Geçtiğimiz Cuma günü Selendi İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Başkanlığı’nda Kaymakamlık makamında yapılan geniş çaplı toplantıda, 2006 yılında ilçemizde yapılacak olan sosyal faaliyetler belirlendi. ‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 125. Doğum Yıldönümü’ konulu toplantıda, 125. Yılı Kutlama Programı oluşturuldu.
İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Garnizon Komutanı Ekrem Kaynar, Belediye Başkan Vekili Ali Koçdemir Emniyet Amiri Alpay Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz, İl Genel Meclis Üyeleri; Ülvi Özer, Mehmet Dündar, Orhan Tutar, Halk Eğitim Müdür Vekili….., Ziraat Bankası Müdürü Kasım Ergül, Yenicami Mahalle Muhtarı ve Ziraat Odası Başkanı Selahaddin Kızıltaş, Zafer Mahalle Muhtarı Arif Er, Şerefiye Mahalle Muhtarı İsmail Çimen, Eskicami Mahalle Muhtarı Adem Erol, Fatih Mahalle Muhtarı Hüsamettin Kara, Karşıova Mahalle Muhtarı Necati Ceylan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Avukat Mehmet Keskin, Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Kadir Çimen katıldı.
Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Atatürk’ün doğumunun 125. yıl kutlamaları için önerilecek program ve projeler belirlendi.
Oluşturulan programa göre 2006 yılı içerisinde ilçemizde şu faaliyetler yapılacak; Halk Eğitim Merkezi tarafından HEM Toplantı Salonu’nda belirli günlerde Atatürk Konulu Fotoğraf Sergisi, Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Büstü yapımı, Zübeyde Hanım Anaokulu’nda Selendi ÇPL ve Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Atatürk’ün tanıtımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarıfından ilçemiz okullarında Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışması, İlçe Stadı’nda ve Üçeylü Sahası’nda İlçe Spor Müdürlüğü tarafından voleybol ve masa tenisi yarışmaları, Belediye Düğün Salonu’nda ÇPL tarafından konser, İlçemizdeki müstakil okullara ADD tarafından Atatürk’ün kimlik cüzdanı, İlçenin muhtelif yerlerine ADD tarafından Atatürk’ün vecizelerinin dövize yazılması ve asılması, Kaymakamlık tarafından organize edilecek Tokatüstü ve Yibo Arası yürüyüş, Selendi Cirit Sahası’nda Ciritçiler Derneği tarafından cirit gösterimi, Dolmabahçe Sarayı’na-Anıtkabir’e ve Çanakkale’ye Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından gezi, Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından Cirit Sahası’nda trap atışları, İlçemiz Okulları tarafından Kula Yolu Alançeşme Mevkii’ne Atatürk Ormanı oluşturulması ve Ziraat Odası Binası’nın üst katında yapımı tamamlanmak üzere olan Konferans Salonu’na 125. Yıl Adının verilmesi.