Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 03 Nisan 2006 Gazetesi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 03 Nisan 2006 Gazetesi  (Okunma Sayısı 789 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 04, 2006, 10:14:00 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

03 Nisan 2006 Gazetesi

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: 03 Nisan 2006 Gazetesi
« Posted on: Mayıs 18, 2012, 07:45:53 ÖS »

« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2006, 10:16:21 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Müdürler Selendi’de bir araya geldi

Manisa Merkez ve İlçeleri’nde eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren Anadolu ve Fen Lisesi Müdürleri, her ay düzenli olarak farklı bir ilçede gerçekleştirdikleri toplantılarını bu kez ilçemiz Selendi’de gerçekleştirdiler. Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel’in başkanlık ettiği geniş çaplı toplantıya 22 Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü katıldı.

Eğitimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri’nin konu olduğu geniş çaplı toplantıda, Manisa Merkez ve İlçeleri’ndeki Anadolu ve Fen Lisesi Müdürleri, okullarındaki sıkıntıları dile getirdiler. Toplantının açılış konuşmasını Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz yaptı. Akyüz, her ay düzenli olarak farklı bir ilçede gerçekleştirilen müdürler toplantısının bu kez ilçemizde yapılmasının, ilçemizin tanıtımı açısından ve sorunların yerinde incelenmesi bakımından önem arzettiğini belirterek, “İlçemizde bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi sayesinde ilçemizde bir hareketlilik yaşanmıştır. İlçemiz ekonomisinin düşük olması nedeniyle sürekli olarak dışarıya göç vermekteyiz. Bu nedenle ilçemizdeki zeki öğrencilerimiz de ilköğretimin ardından ortaöğretimine çevre çevre ilçe ve illerde devam etmektedirler. Buna bağlı olarak da ilçemiz eğitim kalitesi ve başarı derecesi düşmektedir. Ancak ilçemize kazandırılan Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi sayesinde zeki öğrencilerimizin dışarıya gitmelerini önlemiş ve eğitim kalitemizin yükselmesini sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.
Toplantının devamında ise okul müdürleri fikir alışverişinde bulundular.
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, “Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar sayesinde okullarımızın eksikleri giderilmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu toplantılarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz.” dedi.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2006, 10:34:59 ÖÖ Gönderen: yılmaztuna » Logged
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2006, 10:18:20 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Şehir Kabristanlığı genişliyor

Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kabristanlığı’nda incelemelerde bulundular. İlçe Kabristanlığı’nın artık ilçemize yetersiz olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Kabristanlığı’n yanında bulunan 30 dönümlük tarlayı da satın aldıklarını ve Kabristanlığı genişleteceklerini söyledi.

İlçe Kabristanlığı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mürsel Uçan ve Belediye Meclis Üyeleri, mezarlığın ilçemize yetersiz kaldığını ve mezarlık yanında bulunan 30 dönümlük araziyi de satın aldılar. Başkanlık Makamın’nda arazi sahibi Hacı Besim Bodur ile yapılan görüşme sonunda 30 dönümlük araziyi 50 bin YTL karşılığı satın aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mürsel Uçan, “İlçe kabristanlığımız mevcut durumu ile yetersiz kalıyordu. Buna çözüm olarak da mezarlığın bitişiğinde bulunan 30 dönümlük araziyi de satın alarak mezarlığı genişletmeyi düşündük. Arazi sahibi Hacı Besim Bodur ile yaptığımız görüşmeler sonucunda burayı satın aldık. Arazi satış işlemlerinin ardından mezarlık genişletme çalışmalarına hemen başlayacağız.” dedi.
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2006, 10:19:44 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Bölünmüş Yol’un ağaçlarını elleriyle diktiler

Büyük çabalar sonucu yapımına başlanan ilçe girişindeki Bölünmüş Yol çalışmaları devam ediyor. İlçe girişine güzel bir görünüm  kazandıran Bölün Yol’un ağaçlandırma çalışmalarını bizzat kendileri yapan Belediye Başkanı Mürsel Uçan ve Belediye Meclis Üyeleri, kendi elleriyle ağaçları diktiler.

Elektrik  direkleri dikilen ve birinci kat asfaltı tamamlanan ilçe girişindeki Bölünmüş Yol’un ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. 160 sedir ve selvi ağacı dikimi yapılan Bölünmüş Yol çalışmalarının son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mürsel Uçan, “Yaz sezonunda bütün çalışmalarının bitmesi hedeflenen ilçemiz girişindeki Bölünmüş Yol’da ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Şimdi de çimleme çalışmalarına geçilecek. Daha önceden de merkezi noktalara konulan sulama kanalları sayesinde ağaçların ve çimlerin sulanmasında sıkıntı yaşanmayacak. Ayrıca Bölünmüş Yol’un ikinci kat asfaltı ve yol kenarlarındaki kanaletler ve çevre duvarları da Karayolları Müdürlüğü tarafından yapılacak.” dedi.
İlçe girişine yapılan Bölünmüş Yol’un ilçemize güzel bir görünüm kazandırdığını dile getiren Belediye Başkanı Mürsel Uçan, “İlçemize yakınlarını ziyaret için misafirlerin ilçemize karşı bakış açıları değişecektir. Hem güzel bir görünüm kazandırılmış, hem de ilçemizin gelişmekte olduğuna en güzel örnek olarak Bölünmüş Yol çalışmasını gösterebiliriz. Ayrıca bu çalışma sayesinde mezarlık çıkışında yaşanan ve ölümlerle sonuçlanan trafik kazaları da artık yaşanmayacaktır.” şeklinde konuştu.
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2006, 10:21:06 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Tekel Bayii soyuldu

Geçtiğimiz Salı günü sabah saat 05,30 sıralarında Selendi Tekel Sigara Satış Bayii kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından soyuldu.

Sevgi Argaç’a ait olan ve Osman Ünal tarafından işletilen Şerefiye Mahallesi Şerefiye Caddesi’ndeki Tekel Selendi Sigara Satış Bayii soyuldu. 28,03,2006 Salı günü 07 AYD 94 plakalı 1994 model beyaz renkli Clio ile ilçemize gelerek sabah saat 05,30 sıralarında Tekel Sigara Satış Bayii’ni soyanları, Selendi yol ayrımına kadar takip eden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Uşak yolu’na dönen aracı belli bir süre sonra izini kaybettiler.
80 paket Maltepe Gold ve 600 paket Bahar marka sigara çalındığı belirlenen Tekel Selendi Sigara Satış Bayii’ne kapı kilidinin kırılarak girildiği öğrenildi.
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2006, 10:23:00 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

İlçe Tarım’dan şimdi de yem bitkisi tohumu

Manisa’nın Selendi ilçesi Tarım İlçe Müdürlüğü, tütüne alternatif ürün olarak yaptığı fidan dağıtımının ardından üreticilere yonga ve korunga tohumu dağıttı.

Tarım İlçe Müdürü Ali Çırak, konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Manisa Tarım İl Müdürlüğümüzden gönderilen ve besin değeri yüksek olan yonca ve korunga tohumları isteyen üreticilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Müdürlüğümüze gönderilen 200 kg yonca ve 500 kg korunca tohumu üreticilerimize ulaştırdık. Ayrıca yonca ve korunga üretimi yapmak isteyen üreticilerimize bu tohumlar  4 yıl ekili kalmak şartıyla verilmekte ve sadece bir kereye mahsus dönüm başına destek primi yapılmaktadır.” dedi.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2006, 10:36:34 ÖÖ Gönderen: yılmaztuna » Logged
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2006, 10:24:35 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

2006 yılında ilçemizde neler olacak!

Geçtiğimiz Cuma günü Selendi İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Başkanlığı’nda Kaymakamlık makamında yapılan geniş çaplı toplantıda, 2006 yılında ilçemizde yapılacak olan sosyal faaliyetler belirlendi. ‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 125. Doğum Yıldönümü’ konulu toplantıda, 125. Yılı Kutlama Programı oluşturuldu.

İlçe Kaymakamı Metin Maytalman Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Garnizon Komutanı Ekrem Kaynar, Belediye Başkan Vekili Ali Koçdemir Emniyet Amiri Alpay Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz, İl Genel Meclis Üyeleri; Ülvi Özer, Mehmet Dündar, Orhan Tutar, Halk Eğitim Müdür Vekili….., Ziraat Bankası Müdürü Kasım Ergül, Yenicami Mahalle Muhtarı ve Ziraat Odası Başkanı Selahaddin Kızıltaş, Zafer Mahalle Muhtarı Arif Er, Şerefiye Mahalle Muhtarı İsmail Çimen, Eskicami Mahalle Muhtarı Adem Erol, Fatih Mahalle Muhtarı Hüsamettin Kara, Karşıova Mahalle Muhtarı Necati Ceylan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Avukat Mehmet Keskin, Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Kadir Çimen katıldı.
Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Atatürk’ün doğumunun 125. yıl kutlamaları için önerilecek program ve projeler belirlendi.
Oluşturulan programa göre 2006 yılı içerisinde ilçemizde şu faaliyetler yapılacak; Halk Eğitim Merkezi tarafından HEM Toplantı Salonu’nda belirli günlerde Atatürk Konulu Fotoğraf Sergisi, Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Büstü yapımı, Zübeyde Hanım Anaokulu’nda Selendi ÇPL ve Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Atatürk’ün tanıtımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarıfından ilçemiz okullarında Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışması, İlçe Stadı’nda ve Üçeylü Sahası’nda İlçe Spor Müdürlüğü tarafından voleybol ve masa tenisi yarışmaları, Belediye Düğün Salonu’nda ÇPL tarafından konser, İlçemizdeki müstakil okullara ADD tarafından Atatürk’ün kimlik cüzdanı, İlçenin muhtelif yerlerine ADD tarafından Atatürk’ün vecizelerinin dövize yazılması ve asılması, Kaymakamlık tarafından organize edilecek Tokatüstü ve Yibo Arası yürüyüş, Selendi Cirit Sahası’nda Ciritçiler Derneği tarafından cirit gösterimi, Dolmabahçe Sarayı’na-Anıtkabir’e ve Çanakkale’ye Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından gezi, Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından Cirit Sahası’nda trap atışları, İlçemiz Okulları tarafından Kula Yolu Alançeşme Mevkii’ne Atatürk Ormanı oluşturulması ve Ziraat Odası Binası’nın üst katında yapımı tamamlanmak üzere olan Konferans Salonu’na 125. Yıl Adının verilmesi.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2006, 10:31:04 ÖÖ Gönderen: yılmaztuna » Logged
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2006, 10:33:28 ÖÖ »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Den Güneş Tutulmasi

SELENDİ DEN BU ŞEKİL DE İZLENDİ.

« Son Düzenleme: Nisan 04, 2006, 10:37:35 ÖÖ Gönderen: yılmaztuna » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv