK SAÇAN BİR MUM GİBİ ERİRİZ,
- HALKI EĞİTİRİZ, ÖĞRETMENİZ BİZ.
Şiirle duygularını dile getirdi.
Geceye şiirlerin okunması solo ve koro halinde söylenen türkülerin ardından Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslarda başarılı olan kursiyerlere ödülleri verildi. Gösterilerin ve siirlerin, koro ve solo parçalarının okunmasından sonra İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Tarafından Açılışı yapılan Sergi dolaşıldı. Geceye ilçe Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Cumhuriyet Savcısı Barbaros Arslan, Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz, daire amirleri, İlgenel Meçlis üyeleri ve Selendi Halkının katılımı ile yapıldı.