Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Pratik ve İlginç Bilgiler
 1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 1 Ytl Ye Ne Oldu???????  (Okunma Sayısı 857 defa) Seçenekler Arama
« : Ekim 04, 2006, 07:05:42 ÖS »
GÜL
Üye Bilgileri Selendili

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

3 Kişi 10 Ytl Vererek 30 Ytl Ye Bir Rado Aliyor.radyoyu Aldiklari Tezgahtar Radyonun 30 Değilde 25 Ytl Olduğunu Sonradan Farkediyor Ve çirakla 5 Ytl Yi Vermesi Için Gönderiyor.çirak 5 Ytl Yi Eşit Paylaştiramayacağindan 2 Ytl Sini Cebine Koyuyor Ve 3 Ytl Yi 1 Er Ytl şeklinde Geri Veriyor.kişileren Her Biri Radyoya 9 Ytl Vermiş Oluyor 9x3=27 ,2 Ytl De çirakta Var ,toplam (27+2=29) 29 Yapar.geri Kalan 1 Ytl Ye Ne Oldu?

Güllerim soldu kaldırımlarda/Gonca yüklü dallarıma ayaz vardu/Demlerim oldu son akşamlarda/Bir nefeslık duraklarda çiçek açtım.
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: 1 Ytl Ye Ne Oldu???????
« Posted on: Mayıs 18, 2012, 07:51:53 ÖS »

« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2006, 07:56:06 ÖÖ »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Alıntı sahibi: GÜL
3 Kişi 10 Ytl Vererek 30 Ytl Ye Bir Rado Aliyor.radyoyu Aldiklari Tezgahtar Radyonun 30 Değilde 25 Ytl Olduğunu Sonradan Farkediyor Ve çirakla 5 Ytl Yi Vermesi Için Gönderiyor.çirak 5 Ytl Yi Eşit Paylaştiramayacağindan 2 Ytl Sini Cebine Koyuyor Ve 3 Ytl Yi 1 Er Ytl şeklinde Geri Veriyor.kişileren Her Biri Radyoya 9 Ytl Vermiş Oluyor 9x3=27 ,2 Ytl De çirakta Var ,toplam (27+2=29) 29 Yapar.geri Kalan 1 Ytl Ye Ne Oldu?

Bir YTL ye hiç bir şey olmuyor.25 Ytl radyo parası 3 lira geri ödenen para 2 lirada çoğun cebe indirdiği para toplam yine 30 Cheesy:D:DKelime oyunu yapman banaaaa:21:

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2006, 12:24:46 ÖS »
GÜL
Üye Bilgileri Selendili

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Alıntı sahibi: deli dumrul
Bir YTL ye hiç bir şey olmuyor.25 Ytl radyo parası 3 lira geri ödenen para 2 lirada çoğun cebe indirdiği para toplam yine 30 Cheesy:D:DKelime oyunu yapman banaaaa:21:

EVET ÖYLE HESAPLADIĞINDA DOĞRU AMA SONUÇTA 3 KİŞİDEN HER BİRİ 10 YTL VERİYOR VE GERİ 1 YTL ALIYORLAR YANİ HER BİRİ 9 YTL VERMİŞ OLUYOR.3 KİŞİ 9 YTL VERİRSE 27 YAPAR.2 YTL Yİ DE ÇIRAK ALMIŞTI EDER 29.CEVABINI BİLMİYORUM ZATEN.

Güllerim soldu kaldırımlarda/Gonca yüklü dallarıma ayaz vardu/Demlerim oldu son akşamlarda/Bir nefeslık duraklarda çiçek açtım.
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2006, 12:55:03 ÖS »
y. harmandalı
Yavuz HARMANDALI
Üye Bilgileri Selendili
*

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

şimcik şööle olüyor. çırak adamlara 1'er lira verince verdikleri paradan düşelim: 30-3=27 lira    Kalan 2 lira da çırağın aldığı para, yani; 27-2=25 lira

« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2006, 03:07:50 ÖS »
GÜL
Üye Bilgileri Selendili

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Alıntı sahibi: y. harmandalı
şimcik şööle olüyor. çırak adamlara 1'er lira verince verdikleri paradan düşelim: 30-3=27 lira    Kalan 2 lira da çırağın aldığı para, yani; 27-2=25 lira

EVET BU ŞEKİLDE HAESAPLAYINCA DOĞRU BİRDE TERSTEN HESAPLAYIN.

« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2006, 10:12:55 ÖÖ »
FİKRET ÇELİK
Üye Bilgileri Selendili
*

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Biraz Daha Yeni Bişeyler Bulsan Olmazmi Geçti Artik Bunlarin Devri Dedem Zamanindan Bunlar
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2006, 02:26:14 ÖS »
GÜL
Üye Bilgileri Selendili

1 Ytl Ye Ne Oldu???????

Alıntı sahibi: FİKRET ÇELİK
Biraz Daha Yeni Bişeyler Bulsan Olmazmi Geçti Artik Bunlarin Devri Dedem Zamanindan Bunlar

SAYIN FİKRET ÇELİK BUNUN CEVABINI GERÇEKTEN BİLMİYORUM VE MERAK ETTİĞİM İÇİN YAZDIM.VE SEN BİLİYORSAN SENDEN CEVAP YAZNANI İSTEMİYORUM!BEN SENİN DEDENİN ZAMANINDA YAŞAMADIĞIM İÇİN BİLMİYORUM.

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv